Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-club-bulgariatraxxas

Нови камери в цяла България ?

Bojanov

Recommended Posts

броят трафика. Идеята е че преди да се хвърлят големите пари за оправяне или реконструкция на пътищата да знаят кое си струва и кое не.Да могат да преценят къде и как. И мен ме хвана страха кат минах със скорост под тях ама не са на кат...дишай спокойно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм виждал такава в Берковица - точно на входа има 1:1 същата камера. Реших, че следят трафика, защото няма как да е спийд камера това нещо. Но пък в Македония е пълно с такива камери, във Скопие, и никой не намаля до ограничението. Предполагам, че не са опасни за сега.

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобни камери са монтирани и на почти всички изходи на Стара Загора, мисля, че към момента се използват от АПИ за статистическо следене на трафика, виждал съм техни коли да стоят до устройствата, вероятно да ги калибрират.

Като цяло идеята МВР да имат достъп до тези камери за издирвателна цел е добра, тъй като неведнъж се е случвало (поне в Стара Загора) да се издирват опасни престъпници и всички изходи да са завардени с блокади. Би било супер също така камерите да използват софтуер за разпознаване на липса или изтекла гражданска или винетка, за да се пресекат нередовните водачи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива камери монтираха на много места.Не се стряскайте.Те са  на  областните пътни управления . Следят пътната обстановка и трафика.. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Около София забелязах такива на две места:

1. На околовръстното шосе между Суходолска и кръговото в края на магистрала Люлин. В средата при автокъщите. 

2. Пак на околовръстното при Казичене след моста и преди пешеходната пътека. Там са 6 броя - всяка лента с отделна камера.

Като ги видях първия път и се сетих за Варна - там преди години накичиха всички кръстовища.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях се притеснил наскоро пътувах към Пампорово и в Чепеларе минах с около 100 през едната такава  и се стреснах много....

Мноооооого 'убаво! Похвално! 

А по темата - тези камери не броят трафика, само така се води, голяма част от тях са просто празни кутии за стресиране на идиотите каращи със 100 и повече в населено място. За тези, които правят истински записи - евентуално при "разработка" на престъпление записите се преглеждат от някои грешни дяволи" в МВР, които търсят определено МПС или още по-трудно човек по определени белези. Автоматиката, която описва Камен (kamengk) за България още е в областта на фантастиката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.