Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-club-bulgariatraxxas

О1 - управление на огледалата - проблем или настройка в комфорт модула?

baitoz

Recommended Posts

Въпрос относно моята Октавия 1.

От както съм я купил не и работеше електрическото управление и подгряване на огледалата - едно, че лостчето беше счупено и второ, че лявото огледало е било явно чупено в последствие изкормено и закрепено някак си от "жабарските" майстори. Дясното като го сменях се оказа, че буксата във вратата беше излязла, но го смених и него.

Смених и двете огледала с нови (китайски естествено), както и джойстика за управление (пак китайски). Разгеле най-накрая проработи управлението на огледалата. Направи ми впечатление обаче, че когато джойстика е в положение за настройка на ляво огледало, едновременно се регулират и двете огледала :wacko_1:, а като е в положение за настройка на дясно огледало се регулира позицията само на дясното. Не че ми пречи да настроя първо лявото и после дясното ама...

Така, че въпросът ми е - дали проблема е в китайския джойстик или е пък това е някаква настройка на комфорт модула?

Редактирано от baitoz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямaш проблем колегa, тaкa трябвa дa бъде ;) Когaто зa първи път го остaнових този ефект и aз кaто теб си помислих, че имa нещо неизпрaвно, но тaкa сa си излезли от зaводa нaшите aвтомобили, тa не се притеснявaй, всичко си е в ред :)

Поздрaви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахаха....

Идеята на това "явление" е, когато са нагласени и двете огледала правилно, после, като седне да кара друг водач, ще си настройва само лявото а дясното автоматично, ще се настрои спрямо лявото  ;)  и така после ти пак си настройваш лявото а дясното повтаря движениета на лявото и ти идва точно!

ай чИстито...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Благодаря за отговора. И аз се усъмних за нещо подобно. Видя ми се странно обаче защото имам приятел с абсолютно същатата Октавия даже и като година, но при него поне според думите му не е така. Определено е голямо удобство - при заден ход съм свикнал  да си свалям огледалата надолу за да следя бордюрите - сега с едно движение ще мога да го правя и при двете :D/

Редактирано от baitoz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да е истина. Вчера се побърках като забелязах, че и двете ми се местят при позиция L. Викам си "какво ви стана...."

То си било нормално :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах споко и VW е така. Моя брат ми звъни по тел-а и ми вика " Пич тоя голф откачи, местат се и двете огледала" :) Викам споко така трябва да е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.