Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Автоматично отваряне на багажник

tupalkapet

Recommended Posts

Допада ми това отваряне и ако някой го е реализирал или пък знае от къде може да се намерят тези пластмасови пружинки, моля да сподели. Прилагат го не само при комбито.

Редактирано от tupalkapet
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше тема, бая дълга /няколко страници/ - играха си хората, после се отказаха, доколкото си спомням, защото по-трудно затваряш вратата в крайно долно/затворено положение... трябва да я натискаш доста силно, за да се затвори и това е нормално - все пак мачкаш пружинката... :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето я темата: 
http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/50271-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BE2-%D1%85%D0%B5%D1%87/page-3

За 1 година ползване съм много доволен и не мога да вида недостатък. Жена ми също не се е оплакала. Вярно, че иска 1 идея повече сила за затваряне ама наистина е само 1 идея. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,коя точно пружинка си сложил?Някой ако може да каже,понеже след като вляза в сайт ми отваря много варианти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...За комбито са Сини , за Хечбека са червени. Моите ги купих от този човек и съм доволен :
http://www.ebay.co.uk/itm/Skoda-Octavia-II-Combi-Springs-for-automatic-bootlid-trunk-/232156689347?hash=item360d9df3c3:g:bmgAAOSwGvhUEe6Z 

Редактирано от NightWalkeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Здравейте.Днес сложих от сините пружини на моят багажник,но очакванията се разминаха с действителността.Резултатът е с 3 идеи по-нагоре да се отвори и дотам.Питането ми е дали някой е сменял оригиналните амортесьори с други.За информация мойте са 51см и 480нМ.Дайте съвет ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сменях оригиналните амортисьори с други, малко по-къси по лично желание (тавана на гаража ми е нисък) и по-мощни. Лошото беше, че амовете които купих бяха без успокоител в горната част. При отваряне не изтласкваха капака сами, трябваше пак да си го вдигнеш на ръка поне 20 см., а когато стигаха крайно горно положение нищо не ги задържаше и цялата задница на колата се мяташе на горе. Пълен провал. Върнах оригиналните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не се хвърляй веднага на по-силни амортисьори. Моята кола е на 4 години и лятото стига да вдигна капака с 10 сантиметра и фабричните амортисьори го изтласкват до горе. Сега зимата искат повече. А и амортисьорите с времето губят сила, може да имаш нужда просто от нови, не от по-силни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 години по-късно...

Здравейте за фабия 2 хечбек 2010г. Имали вариант да се получи с пружините за автоматично отваряне и каде мога да намеря пружините благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "cvqtko0" - Напиши "Лично Съобщение" на Колегата "JORDITO". ТОЙ ще ТИ предложи най-доброто решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за комбито червени пружини ХЕНЛИХ и смених единият амортисьор.ПЕРФЕКТНО (като е по топличко)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.