Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

АВИО Дизел


Recommended Posts

Бе не знам .... аз нещо не вярвам на такива реклами и трикове. Заредих си сега преди седмица от обикновения (в интерес на истината - вече 46 хил.км - само на ЛукОйл зареждам - и никога не съм имал проблеми). Колата си върви перфектно - разход - перфектен...Един път преди това сложих само малко колкото да пробвам (около 10л на празен резервоар) - ми аз разлика не усетих. Или аз съм много залюпен нещо - че не усещам подобрена работа и намален разход.....или знам ли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 77
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • shaft

    13

  • Jelio54

    7

  • joro-120L

    5

  • Izolini

    4

Най-много писали в темата

Бе не знам .... аз нещо не вярвам на такива реклами и трикове. Заредих си сега преди седмица от обикновения (в интерес на истината - вече 46 хил.км - само на ЛукОйл зареждам - и никога не съм имал проблеми).

 

:doubleup:

И аз вече 40000 км карам само с обикновения дизел на Лукойл. Сипвам си само от няколко бензиностанции и не съм имал проблеми. Ползвам си и някаква отстъпка. Иначе ме е страх с този авио дизел да не вземе да ми литне колата, че и без това е доста по-пъргава след посещението при Сами. :crazy: :dog:

Всичко си е рекламни трикове с цел по-голяма печалба, а горивото сигурно е същото.

Редактирано от johnnie213
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко си е рекламни трикове с цел по-голяма печалба, а горивото сигурно е същото.

 

Точно така. Налъгаха хората.Този прах вадил лекета, онази паста лекувала корените на зъбите, тази храна била без консерванти, тези лекарства правили еди какво си.... и т.н.

 

Не вярвам на никого вече! Да ви го напиша и да разберете защо толкова се ядосвам, като видя подобни измислици, като АВИО дизел.

Мен няма да ме изработят мошениците!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....това сирене било от мляко, тези колбаси били от месо...Ми от кво да бъдат ве тъпаци долни!!! Това е направо извънредна ситуация! Да ядеш сирене от мляко и колбаси от месо!!! Ми баба ми на село от кво прави сиренето ве глупаци такива! Или дядо ми с кво тъпче суджуците, а?? С лайна ли!? Изтровиха бедният български народ! И няма контрол и няма контрол!! Щото хорицата нямат пари и търсят евтинко за ядене.

Ние тук за някакви тъпи горива си говорим. Майната им на колите. Хората изтровиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоре , успокой се ... днес чух по радиото , че холандци (ако не бъркам) са измислили някаква манджа за добитъка , щот много замързявал атмосферата с метан и за това заменят явно месото с други подобия , ама сега като им сложат "катализатори" ще гледат повече екологични говеда и ще има повече месо за кренвиршите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото сме наивници и тъпаци! .....и от ден на ден за още по-големи глупаци ни смятат.

Да я бяха кръстили напр. ТУРБО дизел или нещо друго. Няма самолет, който да се движи с нафта.

Това и децата в трети клас го знаят. Какво общо има авиацията тук.

 Реално погледнато дизеловите автомобили могат да вървят и на керосин :) Като свойства са доста близки, даже "зимният" дизел се смесва с керосин за да намалява температурата на замръзване.  А и има самолети, които работят на нафта (предимно лека авиация). Причината да го нарекат "Авио" дизел е маркетингова. Т.к. всичко в авиацияте е високо качество и т.н Те в нашия хангар си правиха медийното събитие преди месец някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера сипах за 50 лв. на почти празен резервоар. Покарах малко, не исках да бързам с първоначалната реакция.

Повишаване на цетановото число, че няма :eusa_liar:  - това вече ми е ясно!

Не се убедих, че получавам нещо повече, но със сигурност дадох по 0,20 лв./литър в повече от обичайното.

Не може да се сравнява със скъпия дизел на Шел или на ОМВ.

:fish:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С извинение за простащината, но такова бих заредил само срещу специално обслужване от бензинджийка плеймейтка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много бързо го разгадахте този "Авио Дизел".

От ЕКО сигурно са таргетирали поне половината от нас да сипят поне веднъж за проба. Сега няма да им излезе сметката :)

 

Очакваме следващия продукт да е взаимстван от атомните подводници или орбиталните станции. Там качеството също е безупречно и със сигусрност ще намерят я капитан на подводница, я космонавт за новата реклама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-интересно ще е, когато изкарат продукт взаимстван от летящите чинии... качеството е топ, разбира се! Дали ще е мъжко или женско извънземното, което ще го показват - само това се чудя...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет! Да се включа и аз по темата, тъй като се чудих за авио дизела. Колата от подписа я имам от нова от 2011 г. За 70 хил. км. съм зареждал само макс моушън дизел, освен един резервоар от Ромпетрол и когато ходя в Гърция и чужбин, което не са повече от 6-7 хиляди километра. Т.е., грубо 95% от км съм ги минал с макс моушън и мога да споделя следните наблюдения:

1. Разлика в работата на мотора между обикновения и макс има - по-тих, но най-вече по-леко и бързо развърта и набира обороти.

2. Разлика в разхода между макс и другия почти няма. Сега, лошото е, че когао не съм карал с макс, съм използвал чужбинска нафта, поради което ако бях карал с обикновена българска, разлика можеше и да има.   

3. От макс моушън до макс моушън има разлика. Зареждам само от ОМВ-та, за които съм изпитал, че нямам проблем. Случвало ми се е да забива носи и да "насича", въпреки че уж съм бил с макс, но различните бензиностанции са франчайз и е възможно да се правят шмекерии.

 

Един приятел каза, че е зареждал авио пълен резервоар и ходил до морето. Твърди, че е по-добре от обикновената нафта, но според мен от един резервоар не можеш да разбереш. Трябва да се натрупат впечатления. Обаче е много по-скъп 2,59 при положение, че макс е 2,49. Ако беше на същата цена, сигурно щях да го пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега, когато сложат пломбите и махнат терпентина от дизела, дай боже всички горива да станат поне малко по-истински и да не търсим авио, макс моушън, екто и др подобни технологии, а да си караме колите с обикновенна нафта и да не се набутваме повече. НО НЕ ГО ВЯРВАМ ..............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко! Всичко е за пред медиите и простите хора, които вярват, че това, което е казал ”шефа” го е казал сериозно. Дори да е било сериозно, 100% не е, никой няма да ги провери. Всичко се прави на документално ниво.

 

Поуката е: горивата няма да се променят, за малко ще падне цената, защото уж не са истински, а след това, когато ”станат истински” ще отидат доста нагоре, като цените в Италия, например.

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих тест с АВИО дизела . Накратко : 2 резервоара от почти празни(остават 0 км.по комп.), до първо изключване на пистолета . Общо със 116 л. изминах 1760 км.( 1080 магистрала и 680 междуградско) или 6,59/100 среден разход . Карал съм с максимално разрешените скорости, на темпомат . Почти същите резултати имах и с дизел Економи . Няма разлика и в ускорението и шума на двигателя . Резултат 0:0 . Може би зимата ще има някакво предимство в полза на АВИО дизела , но едва ли ще заредя повече от него .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То рекламата, каквото имаше за цел, си свърши работата. Народа отиде, тества, даде си парите - достатъчно е. До зимата ще има нов АВИО КЕРОСИН дизел или СУПЕР/МЕГА АВИО дизел /тройно пречистен, защото ще осъзнаят максимата на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече/ и т.н. Пак ще има ”хубава” и недомислена реклама, като досегашните - независими експерти-служители в ЕКО тестващи горивата, звук от бензинова кола за ”дизелово ускорение” и т.н.

 

Споко, щом народа се лъже, винаги ще има баница с подобрена извара. ;)

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нелоялната реклама води до временен положителен ефект , след което следва следва трайно отрицателен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нелоялната реклама води до временен положителен ефект , след което следва следва трайно отрицателен .

 

Еее... и това са го измислили - следва смяна на марката ;) Регистрира се друго име и хората почват отначало - "Бензиностанции СуперЕКО - много по-добри от старите!". И така...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да се включа....

 

Преди години бях взел назаем чужда кола, карана само с Макс Моушън дизел. 

На връщане от Гърция, поради лична глупост (да отложа зареждане и после да треперя до последно в огромната опашка на границата дали ще ми стигне горивото) заредих на първата възможна бензиностанция - ЕКО....

Притежателят на автомобила впоследствие беше открил разликата в движението без да му кажа нищо и директно попита какви точно неща от централния плаж в Лозенец съм му сипал в резервоара. 

Карал съм с бензин и газ на ЕКО - и беше супер. Дизел оттогава не съм се осмелявал да налея. 

От Макс Моушън минах на Шел В-пауър плюс-минус и т.н. В началото усетих отчетливо утихване на двигателя, а почти със сигурност и по-нисък разход. Оттогава карам с Шел.

Пробвах и нафтата на Круиз. Колата не спря, не изпуши, не блокира... Може би обаче малко качи разхода и позагуби една идея мощност - а при 105-те нетунинговани коне това си е от значение. От друга страна  - с остъпката нафтата на Круиз е доста по-евтина - но аз пък все се успокоявам, че със скъпата Шел-ска нафта си щадя двигателя.

 

В който ред на мисли - напоследък и с нея отчитам леко завишение в разхода. А и май не съм само аз... Изглежда накрая и там ще отбележим най-класическият български глагол "развалиха го/я"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ми се случи на Shell,на магистрала Тракия,преди Пазарджик. Нямаше го момчето дето пълни и хващам да си заредя сам. Голяма грешка. Всичко беше в нафта. Няма миене :blush: смърди та се нетрае! Ни сапун,ни препарат за миене на съдове помогна. Бях забравил какво е да се ....с нафта :fool:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ми се случи на Shell,на магистрала Тракия,преди Пазарджик. Нямаше го момчето дето пълни и хващам да си заредя сам. Голяма грешка. Всичко беше в нафта. Няма миене :blush: смърди та се нетрае! Ни сапун,ни препарат за миене на съдове помогна. Бях забравил какво е да се ....с нафта :fool:  

 

Къде заля всичко в нафта, бе човек? :D Отивай бързо до магазина и купувай Meglio - жълто едно такова - предлагам ти 2 опаковки да си купиш, ако искаш хубав резултат (не пръскай по боя /по лака - губи си блясъка/, рефлектори на фарове и тн. - падат за минути - един приятел изтества без да иска и после купува фарове и боядисва капака отпред). Аз имам опит с нафта... беше се изляла в багажника - колата съм я оправил с меглио - мих я 2 дена с меглиото, стоя отворена 2-та дена и нито мирише, нито има проблеми някакви - последствия няма изобщо. Смърдежа беше уникален - след тоя случай си купих стелка-ваничка за в багажника, да няма други изненади! :)

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше нещо с пистолета,течеше от него и  се накиснах прекрасно. Даже и по краката имах :crazy:  

 

Ужас! Тоя смърдеж е уникално гаден!  Дааа...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък му се радвам.

След като карах кола с газова и не можех да си наливам сам горивото в колата, а стоях до колонката като манекенка пред купа сено за пренасяне - сега мога отново да замириша на гориво като си наливам сам  :banana_beer:

Ужас! Тоя смърдеж е уникално гаден!  Дааа...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.