Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Нова Skoda 1.4 tsi 150 к.с.


Bondo

Recommended Posts

Здравейте колеги , другата седмица очаквам да ми дойде новата колица, Skoda ОCTAVIA 1.4 tsi 150 к.с селекшън.,не съм правил тест драйв , нямам и преки наблюдения от автомобила, бихте ли ми дали някаква информация....за разхода прочетох няколко теми, интересува ме най-вече слаби места на модела,относно двигателя ,трябва ли да се разработва първите няколко хиляди километра и да не се настъпва много много....Доста импулсивно взех решението за покупката, просто влезнах в ЕУРАТЕК и излезнах с кола... за това всякаква информация ,би била много полезна, благодаря ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така, честито! Много добра импулсивна покупка, дай боже всекиму :banger_2: Искаме снимки веднага :)

 

Ще си я разработваш постепенно, първите 500км по-внимателно с оборотите и спирай малко по-отрано.

 

Към 1 000 - 1 500км вече почвай да отпускаш леко крака и след 1 500 можеш да си караш спокойно. Разгледай съветите в книжката, с която ще дойде колата.

 

За маслото ще чуеш различни мнения, аз бих го сменил първото на макс.10-12к км., а може и още на 8-10к км първото.

 

Да ти е безаварийна и да те радва дълго време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря , много . От Еуратек казаха,че цялото обслужване в гаранционния период на колата ще стъпи около 1500 лева, като маслото се сменяло на 30000 км.,защото било "long life"... също така ми заявиха,че същия мотор със 140 к.с. , имал проблем с горенето на масло, а уж сега проблема бил решен... Чакам колицата в края на другата седмица , да я докарат от Еуротек Русе, цвета е кафяв металик...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ,като гледам и с Еуротек,ще има драми... до скоро се разправях с балкан стар (страшни негодници), надявам се да нямам същите проблеми...Много благодаря за позлезната информация... надявам се някой колега със същия мотор да изкаже цялостно мнение за автомобила ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се настройвай. Ще срещнеш противоречиви мнения за всеки дилър, на която и да е марка.

 

Този твоят двигател трябва да е усъвършенстван и тестван за детски болести вече 2-3 годинки при VW моделите Поло и Голф, ако не се лъжа. Няма много колеги май със същия мотор все още - повечето фенове не издържаха и си изтупкаха 1.4 ТСИ-ките бързо със стария 140 кончета :)

 

За повече инфо разлисти ето тук

http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/51202-избор-на-октавия-3-14tsi-150hp-110kw-разлики-с-14tsi-140hp/

Редактирано от PUF-PAF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и честито,

ЕТ са много по-добре от Балкан Стар, ако все още с Мицубишито пробвай Ротало, но май и от там изчезнаха читавите майстори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е на добре, когато базата за сравнение е кой по-зле!

Мотора е с ремък, няма ги детските болежки от преди години, изборът е чудесен.

Относно официалните сервизи-политиката им е колата да изкара гаранционния пробег и после този автомобил да им носи допълнителни приходи или да обслужват пак нов гаранционен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с този мотор, но мисля този уикенд да отворя тема за моя автомобил (също кафяв металик между другото) и там ще споделя впечатления от около 2500км. Засега всичко е чудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На нашата и смених маслото на 8к, като не беше пипнала и грам. Исках бутилирано масло, а не от незнаен варел. Казаха ми ОК, платих си и реших да изчакам (вкараха я веднага).

Нямаше какво да правя и се размотах наоколо, нали не си затварят вратите пък и са с прозорци. И какво да видя - 5 тубички 'Кастрол' строени на тезгяха. Младежа ги разпечати, сипа ги и остатъка от последната ми я дадоха.

Камери има навсякъде.

Впечатлен съм....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм служител на ЕТ, нито имам роднини и близки там. Не мога да разбера защо е насаден негативизъм към тях. Аз от 2003 година ходя по различни поводи и имам само добри впечатления от всички там, с изключение на счетоводството. Само един път с първата ми октавия през 2004 имаше грижи (бяха изписали сменен дебитомер,пък той си беше оригиналния), но оттогава не съм имал грижи за нищо. Може и да съм късметлия, но не вярвам. Факт е, че има малко текучество на персонал,което говори за добри условия на труд. А и доколкото знам им правят сериозен одит от Шкода и ако правят такива дребни врътки с части и масла, ще замине Шкода към Порше Бг, така както е в Румъния. Моля не ме нападайте, само изказвам личните си впечатления от ЕТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, след по-ранната смяна на маслото, сервизния интервал вече е 15к или една година. Маслото е лонг лайф, но компютъра ще ревне като за обикновено такова. Не, че се дърпам - това и на мен ми се струва далеч по-реалистично от 3/30 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм с този мотор, но от едва 500 км, така че не мога да дам информация относно масла и т.н. При предаването все пак си купих бутилка масло за всеки случай. За разработването - аз спазвам препоръките в книжката, същите инструкции ми дадоха и от Еуратек при предаването. Дори и с внимателното каране по време на разработването, колата се държи чудесно, динамиката е супер и до сега изобщо не ми се е налагало да я натискам много. Моторът е тих, загрява бързо - макар че по-студените дни бяха много малко, имах няколко сутрини само около нулата. За разход - това е много индивидуално, но аз съм мого доволен за сега, при мен е поне с литър надолу от другата ми кола, която е на половината на конете и с около 150 кг. по-лека.

Ако някой колега има конкретни въпроси - насреща съм, до колкото мога :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За масло не мога да споделя, защото моята е на едва 1000км, но цялостното ми впечатление е много добре. Като разход В. Търново-Созопол-В.Търново и малко градско в Бургас ми даде 6.3. Това е при пуснат постоянно климатроник, жена, две деца и порядъчно багаж ;)

На магистрала съм карал 150-160, като преди да се кача, разходът ми беше 5.3.

Редактирано от iturtev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега този двигател се държи повече от прилично.Масло до сега не съм доливал(7200км),но наближава времето на първа смяна.Разхода също е впечатляващ.Градско София(на къси разстояния)-7,8 .София-Бургас-Несебър и обратно 5.7л с трима човека и малко багаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивчивостта , колеги... Днес ми пратиха email,че колата ще пристигне от 5-7 работни дни... имам още няколко въпроси към притежателите на автомобила,като следва :

1. Четох в някаква тема,че имали проблеми със съединителите и почуквали гадно , като го натиснеш спирало чукането... моят лансер има същия проблем и от сервиза който посещавам казаха ,че е аксиален лагер на скоростна кутия, но да не се отклонявам от темата , има ли шанс с колите от 2016 година, да са оправили този проблем?

2. Колата се води ниво на оборудване ( амбишън селекшън) в магазина на ЕУРОТЕК,ми показаха кола със същото ниво на оборудване и казаха ,че в купето разлика с тази която съм поръчал няма... във въпросния автомобил имаше някаква мултимедийна система с не много голям екран (приличаше ми на болеро), но в сайта ,където пише какво включва , като екстри пишеше нещо от сорта на (2din) , като напиша в интернет въпросната система ми излизат някви малки безцветни екранчета, някой запознат ли е какво трябва да очаквам и дали е скапана въпросната система ? Благодаря предварително...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята е модел 2015год.Проблем със съединителя никакъв до сега.Относно радиото мисля че е Swing(2din).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам проблем със съединителя. В офертата си пише - Радиоапарат Skoda Swing - 2 DIN. 2 DIN е размерът на радиото - всичките с дисплей са също толкова големи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Колицата я карам вече втора седмица и има навъртяни около 400 км. (предимно градско каране) за този изминат пробег , мога да кажа,че съм приятно очарован от шкодата (доста голямо пространство, двигателя е прилично пъргав и визията с кафевия тупаз ми допада много ..Не съм много очарован от звука на двигателя , като е в спряло положение , работи малко странно , мога и аз да си внушавам де ... сутрин като я паля се чува как вие турбото за малко, после спира и всичко е наред... за разхода в града , не знам как е при другите колеги със същия мотор ,но по бордови компютър под 8,5 -9 не мога да я сваля с бих казал доста икономично шофиране , което е поносимо .. На няколко пъти се случи да я настъпя лекичко не да я цедя до край, но като цяло , потеглям плавно,спирам плавно и не мисля ,че проблем ,че я нагазих леко при положение ,че не е системно ,не вярвам да навредя на разработването и като извод мога да кажа,че не съжалявам за покупката. Смятам ,че за парите които даваме получаваме добра комбинация между качество и надеждност на автомобила. Ще се радвам , ако правите среща на клуба някъде по София да се присъединя към вас , защото имам много въпроси и ще се радвам да се запозная и с други собственици на О3.. Поздрави...

Редактирано от Bondo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, след по-ранната смяна на маслото, сервизния интервал вече е 15к или една година. Маслото е лонг лайф, но компютъра ще ревне като за обикновено такова. Не, че се дърпам - това и на мен ми се струва далеч по-реалистично от 3/30 :)

Аз на 15.04 смених масло, питах за нулиране на сервизен интервал - обясниха ми, че интервала на инспекцията, която е на 30 хил. км. и интервала на смяна на масло са две различни неща.

И вярно сега си пише по борд компютър еди колко си км или дни до inspection и две години или 30 000 км до oil change.

Явно са две понятия - сервизната инспекция си е на две години или 30 хил. км., независимо от интервенциите през периода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Със същия двигател съм. Разсход 7.1 смесен(80%градско Варна). Колата е на 3000км. Доволен съм. Забелжки: Над 3000об. е малко шумна. Скоростите не влизат мазно.При натиснат съединител и леко движение напред не може да се включи задна скорост - трябва да си напълно спрял. На място при въртене на волана се чуват скърцащи звуци. Според мене цена/качество и удоволствие от каране си е супер колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...
  • 8 месеци по-късно...

Здравейте, колеги. Тъй като вече има разкрита тема, няма смисъл да пускам нова такава :)
Миналата седмица поръчах Октавия 1.4 tsi 150 к.с., автоматична скоростна кутия, Vision, така че сега ще почакам някой друг месец, преди да дойде. Искам да помоля тези от вас, които карат кола с такъв двигател, да изкажат някакво мнение, ако вече сте минали повече километри. Ще съм благодарен и за някои препоръки при разработването на двигателя.

 

Без много да му мисля, интуитивно, поръчах бежовия салон, тъй като много ми харесва. Сега обаче започвам да си мисля дали не съм допуснал грешка със светлия салон. Ако някой кара Октавия с бежов салон, нека сподели дали много се захабява и каква поддръжка прилага?

 

Благодаря предварително за мненията.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито p.ivanov!Двигателят е добър (карам 2.0 дизел,колебаех се за 1.4,карах двата), с автоматика разработването е по-лесно. Реално е добре да не го изрязваш студен, да не го газиш над 3000 оборота първите хил. километри. В книжката има описание, хвърли едно око. Аз я пазих докъм 5000 км. И сега я пазя,но й се случва да бъде нагазена газта.

 

Салонът - не знам, аз бих взел по-тъмния заради децата.

 

Vision е балансиран пакет, карам таково оборудване. Всичко което липсвя са леки глезотийки, ако си аудиофен помисли за Кантон да добавиш. Стандартната е ок, но само ок.

 

При приемането на автомобила оглеждай внимателно да не са забравили екстри (при мен двойната постелка в багажника).

Зависи дали ти е лизингова има разлика дали ще е с комплект аптечка и пожаригасител или не. Ще ти трябват и секретни болтове, като заначало.

 

Леко чакане и да я представиш!

Редактирано от Guest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще я представя :)

Какво е значението за аптекчката и пожарогасителя? Моята ще е лизингова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.