Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Проблем с Parking-а на скоростна кутия

marianpashev

Recommended Posts

Здравейте, реших да си взема  Skoda Octavia 2.0TDI , само че при пробното каране се оказа, че при вкючване на P, колата не спира. Въпроса ми е колко голям пробблем е това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно спира и го слага на P лоста и не спира /не вярвам да е възможно да го сложи на P, докато шофира, а ако това е възможно - божей.../...

"Чопчето" е дало фира :) Не е скъпа частта, но РАБОТАТА е доста... и там отиват парите главно :)

parking_pawl_worn.png

pic-8591406554127462097-1600x1200.jpeg

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно спира и го слага на P лоста и не спира /не вярвам да е възможно да го сложи на P, докато шофира, а ако това е възможно - божей.../...

.................

За съжаление е възможно - натискаш спирачката, бутона и буташ лоста. Правил съм го един път, спирайки на границата с Македония. Бях сложил на N и без да се усетя че колата се движи по лек наклон докоснах спирачката колкото да загасне лампата и бутнах лоста. Едва пълзеше, но изхърка много сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност не съм включвал в движение, а това може ли да окаже влияние на работата на скоростната кутия? Колата си се движеше без проблеми, сменях и ръчно и в спортен режим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление е възможно - натискаш спирачката, бутона и буташ лоста. Правил съм го един път, спирайки на границата с Македония. Бях сложил на N и без да се усетя че колата се движи по лек наклон докоснах спирачката колкото да загасне лампата и бутнах лоста. Едва пълзеше, но изхърка много сериозно.

Божей, гадост! :D То няма какво да го спира това нещо, вероятно, като гледам устройството, ама е можело да го измислят, баси... Гадория :)

Със сигурност не съм включвал в движение, а това може ли да окаже влияние на работата на скоростната кутия? Колата си се движеше без проблеми, сменях и ръчно и в спортен режим.

Тц, не е проблем :) Просто няма да ти спира на P, което за мен си е проблем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих взел кола с какъвто и да било проблем по автомата, освен ако не ти свалят адекватно от цената. Дори и тогава бих се замислил. Веднъж ако забравиш да дръпнеш ръчната и бум!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих взел кола с какъвто и да било проблем по автомата, освен ако не ти свалят адекватно от цената. Дори и тогава бих се замислил. Веднъж ако забравиш да дръпнеш ръчната и бум!

Абсолютно... но най-големият проблем е, че може и сама да те прегази, ако я забравиш...

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.