Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Напречни греди от LIDL

Be6i4

Recommended Posts

Здравейте,

Някъде четох че имаше доволни от гредите от LIDL (напречни). В понеделник пак ги пускат по магазините им и мисля да взема. Цената и е 70лв

Има ли някой с негативни мнения от тях, за да знам от сега. Целта ми е да взема багажник след това, че вече съм с 2 деца и комбито е недостатъчно :)

Поздрави и лека вечер!

P.S. Извинете ме, ако има друга такава тема, но търсачката не ми зарежда нищо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега намерих темата, но след търсене в Google.

Не знам дали проблема с търсачката на форума е само при мен или е генерален, но отнема адски много време всяко едно търсене и накрая по-скоро имам чувството, че time -out-ва....

Ако прецените, затворете тази тема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си я отворил темата :)

Как иначе да знам, че ще има греди? Предполагам и други колеги ще се възползват, така че, Благодаря от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, още в понеделник ще отнеса един комплект.

PRR, DIY решението ти с гумата, което си споменал в предишната тема, свърши ли работа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грабнах аз 2 комплекта днес - за мен и един приятел. в Ring Mall-a имаше още поне 10 броя останали. Като цяло да знаете, че ако свършат по другите магазини, в този в ring mall-a се остават останалите бройки. Но това важи вече след четвъртък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина до Вагон-ресторанта (от едно време де, са май е западен парк) имаше доста. Аз също взех един. Мерси, колега, че отвори тема и разбрахме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си чопнах един органайзер от тези:

276445_03_f.jpg

Надявам се да свърши добра работа за разни дреболии, които ми се мотаят из багажника. Иначе гредите от Лидъл са супер. Имам такива от няколко години и стават за почти всички надлъжни рейки на комбита и джипове. Профилът на гредата е като на Thule, така че всички прикачни на Thule се монтират безпроблемно на тези греди. Същите греди като Лидълските ги има и по магазините за автоаксесоари, но цената е 130-140 лв. Единственият им проблем е, че са спестили гуменото уплътнение на канала от долната страна на гредата и при по-висока скорост почват да свирят, но това е лесно поправимо. ;)

Загледах и чистачките, но май няма подходящи като за Октавиите. :nea: Апропо, какъв е размера на чистачките за О2 ФЛ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си чопнах един органайзер от тези:..........

Надявам се да свърши добра работа за разни дреболии, които ми се мотаят из багажника...................

Аз ползвам такъв от доста време (взех го от предишна промоция). Бих казал че за мен е доста удобен и събира доста неща, а и засега е здрав.

Като минус ... лепките с които се залепва за гърба на седалката са малко слаби . Другото ... всички знаем дълбочината на багажника на Октавия , та може да е леко неудобен за по-нисък човек   :sorry: , както и това че малко затруднява свалянето на седалките ако се наложи (особенно ако искаш да "събориш" само едната облегалка)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, още в понеделник ще отнеса един комплект.

PRR, DIY решението ти с гумата, което си споменал в предишната тема, свърши ли работа?

Чак сега видях темата  :blush: Не съм имал възможност да тествам  :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за липсващото уплътнение на свирещия канал - аз съм решил проблема с термосвиваем шлаух. Измерих разстоянието м/у релсите, изрязах две парчета шлаух с подходящата дължина и ги нахлузих на гредите. Пистолет с горещ въздух и заспа! ;) Същата работа върши и проста лента тиксо/изолирбанд. :)

Редактирано от баш майстора
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за липсващото уплътнение на свирещия канал - аз съм решил проблема с термосвиваем шлаух. Измерих разстоянието м/у релсите, изрязах две парчета шлаух с подходящата дължина и ги нахлузих на гредите. Пистолет с горещ въздух и заспа! ;) Същата работа върши и проста лента тиксо/изолирбанд. :)

Ама по този начин, ти не ги сваляш гредите нали? В смисъл тази инсталация е един път, нали?  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, могат да се свалят!  Свиренето се получава от завихрянето на въздуха м/у покрива на колата и гредата. Така че "изолацията" се поставя в частта над покрива и м/у двете точки на захващане за надлъжните релси. Няма проблем да се монтира и демонтира багажника, свиренето намалява значително, а и шлауха пази гредите от надраскване като монтираш отгоре разни неща. ;) Не можах да намеря по-читави снимки, но ето как стоят на старата ми кола.

037255862-big.jpg

Не знам доколко добре се вижда, но шлаух има само в участъка, върху който е легнал каяка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеци по-късно...

Според мен, такива греди са по-подходящи за комбита, които така или иначе имат надлъжни релси. Ако ще ги монтираш на автомобил без надлъжни релси, по-добре си вземи напречни греди, които се монтират директно на покрива.

thule-rapid-traverse-roof-rack-system-48

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.