Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Питанка за Playstation


Logrus

Recommended Posts

Понеже нищо не отбирам от конзоли, а тук съм сигурен че има компетентни геймъри, та да питам - сина ме тормози да му взема Плейстейшън и май ще го огрее, но няма да дам 400+ лв. за 4-ка. Оглеждам се за 3-ка или 2-ка, но нямам идея какво да гледам - карти памет, вградени дискове, версии.... Отделно и кое как е като резервни части - предлагат ли се все още джойстици, кабели, игри за такива стари конзоли?

Благодаря предварително за всяка информация

Редактирано от Logrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За PlayStation не знам, за да споделя мнение. Но доста непораснали ‘ора джиткат с/на X-box 360 и са си геймъри. Явно е по-читав (не зная защо). Аз имах такава - лудница беше, а цените преди 3-4 години дори бяха по 300 и малко за отключени и хакнати конзоли, което беше двойно надолу от Сони. Та, ако дребосъка не е на зор за тях - обмислете X-box 360. Olx преди имаше доста обяви и за конзоли и за безжични джойстици и за “оная джаджа” дето те “гледа” и те проектира в играта! Кретенска история!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Playstation 2 според мен, може и да си хвърлиш парите на вятъра, защото шанса да попаднеш на функционираща без проблем бройка е минимален. Аз бих взел поне тройка. Иначе частите мисля, че не са проблем.

Имам 2 и 4 и не съм сигурен как седят нещата при 3-ката, но при 4-ката без Плейстейшън Плюс абонамент, който е 90 лв на година, не може да се играе почти нищо вече. Може би е хубаво да го провериш това и ако може да се играе и без абонамент, при цените на игрите в олх, може да вземеш и не хакната. С хакнатите май имаше някакви условности около версията на конзолата, но не съм наясно. 

XBox-a също е готин, но избора от игри е доста по-малък до колкото знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, axel написа:

но при 4-ката без Плейстейшън Плюс абонамент, който е 90 лв на година, не може да се играе почти нищо вече.

Толкова,играеш значи?.PS+а е 120лв.на година(когато не е в промоция.Сега до 2-ри декември е 80лв.).И ВСИЧКИ игри,които имат Story mode си се играят без PS+.Сега,ако иска да играе в мрежа с други лапетии,си трябва абонамент.Бонус при абонамента е,че всеки месец в продължение на 1г. ти дават 2 безплатни игри.Има и добри попадения.Вземи му PS4 на детето(на тебе)PS3 е много стара конзола вече,графиката и игрите като цяло са на друго ниво при PS4.Пък ако се отпуснеш за PS4 PRO със хубав телевизор,имаш и качество HDR.Аз миналата година взех "на детето"PS4 PRO и не съжалявам.Познай,кой играе повече???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, igeorgiev82 написа:

Аз миналата година взех "на детето"PS4 PRO и не съжалявам.Познай,кой играе повече???

 

Аз лично именно затова отлагам вземането максимално, че като се знам какъв съм детето няма да се докопа до него ?. Голяма "краста" са тия конзоли особено последните. Сега дори имаше PS4 Pro от 799лв. на 585лв. - едвам се сдържах. Единственото, което ме крепи да не го взема взема, е че знам какъв автогол ще си вкарам ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, igeorgiev82 написа:

Толкова,играеш значи?.PS+а е 120лв.на година(когато не е в промоция.Сега до 2-ри декември е 80лв.)....

? Ами аз играя само Гран Турисмо и то все по-рядко, но вече две години си плащам плюса и е все по 90 лв. Явно е от тези услуги. които са в постоянна промоция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се играе в мрежа, което ме спасява от абонамента. И малко вероятно е аз да заседна пред телевизора.

XBox не е вариант, защото няколко деца наоколо са с PS-и (предимно 3-ки) и ще има "менкане" на игри. 

Освен това няма да дам повече от 300лв. за някаква си игричка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две ръце за PS4, заслужава си парите отвсякъде . В момента има не лоши оферти в ozone.bg . И абонамента за плюса винаги на черен петък - 89 лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 часа, igeorgiev82 написа:

...Сега,ако иска да играе в мрежа с други лапетии,си трябва абонамент...

За повечето игри си трябва, но има и такива, за които не трябва. В момента хит сред дечурлигата е Fortnite, която се играе онлайн и абонамент не е нужен. Има и други подобни, мисля, че за PubG пак не е нужен абонамент.

 

При избора на конзола и така поставения въпрос от Чарли, препоръчвам PS4. Това, че приятелчетата на детето имат PS3 и евентуалната размяна на игри е добре. Но първо, в момента има доста втора употреба игри за PS4 на прилични пари и второ - тези приятелчета скоро ще минат на PS4 (или 5 като излезе) и тогава какво правиш? Едва ли ще махнеш тройката и да купиш четворка. В дългосрочен план PS4 ще ти свърши по-добра работа. Другия недостатък или по-скоро риск при покупката на PS3 - тормозена от въртене на дискове и амортизирана батерия на джойстика. Все още се намират нови джойстици за PS3, но след толкова години престой някъде акумулатора едва ли им е в цветущо здраве. Друго - в момента нови игри за PS3 трудно се намират, асортимента е постен. Всичко масово е за PS4. Графиката не я коментираме до толкова, до колкото не те интересува, предвид ситуацията. Но да отбележа - в нас имаме PS3 и PS4. И двете са свързани към телевизора. Познай дали някой пали тройката :)

 

В тази насока, ако сина ми иска да се раздели с тройката и решиш да се спреш на тази версия, драсни едно лично или ми звънни. Не е тормозена, повечето игри са купувани от Playstation Store, т.е. не е чела много дискове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва сега да се взима - PS4, не е задължително да е PRO, макар да имат разлика в параметрите. Ако детето и то не разбира много-много, или пък не е в напреднала тийнейджърска възраст, и PS3 би свършила работа, но за там вече игри няма, само стари заглавия. Има хакнати, което позволява сваляне от интернет, но при тях няма онлайн. При PS4 е същото. 

Догодина трябва да излезе PS5, което вероятно ще е най-добрият избор, тъй като се говори за обратна съвместимост - т.е. да могат да се играят игри и от старите поколения конзоли. Но в рамката от 400 лв. няма как...

 

Някоя хакната, а може дори и нехакната PS4 втора ръка за целта ще ти свърши нужната работа. Игри има предостатъчно в замунда - за хакнатата, а в OLX-а се намират предостатъчно игри на прилични цени втора ръка - за нехакната. По големите празници (коледа, нова година, великден) PlayStation пускат и прилични игри на хубави промоции в техния си магазин, който си е инсталиран на конзолата, но това само за нехакнатата важи.  

 

И като казваш, че няма да дадеш повече от 300 лв за "някаква си игричка", напълно те разбирам :D Аз също игри не играя, но преди 4-5 години по коледа реших да си направя подарък, и си взех PS3 с единствената игра, която играя - GTA V. Като изявлен анти-геймър, малко след това си купих Fifa, Worms, Mortal Kombat, и още някакви игрички, с които да се забавляваме с аверите като се напием. И сега реално сме вече на по 30-40 години, почти всички семейни, с деца, жени, тъщи и всички останали бонуси, и все намираме време да се съберем и да цъкаме по цяла нощ фифа или нещо друго. Така че не бъди предубеден, не се знае, някой ден ще седнеш отстрани да гледаш децата как играят, ще ти покажат, ще хванеш джойстика, и айде... :D пък то не е чак толкова лошо :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.11.2019 г. at 9:14, Logrus написа:

Понеже нищо не отбирам от конзоли, а тук съм сигурен че има компетентни геймъри, та да питам - сина ме тормози да му взема Плейстейшън и май ще го огрее, но няма да дам 400+ лв. за 4-ка. Оглеждам се за 3-ка или 2-ка, но нямам идея какво да гледам - карти памет, вградени дискове, версии.... Отделно и кое как е като резервни части - предлагат ли се все още джойстици, кабели, игри за такива стари конзоли?

Благодаря предварително за всяка информация

 

Има един човек, който се занимава с конзоли и има доста доволни от него по форумите. Истинското име май е Георги, а ника му е  Gataka. Има си и блог в който отговаря на въпроси https://consoles.bg/. Продава доста конзоли. Има обяви в OLX. Можеш да му пишеш или да му се обадиш и сигурно ще ти даде разяснения какво е най-подходящо да вземеш. Ето една от обявите в OLX https://www.olx.bg/ad/ps3-slim-s-320-hard-disk-i-cfw-mod-CID632-ID7keW7.html.

 

Аз лично не съм си купувал още от него конзола, но съм в подобно положение като твоето и обмислям някакъв вариант. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички - изборът се пада на PS3 - синковецът така реши.

PS4 ме блазни, защото е по-нова и по-дълго ще се намират компоненти и игри за нея, но финансово не ми харесва като вариант - все пак имам още едно дете и то си иска неговото. Няма да продавам бъбрек за едната Коледа, я ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи от игрите, които ще се играят. аз имам 6 плейстейшъна и 2 ексбокса, не си плащам съответно Плюс/Голд и съм си ок.

но му вземи нова конзола, пс3 е на 13 години... и не се занимавайте с хакове и подобни булшити. не е чак толкова скъпо хоби

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сина ми е случил на баща :D Говорихме за конзола, но понеже ме върна в младостта и взехме PC със всички прилежащи атрибути. И сега у нас е.... гейм клуб. Имаме график с него и сестра му, кой кога да играе :D  
Според мен, по голям харч е да купиш PS3, от колкото PS4. Но всеки си е запознат със бюджета и нуждите :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 месеци по-късно...

момци, да поизтупаме праха от темата :) щерката (скоро стана на 10) си е събрала средства от празници и рождени дни и иска плейстейшън. четох тази тема и доста други из нета, основно да преценя +/- между ps и xbox. след прочетеното, клоня към ps 4, нов. искам да е с два джойстика, ще се ползва на тв сони 43W805C. прегледах цените в различните маркети, в емаг и в екстрийм диджитъл и май не открих много разлики :) имам вариант приятел да ми до донесе от щатите, но не знам цените там, нито дали имат някаква разлика в захранването. доколкото прочетох, ps 4 slim/pro имат опция за ползване на външен хард (имам такъв под ръка) и се чудя оправдана ли е покупката на 1TB вместо 500GB. ще се играе основно minecraft и fortnite, както и някоя пуканица (аз :) ) приемам всякакви съвети по темата, благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал да изчакаш още малко и да видиш какво ще стане с цената на пс4, защото тази вечер ще представят официално пс5. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moже да включиш и Оzone и Пулсар.От време на време излизат промоции.

В Щатите цената ще му е по-добра но не знам дали ще има гаранция и как ще е захранването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.