Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Сглобяеми къщи - предимства и недостатъци?


masterOne

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Искам да запитам тези от вас, които се занимават със строителство или имат допирни точки със така наречените сглобяеми къщи, дали си заслужават парите и цялата разправия сравнено с ново построен апартамент? Имам предвид технологично погледнато? 

От известно време разглеждам тези сглобяеми с металните конструкции:http://www.eurohouse.us/bg/index.php/bg/sgobyaemi-kyshti-s-metalna-konstrukciya-2/%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 98
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • mishoo

    22

  • masterOne

    10

  • yanko78

    8

  • PRR

    7

Най-много писали в темата

Ако трябва да избирам между къща и да се затворя в някой апартамент,винаги избора ми ще е къща с дворче.

Сглобяемите къщи,предимството им е ,че стават бързо и без много нерви.Но като е с качествените панели излиза дори малко по-скъпо  колкото къщата с тухли,плочи и дървен покрив с керемиди и измазването и изолацията....

Така,че мисля,че е ок.

ЗА САНДАРТНАТА КЪЩА си трябва:

тоест не се занимаваш със следните работи....

Първо трябва проектант,проект,архитект,одобрение,техн.и т.н.Не се занимаваш да търсиш различни майстори,да се занимаваш с бетоновози,помпи,арматури и железа най различни за куфражи,подпори,платна,скелета,тухли,смеси за зидане,готови трегери за над прозорците или да се леят като има нужда/зависи от проекта/ дървен материал,греди,ребра,ламперия,полизол,черна хартия,варов разтвор,керемиди,летви,улуци,колена,закачалки снадки,челни дъски,улами,изолации,мазилки,дограми,врати и мн.др.главоболия......и това само за навън.После започваш вътре филма.В.и К. ,ел.инсталация мазилки,подови настилки и изолации и т.н.И най лошото е,че за всяко едно от изброените ти трябват майстори.А има една приказка:ДА НЕ ТИ ВЛИЗА МАЙСТОР В КЪЩАТА.

Сега ако трябва да строя-сглобяема бих избрал май.Въпреки,че някои неща щяха да ме дразнят и да не ми харесват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотни са къщичките .

Преди около 4-5 години се бях засякъл с един колега  ,който караше сглобяема къщичка за Испания  и ми каза че ги правят в Генерал Тошево .

Били  доста евтини и за предпочитане от някой чужденци си ги поръчват от БГ . 

Но към тия  към които си се насочил са доста  изпипани на външен вид  .   :doubleup:

Редактирано от fbi_83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип предимството на сглобяемите конструкции е това, че би трябвало да се изпълняват по - бързо, което за мен е единственото технологично предимство. Освен това категорично би трябвало да са по - евтини от монолитното строителство, защото иначе съвсем се обезсмислят.

За да обитаваш законно една къща, трябва да имаш разрешение за ползване (акт 16), което се издава след като в съответното кметство (община) се внесе пълен комплект от проекти по части Геодезия, Геология, Архитектура, Конструкции, ВиК, ЕЛ, ОВК, Пожарна безопасност и разни други, зависи от конкретната община... Ако всичко с проектите е наред, ти издават разрешение за строеж, след което може да строи законно. Та това е едно от нещата, които трябва да проучиш много внимателно. Много често проектантите заблуждават клиентите си, като им казват, че проекта струва Х лв./m2, но спестяват това, че трябва да имаш Геоложки доклад, който е минимум 500 лева, Геодезия, която не е по - евтина и разни други проекти, които също имат фиксирана цена, т. е. не се заплащат на m2. Всички проекти трябва да отговарят на българските стандарти, разбира се. 

Относно конкретния сайт - разгледах го бегло и забелязах, че в България имат снимки само на една къща, изпълнена в Луковит. Не е много добър атестат. Би било добре да имат някоя мострена къщичка, за да я усетиш пряко. На снимките се вижда, че къщата е изпълнена върху стоманобетонна основа, което е нормално, но трябва да знаеш, че точно това е един от големите разходи при строителство - изкоп, извозване на изкопаните маси и самите основи. Трябва да се пита дали това влиза в цената, защото практиката на предлагащите сглобяеми къщи е да си спестяват тази неудобна (и скъпа) задача, което е повече от странно...

Абе има доста неща, на които да обърне внимание човек, така че по - добрият съвет е да си намериш специалист, който да те консултира - архитект, надзорник, общински служител... Сигурно ще платиш някой лев за консултация, но това може да ти спести доста...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тези къщи се изсква да се направи фундамент на който да се построи къщата. Това не влиза в цената и се заплаща допълнително. Ако  искаш мазета, става по-скъпо. Ако терена е равен ще излезе най-евтино.

Ето тука са описали какво е необходимо и каква е процедурата по изграждане http://www.eurohouse.us/bg/index.php/bg/sgobyaemi-kyshti-s-metalna-konstrukciya-2/chesto-zadavani-vyprosi

 

Пише, че имат над 500 типови проекта от, които може да се  избира. Ето тук са дали една примерна оферта за къща 80 кв/м в различни етапи на завършване.http://www.eurohouse.us/bg/index.php/bg/sgobyaemi-kyshti-s-metalna-konstrukciya-2/ceni Ако погледнем варианта "до ключ" излиза към 24 000 евро с ДДС. Сигурно е някой базов вариант и с разни опции цената ще скочи доста.

Аз основните разходи ги виждам така:

- купуване на парцел

- изграждане на фундамента

- изграждане на къща

- обзавеждане

- други разходи по терена - огради, настилки и др. 

 

Иначе така както гледам цени за нови, хубави 3-стайни апартаменти към 100 кв/м, говорим за 70-80 хил. евро и нагоре! Необзаведени!

 

Та чуденката е, ако разходите са близки - да живеем между 4 стени или между 4 огради  :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно винаги между четири огради - няма две мнения тук.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

masterOne  Явно доста си прочел личи си  че си запознат  как стоят нещата .

 Проблемът идва  преди да се изгради фундаментът а именно  прекарване на точно определени места на канализацията (тръбите за мръсната и питейна вода) . Трябва да се знае примерно  къде ще бъде кухнята на колко сантима от стената ,която  все още не е построена и  да се пуснат  и тнт...     

 

Това е страхотно че  човек има такъв голям избор от  500 проекта тъкмо няма да са ,като в Щатите по 50 къщи близнаци на една улица .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 Проблемът идва  преди да се изгради фундаментът а именно  прекарване на точно определени места на канализацията (тръбите за мръсната и питейна вода) . Трябва да се знае примерно  къде ще бъде кухнята на колко сантима от стената ,която  все още не е построена и  да се пуснат  и тнт...     

 

 

 

Всички тези неща те ги имат на проектите и се залагат във фундамента. Дефакто те ти дават план за изпълнение на основата а може и те да изградят и основите и може би това е най-добре.

Абе май ще ходя до Пазарджик, където им е завода и шоурума да видя всичко нагледно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та чуденката е, ако разходите са близки - да живеем между 4 стени или между 4 огради  :unsure:

Четири огради е по-добре - вервай ми - защо иначе избягах от хАпартамента  :sorry:

Предимството на сглобяемите къщи е че освен сравнително бързото изграждане, позволяват и бързо дострояване на по ниска цена от "нормалните" къщи. Също така фундамента е значително по ефтин от основата на тухлена къща - не се иска такава товароносимост. Другото предимство е че позволяват много голяма свобода при проектирането, която не можеш да си позволиш когато си вързан с тежки плочи на горните етажи.

Недостатъци - по-лоши термо и звукоизолация (и м/у две съседни помещения), затруднено изграждане на горни етажи (повече от един). 

 

Сигурно има още + и -, но засега за това се сещам. Но кой какво ще да казва - по-добре да си пиеш кафето на тераса, а не на балкона.  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено къща. В момента, в който мога да си позволя такава, няма да имам и секунда колебание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е вечния спор къща или апартамент :D дотук гледам почти всички са се наострили срещу апартаментите та да кажа и аз нещо реално в тяхна защита.

Често ми се случва да прехвърлям хора от къщи в апартаменти та знам.И двата имота си имат предимства.

Много е важно къде е къщата.Ако  по Черноморието ок...там рядко вали сняг.Ама ако във вътрешноста? и те затрупа? знаеш ли кога ще чистиш?И ако са възрастни хора? Къщата иска много поддръжка.Да не говорим за отопление и други.И това кафе дет се пие в двора излиза солено :D.Следващата седмица трябва да местя едно семейство в апартамент.Добре че нямало зима таз година искали да с близо до училище за внуците и прочие.Тъй че от личен опит мога да направя следните  изводи:

За възрастни хора категорично апартамент за лесно обслужване и искат да са близо до учреждения.болници и прочие...

Самуил при него е особен случай (къщата му е наследствена най вероятно ) той е на Черноморието където рядко пада сняг и има САМО едно дете дето в момента няма претенции...И разходите им са по поддръжка на двора при наличие на много хора в активна възраст.Но таз тенденция предстои  да се обърне...Ама като пораснат децата и ако с две родителите стават шофьори. Иди ми дойди ми..Това да ползват обществен транспорт за децата не е удачно.Това са митове.Имаш ли 2 деца или повече апартамента е за теб категорично.

Имаш ли деца живееш в града това е. В близост до училища градини работа.Децата те връзват.И то много.

Къщата се предпочита от хора с пораснали деца имащи собствена кола или богати хора или просто професията ги задължава да са в къща например.Тези хора са за  къща. То пак от къща до къща балкан разлика.То и при апартаментите е така.Има апартаменти които имат предимствата на къщите.

Що се отнася до факта дали да е сглобяема консктрукция или не често това решение се взима и от бюрокрацията.Защото цената на парцелите е солидна.И сглобяемата може да се води лека постройка.Един вид няма строеж и е нещо временно.Като калкулираш цената на парцела на фундамента и на къщата цената набъбва бая..Ама бая.И минава цените на апартаментите.Но ...цената едва ли е решаващо.Може да има друго обстоятелство.Сглобяемите къщи са временно решение за някакъв период от време.Те се ползват примерно в следния реален случай бай иван имал малко парцелче до язовир ххх на който е забранено строителството.Обаче бай иван иска да има нещо там да си пиел кафето и да гледа водата да си води любовница я нещо друго.И тогава слага преместваема постройка сглобяема къщичка.Мога да посоча конкретно още куп причини.И цената е последна причина за избор.

Така че нещата не са толкова лесни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахаха...сетих се реален случай миналата година...

аз се мъча да убедя мъжа да остане в къщата която е супер качествена и функционална но е близо до града...

и разговора протича тъй

Аз : Абе как ще оставиш тоз палат бе човек тука сте сами можете с жена си секс на двора да правите никой няма да ви види къщата е страхотна нова нищо няма по нея двора ти е страшен дал си сума ти пари глей кви красоти има

той изръмжава :  абе всеки месец давам 200 лв за двора всяко лято плащам за дърва после прибиране уморих се.тоз палат жена ми се скъса да го чисти

Аз: Стига бе човек можеш да си позволиш парите недей да бързаш сега ще ти се паднат едни ебани комшии..кво му е на отоплението?

той : кво да му има? нищо му няма? само дето трябва някой да купува дърва да ги складира да чисти и да пълни котела кво да му има? ама твойта жена не го прави нали? тарикат ти твойта само натиска копчето на дистанционното за газовото и нищо друго.

аз вече усещам че губя битката: глей ся пич тука можеш да си пиеш кафето в таз градина с жена ти усамотено( градината е невероятна с зеленина  и водопадчета лед осветление абе страхотия)

Той вече бесен : Абе не ща да пия кафета тука ела си ги пий ти тука, искам да пия кафета на центъра и да гледам мадамите, кой пие кафета у вкъщи с жена си бе не ща да слугувам на къщата още ххх години имам искам да живея кат е толкоз хубаво ела ти живей тука 

Та така...загубих битката отвсякъде... тариката аз :D

Смея да отбележа че къщата е върховна.Ново строителство с веранда джакузи мястото според мен е добро има хх стаи абе трепач е.А човека не е някой случаен.Към 50 години улегнал интелигентен сам си е заработил парите от нулата.А жена му е много готина..аз с нея не само кафета мога да пия :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли 2 деца или повече апартамента е за теб категорично.

Имаш ли деца живееш в града това е. В близост до училища градини работа.Децата те връзват.И то много.

 

Интересно - имам две малки деца, гледам си ги сам, водя си ги на детска градина, работя на 20+км от вкъщи (през цяла София), живея в къща извън София и НЕ се чувствам вързан.

Всичко е до това как ще си го направиш - да къщата е по-голям ангажимент с по-големи разходи, но поне не се налага да слушаш през стената как комшията пердаши жена си или как синчето му опъва някоя мома  :sorry: А и в 22:00 вече е тихо и можеш да си починеш без да се налага да се съобразяваш с поредния чалга купон.

200лв. на месец за подръжка на двора? Любопитно за какво точно ги даваш - мястото ми е почти декар и разходите ми по двора са преко сила 50лв. на година (вкл. амортизацията на косачката). Естествено това е при условие, че не съм чак толкоз голям гъзар, че да си наемам някой да ми коси.

Колкото до отоплението  (много е гот да кажеш сбогом на Топлофикация) има различни варианти, според мерака и финансовите възможности - котли на твърдо или течно гориво, електрически котел, климатици.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ако във вътрешноста? и те затрупа? знаеш ли кога ще чистиш?

Да не говорим за отопление и други.

За възрастни хора категорично апартамент за лесно обслужване и искат да са близо до учреждения.болници и прочие...

Имаш ли деца живееш в града това е. В близост до училища градини работа.Децата те връзват.И то много.

 

Купуваш си снегорин за 1000лв и си решаваш всички проблеми. 1км път се чисти за 1 час. Ама надали ще си вземеш къща на 1км от основен път.

 

Отплението - на дърва излиза в пъти по-евтино от топлофикация. Да не говорим за комфорта да си пиеш виното докато в каминката кротко пукат дръвцата ;)

 

За възрастните хора съм съгласен ... частично! Има възрастни и възрастни.

 

Познавам не едно и две семейства с по две деца живеещи в къщи и никой от тях дори не си помисля да се връща в апартамент. 

 

Личното ми мнение - къщата изисква много повече поддръжка, пари и занимание, но пък кефа и спокойствието няма кой да ти ги плати. Т.е. имаш ли финансова възможност да си го позволиш е грехота да се навираш между четири стени. Но пък ако ще гладуваш къщата по-добре си остани между четири стени.

 

Между другото - гроздето е кисело ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

факт е,че които има финансова възможност сменя апартамента с къща в двора си прави асмалък сади овощки,домати и краставици прави си навес с барбекю където посреща гости само които не го е пробвал не знае как е

Редактирано от skodafen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие наистина ли разисквате казуса "къща или апартамент"? Не мога да повярвам :) От къща по-хубаво няма, в пъти по-добре е от апартамента. Не мога да разбера кой човек би искал да се затвори в апартамент, където няма дворче, няма градинка, няма трева, няма нищо от нещата, които една къща предлага, при положение, че може да си купи къща!

 

Отделно - новото строителство е толкова хубаво, че като пръднеш и комшията ти вика "простак"! Докато майсторите правеха в комшиите ремонта, един ден се обажда жената на майстора и почва да го хули - всичко се чуваше от телефона жена му какво му крещеше! Ай сиктир! По-добре е 4 огради и да те духа вятъра там, отколкото в кутия за обувки!

 

А най-хубавото на къщата е, че не се разправяш с разни малоумници, които ходят по коридора и "серат" или "пикаят" и ти трябва просто да чистиш по тях, за да не ти е гадно! Отделно събрания, простотии - един се дърпа, защото му е крив, друг нещо друго - не, до тука никакво, ама никакво предимство не виждам в апартамента!

 

Колкото до децата - "от Бургас до София" може да пътувам всеки ден да ги водя на училище, ама къщата си е къща и няма кой да ме убеди, че греша!

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Младен е малд човек, не като нас!

Важното е локацията, ако приятели и познати са ти на 20км....

Аз съм с малко дете и реших, голям апартемнт с добра локация, а след време ще търся място и посла къща.

Според мен най-важното е мястото. А за новото стройтелство, всичко зависи от това кой и как го е правил, също така сглобяемите къщи неостъпват по шумо и термо изолация, даже в повечето случаи превъзхождат старото стройтелство.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие наистина ли разисквате казуса "къща или апартамент"? Не мога да повярвам :) От къща по-хубаво няма, в пъти по-добре е от апартамента. Не мога да разбера кой човек би искал да се затвори в апартамент, където няма дворче, няма градинка, няма трева, няма нищо от нещата, които една къща предлага, при положение, че може да си купи къща!

 

 

 

Темата тръгна в грешна посока. Всеки си има виждане за нещата и предпочитания в какво да живее.

 

 

Попаднах на някой сайтове, които изглеждат интересно, но дали е така и наистина, не знам.

http://www.vipltd.net/index.php?pid=5001

 

http://www.sweethomeeu.com/galleriya

 

Ето от един майсторски форум, човек си построил къща, само че от дървените конструкции. И като гледам, колко пари му е струвало...

Странно е, че няма дървен скелет а направо с готови панели я сглобяват:

 http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=1367&sid=7771815f2a79da5bd87ad67e7f9f623a&start=200

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе идете в къща и друга песен ще запеете

Няма идеално нещо аз заради това съм написал горе.

досега не видях много смислени аргументи.

Това за снегорина не е вярно.Човека има трактор.Ама нали трябва да се запали трябва да се обслужи.Ангажимент си е.Пак от стопанина да го поддържа.И обикновено има проблем точно кат падне снега.да се чисти снега ? пак от стопанина?вместо да лежи до жена си на топло??!?язък му за парите...

Вижте хора най големия аргумент това е удобството.За къв чеп му е тоз снегорин след като трябва ТОЙ да чисти? Защо въобще трябва да има ангажимент с двора? Колкото и малко да е? В края на краищата това е човек който работи активно и времето е изключително ценно.И иска вкъщи да си почива А Не Да поддържа това или онова...

Друго нещо прави впечатление че сравнявате с апартаменти дет се чувало.Ми това е от строителството.Оправя се и после.

Който  имал финансова възможност прави астми? и овошки?

Това е абсурд.Човека е зает с работата си.А ако не работи иска активно да почива а не да става селянин.

Това с отоплението също.Не е важно дали на дърва било 20 лева по ефтино.По важно е да е удобно и уютно.Ние нямаме проблем с Топлофикация така че това е фактор на софиянци.Но отоплението на газ е чудесно.Само цъкаш дистанцията градусите и това е.Няма комини няма дърва няма простотии..Ама на твърдо било по ефтино.Ми да.Ама иди пълни котела.Ми нали затова работим бе? да имаме повече удобства а не да пестим 20 лв?

Климатиците затова се налагат.Не само че са ефтини ами всичко става с едно копче.Прибираш се уморен и само цък и готово.Я иди пали камина за да пиеш вино? хм...абе ако имаш нова жена определено ще запалиш :D

Гледам сравненията с апартамент какви са? ми вие сигурно сравнявате с панелки? или с голям блок тип гето? то тогава да сравняваш с кирпичена колиба?

що не го сравниш с нормален хараптамент среден клас?! при по висок клас къщата почти умира...това все повече се превръща в тенденция при нас.

Ако си напреднал и сам си изкарваш парите обикновено си силно ангажиран.И се връщаш силно уморен и искаш спокойствие и удобства.И искаш да се прибереш бързо и ВЕДНАГА а не да чистиш сняг със снегорина или да метеш двора или пък да пътуваш до дома дълго и в трафик.А на тези хора които са шофьори на децата си то не че имат избор просто правя извода че не са толкоз заети и или работата им не е толкоз доходна и могат да си разкарват децата.

Апропо децата това НЕ ГИ УСТРОЙВА.те търсят бърз контакт с приятелчетата си на улицата.И живота извън града ги ограничава.То от училище после на балет после на език после на кино после не знам къде си и кво? и ти кво? развеждаш? глупости..ограничаваш си детето до най важното естетвено така правят повчето родители..Избора на дом не е лесно нещо.На първо място той трябва да е удобен.Аз бих казал нещо изключително важно.Дома трябва да е удобен на жената.На стопанката.Тя не трябва да хаби излишни усилия.Ако е голям също е кофти.Тя чисти.И в крайна сметка вместо да ви обича и да е щастлива тя е ангажирана да го поддържа.Това уморява.И секса намаля даже :D

не съм привърженик нито на едното нито на другото..опитвал съм и двете..

сега се опитвам да правя третото :D ще ви кажа дали е по хубаво

 

П.П  да питаме Стиви?!?!? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе колега masterOne ти имаш ли парцел първо?!

питам щот той до голяма степен определя избора...

Дървото е много топло и естетически издържано..ама много поддръжка иска :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и все пак за дървените къщи

има много неща, които следва да се съобразят преди да се хвърлиш на някого в нета. Много важен е материала да е изсъхнал добре. Виж по американските сайтове как се строят дървените къщи там, такъв тип конструкция от дърво е най-добре. (Финландските не ти ги препоръчвам, щото там цените са по 2,3, пък и тук не знам някой да знае технологията и да разполага с материал). Тук някои правят железни конструкции и после връзват към нея готовите панели, абе всякакви схеми само и само да го направят бързо и евтино. При дървените къщи термоизолацията можеш да си я направиш както и колкото искаш, не може да се каже, че е по-лоша. Единствено за шумоизлоцията може да има коментар, но пък там всичко зависи от вътрешното разпределение. Аз се интересувах преди време, но за сега го отложихме малко, та примерно за къщи от 120-150 кв.м жилищна площ, отново бих те посъветвал да разгледаш американките, те попринцип използват доста сервизни помещения и така се разпределят, че почти никъде стаи (хол, спалня) не граничат директно с друга стая, така че шума реално не е проблем. За отоплението също има много варианти, не са мега скъпи, а вършат работа. Единствено мен ме притеснява доколко има хора в бг, които знаят какво правят :)

Нашите построиха къща, в която започнаха да живеят целогодишно. Отоплението на един етаж от 120 кв.м. е по-евтино отколкото ТЕЦ-а в блок. За мен сравнение не може да се прави м/у къща и апартамент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение за сглобяемите къщи не е добро защото по-голямата част от тях е сухо стрителство на мен не ми харсва единствените които много ми харесват са дървените водят ги финландси тип http://www.finlandhouse.net/bg/13/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/ но те струват повече от стандартна защо мислиш че една стандартна къща излиза скъпо аз мога да ти кажа че много зависи от изпълнителите на строителството пример на мой познат фирама му изготви оферта 1/4 по-скъпо от колокото бригада коят ще свърши същата работа с подходящ конторол също така тези които правят сгобяеми къщи много играят с цените на матриалите пишат че влагат скъпи и качествени а това съвсем не така

 

имам доста познати които живеят в апаратменти и се делят на две 99% които направо са вдигнали ръце от всичко съвзано с тях посотянно се чудят къде да отидат за да не седят затворени ходят в някой парк, в мола на Витоша,на Банско,на Боровец или висят в някое заведение ходили ли сте на Банкя в почивен ден,сигурно знаете колко много хора има ?

другите 1% когато са си вкъщи седят цял ден затворени спят до късно гледат телевизия пак спят и пият

 

до колегата по-горе най-големите селяни са тези които са дошли от село и са по апартаментите имат мисленето,че ако живеят в къща и гледа асмалък,овощки и домати са селяни а събота и неделя отиват на село където мама и татко или баба и дядо гедат и си вземат от там всичко небходимо  около мен живеят изключитлно възможни хара собственици и мениджъри на големи фирми които повярвай ми не го правят защото нямат пари да отидат да си купят вино,ракия,плодове зеленчуци също така мислиш ли,че нямат пари да си купят скъпи и луксозни апартаменти ? та те имат,но просто не ги ползват някой имат къщи и на морето ходят лятото за по един месец

п.п винаги като ми дойдат гости които живеят в апартамент не им се тръгва

Редактирано от skodafen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишоо :) ,все едно жена ми слушам преди няколко години какви ги разправя.Децата,училище,работа,далече,бетствия и т.н.

Край нас е уживено,има магазин,аз съм до главния път на първа линия,изчистват го веднага,до града стигам за 6 минути,до центъра за 8-10,защото не ми се налага да се блъскам в задръстванията по кварталите.И в града да си ,пак ще си пуснеш ли детето да ходи само на училище,на градина е ясно че ще го водиш.В кое училище ще учи,дали ще е това до вас?Без кола не става да живееш дори и в града да си.И то с 1 кола не става,трябват 2 една за жената и една за теб.Самостоятелни и модерни хора сме.

Жена ми като ходеше на работа в центъра на Варна,пристигаше 30 мин.-по рано отколкото майка и ,която живее в квартал младост ,който се води широкия център.Така ,че е важно къде е локацията на къщата!!!!!Не е задължително да ги имаш гореспоменатите проблеми ,ако живееш в къща.Имаме и 3 автобуса,а спирката е на 15 метра от нас.Има улично осветление.

За отоплението,не е задължително да се топлиш като първобитен човек с дърва.Отоплявам над 120 квадрата/едното помещение не го отоплявам/ и плащам в най студените месеци,които са 2 или 3 не повече,не повече от 200лв за ток.Примерно за март платих 150,за миналия месец,беше студен 110лв.

Това с 2 климатика.Нито ми е било некомфортно,нито ми е било студено,или пък да ми духа климатика и да ми е гадно.Когато са висок клас и са поставени където трябва,не е проблем да се отопляваш с климатик.

Относно сглобяемите къщи,мисля,че е по-удачно да се направи фундамента с обратен насип на 5-6 стъпала поне над земята.Заради влагата.То ва ускъпява малко на си струва да се помисли по въпроса.

За двора,не мисля ,че е проблем,който си го има си го поддържа с удоволствие,без да му тежи мисля.

Ако ще и златен апартамент да ми дават,огромен и супер модерно обзаведен,предпочитам скромна къща с дворче и място за колата.

Като си напазаря за седмицата и имам да нося минерални води,3 торби големи,заспало дете и т.н багажи и си спра колата в двора на 5 крачки от къщата съм много доволен.В апартамента,който имам,но не ползвам,може и да не намеря място близо до входа на блока,трябва да мъкна всичко по асансьори ,в които някой наркоман се изпикал ,да ти кажа изобщо не се замислям да живея в апартамент.Като живеех в блока,знаех съседите и от четирите страни,кога се събират да пеят и се веселят,да правят секс,кога се карат по между си,кога правят ремонти,кога децата правят бели и т.н. неща които те вбесяват в един момент.

 

Сега съм нацепил дърва/бяло меше/ и съм напалил огън в барбекюто в двора и отивам да пека риба на жената ,че е бременна и и се хапва рибка.Така,че скоро и с 2 деца ще се справям в къщата.Преди обед,с детето играхме в двора с новата и кола с дистанционно дето си пожела за първи юни,ядохме череши от дървото,късахме краставици/вече имам!!/,а след обед като се събуди за 10-15 минути сме в града и разходка из мола или центъра или някой детски кът.Не е страшен живота в къща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сами, честито и стискам палци всичко да е ОК с второто! Много хубава новина пусна между другото  :cheers:

 

Що се отнася до топлото. Докато средно дневната температура е над 5 градуса съм на климатици. При по-ниски температури съм на дърва. "Хамалогията" е две зареждания дневно и едно чистене. Сгурията отива по предназначение - или за торене или за поръсване на пътя. Сутрин ми се налага да стана 15мин по-рано за почистване и зареждане. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers: дай боже,това е най важно -да сме живи и здрави и да се обичаме.А къде ще живеем няма значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.