Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Андроид за начинаещи.


The Best Forman

Recommended Posts

Много интересно ... намерих го в гугъл магазина СМ -а и той довлече със себе си още пет приложения и се оказа , че процесора може да пече и въобще не се разтоварваше с 4 постоянно висящи резидентно програми на СМ -а и ... деинсталирах всичко и от 63% си докарах паметта до 38 и процесора спря да грее ... може и аз нещо да не съм настроил кат хората , ама май вече няма да търся на хляба мекото :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 217
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • The Best Forman

    34

  • b3lq7a

    26

  • Izolini

    25

  • Mishelle

    18

Най-много писали в темата

...

п.п. +1 глас за навигацията here (бивша nokia maps). единствен недостатък - всичко се инсталира само на вътрешната памет, а картите не са малки по обем.

Прав си, с едно уточнение - има настройка на програмката (Storage memory), където може да се избере къде да съхранява карти, гласове и други данни - от там може да се избере външната памет.  ;)

Иначе е много lighweight - допада ми.

 

А мнението ми за програмки, които чистят, бришат повишават свободната памет, живота на батерията и като цяло повишават performance на телефона е, че са пълен т***к. Повечето правят точно това, което Гената е описал - канят цялата "фамилия" след себе си и като цяло вместо да има някаква полза от тях, ползата може и да се окаже нулева. Освен това стоят резидентно пуснати и цоцат ресурси.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече знам какво е най-досадното нещо в андроида - гугълските приложения . Все едно не мога с прост браузър да си напиша гугъл , ми трябва да имам приложение за търсене в гугъл , приложение за шерване на снимки в гугъл , приложение за шерване на клипове в гугъл и кой знае още какво и всички ми викат ако ме махнеш щи спре машината ... ми дреме ми , аз ползвам телефон ммм...а му и всички на куп все нещо ровят в тоя нет , кво правят нямам идея , ама ако има чист вариант на андроид без всички тези глупави инструменти ще е фантастична ОС , а не както сега досадна :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има я и е на Моторола и Нексусите! Аз съм с мото г2 и чист андройд лолипоп, върви страхотно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Техните собственици пък плачат, че нямат вградени приложения ...........

Иди ги разбери ...!?

 

Гена, всички се борят за клик, клик, клик ........

и после продават на рекламодателите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, има я и е на Моторола и Нексусите! Аз съм с мото г2 и чист андройд лолипоп, върви страхотно!

Тука вкарвам един супер лаишки въПросТ, който сигурно и смях ще предизвика:

След като Android е програма на Google, как така когато е в чиста версия няма техните си собствени приложения? Тогава какво има? Иво, ще трябва да ти разцъкам телефона на някоя среща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, заеби маркета. От 4 години ползвам андроид и веднъж само съм теглил от маркета, защото беше по - особенно приложение.

 

На сайтовете на руснаците има всичко. Ако искаш пиши ми на лично да ти ги кажа.

 

Теглиш си CAB-ове като бял човек и си ги инсталираш като в доброто старо време. Можеш да си ги складираш в папка "Install" cab-четата да си ги прехвърляш между устройства, абе въобще както си трябва.

 

Иначе ако искаш наистина да си изчистиш телефона от непотребен софтуер - xda форума, ама там нивото е доста високо, а вероятността да прецакаш нещо - значителна :) Рутваш и после газ...

 

 

Тука вкарвам един супер лаишки въПросТ, който сигурно и смях ще предизвика:

След като Android е програма на Google, как така когато е в чиста версия няма техните си собствени приложения? Тогава какво има? Иво, ще трябва да ти разцъкам телефона на някоя среща.

 

И аз съм с Мото ама Г1. Идва си с техните приложения, но те са малко - хром, гугъл мапс, гугъл+ и подобни. Няма форскуери, новинарски тъпотии, фейсбуци, туитъри прочие простотия. Затова и киткат с бавничък процесор (4х1.2) лети на тоя телефон, а батерията кара 3 дни с яко ровене в нета и 6 дена само на говорене.

 

Бях се загледал в новата Г2 и аз, ама по-големия телевизор ме дразни, а и заради напушения процесор сигурно батерията няма да кара.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо75 обясни какво е андроида на моторола. Не товарят памет, батерия и не пращат анонимни данни разни там приложения и фитчъри, предварително записани. Аз съм хард юзер и го ползвам освен за говорене и доста за ФБ и интернет та ми изкарва ден и половина батерията. Не съм пробвал само на говорене, но лолипопа има една функция да го направи 1 ядрен с 1/3гб рам и да гаси нета когато не си в приложение, което го ползва и така като станеш на 30% батерия все едно имаш за още 1ден говорене цяла на нормален режим. На киткат и на мен ми държеше като чели повече батерията, но лолипопа е много по-готин за ползване според мен. Освен в размера и камерата, като ги гледах и двата по спомен бяха с еднакви процесори. Цецо75, обясни ми моля те каква е разликата в процесорите на Г1 и Г2? 

 

Ицо, няма да е тази неделя, че ще сме морски, но на следващата среща ще имаш възможност да го разцъкаш моя телефон!

 

 

Аз за навигация ползвам SYGIC(но на таблета АСУС - фонепад7, голямо недоразумение е този модел, държа го само заради найстина силната батерия - 8ч нон стоп на навигация изкарва) имам я хакната от андроид форума. Много е добра. Можеш да си записваш в картите и данни за локации, за стоянки на полиционери и камери, заведения, забележителности, туристически пътеки, офроуд пътища и тн(има много такива готови опции за добавяне в андроид форума за нея)... 

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иво , прочетох малко и за петицата , но специално за мен не е оферта , защото трябва да руутвам апарат в гаранция . Отделно не съм недоволен от китката , върви си прекрасно и не зацикля и не забива , просто ми прави впечатление колко неща ей така ни се натрапват . До тук съм разкарал около 60% от първоначално инсталираните глупости и мисля , че може още :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китката си е ОК, дори казват, че бил по-икономичен откъм батерия. Мене ме дразнеше джелибиина :). Но лолипопа е много интинуативен, затова го предпочитам! Има invert colors - режим който пускам през деня на много силно слънце за да мога да виждам по-ясно, вграден бутон за фенерче(няма нужда от приложение), батери сейвър, интересно ти вади спиид дайл на контакти на по 2 на ред малко като на уйндоус телефон, вечер оставя само определени от мен контакти да звънят, на сутринта пък сам променя режима да звънят всички и тн дреболии, който в 4.х.х ги няма, а трябва да записваш приложения, които товарят и батерия и рам!

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, лолипопа на по - слабички машини направо умира! Таблета ми е гугълски, свали си сам лолипопа гадината, пробутваше ми го две седмици подред, викам убаво,  айде да пробваме... Е нема такъв кенеф, а той си е със сериозни цпу-та, гпу-та купчина ядра. Щом жената ми се скара - вика какво му направи на таблета, едвам пъпли... Аре рута, аре киткат, сега пее и хвърчи. На телефона също се опитва периодична да ми пробута сам лолипоп, ама го отрязвам по бързата процедура, киткат си му е добре.

 

Лолипопа го гледах на снапдрагън 1.7 с хубаво ГПУ, вървеше си мазно. Ама на по слабо желязо определено не бих го пробвал.

 

b3lq7a, прав си, процесорите на 1 и 2 верно са еднакви, бях чел някъде някакво ревю, ама май ще се окаже, че е било за 3. Излиза, че вярно само камера и по-голям екран е разликата. Е имате и дупка за карта, което всъщност май е това дето на мен ми липсва най-много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За микро сд има преходник през микро усб и си закачаш картата, не е удобно за постоянно! Аз не виждам да ми върви зле лолипопа, но да киткат е по-лек и може би вървеше по-добре! Обаче за да мина на киткат горя с гаранцията :) Мое мнение е, че става и за 4ри ядрени на 1.2 с 1рам. То мото г3 точно сега е излязло 28.07 е била премиерата :) Хубав телефон ще е с 2гб рам версията, горила глас 3, силна батерия, моята е 8мгп и е много светлочуствителна - това е хубаво, а новата 13! 

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карата точна така си бучкам, на USB-то. Ама стърчи... :) А и поне с първия андроид (вече не помня с джели ли дойде), трябваше пак рут за да му отключиш USB-то за mass storage. Не, че не го рутнах на 2рия ден де, аз затова си купувам евтини телефони, щото иначе трябва да им чакам гаранцията.

 

На по новите андроиди масс сториджа май това си работи и без рут.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това вече не знам, трябва да се пробва. Евтини са нокиите по 30-40лв, тези са разумно скъпи :). Моя го взех 370лв преди 8мес(помня че нямаха почти никаква разлика с Г1) и с тази гаранция се надявам да изкара още толкова. И при теб ли е несваляема батерията? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Андроида мога много да пиша. За ябълката също. От личен опит. И понеже темата е само за Андроид ще се спра накратко върху него.

 

Това доколко е наблъскан с излишни и дразнещи приложения зависи първо от производителя на телефона, който надгражда ОС със собствен интерфейс (launcher) и второ - от мобилния оператор, ако телефона е купен от такъв. В тази насока, ако на някой му е много натоварен апарата с неща, които не са му потребни, ако някой се бори за по-бавен разряд на батерията или просто се дразни на някои приложения, решението е много просто - root.

 

Root-ването не става по универсален начин. За всяка марка и модел телефон има различен подход. Чете се в българския андроид форум или в xda и ако има инфо за конктетния модел - супер. Имайте предвид, че на голяма част от телефоните им отпада гаранцията след root. Например защото с root и подходящо приложение, от незнание може да си изпържите процесора, екрана и т.н. Разбира се, с качването на оригинален ROM може да не оставите следа от евентуален root, ако искате да предявите рекламация.

 

След като се root-не телефона идва ред на две супер полезни приложения. Едното е Greenify. С него може да хибернирате всяко от инсталираните потребителски (ваши) приложения. Хибернирането може да става и автоматично, секунди след изгасването на екрана. Така ще пестите от батерията, защото избраните от вас приложения няма да работят във фонов режим. Другата супер полезна в тази насока програма е Rom Toolbox. За тези, които ползват Titanium Backup ще напиша, че тя е доста по-добра, с по-богата функционалност и по-готин интерфейс. Та с този Rom Toolbox, освен бекъпи и още 100 неща, може да деинсталирате всяко, дори системно, приложение. Но деинсталацията не винаги е най-удачния вариант. Често не знаете какво може да се случи след махането на дадена програма. Защото част от приложенията гърмят, ако не открият това, което им трябва. Затова, първо или вместо да деинсталирате, използвайте Freeze функцията. Тя няма да изтрие приложение, а ще го замрази - разкарва го от app drawer-а, скрива го от телефона, спира му и фоновата работа, ако има такава. Т.е. все едно е деинсталирано. Ако гръмне нещо, давате defrost и готово. Така с доста сървиси съм си играл докато разбера кое и какво.

 

За разните клийнъри, доктори за батерии и тем подобни. Пълна боза. Повече товарят отколкото вършат работа. Играх си с няколко варианта на разни battery doctor. На практика какво правят - ами гасят 3g, wi-fi или каквото сте им задали, намаляват осветлението на екрана и т.н. Това са все неща, които всеки сам може да прави бързо от менюто на телефона. Не мисля за удачно да хабя процесор, рам и батерия за подобни глупости. С други думи, всички програми, които без руут ви казват, че ще направят телефона по-свеж, са яко шитни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това вече не знам, трябва да се пробва. Евтини са нокиите по 30-40лв, тези са разумно скъпи :). Моя го взех 370лв преди 8мес(помня че нямаха почти никаква разлика с Г1) и с тази гаранция се надявам да изкара още толкова. И при теб ли е несваляема батерията? 

Сваляема е .... с отверка :) Не я мисли батерията - моя е вече на 2 години, изпускан безброй пъти - железен е добитъка, батерията още си държи доволно. Аз затова го взех основно, заради металното шаси, че съм много сръчен в ръцете. Един силиконов калъф за 5 лева, един протектор за телевизора и газ. Така, че предполагам и ти няма да имаш нужда от гаранция :)

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На батерията дават 3 или 6м гаранция, мислех си дали мога сам да я сменя, ако се наложи, че не я виждам. Как твоя е метален, на г2ката вътре под капака е пластмаса(не съм виждал г1 на живо). Аз съм с гумен калъф и tinted screen protector(3ти вече, че са на +1health при падане, но не се драскат като фолиото, по 2 долара в ebay).  

 

 

+1 за мнението на Юли за CleanMaster и тн програми. Никоя не върши работа, а харчи батерия и рам! Има много тестове, който го доказват.

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм бил супер доволен от root unistaler, може да си сложиш руутнат оригинален ром и с програмката да си премахнеш всички излишни неща. За андроид само кастъм ром, не се измъчвайте с оригинално пристигналия софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всякакви root uninstall-ери не премахват брояча за root-ването, което ги прави неудачни в случай, че човек иска да предяви гаранционен проблем. От друга страна, ако телефона се омаже и искаме да почнем начисто, вместо uninstall на root и след това hard reset, по-добре директно качване на ром, който ще заличи всичко. Преди това, обаче би било добре да се форматира и картата памет. За custom rom си прав. С уточнението, че не всеки такъв е читав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво излиза - всичко при андроида е тото , не че и аз не наплясках няколко пъти по 5 звезди на някакви малоумни приложения , които не изкараха и 5 минути на телефона :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е така , ама не е баш тъй. Имам регистрации в няколко форума и вече почти месец чета и пробвам и смея да твърдя , че 95% от нещата разпространявани чрез гугъл плей са пълен шит (безплатните де) . Като цяло сега като се замислям за ОС се чудя като промотират персонализация на всичко , защо ни предлагат някакъв унифициран пакет , от който да махаме , а не нещо празно , в което да слагаме :eusa_think: Така стана с бозиндоуса , който го предлагаха продупчен като решето от портове и после ходи си купувай антивируси , интернет секюритита , файъруоли и т.н. 

Между другото Greenify е единствената програмка , коятно върши работа , но не знам защо гугъл павилион го смята за системно приложение  :D 

Явно за реално персонализиране на такова устройство си иска роот , защото за мене персонализацията не е смяна на картинки с програмки :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Интересна политика ... ползваш един месец и до края на живота си абониран да плащаш абонамент за някакъв антивирус със съмнителен произход.

Сега идва въпроса безплатен софтуер с доказани качества мога ли да сложа и да деинсталирам глупавия антивирус на Леново?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш нужда от антивирус... 

 

:doubleup:

 

Абе хора, не мога да ви разбера, честно, каква е тази мания да си наблъскате устройството с хиляди приложения със съмнителна функционалност - чистачи, антивируси, рам оптимизатори и всякакъв род подобни шитни?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.