Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, интересува ме дали някой е опитвал да сложи 18-ки на Октавия 2 РС. Аз в момнта съм с 18-ки на J7,5, но се притеснявам дали по-широките ще станат. В Еуратек казаха, че най-широките, които оригинално се слагат са на J7,5. Моля ако някой има опит да сподели. 

Публикувано

Аз лично (на сляпо), мисля че ще стане 8J. Не би трябвало да имаш проблем.

Ето ти един линк: http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Изчисляваш и после мериш.

Поздрави!

Публикувано

Ако ЕТ-то им е до към 36 ще станат.

Публикувано

Аз на мойта съм с 18", 8j, et 42 пружини eibah и стой перфектно спрямо калника. Ако искаш ми напиши на Л.С. Майла си да ти пратя снимка как изглежда.

Публикувано

ЕТ е максимума,при който няма да опира.На Цонко с ЕТ 42 стоят перфектно.С ЕТ 36 леко вече грознее,че са навън.Моите на бившата са ет36 8J,виж в темата как стоят.Малко доста са навън.Но е въпрос на вкус.

Публикувано

Джантите са R18, J8, ET45 за гуми 235/40/18. Притеснявам се дали ще опира отвътре в подкалника и калника отвън при движение.

Публикувано

Гумите ти са проблем в случая.По балонни са.

Но няма да опират.

Публикувано

Джантите са R18, J8, ET45 за гуми 235/40/18. Притеснявам се дали ще опира отвътре в подкалника и калника отвън при движение.

225 е стандарта....те 235 ще са една идея по-високи (освен че са и по-широки). Това би трябвало да те притеснява повече. Аз съм с 18 - ЕТ42 (Ако не се лъжа) с Eibach Pro Kit - и си стоят перфектно. По изнесени от това ще е грозновато.

Публикувано

Защо да е за притеснение височината - разликата е минимална и е в допуските. Аз също мисля да слагам такъв размер гуми след месец ако не съм продал джантите до тогава.

Публикувано

Не е хубаво да се променя този размер.

Публикувано

Гуми ще купувам и се замислям като Ви слушам дали да не пробвам ако с 40 закача да мина на 235/35/18. В Петък ще ходя до Варна да ги пробвам. Ще поста снимки. 

Публикувано (Редактирано)

225/40R18 е размера! По-евтин размер и по-масов. С другите има голяма вероятност, като я натовариш да търка в подкалниците. Станчо беше с 235/40 и му търкаха при неравности. 

Редактирано от masterOne
Публикувано

Гуми ще купувам и се замислям като Ви слушам дали да не пробвам ако с 40 закача да мина на 235/35/18. В Петък ще ходя до Варна да ги пробвам. Ще поста снимки. 

235/35 зимни трудно а за летни по 450-500 лева за брой!

Публикувано

Не е хубаво да се променя този размер.

Какъв е проблема ако и 4те гуми са с тоя размер?

225/40R18 е размера! По-евтин размер и по-масов. С другите има голяма вероятност, като я натовариш да търка в подкалниците. Станчо беше с 235/40 и му търкаха при неравности.

Наистина е евтин и масов размер 225/40, но прекалено ниска е гумата за нашите условия. Аз затова искам да минавам на 17" или ако остана с 18" поне малко (в границите на допустимото) да увелича височината на гумата с 235/40.

Може ли малко повече за на Станчо джантите - с какво ет и колко j че е търкало?

Публикувано

Грозно ще стоят Цонко! Като искаш по-висок балон,минавай на 17-ки ,но си спазвай размера.

Публикувано

235/35 зимни трудно а за летни по 450-500 лева за брой!

В такива моменти съм много радостен че съм с 15 ки :D

Публикувано (Редактирано)

В такива моменти съм много радостен че съм с 15 ки :D

Нали знаеш, че кеф цена няма!

На колегата автор на темата ще препоръчам следното; преди да купиш какъвто и да е размер гуми, първо сложи за проба, най вече задна след което накарай 3-ма души да седнат на седалката. Виж как влиза гумата в калника и прецени дали няма да търка!

Редактирано от masterOne
Публикувано

Wow!!!! вярно че 235/35/18 са по 500 лв. Значи отпада. Оставам на 235/40/18 като ще проверя дали стърже. В Петък ще се пробва

Публикувано

За чих хуи си съсипваш вратите,незнам.8 по 18 е макса,на 225/40 18 и то ако караш мишлен пак хвърля кал по предната врата.Гумите влизат,но калника не събира боклуците от грайфера и бият по вратата

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.