Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Смяна на термостат

papito235

Recommended Posts

Здравейте колеги.Искам да попитам лесна ли е смяната на термостата за шкода октавия 2.0к 116к 2003г бензин.При закачане на комп ми излезна проблем с термостата и въпроса ми е да ли ще мога сам да си го сменя на работа имам всички инструменти канал и т.н,но ако може някой даме опъти къде точно се намира,че от сутрин до вечер ми трябва колата и нямам време на този етап на сервиз да ходя.Явно е останал в отворено положение понеже сутрин трудно загравя и малко преди да стигна на работа има един два баира и като я пусна по енерция пада на 70 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

намира се ето тук http://prikachi.com/images.php?images/514/8936514D.jpg ще ти е нужен термосат+упътнение и около 3 л антифриз концентрат G12

Редактирано от skodafen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като развиеш болтовете на пластмасовото тяло трябва да го завъртиш леко, за да извадиш термостата. Той е законтрен с две зъбчета за тялото. В момента обаче термостата със сигурност е залепнал за блока и почти сигурно ще счупиш зъбчетата, а те са ти нужни, за да можеш да фиксираш тялото и термостата за монтаж. Затова си вземи един канап, с който да вържеш термостата към тялото, за да можеш да го сложиш обратно на блока. Ако не си събрал антифриза ще ти трябва 1.5 литра концентрат и още толкова дестилирана вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обездушаването е друг процес. Обезвъдушаването аз лично го направих по следния начин:

1. Напълних казанчето до горе

2. Запалих колата с включено парно

3. Доливах докато спря да поема

4. Изчаках до отварянето на термостата

5. Допълних колкото имаше нужда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.