Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Непристойно поведение на пътя


kokarosta

Recommended Posts

Здравейте,

Интересно ми е мнението ви относно споменатите индивиди в заглавието на темата и какво подтиква тяхното поведение на пътя. Дали някой от тях се замисля за възможните последици от техните безумни действия (за останалите на пътя и както и за тях самите.)?

Лично аз се сблъсквам по много пъти на ден, всеки ден. Пресни и доста фрапиращи случаи от последните два дни. Вчера на кръстовището на Йерусалим и Сахаров: идвайки по Сахаров има две ленти за да продължиш по Йерусалим (от скоро). Бях в дясната лента за ляв завой и чакам зелена светлина, зад мен имаше само още две коли (случката се развива около 07:30 ч.) светва зелено, двете коли за на ляво тръгваме и от нищото без мигач от дясната си страна виждам как ме избутва един черен калник на един ML и тъй като лявата лента е заета от колега аз се видях принуден да изчакам бързащия господин от дясната ми страна да мине с предимство. А точно на този завой има и автобусна спирка (пешеходци, автобуси, изчакващи коли и т.н.). Даже и аварийки не последваха от наглеца ("извинвявай" / "благодаря"). Другия фрапиращ пример е от тази сутрин: на същото това кръстовище, след левия завой на същия светофар зад мен мигат едни фарове, едни влизания на педя от задника ми (движа се в лявата лента), да, ама дясната лента е заета на половина от спрели автомобили, как ли се очаква да направя място с моя тролей?! Как да е - наврях се малко по-плътно в дясно и освободих има няма една трета лента та да може да мине "спешния случай". Мина! В резултат получих засичане с притискане плътно в дясно последвано веднага след това от светещи стоп светлини почти на предния си капак (и в двата случая успях да реагирам все пак). Това се случва около 08:40 ч., не беше кой знае колко натоварено и само 50 метра по-надолу използваемите ленти отново стават две, цели и реални. А въпросното возило даже не беше и от "ранга" на това от предния случай, просто някакъв кошник.

Такива случаи много, всеки ден, без оглед на това в какво се е качил въпросния типаж, а предполагам, че не само на мен се случват. Не стига, че си направил "евала" на някой Ел Тарикатино, ами и вместо "благодаря" или "извинявай", най много да получиш някоя псувня или друго провокативно провокативно поведение, че не щеш ли си му се пречкаш да мине преди всички, защото със сигурност само той бърза за някъде. Даже в повечето случаи не е ясно дали и това е причината за поведението и отношението му. 

Та, интересно ми е дали според вас колеги, такива темерути се замислят за евентуалните последствия от "майсторските" им изпълнения на пътя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 164
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • kokarosta

    26

  • carrot

    13

  • stivi797

    12

  • PRR

    9

Най-много писали в темата

Абе вие сте добре в оня край на София. Ела да видиш какво става в Люлин, от как стана входна врата на София откъм Перник. Живея на малкото околовръстно и всеки ден настръхвам като наблюдавам как РК регистрациите прелитат над пешеходните пътеки по малките улички в 7-8 сутринта. А там има и детски градини, училища, автобусни спирки.. Винкела кара като на писта, щото е тръгнал в последния момент от Перник и цепи секундата.

 

Това не са идиоти, това са изроди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не се замислят, карат с мисълта, че са безсмъртни. Аз лично най-много се дразня на хората, които минават в лентата за ляв завой и изпреварват цялата колона за напред, също както и хората, които при ляв завой отнемат предимство почти на червено. В много от случаите забелязвам, че става думи за водачи на дърти BMW-та, обикновено леко облечени (дори и през зимата), до 30 години, небръснати и почти винаги пушат (нали са лоши момчета). Тези хора не използват аварийните, освен когато не спрат някъде неправилно (а те почти винаги го правят).

По принцип съм спокоен шофьор и спазвам поне 70-80% от ограниченията и правилата , много се дразня когато някой хем не може да кара, хем не може и да мисли, но е напълно способен да ти застраши здравето и живота.

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен кажи речи всеки ден някой ми присветва или кара на мигач на околовръстното, щото колата ми има крила и може да прелети над колоната отпред или от дясно :D  

Ама хич не ми пука, ако имам възможност ги пускам, ако не, карат си зад мен, така или иначе светофара на Бъкстон е за всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз играя джобен тенис!

 

Лично за себе си: Аз съм толерантен на пътя (даже и с Фабията).

Винаги си давам десен мигач, когато някой отсреща не е преценил, намалявам си, ако трябва свивам се, спирам, но не пресвяткам! Свършила вече работата.....

Аз карам от 12 години вече, преди нон-стоп и имам някакви изградени навици. Имам (пак за себе си) добра преценка за отсрещните препядствия/участници.

То не е само да въртиш геврека: маневри, начин на заход, на позициониране , линия на пътя и тн.

 

Аз на такива хич не им обръщам внимание, както казах- джобен тенис играя и си свиркам. Остана и с тях да се натоварвам!

П.С: Само един път съм пускал подобна тема (за сливенска Фабия РС), която ако не бях така толеранен и възпитан шофьор- щях да го челосам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та, интересно ми е дали според вас колеги, такива темерути се замислят за евентуалните последствия от "майсторските" им изпълнения на пътя?

Те ако се замислят,няма да го правят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, то е така, ама не е баш така. Не вярвам да има такива, които изобщо да не си дават сметка колко повишават риска от "случка" при подобно поведение на пътя.

Иначе и аз съм толерантен, давам път когато обстоятелствата и пътя го позволяват (хора сме, на всеки може да му се наложи). Не може да не се впряга човек, защото това си е ежедневие вече.

"... На мен кажи речи всеки ден някой ми присветва или кара на мигач на околовръстното..." айде на околомръсното е малко инаква ситуацията - по-висока категория път е, на места има и по две, че и по три ленти в посока (макар че в трафик и 5 да има - все тая), та по-има вариант да се свиеш, ама в града - еми не става винаги.

А относно регистрационните номера и манталитета на собствениците им - струва ми се малко стереотип. Вярно, че процента сред тях с подобно поведение на пътя е по-голям, но има и такива, които не са с такова поведение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те,въпросните господа,които демонстрират такова поведение на пътя не могат много-много да мислят!Смятам,че избиват комплексите си,когато са зад волана!В Европа такива нерваци биват санкционирани,но ние сме малко по- на югоизток от тези държави,за съжаление!А същите тези нерваци са като мишлета,щом излезат от БГ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, и другото, което ми прави впечатление е, че вече даже няма ограничения в това колко е лъскаво возилото, както и че не само годпода, ами и все повече дами демонстрират подобни "майсторски" изпълнения. Не че пола е от значение тук - щом си седнал зад волана, шофьор си.

Редактирано от kokarosta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно регистрационните номера и манталитета на собствениците им - струва ми се малко стереотип. Вярно, че процента сред тях с подобно поведение на пътя е по-голям, но има и такива, които не са с такова поведение.

Естествено, че е така. Просто в Люлин се получи критично струпване на нервни перничани бързащи за работа. А местните хора не са подготвени за подобни състезатели. Днес един PK прелетя през ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА пред ДЕТСКА ГРАДИНА, движейки се в НАСРЕЩНОТО, защото изпреварваше колона от 10 автомобила и рейс при НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ и то го направи с поне 80 КМ/Ч, защото отсреща идваха коли. Направо изтръпнах като знам колко майки с деца пресичат там...

 

В тоя ред на мисли, аз от кретенски каращи шофоьри в градски условия не се впечетлявам особенно, когато застрашават други автомобили. Скоростите в повечето случаи са относително ниски (не че няма и изключения) и да се смачкат ламарините - абе майната им. Ама като почнат да прелитат покрай хора/пешеходци, велосипедисти... ей тогава ми иде да трепя. Там грешките са фатални - резултата е пастет с органичен произход! Аз ако съм - ще вдигна всички пешеходни пътеки на легнали полицаи. Верно е гадно за колата, ама то ние не сме хора, а олигофрени като сме зад волана, по добре да си правим по често колите, те са едно тъпо желязо в крайна сметка.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм твърдо за такива принудителни, механични ограничения като вдигнатите пешеходни пътеки. И на мен не ми е приятно да подскачам (колкото и бавно да ги минаваш подскачаш поне малко заради "качеството" на изпълнението им). Само че и през такова съм виждал как се минава с поне 40-50 км/ч. при това и при спрели коли преди и след пешеходната пътека. Абе все си мисля, че не може да има толкова много умствено ограничени хора, но май са си доста голям процент. Това човешки живот, това някакъв ред... Амииии! Те са за будалите! АЗ, само АЗ, и АЗ преди всички и всичко!

Ама то вече започна да не се търпи. Започвам да си мисля, че нормалните свършиха. Отчайващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление,въпреки,че сме уж европейци,манталитета ни на национално ниво май повече клони към Ориента... :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, явно не само аз мисля, че не е нормално такова отношение към останалите на пътя (че и не само). Това ме успокоява до някъде. Успокоява ме, че не съм аз мръднал.

Колкото до такива тарикати с извратено мислене и поведение - днес случайно попаднах и погледах малко клипчета в youtube с подобни изпълнения (че и някои доста по-страшни от досега вижданите от мен), от други държави. То си е война направо!

:threaten:  :banana_gun: :cowboy:

УЖАС!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз много се чудя, как така чакам 3-4 светофара, за да мина по някое от кръстовищата на "Цар Борис", а бай-хуй минава в насрещната лента и си цепи мрака на две... И много обичам, някой да почне да ме притиска/избутва без поне мигача да си включи, че да разбера, какво точно иска да направи. А лошото е, че наистина и женките почнаха да ми обясняват на светофара, че "праим кво си искам", след като най-вежливо попитахме простакесата с бебе в колата, дали в нейното село изобщо има светофар - щот си мина на откровено червен светофар и не един, а три - над всяка лента си беше червено, ама...

Но тези дни съм решил - местя си част от оборудването за пейнтбол в колата. Но няма да карам с камуфлажни дрехи и маска на лицето - може да сте сигурни  :banana_gun:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... И много обичам, някой да почне да ме притиска/избутва без поне мигача да си включи...

Дори и тогава не виждам причина да те избутва - пуснатия мигач не дава предимство, той само известява за намеренията и желанията на ползващия го.

...щот си мина на откровено червен светофар и не един, а три - над всяка лента си беше червено, ама...

А това за използването до край на жълтата светлина (до кърваво жълто) както се казва си е руска ролетка, ама е редовна практика. Бях свидетел на случка как човек в съседната лента си спря чинно на жълто, а един зад него не (по-точно - спря, ама в багажника му), слизат и дамата и се започват обясненията... И ппървите думи на втория бяха: "Що спря бе, човече, и двамата можеше да минем! Гле'й с'я к'во стана!"  :crazy: :fool:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе вие сте добре в оня край на София. Ела да видиш какво става в Люлин, от как стана входна врата на София откъм Перник. Живея на малкото околовръстно и всеки ден настръхвам като наблюдавам как РК регистрациите прелитат над пешеходните пътеки по малките улички в 7-8 сутринта. А там има и детски градини, училища, автобусни спирки.. Винкела кара като на писта, щото е тръгнал в последния момент от Перник и цепи секундата.

 

Това не са ***и, това са изроди!

Абсолютно!

Преди три дни един такъв перничанин, в тоя район, щеше да мине през мен - завивам наляво, дал съм мигач, намалил съм - а той ме заобиколи отляво. Бързал бил, пък аз много съм го бил бавил - това му беше обяснението.

Добре че успях да го видя, и натиснах спирачката.

Не мога да ги разбера такива хора - непрекъснато създават аварийни ситуации, и нарушават закона по сто пъти на ден!

И после - ама удариха ме!

Как няма да те ударят - при такъв маниер на каране?

Луди хора - ето това е истината.

И наистина ги разбирам и куките - че понякога прилагат драконовски методи.

Ами на зло куче - зъл прът!

Редактирано от stivi797
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Това явно е правилния подход, защото такова жУотнУ от блага дума не отбира, само с остена. Лошото е само, че в повечето такива ситуации им се размиманва. А не съм склонен и към саморазправа.

Редактирано от kokarosta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А най-лошото от всичко е, че и правосъдната ни система насърчава чувството за безнаказаност у тези хормонално сгрешени олигофрени и потенциални убийци на пътя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А най-лошото от всичко е, че и правосъдната ни система насърчава чувството за безнаказаност у тези хормонално сгрешени олигофрени и потенциални убийци на пътя...

Те първо контролните органи да си свършат тяхната работа... Бил съм свидетел и на това как джигит сече пътя, отнемайки предимство точно пред спряла патрулка с катаджия облегнал се на предния капак, колегата му седи вътре и не знам какво точно правеше. Двамата просто го изгледаха тоя и всеки си продължи със "заниманията" си. Понеже аз бях тоя с отнетото предимство, спрях до тях да ги питам дали не са видели какво се случи токущо, точно пред тях, а отговора беше просто "давай, че хората чакат да минат".  :eusa_think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Аз на такива хич не им обръщам внимание, както казах- джобен тенис играя и си свиркам. Остана и с тях да се натоварвам!

 

 

:doubleup:

Според мен, важно е и да не даваме повод на ***ите да си правят ***щините: не виждам като как някой *** ще ме избута, правейки ляв завой от дясна лента, ако аз се движа на метър след возилото пред мен. Ако някой ме притиска отзад, най-лесното решение е да увелича леко скоростта и в първия УДОБЕН момент да се изнеса леееко в дясното платно и - мир и любов B) (от както имам книжка много често минавам по Йерусалим).

За ***ите, които минават на чевено - ясно! Ами тея дето само чакат да светне жълто и скачат на спирачките? Според ЗДП рязкото спиране е забранено, освен за предотвратяване на ПТП. А има и такива, които гледат само таймера и спират на ярко зелено. Те не са ли ***и?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какъв съм, но често се случва да спирам на "зелено", т.е. да не навляза на жълто в кръстовището.

От двете ми страни минават по още две-три коли, всичките на жълто и червено.

Те явно са "по-печени" от мен.

---

Най-наглият тип, който съм виждал да минава на червено определено беше взимал "добавки".

Стоя си на червен светофар за наляво на бул."Възкресение" идвайки от кв."Факултето".

В дясната лента (само за надясно) и също на червено пристига въпросният обект.

Преминава пред мен от ляво чак в насрещното движение продължавайки да напредва и да се опита да завие наляво.

Не се съобразява с факта, че по средата на булеварда има трамвайна линия и се опитва да влезе в насрещното срещу автомобилите движещи се на зелена светлина.

След сума ти клаксони и заобикаляне се "светна" и направи опит да излезе от насрещното, като отне предимството на един трамвай.

Въпросното возило успя да спре и да го пусне, след което съвсем същото се случи и с трамвая на отсрещната линия.

Накрая обектът все пак попадна в правилната лента и продължи движението си към следващия междинен пункт по трасето.

032186510.jpg?r=0

Редактирано от chavdarlk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, днес един хасковлия щеше да блъсне челно майка ми на Патриарха, човека се е движел в посока Попа, та даже и светкал и бибиткал.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.