Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

SpaceX - космически истории...


shaft

Recommended Posts

Далии... тая теслА ще ръждяса в космоса? :D

 

https://www.youtube.com/c/SpaceVideosHD/live

 

И къде, под ягодите, е Луната? Сигурно е от другата страна...

 

И тук не я виждам:

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам, ама дано да има яко парно, че е "minus 270.15 degrees Celsius" .  Като изключим майтапа, на електричките най-ми харесва парното. Пускаш го и след 1 мин започва да блъска максимала жега, но ако караш на парно, караш по малко :) :)  :)

Редактирано от setfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от най-големите фенове на Мъск. Тоест, не съм от тези, които се докосват докато гледат негови снимки, но ЕВАЛАТА МУ! Цял живот прави неща, които никой друг до сега не е успял да направи. И то ги прави доста добре. Този тип хора правят прогреса, а не "orange dicks", които само повтарят "Тва няма как да стане".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от най-големите фенове на Мъск. Тоест, не съм от тези, които се докосват докато гледат негови снимки, но ЕВАЛАТА МУ! Цял живот прави неща, които никой друг до сега не е успял да направи. И то ги прави доста добре. Този тип хора правят прогреса, а не "orange dicks", които само повтарят "Тва няма как да стане".

 

Аз до вчера не знаех историята му, нито го знаех как изглежда, нито ми "дреме", реално... Хванах да прочета малко, защото всички почнаха да говорят, и видях, че доста от големите фирми/продукти са тръгнали от него :) PayPal не е нещо незначително, например... и други. Гледам, че има и разработки за "мозъчни импланти" и т.н., което звучи доста интересно и "фантастично". Изкуствен интелект и т.н. Тоест, влага си парите в неща, които гледаме по филмите, но ракетките кацнаха обратно, налииии.... :)

 

Не съм сигурен колко цензурирани са кадрите - дали няма да литне някое "корабче" покрай него, ама едва ли ще го позволят това нещо да се види, ако изобщо съществува.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм му голям фен и без да се пипам, следя му всичките проекти, и успешните и неуспешните. От фабрики за батерии, коли, ракети ... та до огнехвъргачките дето пусна наскоро :)

 

ТЕСЛА са леко пред фалит, особено сред вчерашните официални отчети, но само на белите якички от уолстрийт им трепери :)

Това е най-мощната ракета, която е изстрлвана от Земята. Способна е да достигне Марс и е нещо като реклама и генерална репетиция за 2033, когато Марс и Земята ще са на максимално близко разстояние, и ако някой ще прави нещо ще е тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей палавници :tongue_1:

 

Това с колата е шоу за хората. Трябваше някакъв тежък товар и айдее.  По-интересно е друго, двата ускорителя се върнаха успешно и кацнаха. Така се отваря вратата за многократно им използване.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по еденично той отдавна ги използва, предния път изведе спътник, който нещо фейлна после, с ускорители, които вече са летели един път.

Връщането на ракетите са си негов патент, засега, за двигателите използва изоставена, но усъвършенствана технология на НАСА, меша керосин с много изстуден течен кислород. Като цяло НАСА (ако Тръмп не ги затрие) се насочват към deep space разработки, а извежданията в орбита ще останат на компании като SpaceX, Blue Origin и тн.

 

и както се казва, всяко начало и трудно ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне това на Шкода е реално, а това с теслАта се оказва много глупава компютърна графика...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко, изцяло, напълно генерирана шитня гледахме... Покрай това "събитие" се зарибих страшно много и почнах да гледам клипчета на изстрелване на реални ракети - всички се насочват над океана? Защо? За да паднат там ли, или нещо друго има? Удобно е над океана, защото там няма кой да я види как се пльосва във водата.

 

Второ - няма шанс това нещо в космоса да лети толкова бързо във вакуум, ако там има вакуум изобщо - за ден-два имаха снимка на цялата Земя в цял размер - доколкото знам и се вижда - това нещо не лети с двигатели, а се носи, благодарение на ускорението, което му дадоха двигателите на "излизане" от Земята... Отделно твърде скоро след изстрелването Илонката пусна снимка, която показва цялата планета и това беше мега глупостта на века... с ебахти скоростта се движи тая теслА - трябва да си купим веднага такива, защото и във вакуум са мега бързи, явно.

 

Едно видео, на предметите във вакуум (и все пак и на това не мога да му вярвам напълно, защото пухчетата на перото се преместват леко нагоре, а ако е във вакуум защо се преместват, като няма съпротивление?):

 

 

Има стотици клипове с метеорологични балони на максимум 115 000 фута - около 33-35км от Земята - няма сателити, няма кръгла Земя, няма шанс да се види цялото това нещо така, както го показва Илонката. Много леко се изтегли от Земята, много леко и доста точно лети - страшни глупости са това. Показваше две идентични камери, а уж трябвало да е ляв ускорител и десен ускорител. Това не е така - еднакви пламъци, еднакво поведение на ускорителите и т.н.

 

Много неща са изрязани... много неща са преработени, много неща са "фейк". Всичко е един голям "шпек" според мен и според мнооооого други хора. 

 

Според Гугъл и данните за всички изстреляни сателити в орбита, то в момента около Земята би трябвало да е така:

junk_1816463b.jpg

 

На Илонката на снимките няма нищо такова... 

 

Отделно, тая теслА, забита на нещо си там - трябва да се намира на толкова много хиляди километри от Земята, че не ми става ясно - нов начин за комуникация, по-мощен Wi-fi ли са измислили, как точно праща данни до Земята от стотици хиляди километри от Земята? Скоро ще кацне на Марс, както от Шкода го направиха най-вероятно - някъде в някоя пустиня (не липсват такива на Земята, а 100% съм сигурен, че не сме виждали всичко тук все още, и всяка такава по-различна простотия минава). 

 

Пореден чеп/шпек е това, че има доста еднакви облаци, които се правят с Photoshop Clone Stamp Tool-a. Отделно континентите са огромни - мамка му, как са направили Африка и Австралия толкова големи... Отделно Земята на места не е обла/кръгла, а има прави черти и замазано с Blur tool-a пак на Photoshop... Страшни глупости :) След няколко дни - тия облаци са си все същите. WTF? Поне над България минаха толкова различни климати и т.н. - как това нещо е еднакво на тия CGI (Computer Generated Images) - някой не плаща, за да се ъпдейтват тия неща, явно... 

 

Всичките му видеа, интервюта и реакции са като на дебил... "Можете да кажете, че е истина, въпреки, че изглежда като лъжа." - цитирам го. Сам да си кажеш, че си се усрал... :( Ама не се е усрал - взе си яките кинтаци.

 

 

След като изгледах много други клипчета на ракети и много други неуспешни опити да се напусне Земята, почнах да си мисля, че това е невъзможно и май-май никой не е успявал да го направи, а всичко е един дебел "трик" :)

 

Ето някои реални клипчета и какво точно се случва, когато "стигнем" там горе:

 

 

Ето тук още:

https://www.youtube.com/watch?v=DSjFoPEb42E

 

 

Ето и един балон - уж не е редактирано видеото:

 

 

Още един балон:

 

 

Ако изобщо Земята е кръгла, както ни учат, това не се вижда много добре от тези опити :) Всички използват fish eye lens (лещи рибешко око), уж за да хванат по-голям диапазон, което изкривява хоризонта. И ако Земята наистина е кръгла - то разстоянието на теслАта трябва да е адски голямо, за да се вижта така:

1518443824_946_clip-captures-elon-musks-

 

Това е снимка пусната от Илонката в туитър... беше я пуснал прекалено скоро. 

 

Отделно, забележи по-горе, балоните мерят температурата: -455С... на тоя как не му се напука стъклото? Къде могат да докарат такава температура на Земята, защото най-ниската я водят абсолютната нула -273.15C, не се сещам - а такава температура им трябва, за да тестват, дали тоя костюм и тая CGI теслА няма да се пръсне от студ. :) Отделно не виждам да има прах по тоя шлем... много е чист.

 

 

И понеже не мога да твърдя нищо, защото не съм го виждал със собствените си очи... а и едва ли ще имам такава възможност - ако напускането на Земята е реалност и е възможно изобщо (изключвам всички глупости на NASA и т.н.) - склонен съм да допусна следното:

1. да са редактирали всичко, за да не се виждат сателитите в орбита...

2. да са замазали всичко, за да няма реални снимки на това, което е там горе...

3. поради забрана от правителствата и т.н...

 

Друго не ми хрумва. Смисъл, не съм фен на конспирации и глупости, но гледам, разсъждавам и се опитвам да мисля сам. Търся доказателства, които изглеждат доста правдоподобни. Няма 100% сигурност никъде и в нищо.

 

Гледам интервюта на видимо объркани и притеснени хора, които са били на ръководни позиции в NASA, на правителства и т.н. - споделят, че Земята е една затворена еко система и няма излизане. Обаче оправдават трилиони долари.

 

Гледах също така и видео от Антарктика - няма 24 часово видео, което да не е редактирано... Защо?! По движението на сянката на флагчетата и сградите се забелязва това нещо. Те не правят 360 градуса, както би трябвало да е. Просто започват отначало, като развалена лента - оправданието винаги е "загуба на сигнал" и т.н. Ама памети нямат ли тия камери, да се качи видеото, когато има сигнал? 

 

Още не знаем какво има на Земята - всичко друго е шитня и компютърна графика - това е... Тук това си личи особено много, за жалост.

 

 

 

ПП: Тоест, с оглед на тези писания аз разсъждавам така:

1. пускат тежка боулинг топка и леко перо във вакуум - те падат еднакво във вакуума.

2. Илонката изстрелва Falcon Heavy - не знам си колко тона ракета (вероятно теглото е измерено с ускорителите и горивото на Земята) и тя се движи прекалено бързо във вакуума извън Земята, защото е много по-тежка ли?

Булшитс.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уоу, оставам с впечатление, че си очаквал въпроса ми :))

 

едва ли ще съм толкова подробен като теб, но тази кола е качена върху ракета носител, не лети сама. Извеждането в орбита е Stage1, после Stage2 продължи полетa към Марс, а тръстерите на Stage1 се върнаха на Земята. Теслата е занитена някъде за корпуса на Stage2. В момента се намира на около 3.7 милиона км от Земята. Инфо за това има от много любители и профита, които следят полета, нета е пълен с подобни сайтове http://www.whereisroadster.com/

Снимките, които масово имаме за Земята са основно от ISS, която е на околоземна орбита от около 500 км. Това разстояние Теслата (и ракетата към която е привързана) са го минали за няколко минути. Луната е подмината за около ден-два, а там всички сме виждали снимките на Аполо и размера на Земята (ако са истински и те :))).

За мен снимките са реалистични. Докато гугъл снимката със сателитите не е коректна, защото мащабите са сбъркани. Толкова големи сателити нямаме, те биха засенчили слънцето :)

Първото филмче нещо не мога да го свържа с темата... върху предметите действат единствено силити на гравитацията, докато колата е засилена от ракета.

 

EDIT: м/удругото ISS минава точно над нас в този момент :) едва ли някой ще я забележи, а тя е най-големият околоземен спътник, който сме правили

Редактирано от superba
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как е възможно да се отдалечава от Земята с 3 км/сек. а да се приближава към Марс с 19км/сек? Според данните от сайта по-горе.

Лично аз мисля, че няма проблем с излизането в орбита и открития космос, но тея филмчета наистина изглеждат подозрително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ, изобщо даже - аз го написах за около 5-6 минути горното :D

 

Иначе... честно казано - последните две седмици в тубата ми излизат всякакви клипчета от този род... изстреляни ракети, балони и т.н. Всички ракети отиват над океана... не е ясно защо точно там. Тези, които отиват право нагоре, когато стигнат някаква точка, все едно цопват във вода - образува се вълна, като по филмите, когато нещо се удари в "невидим щит" (малко фантастика) и спират или зпочват да падат.

 

Все още ми е странно... 

 

За снимката със сателитите - това е просто илюстративно... Някъде прочетох, че трябвало да има най-малко 19 000 активни сателита в орбита... други казват 4 000бр...  и все пак би трябвало да изглежда точно така, но това не се вижда на видеото с теслАта...

 

Някой-някъде бърка - дали аз, дали някой друг, дали не трябва да се вижда какво точно се случва наистина - ок, не знам кое е, но и на видеата с кацането на двата ускорителя и т.н. - все еднакви неща се показват, а се говори, че са ляв и десен на екраните, пък не са. Никой не излезе да каже "опа, грешна камера е било" или нещо такова.

 

Отделно за комуникацията - аз не разбрах как се изпращат нещата на такова разстояние?

 

ПП: За по-горе - ID A ме светна, че температурата на клипчето с ракетата се мери във Фаренхайт, тоест -450F, а не -450C... Значи температурата е -273, ок. Моя грешка! 

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази картинка би трябвало да обясни защо. Скоростта в Космоса е нещо много относително :) Спрямо Земята скоростта е едно, но спрямо Марс е друга ... спрямо Слънцето .. трета и тн. 

https://mars.jpl.nasa.gov/mgs/overvu/slides/12Xfer.jpg

 

Относно ракетата, прекалено много очи, уши, телескопи, антени и чинии гледат към Космоса, за да тръгне някой да прави такава евтина измама. Не сме 60-те години, сега всеки може да си купи телескоп в къщи, или да се оборудва с електроника, която да преслуша ефира от тук до Луната. Че може и сигурно са обработени снимките не споря, но като цяло намя причина да не са реални. Раполагаме с технологията за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офффф, да! Вярно, че мисля за директна/права линия към дестинацията, а това изобщо не е така! Съгласен съм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, разбрах каква е идеята на кривата. Все пак няма двигатели, които да го ускоряват, докато не стигне крайната точка - разбрах... 

 

И все пак в нета има точно 2-3 сили - Bing, Yahoo и Google. И това е в нета, който можем да си браузваме свободно - около 4% от цялата информация в целия свят е това. Не говоря за другите нации, като Русия, защото всяка по-голяма нация плюе по другата, разбираемо. Ние използваме най-много американските "продукти".  

 

Вероятно, скоро не съм ровил, но ще си отделя няколко часа събота/неделя и ще прегледам deep web-a за някакви по-яки снимки и видеа, които подлежат на цензура в уеб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

те го засилват за кратко, но достатъчно, така че да може да пресрещне целта, в случая Марс. Като стигне там двигателите работят като спирачка, за да се позиционира в орбирата на планетата. Нямаме гориво за повече, не можем да го изстреляме от Земята, много тежи :)

 

За съботно-неделното ти четиво, има едни нови двигатели сега, които се разработват от NASA за DeepSpace преходи - ION тръстери. Познатите сега двигатели, дето работят на керосин с течен водород/кислород, ще преодоляват земната гравитация, а ion двигателите, ще се ползват след това. Те палят бавно, но ускоряват ракетата постоянно в продължение на месеци и на теория могат да развият огромни скорости ;)

Интересното е, че подобна технология ползвах преди 20 години в една игричка UFO2, много яка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено се зарибих и ще прочета доста. Напоследък не ми е попадала по-интересна тема... Благодаря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че да се вижда нещо добре е използвано голямо увеличение, образът става размазан и като нищо може да е прекаран през софтуерни филтри,  те от своя страна запълват празнините по точно определен алгоритъм и може да ти изглежда фалшива картината.

 

П.П. Не съм зарибен достатъчно, но ако намериш обяснение за сянката на полюсите, драсни едно обяснение, че ми е интересно. :book_1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах телескопите с които уж било заснето всичко - единият струвал около $33 000 и можело да се купи в ebay от всеки... И все пак, трябва да се знае точния път на ракетата, за да се заснеме така добре, както е на видеото. 

 

И друго нещо - първоначалното уж е live stream в youtube - както казах по-горе, пускат еднакво видео и за двете ускорителни тела - окей, сбъркали са, една и съща камера са пуснали с минимални отклонения и "изрязана" картина (което пак е странно, ако е една и съща камера, как на едното е изрязана, на другото не е) - окей, да речем, че е грешка... Не се казва, че е грешка! След няколко дни изведнъж всичко се променя в тубата и пише, че е от лайф стрийма на 6-ти Февруари 2018 (първоначалното го няма вече - изрязано е), пък то реално не е пускано тогава това нещо, което сега го има. Още един пример на скриване на инфо и възможностите за цензурата, която се шири на "белия уеб". :) Американци помагат на който си плаща. 

 

Как се променя live stream в youtube не знам, ама ако разбера, вероятно ще стана много богат.

 

Ивчо, ще прочета, ще извадя инфо, ако успея да намеря сурови, непипани данни - ще ги пусна и да видим кой ще ми почука на вратата ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нещо любопитно. Не съм проверявал достоверността на информацията :)

https://www.thevintagenews.com/2018/02/11/a-german-scientist-predicted/

Project%2BMars.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сме мръднали много от първите изстрелвания на ракети. Все още се разчита на балистична траектория, за да стигнем до където и да е и се чака с години подходящо разположение на планетите, за да може да се намали запасът от гориво и увеличи полезния товар. В тази връзка, не се и съмнявам че изчисления на Фон Браун, ако е истинска статията, са все още актуални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.