Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Семейството на VAG


Recommended Posts

Семейството на VAG

 

 

Volkswagen Group

 

Централа: Волфсбург, Германия

Основана: 1937г.

Служители: 572,800 души

 

DB99_3013_2.jpg

 

Volkswagen Group, със седалище във Волфсбург, е един от водещите производители на автомобили в света и най-големият производител на автомобили в Европа.

В Западна Европа, почти един от всеки четири нови автомобила (24,8%) е произведен от Volkswagen Group. Приходите от продажби на групата през 2013 г. възлизат на € 197.0 милиарда (2012: € 193 000 000 000), а печалбата след данъчно облагане е в размер на € 9.3 милиарда (2012: € 21.90 милиарда).

Групата се състои от дванадесет марки от седем европейски страни: Volkswagen( леки автомобили), Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen(лекотоварни автомобили), Scania и MAN.

 

DB2012AL00928_1.jpg

 

Всяка марка има свой собствен облик и действа като независим субект на пазара. Спектърът от продукти варира от мотоциклети, през икономични, малки автомобили до луксозни автомобили. В сектора на търговските превозни средства, продуктите варират от пикапи до автобуси и тежкотоварни автомобили.

 

Структрура на Volkswagen Group

 

structure_eng.jpg

 

Volkswagen Group се състои от два сектора/дивизии: автомобилен и Отделът за финансови услуги. Автомобилния сектор, от своя страна, се състои от две подразделения: "Леки автомобили" и "Тежкотоварни автомобили".

Дейностите на автомобилната дивизия са съсредоточени върху развитието на превозни средства и двигатели, производството и продажбата на леки автомобили, мотоциклети, търговски превозни средства, камиони и автобуси. Както и производството и разпространението на оригинални части, голям калибър дизелови двигатели, турбо компоненти, специални скоростни кутии , двигателни компоненти и системи за тестване.

Отделът за финансови услуги съчетава продажби и финансиране на клиенти, лизингови, банкови и застрахователни дейности, и управление на автопарка.

 

 

 

 

Марките от семейството на VAG

 

 

Volkswagen

 

Централа: Волфсбург, Германия

Основана: 1937г.

Служители: 91,677 души

 

Подразделението на Volkswagen за леки автомобили е един от най-успешните световни автомобилни производители. Основната марка на групата поддържа мощности в 14 държави, където се произвеждат автомобили, продавани в повече от 150 страни. През 2013 г. Volkswagen произвежда и доставя до своите клиенти 5,9 милиона превозни средства, което е рекорд за марката.

 

DB2012AU00902_3.jpg

 

Марката Volkswagen, със слоганът си "Das Auto", произвежда иновативни, висококачествени и надеждни автомобили. Volkswagen е представена във всички основни сегменти на пазара с повече от 70 различни модела. Най-големите пазари за марката са Китай, Германия и Бразилия.

Volkswagen си е поставил за цел да се превърне в най-новаторския и устойчив производител на автомобили до 2018 година. За да постигне тази цел,  е създадена инициативата "Think Blue.", която цели да направи продуктите и производството още по-щадящи околната среда.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

AUDI

 

Централа: Инголщад, Германия

Основана: 1909г.

Служители:  52,563 души

 

Audi е един от водещите производители на луксозни автомобили в света и е част от Volkswagen Group от 1965 г. насам. Днес, компанията прави превозни средства, вариращи от компактни до луксозни моделите. През 2013 г. Audi са доставили повече от 1,58 милиона автомобили до своите клиенти, поставяйки нов рекорд за марката.

 

A3120085_2.jpg

 

Audi има рекламен слоган, който гласи "Vorsprung Durch Technik" (Развитие чрез технологията). Марката съчетава в себе си спортен дух, изтънченост и прогресивност. Портфолиото на Audi обхваща различни модели - от компактния A1 до среден клас седан A4, чак до спортния  R8.

Марката си е поставила за цел да започне да продава повече от 2 милиона автомобила годишно до 2020 година. За да се постигне това, компанията ще инвестира значително, за да разшири своите съоръжения, както и ще разработва нови технологии и модели. Фокусът е върху олекотените конструкции и електромобилите.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SEAT

 

Централа: Марторел, Испания

Основана: 1950г.

Служители: 14,010 души

 

SEAT има история, дълга повече от 60 години. Част е от Volkswagen Group от 1986 г. насам.  Испанският производител на автомобили днес проектира, разработва и произвежда автомобили и компоненти в своите производствени обекти в Барселона, Марторел и Прат. През 2013 г., SEAT е доставил и произвел 355 000 превозни средства.

 

seat.jpg

 

SEAT произвежда автомобили, съчетаващи най-съвременни технологии и динамичен дизайн. Марката предлага 21 различни модела, като се започне от мъника Mii, компактния модел Leon, и се стигне до семейния Alhambra.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ŠKODA

 

Централа: Млада Болеслав, Чехия

Основана: 1895г.

Служители: 25,758 души

 

Skoda е един от най-старите производителите на автомобили в света. След като става част от Volkswagen Group през 1991 г., чешката марка има повече от петкратно увеличение на своите доставки, стигайки до около 921 000 автомобила през 2013 година.

 

Skoda1.jpg

 

Слоганът на марката е "Simply Clever". Aвтомобилите Skoda са изключително функционални, идеални за всекидневна употреба, изключително просторни и предлагат отлично качество спрямо цената си. В момента компанията произвежда седем модела във всички основни сегменти и реализира продажби в повече 100 държави.

От Skoda са си поставили за цел да започнат да продават най-малко 1,5 милиона автомобила годишно до 2018 година. За да се постигне това, компанията е насочена към инвестиции в нови модели, които разширяват и укрепват съществуващата моделна гама. В същото време, чехите са се съсредоточили и в по-нататъшно разширяване на глобалното присъствие на пазара.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BENTLEY

 

Централа: Крю, Обединено Кралство

Основана: 1919г.

Служители: 3,625 души

 

Централата на Bentley се намира в град Крю вече над 75 години, а марката е част от Volkswagen Group от 1998 г. насам. Bentley проектира и произвежда 10 000 луксозни коли в Крю всяка година.

 

140612bm_1.jpg

 

Bentley е известен с лукзозните си поръчкови модели. Моделите, които в момента са в производство  са Continental GT, Continental GT Convertible, Continental GT Speed, Continental GT Speed ​​Кабриолет, Flying Spur и Mulsanne. Компанията доставя над 10 000 коли през 2013 година.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BUGATTI

 

Централа: Молсайм, Франция

Основана: 1909г.

Служители: 240 души

 

Вече повече от 100 години, Bugatti е един от най-пленяващите имена в автомобилната история. Митът за Bugatti е създаден от Еторе Бугати и сина му Жан, който се стремили  да съчетаят в своите чертежи  и вече конструирани модели перфектната комбинация между изкуство и технология. През 1998 г., легендарната марка става част от Volkswagen Group.

Философията на Bugatti е "Art, Forme, Technique "(Изкуство, форма, техника). Марката има силни традиции в автомобилния спорт, слави се с забележителни технически решения и изключителни автомобили. Като например ослепителния автомобилен шедьоври Bugatti Type 57 SC Atlantic или Type 41 Royale. С настоящия модел, на Veyron, наследство на марката е продължено. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, с мощност от 882 кВт (1200 к.с.) е официално най-бързият сериен роудстър в света,  развил със свален гюрюк максимална скорост от 408,84 км/ч през април 2013 година .

 

002_Navigator.jpg

 

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

LAMBORGHINI

 

Централа: Сант` Агата, Болоня, Италия.

Основана: 1963г.

Служители: 1,029 души

 

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini е част от Volkswagen Group от 1998 г. насам. Днес, 950 служители работещи в централата в Сант'Агата, произвеждат на супер спортни автомобили, които са желани от цял ​​свят. През 2013 г. Lamborghini доставя повече от 2100 превозни средства.

 

L012179_4.jpg

 

Lamborghini се слави като "най-добрата спортна кола". Марката произвежда екстремни и безкомпромисни, супер спортни автомобили с отличителен италиански дизайн. В момента компанията произвежда шест различни версии на Gallardo, както и моделът Aventador, в централата си в Болоня.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

PORSCHE

 

Централа: Щутгарт, Германия

Основана: 1931г.

Служители: 19,265 души

 

Porsche AG е най-успешният производител спортни автомобили в света. Част е от Volkswagen Group от 2012г. Днес, Porsche поддържа производствени обекти в Щутгарт-Цуфенхаузен и Лайпциг. През 2013 г., компанията доставя над 162 000 автомобила - повече, отколкото по всяко друго време в историята си.

Porsche е една от най-известните и най-силните марки в света. Спортните автомобили направени в Щутгарт-Цуфенхаузен и Лайпциг винаги са били синоним на висока производителност, отличителен дизайн и най-високо качество. Текущи модели са Porsche 911, Boxster, Cayman, Cayenne, Macan и Panamera. Ключови пазари за компанията са САЩ, Китай и Германия.

 

P13_0024_a4_rgb.jpg

 

 

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

DUCATI

 

Централа: Болоня, Италия

Основана: 1926г.

Служители: 1,281 души

 

Италианският производител на мотоциклети Ducati е основан през 1926 г. Част от Volkswagen Group от 2012 насам. Репутацията на компанията се основава на легендарния успех в мото състезанията. През 2013 г. са произведени повече от 44 287 мотоциклета.

 

03_Ducati_Factory_external_1.jpg

 

Ducati е една от най-ценените марки мотоциклети в света. Актуалната моделна гама включва моделите Diavel, Hypermotard, Monster, Multistrada, Streetfighter и Superbike сериите.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VW Commercial Vehicles

 

Централа: Хановер, Германия

Основана: 1995г.

Служители: 17,963 души

 

Преди почти 60 години, е поставена основата  на завода на Volkswagen в Хановер, който сега е основното производствено съоръжение за подразделението „Лекотоварни автомобили” на марката. Днес VW произвежда търговски превозни средства в четирите си завода, намиращи се в Хановер, Познан, Анкиета и Пакеко. През 2013 Volkswagen Лекотоварни автомобили са произвели 552 000 превозни средства за клиенти от цял ​​свят.

 

NF0295_16.02.2014.jpg

 

Поздразделението на Volkswagen за лекотоварни автомобили, в рамките на Volkswagen Group, е отговорно за разработването, производството и разпространението на леки търговски превозни средства. Моделната гама включва различни микробуси, многоцелеви автомобили, кемпери и пикапи.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SCANIA

 

Централа: Сьодертеле, Швеция

Основана: 1891г.

Служители: 35,311 души

 

Scania е една от първите компании в света, произвеждаща търговски превозни средства. Част е от  Volkswagen Group от 2008 г. насам. Шведската марка с дългогодишна история, произвежда тежкотоварни камиони, автобуси и друга техника в девет производствени обекта, разположени в шест страни. През 2013 г. Scania са произвели 80 000 търговски превозни средства, продадени в повече от 100 страни.

 

13010-001.jpg

 

Scania се слави като марка, разчитаща на последните технологии, високо качество и разнообразни, персонализирани решения за транспорта. Портфолиото на компанията включва тежки камиони, автобуси и машини за индустрията.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MAN

 

Централа: Мюнхен, Германия

Основана: 1758г.

Служители: 56,102 души

MAN Group е един от водещите индустриални играчи в Европа, работещ в областта на транспорта. За фирмата работят около 56 хиляди души по целия свят, заети в развойната дейност и производството на на камиони, автобуси, дизелови двигатели(в това число и корабни такива), турбо компоненти, специални скоростни кутии и др.

 

MA_PF_Zentrale_1.jpg

 

Технологичното лидерство е един от ключовете към успеха за MAN. Компанията има повече от 250 години история в иновациите. Способността  постоянно да е лидер в иновациите, винаги изкарва фирмата на челни позиции в транспорта и енергийната индустрия. MAN разработва решения за своите клиенти, които са съобразени с пазарите и нуждите.

 

Актуална моделна гама: ВИЖ МОДЕЛИТЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.