Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-club-bulgariaskoda-club-bulgaria

Колумбусът няма звук и менюто е на немски


Recommended Posts

Здравейте,

 

Пускам информация за следния проблем и решението му, ако някой се сблъска със същото. В Бришкода има също няколко такива теми.

 

След запалване Колумбусът изписа "SWL initialisation in progress... please wait". Известно време след това не искаше да се включва изобщо. След като тръгна нямаше звук в нито един режим (радио/хард диск/сд карта и т.н.) и менюто се смени автоматично на немски и беше невъзможно да се смени езика обратно.

Самата навигацията работеше, но отново без звук. Радиото вижда някакви станции и до там.IMG_20230114_172409.thumb.jpg.ad390ce95504f461ab98dd91574c12f0.jpg

Рестарт с трите копчета резултираше в това:

IMG_20230115_095847.thumb.jpg.3a8db5b020862719d5c220025c43378e.jpg

Имах късмет и се оправи с фърмуер ъпдейт. Това явно не винаги помага, поне според инфото в Бришкода. 

Версията на софтуера след ъпдейта е 5238 (преди това беше 3814).

 

Благодаря много на колегата @marinov1981 , че се отзова от днес за утре и ъпдейтна фърмуера, което реши проблема.

 

 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.