Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Чистачки


Recommended Posts

Гледам в Практикер чистачки без-шарнирни Бош АероЕco , с много накрайници, цени 14-15 лева на брой.

В момента на Метро има промоция на подобни на Валео, цени 12 лева на брой. Комплекта на Валео за мен ми излиза 5 лева по-евтин от този на Бош. За чистачки 480/530.

Гледам, че един колега ме е питал за спойлера за чистачка. Това което съм сложил на шарнирна 53 см. Бош Еко, е  от типа с три паралелни пера купени някъде от някой пазар. Те се захващат за рамото на чистачката и съм ги привързал допълнително със 2 свински опашки. Тоя спойлер го имаше още по социалистическо време, слагаше се на Жигули и Москвичи. Бош Еко шарнирните са много добри.

Редактирано от ivand911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 79
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • ohboli19

    5

  • maxrpm

    4

  • zdravko zankov

    4

  • sauber

    4

Ще тествам и аз MituToyo. Гледам в нета, че се продават комплект с различни видове захващане и такива с някакъв стандартен накрайник. За О2 някой който ги ползва, може ли да сподели дали си е взел чистачките с комплекта пластмасови накрайници или просто стандартния става?

 

Днес ги монтирах. Стандартният накрайник не става за О2. Поне първият път трябва да си вземете по-скъпия комплект, към който има 7-8 допълнителни накрайника.

Този, който ми свърши работа се води F212. Следващият път ще мога да си взема с обикновен и да сменя само накрайниците.

 

Останаха ми към 10 най-различни видове накрайници за захващане от двете чистачки. Запазих си ги. Ако на някой му трябват за някаква друга кола, да ми драсне ЛС да му подаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ще е полезно да кажеш откъде ги купи.

Взех ги от един магазин за авточасти на улица "Николай Хайтов", точно до бензиностанция Петрол се намира. Магазинът е между бензиностанцията и един сервиз за смяна на масла, като от Хайтов има една много малка уличка без изход веднага в дясно след бензиностанцията(ако се движиш към Тинтява).

 

4лв.\брой са със стандартния накрайник, а 7лв.\брой с няколко допълнителни накрайника.

 

Междудругото взехме и за една Фабия 1 - там си става стандартния накрайник - тествано. За Фабия 2 изглеждаше, че няма да стане, тук Мони може да потвърди :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше пак много благодаря че ми ги взе ;)

Аз не съм ги монтирал все още (искам да измия колата и прозореца първо), но ги тествах. При мен стават накрайниците F217 и F218, които са почти идентични. Също така ми направи впечатление, че някак си изглеждат по-големи от оригиналните. Поздрави!

491911137_257.jpg

Редактирано от BlackSpot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 години по-късно...

Здравейте колеги, да поизтупам малко темата. Има ли някой с по-пресни впечатления от чистачките предлагани на пазара? От година и 8 месеца карам с Бош еко, и още от самото начало не ми харесваха как чистят. В топло време ставаха криво-ляво, сега като паднаха малко температурите, явно гумичките се одървиха и започна едно стържене и подскачане по стъклото (само в обилен дъжд утихват), но дори и без стърженето пак не чистят, а ми оставят една неприятна замазана картина пред очите. Тъй като си пазя старите шарнирни чистачки (вероятно оригинални лявата със спойлер, дясната извита) на Валео, мисля да взема какви да е чистачки, от които да насадя само перцата с идеята, че имам хубави и стабилни шарнири чистачки и не виждам смисъл да експериментирам с "банани" и т.н. Какво мислите за идеята и от къде е добре да се купуват (в случая за София)? Имам предвид място където не е залежала стоката, защото и това го отчитам като вероятна причина за бързото им скапване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам с тези , до тук повече от доволно представяне , около година , чистят безшумно и добре .

Валео'то купено от ЕТ се " скапа" за половин година ,  беше много разочароващо за мен .

MKW_WBA_Twin_neutral_Karton_left__67791.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Преди 3 часа, ghost_rider написа:

....

Аз карам 5 (пета година) година с чистачки от ЕураТек , но как .. оригиналните чистачки бяха тотална щета и още от първия дъжд подскачаха по стъклото и тогава за първи път си позволих да доработвам нова кола - захватите на рамото трябва да са идеално успоредни на стъклото и това се получава с усукване на рамото , докато легне идеално на стъклото без перо. Така изкараха до почти година и половина , когато взех друг модел чистачки от ЕураТек , с които съм и сега (3 години) по-късно , но на всеки 3 или 6 месеца (зависи кога почнат да подскачат по стъклото) свалям перата и обръщам гумичата и по този начин се избягва изкривяването на гумичката срещу посоката на чистене .

Инак всички афтърмаркет чистачки идват от Китай , късмета е да уцелиш оригинални китайски ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Бош Aerotwin А937 или А936 комплект от АутоПро вече 1,5 някъде и засега са добре.Преди това 3 г бях с Валео и бях доста доволен от тях но за съжаление не помня модела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз май съм с някакви Бош също, но не знам точния модел. Взех ги от @JORDITO и за сега, 9 месеца се справят идеално и без никаква забележка, а ги ползвам ежедневно, понеже искам да ми е чист джама и поне по 5 пъти на ден бачкат. Днес яко омазах колата, понеже обектите ми са в райони, където и Scout-a ще му е тегаво, но RS-a се справя винаги! Джама се чисти с едно минаване на чистачките и съм много доволен

 

 

IMG_20201015_183407.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В моя случай става дума за Октавия 1, както знаете с обикновения захват тип кука. Замислям се, дали разните козметични продукти тип вакса за водоотблъскване не влияят негативно на чистенето на стъклото от чистачките, въпреки, че дори по автомивлите има препарати с вакса в тях и влияят добре по мои наблюдения. Как мислите? 

Други условия при мен са, че стъклото ми е на под 2 години, поради факта, че оригиналното (Splintex) имаше няколко дребни шупли и беше доста надрано. Новото е Pilkington и смея да твърдя, че го пазя, както и чистачките. Не ги пускам постоянно, имам предвид, ако е много прашно стъклото, го измивам с шише с вода и парцал, вместо да пусна чистачките да завлекат песъчинките по стъклото и да го надерат. При миене на колата също удрям един парцал на чистачките.

Вчера в Бриколаж видях няколко марки, но не знам дали да взема от тях за проба.

IMG_20201015_175612.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в момента в Кауфланд са на промоция от години карам с тях и при цена 2лв може да се сменят по-често чистят добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще мажеш с нещо стъклото, трябва да е идеално изчистено преди нанасяне на ваксата или там, каквото е водоотблъскващото нещо. Щото ако има мизерийка, бива запечатана и няма махане... Маха се де, но е да си еве мамата търкане и препарати :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистачки купуваш евтини и ги сменяш често. Поне аз за себе си съм стигнал до този извод. Последно взех някакъв Бош, бяха по 10лв. бройката. Година и половина вече - нямам драма.

zloQQто ти е казал правилно за ваксите и препаратите. Трябва доста добре да е изчистено стъклото и въпреки това е силно вероятно да имаш някакво леко мазане първите няколко пъти, докато течността за чистачки не свали вакстата от стъклото.

Ако имаш подскачане на стъклото, проблема може и да е в рамото. Аз имах такава драма и някой от форума (не помня кой) ми каза да го изкривя малко така, че да натиска повече към стъклото. С 1мм. кривене и забравих за проблема.

 

п.с. - Някъде бях видял услуга, при която идват до колата и ти рециклират чистачките. "Точат" перата или нещо от сорта. Предполагам е доста добре приложима за модели, за които все още има само оригинални чистачки и са по 250 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За подскачането прочетох коментара на Гената, ще проверя как стоят раменете при мен, въпреки че сложих други чистачки (не са нови) и се получи подксчане на дясната, а преди това беше на лявата.

По отношение на ваксата, много добре се постарах да измия стъклото преди нанасянето, а и по принцип го имам предвид, но смятам, че вече се е отмила. Бих ги сменял често, но разочарованието ми още с поставянето на нови (не от най-евтините), ме кара да се въздържа от тази процедура и да търся по-доброто решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колите ми се мият с течна вакса. Чистачките са бош аеротуин и ги сменям, когато се износят и започнат да мажат. Някъде 4-5 година. Тези за по 2-3 лв, тръгнете вечер и ще се ужасите. Впрочем дори и на светло да чистят добре, пробвайте ги нощем и тогава сравнявайте.

Иначе ваксата държи стъклото една идея по-чисто, често скоростта на чистачките ми е една степен, две под тази на другите. Ако са на непрекъснат цикъл другите, аз съм на най-бързия с прекъсвания и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Вчера сложих Bosch A860S отпред и A331H отзад на О3 комби. Чистят супер, но ми направи впечатление че ръба на перото е в по-долната част на перото, а на ОЕМ-ските е в по-горната част. Това е като погледнеш чистачките отгоре, след като са сложени. Иначе захвата си е като оригиналния. А и пасажерската чистачка е малко по-дълга от оригиналната, но не се допират.

Редактирано от fr1nklyn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16.10.2020 г. at 23:10, ghost_rider написа:

... 

За Октавия 1 и сродните има много добър комплект на Champion Aero vantage, като оригиналните (шофьорската със спойлер, дясната-извита). При мен издържаха по две години. Не са евтини обаче. Друг нелош вариант са чистачките от Лидл. И трети вариант за фенове - рамена от Октавия 2 за аеро чистачки и чистачки от Октавия 2. От 2017 съм така. Валео силенсио бяха за боклука от нови, но ги смених с Champion Aero vantage и съм с тях от април 2018. Вероятно ще добутат и тази зима. Кофтито е, че за разлика от Валеото правят аеродинамичен шум над 130 км/ч. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Тия дни си взех Бош Аеро нам си кво от Бриколаж. От тия, дето са "аеродинамични" са. Двете бяха около 25-30 лв. Страхотни чистачки! Сменям всяка година преди зимата и преди лятото. Смело мога да заявя, че тия са най-добрите, които съм ползвал. Особено за цената си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента по-добро от SWF няма. Скоро взимах за един познат за фабия 1. Шофьорската е със спойлер, а пасажерската е извита по стъклото. 

Аз също сложих такива и са супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, JORDITO написа:

В момента по-добро от SWF няма. Скоро взимах за един познат за фабия 1. Шофьорската е със спойлер, а пасажерската е извита по стъклото. 

Аз също сложих такива и са супер.

 

А от къде могат да се вземат? Да ги тествам на пролетната подмяна. Не съм я ни виждал, ни чувал тая марка. Поне така като хвърлих един поглед в Гугъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, sauber написа:

 

А от къде могат да се вземат? Да ги тествам на пролетната подмяна. Не съм я ни виждал, ни чувал тая марка. Поне така като хвърлих един поглед в Гугъл.

Мисля че ги има в АутоЗон

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де , аз ли съм сбъркан нещо .. взех си от ЕТ преди 4 години две чистачки и си ги въртя (перата) на 6 месеца и още си чистят прекрасно и струваха 70 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.