Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-club-bulgariatraxxas

Мени обороти фаворит 1.3 карб

Favorit94

Recommended Posts

Колеги, много се мъчих да регулирам фаворита след като му сложих газ и не става и не става. Ходих при 3ма колеги газаджии само че, и всички казват по газовата няма проблем. На газ е що годе добре, обаче на бензин като загрее над средата (това става като работи на място да я регулирам) и почват да играят оборотите и няма оправия, като я покарам и стигне на средата заковава 1200-1500 както и хареса. Въздух не смуче от никъде. Съмнява ме гарнитура на главата или някоя риза да е пропаднала (въпреки че никога не е прегрявана). Маслото ми се вижда добре обаче по капачката има бяла утайка ама мисля че е от конденза. Помагайте вече незнам трябва да хода да уча в хогуортс ли да разбера кво и е... Мерси предварително

П.П Вода губи 100-200 грама на 1000км и то защото ми капе от о пръстена на датчика за перката, обаче ме притеснява че и парното почна да отслабва..

Редактирано от Favorit94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилното е да се започва с регуливка на бензин , след което се прави газта. Когато се монтира газ посредством плочката се редуцира въздуха , което налага редуцирането на горивото от винта долу в дясно на карбуратора (някъде около пластмасата , на която се закача жилото) . Оборотите на загрял двигател по книга са 825 +/- 25 , аз лично карах Формана на 900-950 (зимата е по-топло , лятото не мигат фаровете). Та правиш сместа и оборотите на бензин и минаваш на газ . Там нормално е да са леко по-ниски оборотите , регулираш ниските обороти , след това задържаш на около 3000 об/мин регулираш и там сместа и толкоз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами явно не си ме разбрал колега точно така го правя. Оборотите абсурд да ги направя дори 1000... Ако ги направя толкова почва да работи все едно има launch control 1000-1500-500 е така ги мени горе долу. Много си играх и с винтчето на емулсията и с това което бута дросела и не става. Карбуратора иначе е перфектен, никога не е имала проблеми с него, смукача или квото и да било.

П.П Това е само като загрее, и то на бензин! Студена е часовник няма да играят обороти няма нищо всичко е наред, на газ е ок и студена и топла.

Редактирано от Favorit94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има нещо нередовно за да не може да държи ниски обороти ... случвало ми се е веднъж да мени от не залепен палец  ,  даже беше изровено зъбчето на палеца и от тогава Поксипол , въпреки че чехите го дават да се лепи с Каноколит (Локтайт 401 ако не се лъжа пише в книгата) , ама ти пък казваш , че на газ е екстра :eusa_think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя вече боб ли да хвърлям кво да правя... Иначе палеца и капачката си знам че са ми за смяна смисъл палеца си ходи където си иска счупено му е зъбчето, имам нови и капачка и палец и кабели ама не мога да ги намеря мамка му иначе ще ги сменя да видя дано се оправи. Колега а твойта колко разход дава градско на газ? Аз днес я засекох с що годе нормално каране 8,8л./100км софийско градско със не много задръствания но не и без хич.

П.П палеца е така от преди 5000км (или поне от толко съм го видял) а преди да сложа газ на бензин държеше 1000 оборота и не играеха изобщо, ама понякога се замисляше при тръгване, имам и много съмнения в него, щото като се прибирам по околовръстното вечер и ако и подам как си трябва 1 път вдигаше 140-150 друг път 170-175 без проблем. Утре ще обърна гаража и дано го намеря пък ако се оправи имаш мноооого бири от мен :)

Редактирано от Favorit94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.