Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Проблем с сервото на спирачките

Asi60

Recommended Posts

Здравейте и за много години на всички.

Проблема е че днес се счупи пластмасовата вакуумна тръбичка която влиза в сервото и педала на спирачката

стана много твърд по време на движение едва спирам колата.

Моля някой да ми каже дали може да се снади с маркуч ида се стегне със скоби или да търся нов отнякъде.

Благодаря Ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя част от маркуча ти се счупи?

http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/53248-втвърдяване-педал-спирачки/

ако е този маркуч само нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пластмасово коляно се счупи в свивката, незнам дали ще стане със залепяне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коляното към сервото или това към помпата.Лепенето е временно решение.При мен не стана.Даже ми излезна грешка 0401 агр.След смяната на маркуча всичко се оправи.Ако е пласмасата към сервото,моята е здрава.Ако искаш мога да ти пратя маркуча и да пробваш да го замениш.Незнам как ще го кербоваш или винтова скоба дали ще свърше работа.Може да се пробва ей така за спорта.Иначе нов само.Цена 64 лв в ЕТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да колега коляното което върви към сервото, точно в гънката се счупило нацяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,някой знае ли щуцера на вакуум помпата дали е на резба или е намъкнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е.Моят играе навътре и навън по малко,но за да изкараш маркуча с 2  по широки  и  дълги плоски отверки хвящаш отстрани маркуча,и ползваш помпата за основа и полека излиза.Аз така искарах моя.За вкарване пръснах малко спреи за ръжда от рода на wd за да лъзга и влиза с натискане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти колега ще пробвам да го изкарам както си го описал,но искам да попитам от къде мога да си намеря ново коляно.

Търсих в няколко сайта но не предлагат такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коляно няма да намериш от никъде.Само нов маркуч и то само в магазини на VAG GRUP.Аз си го взех от ЕТ Плодив 63 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, значи проблема го реших като извадих остатъка от счупеното коляно с отвертка, както описа колегата в горния пост. След което намерих нов вакуум маркуч и го напъхах в щуцера на вакуум помпата и след това отрязах в края пластмасовия маркуч идващ от сервото и там напъхах другия край на новия маркуч като краищата стегнах със скоби и всичко се оправи без нито една дадена стотинка. В момента се усеща и повече мощност на колата.

Благодаря Ви за отзивите и успех на всички.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.