Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Проблем с радиото-включва се само при заключен автомобил

nikolaev75

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Проблема е следния:

През последните два дена не можах да запаля колата сутрин. Акумулатора се беше изтощил. Причината беше в скапаното радио(Streem). Koлата e Skoda Octavia 1.9 TDI 105 BHP 2007 година. Та какво забелязах- когато влязох вътре и заключих колата се чуваше едно цъкане като от кварцов часовник(цък-цък-цък)в радиото и в същото време откъм жабката се чуваше едно цъкане като от реле или нещо такова(сякаш нещо се опитваше да се вкючи).След известно време се включи и радиото.

Четох във форума че се слага CD в слота за компакт диска за да не се вкючва радиото(респективно да не се изтощава акумулатора), но явно това не работи при моята Шкода.

Колата е с десен волан(английска),а аз се вкючвам във форума от Англия.

Благодаря предварително на всички изказали мнение по моят проблем.

Лека вечер на всички.

P.S Форумът е невероятен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трябва да свалиш радиото и да го занесеш на сервиз. Няма как да се включи само от инсталацията на автомобила. Проблема е някъде в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът не е в радиото. Има електронен блок, който изключва радиото дори да е забравено след около 30 минути. Вероятно този контролер е дефектирал , затова цъка непрекъснато , а с него в такт и радиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги. Ще ви държа в течение докато оправя проблема. Първо обаче ще трябва да намеря читав майстор в Лондон. Голям проблем е тук с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е майстор? Свали радиото, проследи захранващите кабели, намери цъкащия модул, изолирай го и виж дали ще се реши проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,какво имаш предвид като казваш да изолираме цъкащия модул? Питам защото съм на ”Вие” с тока и електрониката на автомобила. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,какво имаш предвид като казваш да изолираме цъкащия модул? Питам защото съм на ”Вие” с тока и електрониката на автомобила. Благодаря

Щом си на Вие...Не се занимавай... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.