Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Сглобяеми къщи - предимства и недостатъци?


masterOne

Recommended Posts

Попаднах на темата,старичка е,но да кажа каквото знам,че това ми е работата.Може вече да е дискутирано,не можах да прегледам всичко...но - в чужбина съм работил много по сглобяеми къщи и подчертавам:ПУКАТ СЕ!В стаите забравете за мазилки и шпакловки,решението е тапети и облицовки от рода на лампериите,но тук идва проблемът с баните - там не се слагат тапети,нали?Имам впечатление,че тези къщи имат хронични проблеми с покрива,дължащо се също на немонолитната конструкция/всяка година все нещо правиш-я по комини,я по улами и стрехи/Това е моят опит като обикновен строител,инжинерите сигурно знаят повече ;) .  Относно другата част на темата - през 2005г продадох апартамента и купих къща пак в града и никога няма да съжаля за това,но хванах тогава последния влак,сега е почти невъзможно без сериозно доплащане.

Няма пукане тука...или поне аз не съм забелязал такова.Да не строили на свлачище? И по отношение на баните също има чалъм да не се пукат. Даже имаме и друга тенденция да няма и бани :D  щот са непрактични и има по готино решение :D  И у нас е тъй...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 98
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • mishoo

    22

  • masterOne

    10

  • yanko78

    8

  • PRR

    7

Най-много писали в темата

Няма пукане тука...или поне аз не съм забелязал такова.Да не строили на свлачище? И по отношение на баните също има чалъм да не се пукат. Даже имаме и друга тенденция да няма и бани :D  щот са непрактични и има по готино решение :D  И у нас е тъй...

 

 

За дървените къщи - финландски тип една колежка строи такава в с. Пожарево в близост до София. Разведе се жената и реши да се оправя самостоятелно, искаше и поръчител по кредита да й ставам. Къщата така я направиха, че след първата зима между гредите се отвориха фуги по 3-5 см. За да се справи със студа жената се беше принудила да ги запълва с пяна (представете си гледката), на работа идваше с ръце целите в пяна и за капак се наложи да слага окачени тавани, отново да понамали студа. Просто беше някакъв ужас.

За баня без баня съм крайно любопитен,също и за чалъми против пукане,че с това се боря цял живот :) Поздрав!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

Здравейте колеги, радвам се, че попаднах на тази тема, макар и стара. Пред дилема съм и ще се радвам ако помогнете с решения. Накратко, продадохме си апартамента и сега твърдо искам да вземем парцел и да си построим къща на него. Винаги съм си викал, че искам да е сглобяема, като си мисля, че по нищо не отстъпват на монолитните, в същото време са доста по леки конструкции, по лесно ако щеш един контакт да ти трябва да прекараш някъде, става за 2 часа, но както и да е, решението ми не е окончателно. По скоро основните ми въпроси са свързани с първоначалното, което е, какъв да е парцела. В момента съм си харесал, страхотен, южен парцел 570 кв.м. като смятам, че ще ми е напълно достатъчен. Намира се в града, има стара барака, до която гледам, че има ток, говорих със съседа и той казва, че си има всичко /ток, вода, седяща нова тръба за новата канализация/ Понеже не съм запознат ама въобще, ще помоля ако може да ме ориентирате какво е необходимо да знам, къде и какво да се провери дали всичко е наред за построяването на мечтаната от нас къща. Чета за разни кинт минт % застрояване и т.н. от което нищо не разбирам. В общината ли се ходи? Какво се прави първоначално като проучване? Въобще всеки съвет от запознатите ще ми е от полза. Накратко в снимките съм показал за какво си мечтая.

image.jpg

image.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се провери Подробния устройствен план в общината на района. Там ще видиш процента на максимална плътност на застрояване и максималната височина на кота корниз. Би трябвало да има отразени и ВиК мрежата и електропреносната мрежа.

Като гледам сградата, чиито калкан е на снимката, няма да имаш проблеми с височината. Гледайки размера на мечтаната ти къща си мисля, че няма да имаш проблем и с процента застрояване, но все пак провери ПУП.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля като Izolini.

На първо четене като гледам парцела това значи че има минимален кинт 1.2 застрояване мах 60%.Конкретната стъпка(линия на застрояване) ще е дадена в скицата ама и сега мога да кажа при положение че е в градската част.Значи че максималното РЗП е 570х1.2= 684м2... Стъпка на застрояване макс около 340м2... Височина не я коментираме защото е видно от калкана(макс 10м).

Това са общоприетите ограничения.Сега конкретните ограничения за тоз парцел.

Стъпката ще бъде ограничена (най вероятно )от чертите на блока.. сиреч нещо като продължение и ще има отстояние отдясно...минимум 3 метра..а може и 5..зависи кое приемат за дъно..(би трябвало отзад)

Точните параметри ги има в скицата...Аз обаче мисля че парцела има доста потенциал за къща..100% ще има вода канал и ток..или ще могат да се прокарат..Почти съм сигурен че няма да има изненади под земята.(така като гледам парцела)

Сега отиваме на специфичните неща...

Таз къща едва ли ще е така..Най удачно е да се залепиш на калкана поне 2 етажа и да имаш по голям двор отстрани..Използваш калкана максимално...

Като гледам си от Враца така че това и ще е доста по ефтино решение...Не е едно и също да направиш 200 м2 едноетажно и 2х100м2 двуетажно...

От друга страна също е малко безсмислено..Няма да получиш усамотение ще хвърлят фасове от терасата в твоя двор и няма да можеш да правиш секс на двора в люлката...От друга страна тез френски прозорци не са удачни на първия етаж щото ще се вижда от улицата и дразни...Те са подходящи за отзад където никой няма да те гледа или поне да се повдигнат на около метър... И куп други работи...

Всички тез неща реални ги казва архитекта на база скица(виза за строеж) струва 20 лв и я издава лесно общината на собственика...Ако не искаш да ходиш при архитект дай скицата и аз ще ти кажа по точно...

Редактирано от mishoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателните отговори. Засега единствено съм ходил с агенция а за май късмет намерих и телефона на собственика с кжйто смятам направо да говоря. За калкан не ми се иска в предвид, че изложението е южно и искам отсякъде да има въздух. Отзад е гърба на друг парцел, за жалост или не е заведение и имам малки притеснения за шум. Представям си е с три спални, като за всяка държа да е с баня и тоалетна и дрешник /стая/. Представям си дрешника и банята да опират в задната част а спалните да са отпред пред тях с цел ако има шум да да изнесени по отпред. Не ми се ще на два етажа, смятам детската спалня да е в противоположния край на къщата. Понеже ще е успоредна на блокчето, не мисля, че някой ще ме гледа, а и нямам проблеми с гледането, затова си я представям с отворена предна ограда а не зидана висока. Просто такава тип американска ми харесва.

Аз ще мога ли да се направя на нахален и да е видя и снимам примерно скицата в общината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като човек минал наскоро през този път - зареди се с търпение, ще ти е нужно. Скица трябва да има в собственика или в агенцията - а новите се издават от Кадастъра. Ако си решил наистина, че това е твоето място - взимай го. След това ще ги мислиш нещата - сглобяема ли да е, тухлена ли..... . Много неща има...много. Взимай парцела, а после ще се нареди.

Редактирано от 4е4о
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виза за проектиране .... му казват.

Така са известни въпросните скици в техническата служба на общината.......

Преди да се залепиш за калкана: въпрос - какво има зад калкана ....... дъскорезница, отоплено жилище, зъболекар или нещо друго ......

Мнение - разлика в цената за строителство почти няма, разликата е в технологията на конструкцията.

Още - важно е какви материали ще си поръчаш - паропропускливо фолио (не найлон)  на панелите, влагоустойчиво ОСБ, крепежни елементи - шпилки, винтове и т.н.,, важен е инвеститорския надзор при монтажа. Нещата не са елементарни - един подпис на договор и .... Трябва си фундамент с изградени външни връзки, кран за панелите (особено ако е на 2 етажа), монтажната група, покривното покритие и т.н. .....

Питай, ако знам, ще помогна .....

 

п.п. Хората си правят къщи и искат да има гледка.

Има ли гледка от твоя парцел към Балкана или не?

Враца е това, не е в полето......

Редактирано от legaltk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи този парцел направо го почуствах че е моя и два дни не съм спал дето се вика. Най важното което ме грабна е, че е в супер тиха уличка с по 10 къщета от двете страни на улицата. Тя си е самостоятелна и успоредна на булевард, така, че в началото и в края и има улици които отвеждът към булеварда. Изцило лицето е на юг, гърба е на север. До момента съм в северно изложение и направо се побърквам, все ми е тъмно и няма слънце, затова и този голям юг ме грабна изцяло. Говорих и със съседа от дясно и той вика, парцела е идеален и ако имал възможност, той щял да го вземе. Единственото притеснение е, че на север довара граничи с гърба на кръчма и не знам да няма серенати лятото примерно като са отвън пияниците. Със сигурност през седмицата ке е тихо, както и зимата, въпроса е лятото да не е шумно, затова и искам всичко да гледа напред а задницата да гледа към кръчмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спри с емоциите и си калкулирай + и – 

Направи си сметка на парите и решавай, че да не отлети парцела надругаде ..........

 

п.п. Чуй съвети и от други хора. Тук е Шкода-клуб все пак .......

Редактирано от legaltk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз строя от 10 години... таз къща дет си я показал е много непрактична според мен ама..и хич не и там мястото..и ценово мисля че сметките са други ама..

Къщата излиза доста по скъпо от апартамент..И трябва да предлага екстри като за къща а именно усамотение и двор.А ти си позиционирал в средата и отвсякъде по една пътека само..Е то архитекта ще те поправи ама...а и на калкана какво ще му гледаш?? Вместо да го използваш щото това са пари?!?

И пак казвам 200 м2 цената е една а на 2х100 доста по малко... Може би при разни сглобаеми къщи да няма разлика ама..И калкана трябва да се ползва.

Това с юга също е емоция... Голям кошмар е.То сега почти няма зима.Идеалния вариант е хол кухня работен кабинет евентуално детска юг но спалните ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на север.Лятото голям благодат.От горещото климатика те спасява ама после боли глава..разболява...А и като изолираш качествено няма проблеми..Иначе за светлината съм съгласен.Колкото повече толкова по хубаво според мен.Слънчевата светлина е живот.

Но за да постигна тоз ефект има други чалъми.Може да пуснеш светлина отгоре..Убийствено става.Да се вижда всичко от улицата в къщата ти?! И това да не те смущава? абсурд..Утре ще се скарате с жена и ще искаш да продаваш никой няма да я вземе.Това е голям минус.

Съседство с кръчма също.Хвърлят бутилки.Може да осерат двора... 570 кв хич не малко.Като се калкулира цената на парцела с цената на къщата да няма изненадани :D  Струва ми се повече емоции отколкото реалност.

Абе Янко жена ти знае ли какво ще правиш и как ще изпразниш семейната касичка :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че има много емоции в постовете ми, но те са оправдани. Първо, преценил съм, че хората обитаващи този форум са големи, разумни и доста от тях с възможности, затова и не пиша съкровенни идеи в дата или бгмама. Втората картинка е просто колаж, реалните размери, най вероятно ще са съвсем различни. На око, лицето е 30 а дълбочината 20 метра. Искам да е "разлята" понеже не ми трябва огромен двор. Имаме перфектна селска къща, на която си ходим почти всяка неделя, с всички съвременни удобства, включително райграси, авт поливни системи за зеленчука и овощната градина и т.н. Искам една удобна и практична къща, с едно дистанционно да си отварям гаража за колата "може и само навес", да изкопам и мазе да има, а в него кеф ти джаги, тенис на маса, котли, перални сушилни и т.н. Три слънчеви бойлерчета над всяка баня, термопомпичка с подово за топлото и конвектори за хладене... Така си е представям мечтата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да изкопам и мазе да има, а в него кеф ти джаги, тенис на маса, котли, перални сушилни и т.н. Три слънчеви бойлерчета над всяка баня, термопомпичка с подово за топлото и конвектори за хладене... Така си е представям мечтата.

 

минимум 200 000 :D

ако трябва да е на един етаж що да не залепена за калкана тип огромен навес? нали искаш разгъната? ако има остъклен покрив или покривни прозорци ще влезе много светлина а височината на стаята може спокойно да е над 3 метра..Тогаз изглежда много аристократично? и верандата става както си я показал...Все пак къщата  трябва да има нещо уникално дет апартаментите го нямат бе Янко ти двора като и орежеш кво остава?

Виж проектите на мансардите..Тъй като и аз съм любител на светлината направих едната детска стая около 60м2 с 7 прозореца :D  три от които са отгоре.. абе страхотна стана..и нетрадиционна..ама не мога да качвам снимки тук..И децата ми и те таквиз чалнати като мене.

бе като има пари що да не се правят щуротии..

ако не стане добре събаряш и пак..здраве да има...

хаха..миналата година имах такъв клиент.. моряк..вика пари има искам това и това и всеки мъж  трябвало да построи поне една къща.Казвам ама това са глупости непрактично ще стане..Той пак..кво те ебе...плащам прави..ако не стане събаряме и пак докато стане.Що не.И аз се запалих.Пари като има проблеми няма.Бая събаряхме :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Около 2000 г . купихме апартамент в Манастирски ливади до Бъкстон. Много ми харесваше, как всичко наоколо беше къщички, зеленина, тишина и спокойствие. 10 години по-късно всичко наоколо беше блокчета, бетон, шум и мръсотия. Като всеки блок е сам за себе си, няма калкани, няма нищо. И прозорците са на 5-10 метра директно срещу прозорците на съседния блок.Тоест непрекъснато щорите на прозорците са спуснати. Тогава един бизнесмен си построи хубава къща, малко по-нататък. Сега къщата се губи между блокчетата. В съседство имаше платен паркинг. Собственика го раздели на две и продаде половината за къща или той си построи къща, другата половина функционираше още някое време, като платен паркинг. От две години и тази къща е обградена отвсякъде с блокчета. Та първи извод - колкото и да е хубаво местото, появят ли се блокчета в съседство е време да се спасяваш другаде. Та затова и купих парцел другаде.

  Трябва да се знае ПУП-а на района, какво планират там да се строи в бъдеще. Задължително ти или собственика трябва да си извадите една скица за проектиране, за да са ясни параметрите на бъдещата сграда, но най-важно, че на скицата са дадени отстоянията от границите на парцела. Местото до моето май пак ще излезе на пазара, защото тези, които го купиха, не си бяха направили труда да проучат нещата предварително и сега си блъскат главата, каква сграда може да се направи с широчина 4 или 6 метра. Местото им става единствено за бунгало. Еле пък за градска среда да се окажеш с някой магистрален водопрод насред местото. Втори извод - какво може да се строи законно там.

  Гледка или комуникации? В гъсто заселени райони да имаш гледка? Само ако пред теб се има урва или се издига планина. Винаги някой ще построи по-висока къща/блок и дотам с гледката. Градски имот е хубав поради комуникации, многото магазини, училища и т.н. Съсед до моето место живее там само лятото защото няма как децата му да ходят удобно на училище. В смисъл да ходиш 1-1,5 км до спирка на градския транспорт не е оферта, както и рейсове на 30-45 минути. Ако искаш гледка се дръпни в по-слабо заселени райони, с по-ниска плътност на застрояване. Но там колата е начин на живот и до магазина трябва да караш, не е като да излезеш и за 5 минути пеша да стигнеш до някой хипермаркет. Като огромен минус с по-слабо заселените райони - много лоша инфраструктура и нямам предвид само пътища. Те така или иначе навсякъде са лоши. Въпреки, че вече на пазара има всякакви решения. Това, като трети извод.

 Да предположим, че си минал вече през другите точки, ред е за следващата - читав архитект! Даже ако може и има финансова възможност и топ архитект! Заслужава си двойната или тройната цена до последната стотинка! Това което казва Мишо за южните изложения, не е съвсем вярно. При мен, архитектът беше пуснал много дълги стрехи на покрива, вярно много красиво, но си мислех че за едната красота допълнителен финансов ресурс. Тези стрехи ги оцених едва сега, когато се готвя да си извадя вече акт 16. Лятно време прозорците винаги са в сянката на стрехата (всъщност сянката е почти до долната страна на прозореца, като прозорците са навътре от фасадата и така се печели още малко сянка) и се получава така, че лятно време слънцето не грее директно в прозорците. Зимното слънце е по-ниско и стрехата не засенчва. От друга страна, архитектът си направи труда да огледа местото и къщата е така разположена, че да хване цялата гледка (всеки досега е казвал, че гледката е уникална) и в същото време изгрева и залеза да не блестят през прозорците. Помещенията се фукционални и с добра големина, като само двете детски стаи са с обща баня и то защото аз се чудих, защо има толкова много бани. Та изводът е читав архитект или неограничен ресурс за проба грешка.

 По отношение на слънчевите колектори, няма смисъл от колектор за всяка стая. По-добре голям бойлер и рециркулация до всеки кран, отколкото три отделни системи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писах по горе, всичко е на много ранен етап. Утре ще пробвам да взема пупа и скица-виза. След тях ще го мисля. Със сигурност ако се стигне до покупка, ще паднат доста размишления за по нататаиния строеж. Дори мислех, като се стопли, 2-3 съботи да ходя да видя дали има шум и дали случайно изпаренията от кухнята не се сипят върху парцела. Със сигурност няма да постъпя импулсивно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе има възможност да се съчетаят до голяма степен предимствата на къща и апартамент.Защото IDA e описал съвсем точно ситуацията.Вярно че Враца не е е София и не е така гъсто заселена нито пък ще се юрнат но пак си го има този проблем.Аз още преди 2 години тука в сайта писах че в североизточна България сме предприели съвсем други стратегии.Аз живея в такъв дом.И все повече клиенти се насочват по този начин.В общи линии става дума за следното:

При ново строителство(при нас е макс средно застрояв) клиента купува целия последен етаж. И цялата плоча е негова.Така получава и гледка (щото е най високо) и възможност да направи каквото си иска.Защото при последен етаж направо правиш каквото искаш.Местим колони, трегери, покрива нагласяме..Височина на стаите 3 метра..Разчупен таван.Мога да осветя коридора със слънце!!Със светлинен тунел.Баси гъзарията.Тераса 100 кв барбекю зимна градина абе каквото си искаш.Отдолу те топлят.Горе винаги е слънце винаги е усмихнато.Гледка уникална.И това в центъра!!!Отделно от това..Ако строителя е умен винаги ти оставя резерви.Тоест все можеш нещо да пристроиш..И то законно..Има вратички.Има оставен кинт и още при проекта има заложени неща в конструкцията.Затова като казах горе френски прозорци не вървят на първи етаж но на последния има смисъл.И юг на първи етаж НЕ Е РАВЕН  на юг на последния.Долу винаги е тъмно.Слънцето е горе.Горе нещата стават други. В последния ни обект е така.5 етажен блок човека закупи целия етаж и прави каквото си иска.Единсвеното условие е да не минава границите на застрояване ама то горе резерви бол..Асансьора му излиза направо в апартамента.В центъра на града.Жена му може да простира по бельо.Може сутрин да станеш и голи с жена си да пиете кафе на терасата на слънце.Защото е закътано и не се вижда.Това е изключително важно.И куп други екстри.Аз имам нещо като зимна градина на покрива.Ама то терасата е огромна.От 9 години живея в това жилище и на всеки 2 години нещо правя пристроявам развалям наново правя..Преди 2 години пристроих още почти 100 м2 към жилището  Както ми е кеф.Ами то буквално парцел горе.И законно го правя.

Ааааа и цената е доста по ниска от къщата..И може да се прави постепенно...След 2-4-6 години...Все някога..Според нуждите..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С болка на сърцето, приключвам с идеите за този парцел. Много ми е мъка, но разума надделява, не мога да рискувам, не ми се живее в кръчма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С болка на сърцето, приключвам с идеите за този парцел. Много ми е мъка, но разума надделява, не мога да рискувам, не ми се живее в кръчма.

 

Аре бе Янко..Не се предавай...Кръчма..Повод да се свали цената.Утре ще фалира тая кръчма да не мислиш че у Враца кръчмите пълни..Туй да ти е проблема.Кой знае какво заровено съкровище има в тоз парцел.Аз тъй на втората кооперация намерих ей тъй на майтап .

Мисли позитивно и всичко става :D

п.п

Всичките ми парцели все е имало нещо за оправяне нещо минус къде то ако всичко идеално на теб ли ще го продадат :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С болка на сърцето, приключвам с идеите за този парцел. Много ми е мъка, но разума надделява, не мога да рискувам, не ми се живее в кръчма.

 

Точно така! Този парцел не е за такава къща. И особено обкръжаващата я среда, като цяло. Не само кръчмата.

Търси нещо около Враца. С панорама, природа, зеленина или обособено място с едно фамилни къщички. А не заврян м/у кооперации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така! Този парцел не е за такава къща. И особено обкръжаващата я среда, като цяло. Не само кръчмата.

Търси нещо около Враца. С панорама, природа, зеленина или обособено място с едно фамилни къщички. А не заврян м/у кооперации.

 

Жоре ти жена имаш ли :P

Янко най вероятно има и жена и деца.А това е особена категория хора.С две думи те искат удобствата на къщата ама заради детето и работата трябва ДА Е В ГРАДА..Ако може и да е до училище работа и други.. Защото примерно сутрин децата като се събудят само им хвърляш някой лев да си взимат раничката и самички да ходят на училище.После като свършат САМИ да се прибират. Иначе ставаш шофьор на децата и им ограничаваш социалните контакти.Затова младо семейство задължително в града.След като одъртеят да ходят сред природата или ако нямат деца де..

малей колко сме я дъвкали тая тема у нас викам им че след като ми омръзне това жилище вече знам какво нетрадиционно жилище ще правя :D

П.П  По отношение на семеен имот жената решава всичко...Кой знае сега къв акъл дават от бгмамма на жената на Янко :D  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, ще бъда буквален. Не го карам да ходи извън Враца. А да има пространство...въздух около него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишо е абсолютно прав, ситуацията е 1:1 както е описва. В града на гледки не държа, Враца не е особено голям град и общо взето "чара" балкана се вижда от всякъде. Кво да му гледам всеки ден, не ме кефят такива гледки. Гледат ми се гледки от хотели, от спа, от чужбина и т.н. Хубаво е, че хазяйката (жената) ми има доверие и ми се води по акъла (поне засега) :)))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре бе Янко..Не се предавай...Кръчма..Повод да се свали цената.Утре ще фалира тая кръчма да не мислиш че у Враца кръчмите пълни..Туй да ти е проблема.Кой знае какво заровено съкровище има в тоз парцел.Аз тъй на втората кооперация намерих ей тъй на майтап .

Мисли позитивно и всичко става :D

п.п

Всичките ми парцели все е имало нещо за оправяне нещо минус къде то ако всичко идеално на теб ли ще го продадат :D

Напълно съм съгласен и винаги съм мислил като теб, но ме притеснява(на път е да фарира) да не го вземе някой ентусиаст, да го развие и да спя на вибромасаж от вибрации на басове. Сега, от такива импулсивни решения, катеря 7 етажа всеки ден по няколко пъти. Като се кача и с малкия на ръце, като кача две туби вода и мога да си почеша петите без да се навеждам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 катеря 7 етажа всеки ден по няколко пъти. Като се кача и с малкия на ръце, като кача две туби вода и мога да си почеша петите без да се навеждам.

 

хахаха  корав пич си..

От такива яки като теб е произлязъл израза " на к.ра на Янко"

В моя край доста го употребяват при вас как е :D ???

п.п

Като бивш национал мога да ти кажа че изкачването прави невероятно дупе.И за мъжете и за жените.Това си е сериозен плюс.Остави ги трътлестите да се возят на асансьор :D  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.