Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Мнение за Октавия 3 с двигател 1.2 tsi 105hp


agenta83

Recommended Posts

  • Отговори 106
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • bega4kata

    16

  • drago_O3

    15

  • carrot

    14

  • rendeto

    13

Най-много писали в темата

Най-добре е да отидеш на едни тест драйв,харесваш си тази модификация и някоя нафтичка и сам си правиш изводите.Иначе като са чисто нови автомобилите и в гаранция е въпрос на вкус-едни предпочитат бенз,други дизел...Иначе О3 лично на мен визуално много ми допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално тоя мотор - е доста икономичен.

Но дори и да е имало някакви проблеми при него - с веригата, или със замръзващия конденз - доколкото знам, са ги отстранили.

Тъй че не вярвам да продават кола с проблемен мотор..... Или поне вероятността за това е много малка.

Иначе, наистина - покарай я колата с тоя мотор, и си прецени - дали ти харесва!

Пък и други мотори пробвай - и тогава решавай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателят 1.2 tsi на Октавия 3 е от новата серия ЕА 211 и е с ангренажен ремък ,който се сменя на 200 хил. км.Той е с два разпределителни вала и е 16 клапанов и е доста по-различен от 1.2tsi от серията ЕА111,който се слага на Йети и Рапид. Другата важна особеност е , че новите двигатели от серията ЕА 211 много по бързо стоплят двигателя и салона, докато двигателите от серията ЕА111 се славеха като много ''студени", особено 1.2 tsi.

 

По подробно:

 

Двигатель 1,2л TSI из новой серии бензиновых двигателей EA211.

Особенности конструкции:
• Головка блоков цилиндров с интегрированным выпускным коллектором.
• Зубчатый ремень привода ГРМ.
• Корпус термостата образует с насосом системы охлаждения единый узел.
• Привод насоса системы охлаждения с помощью зубчатого ремня от распредвала выпускных клапанов.
• Модуль турбонагнетателя с электрическим регулятором давления наддува.
• Регулирование фаз газораспределения для впускных клапанов.
• Масляный насос с приводом от коленвала.

 

Бензиновые моторы серии ЕА211 заменили поколение ЕА111. У ЕА211 улучшенная экономичность. Это достигнуто за счёт определённого комплекса мер: снижение внутреннего трения, уменьшение массы и оптимизация регулирования температуры. Серия EA211 представляет собой двигатели совершенно новой конструкции. Например, они устанавливаются с наклоном назад под углом 12 градусов. Кроме этого, более компактная конструкция позволила на пятьдесят миллиметров уменьшить пространство, необходимое для установки двигателя. Это сделало салон автомобиля более просторным. Благодаря сверхтвёрдому алюминиевому литью, масса мотора 1,2 TSI в сравнении с его аналогом из семейства EA111, уменьшена примерно на двадцать два килограмма и составляет 97 килограммов. Коленчатый вал стал легче на двадцать процентов. Вдобавок, в шатунных шейках высверлены отверстия, а алюминиевые поршни имеют плоское днище и оптимизированы по массе.

 

 

ЕА211
Наиболее важные изменения:
› необслуживаемый ремённый привод ГРМ;
› оптимизация процесса сгорания;
› облегчённые коленвал, шатуны и поршни;
› новый 16-клапанный механизм также и на двигателе 1,2 TSI (все двигатели EA211 имеют по 4 клапана на цилиндр);
› турбонагнетатель и каталитический нейтрализатор выполнены в одном узле;
› регулирование фаз ГРМ;
› выпускной коллектор выполнен как часть ГБЦ;
› новый блок цилиндров из алюминия также и на 1,4 TSI.

Главные преимущества новых двигателей:
› уменьшенная масса;
› улучшенные габаритные параметры;
› более высокая эффективность сгорания в широком диапазоне эксплуатационных режимов;
› уменьшение расхода топлива и снижение вредных выбросов, не только CO2 (CO2 — прим. 10 %).


Характеристики двигателей:
Двигатель 1.2 TSI (77 кВт)
Число цил./клапанов на цил. 4/16
Рабочий объём см3 1197
Диаметр цилиндра x ход поршня мм x мм 71,0*75,6
Мощность кВт / об/мин 77/4500 – 5500
Крутящий момент Н?м / об/мин 175/1550 – 4100
Степень сжатия 10,5:1
Топливо 95
Масса 97кг

 

Вътящият момент е като на атмосферен 16 клапанов 1.8 двигател, но максималният въртящ момент е налице още от 1550 об/мин , което го прави много по-удобен за каране, без да трябва да го изтискваш на високи обороти.

 

 

И за бързия прогрев:

Из инноваций следует упомянуть о двухконтурной системе охлаждения, которая способствует быстрому прогреву двигателя и салона. Она функционирует следующим образом: в то время как основная часть мотора охлаждается высокотемпературным контуром, в который включен механический насос охлаждающей жидкости, для понижения температуры интеркулера и корпуса турбонагнетателя используется низкотемпературный контур. Для обогрева салона используется контур головки блока цилиндров. Выпускной коллектор двигателей EA211 был полностью встроен в головку блока цилиндров.

Редактирано от ValMar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей agenta83,

 

От месец и половина карам Шкода Октавия 3 Елеганс, 1,2 TSI / 77 kW / 105 к.с., 6M.

 

Това е първата ми Шкода и вече съм влюбен в нея. Преди това съм карал Жигули (на такова съм си изкарал книжката), Опел Астра и Рено Сценик II.Не съм специалист по автомобилите, по скоро съм обикновен потребител и мога да изкажа своето мнение само като такъв.

 

Чаках 4 месеца за Шкодата. Дългото чакане ми беше обяснено от Еуратек с големия брой поръчки на именно този бензинов двигател в западноевропейските страни. Двигателят си заслужава, в което сам се убедих след вече навъртени 2300 км. Цялата кола си заслужава!
Няма да съжаляваш за избора.

 

Преди да получа колата се притеснявах дали няма да е твърде слаб за купето.

Не е! Не съм състезател на пътя, но определено като го натиснеш ускорява много добре. Все още не съм го пробвал на максимум. До момента най-високата скорост до която съм го натискал е 175 км/ч. Все още го разработвам и не смея, макар в указанията да пише че за това са необходими само 1500 км. Страхотно обезшумен е, нивото на шум при 170 км/ч е такова каквото и при 90-100 км/ч. Градско, ако го караш нежно, почти не чуваш двигателя.

 

По отношение на разхода. За момента не мога да дам обективно мнение. Трябва да е добре разработен двигателя за да се види неговата реална консумация. Ще споделя до момента няколко впечатления.

След като взех автомобила на следващият ден имах пътуване до Варна. На връщане реших да карам на темпомат с 95 км/ч., със спазване на ограниченията в населените места. До момента бяха навъртени около 350км. От Варно до Русе, компютъра ми даде стойности за разход на гориво от 4,8 л/100 и средна скорост 84 км/ч. Старал съм се да не превишавам 3000 оборота. Неразработен двигател, извън градско, двама човека, един куфар в багажника. И си прави извода.
Последните две седмици карам само градско. Компютъра ми дава среден разход 8 л/100. Смесено градско и извън градско  се движи между 5,8 – 6,1 л/100.
Двигателят загрява много бързо и само в рамките на 2-3 км влиза в нормална работна температура от 90 градуса.

 

За мен този бензинов двигател е най-добрият избор. Разбира се ако цениш повече икономичността пред скоростта (макар че за мен този двигател може да вдига и високи скорости и сравнен с него RS сигурно ще ми се струва като пистов състезател, ама него и затова са го правили).

 

Така и така съм почнал да споделя и още няколко неща за колата.

 

Ако си купуваш Октавия задължително я вземи в изпълнение Елеганс. Комфорта и изработката са като на луксозен автомобил от един клас по-високо ниво, примерно Пасат. Много хора сравняват Октавията с Пасат, но за мен аналога на Октавия е Джета, а не Пасат. Гледал съм и Джета преди да се реша за Октавията. Октавията има серийно оборудване, което при Джетата е като допълнително. А и струва приблизително 10 000 лв. по-малко, ако са на едно и също ниво на оборудване.

 

Моята Октавия има следното допълнително оборудване:

 

FRONT ASSISTANT - сканиране на пространството пред автомобила, автоматични спирачки. Това е от онова оборудване дето искаш да го имаш но се надяваш никога да не ти са налага го използваш. По описание би трябвало да намали щетите при сблъсък, ако случайно забравиш да натиснеш спирачки когато се приближаваш с твърде голя скорост към автомобила пред теб. Все още не съм го виждал в пълния му потенциал и се надявам никога да не го видя. В долния ляв ъгъл на максидот дисплея показва две автомобилчета и удивителна между тях като предупреждение че си твърде близко до предния автомобил. Това е първото ниво на предупреждение. Ако си твърде засилен и наистина се приближиш опасно близо на целия максидот дисплей се появява очертания на път и една стрелка и изписква звуков сигнал. Ако и тогава не предприемеш действия се задействат автоматично спирачките. Само веднъж съм виждал и чувал това предупреждение, не съм го търсил нарочно, беше ситуация в която попаднах. Не съм чакал да се задействат автоматично спирачки, макар че в този момент едвали човек може да прецени реално дали не е подпомогнат от електрониката на самата кола. За мен тази екстра си струва парите. Както казах добре е да я има и никога да не се налага да видя пълния и потенциал на действие.

 

Интериорно осветление в краката на пътниците отпред и отзад. Нощно време колата е страшно красива. Тази екстра внася невероятно допълнение и усещане към осветлението на таблото и централната конзола. Не струва много и я препоръчвам. Свети постоянно, силата на осветеност може да регулира.

 

Интелигентен асистент за паркиране - предни и задни сензори за паркиране. Задължително, особено за големи градове с трудности при паркирането. А и колата си е бая дълга. Автоматично се намалява звука на радиото когато се задействат сензорите. Може да се регулират силата на пищене и тона на предните и на задните сензори.

 

Задна чистачка с пръскачка тип „AERO”. Чисти перфектно. За мен това не трябва да е опция а серийно оборудване. Задното стъкло е доста голямо и макар да не се цапа от кални пръски както при комбитата и вановете трябва да я има.

 

Букса 230V. Още не съм я ползвал. Ако реши синът да си зарежда таблета или аз да ползвам лаптопа по време на път … може и да се пропусне като екстра.

 

Алармена система с обемни датчици, допълнителна сирена и два сгъваеми ключа. Задължително!

 

Затъмнени задно и задни странични стъкла. Няма да коментирам.

 

Лети алуминиеви джанти ILIAS, 6,5J x 16” - 4 бр. Само дизайна е по различен от стандартните. Няма разлика в цената – с цена 0 лв. са.

 

Защита за лоши пътища. Представляват пластмасови кори разположени отдолу и покриват почти на 100% колата от долу. Също така е повдигната и с 15мм. На пръв поглед 1,5 см не са много, но има значение и визията се променя. За нашите пътища смятам че е задължително.

 

Simply Clever – включва три неща. Първото е постелка за багажника с две лица – мокет и гума. Не е точно гума, а по скоро пластмаса, с грапава повърхност, задържаща куфари и раници от свободно търкаляне. Багажника между другото е огромен! Има куки за закрепяне и с няколко ластика подреждаш и закрепваш всичко в багажника. Има и ред други приспособления в багажника но тях трябва отделна тема. Второто е едно кошче за боклуци което се поставя в нишите на вратите. Третото е държач за телефон в централната конзола до пепелника. Може да се маха. Пакета си заслужава на-малкото заради постелката на багажника.

 

Малък кожен пакет с 3-спицов мултифункционален кожен волан управляващ радио и GSM. Кожата си е кожа! А от волана буквално може да се управлява всичко – борд компютър, GSM и аудио – радио, CD, MP3 и т.н.

 

Радио CD MP3 Skoda Bolero - 2 DIN – без него повече от нещата няма да ги има.

 

HHC - Hill hold control – изключително полезна екстра за градове с наклони (като Търново например). При спиране на кръстовище с наклон при потегляне задържа спирачката 4 сек. Достатъчно време да си преместиш крака от спирачката на газта за да потеглиш без колата да мръдне и милиметър назад. Горещо препоръчвам!

 

Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение. Полезна екстра за тези, които често товарят обемисти предмети. Не струва много. Удобство си е. Заслужава си. За сега съм я ползвал само веднъж, като си товарех гумите за да смяна летни–зимни.

 

 

За мен това е най-добрия избор на семеен автомобил!

 

Надявам се да съм бил полезен. Ако имаш въпроси питай. Но пак казвам, не съм специалист, а просто потребител. Съжалявам, че не мога да кача снимки във форума. Ако дадеш мейл мога да ти изпратя.

 

Успех!

Редактирано от drago_O3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарим за изчерпателното мнение колега,снимки се качват само ако преди това си ги качил на друго място примерно в снимка бг. или подобни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зравейте отново колеги,

 

Хайде малко снимки към предния ми пост.

Това  е  любимата Шкода Октавия 3 Елеганс

032186194-big.jpg?r=0

 

 

Смесено градско и извън градско  се движи между 5,8 – 6,1 л/100.

032186202-big.jpg?r=0

 

FRONT ASSISTANT

032186225-big.jpg?r=0

 

Интериорно осветление в краката на пътниците отпред и отзад

032186214-big.jpg?r=0

 

Интелигентен асистент за паркиране - предни и задни сензори за паркиране

032186199-big.jpg?r=0

 

Задна чистачка с пръскачка тип „AERO”.

032186227-big.jpg?r=0

 

Букса 230V

032186211-big.jpg?r=0

 

Simply Clever

032186284-big.jpg?r=0

 

032186205-big.jpg?r=0

 

032186208-big.jpg?r=0

 

032186264-big.jpg?r=0

 

Малък кожен пакет с 3-спицов мултифункционален кожен волан управляващ радио и GSM.

032186218-big.jpg?r=0

 

Радио CD MP3 Skoda Bolero - 2 DIN

032186224-big.jpg?r=0

 

Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение

032186196-big.jpg?r=0

 

Това е засега от мен.

 

:plate_skoda:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, много благодаря за инфото. Drago_O3 честито за красавицата. Страшна е. И аз съм се замислил за ELEGANCE за да не трябва после да си мисля цял живот дали не трябваше да добавя и още нещо. По принцип съм си спокоен шофьор и нямам намерение да се юркам по пътищата. Само ме притесняваше следната ситуация. На магистрала при 140 те засичат и намаляваш рязко, после колко бързо ускоряваш в диапазона 120-140. Иначе доколкото разбирам проблема с веригата е разрешен.

Bega4kata  може ли да ми пратиш линк за статията че нещо не се отваря. Предварително благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на колегата за описанието и снимките! Поръчал съм я същата, но дизел, с ксенони и ЛЕД и Кълъмбъс навигация и без пакет за лоши пътища и фронт асистънта. Снимките направо ми съкратиха живота от нетърпение (страхотни!!!), моята поръчка е от 03/12/13 и си знам, че преди март/април няма да е...

Имам един въпрос - може ли да се направи осветлението за краката да се включва само при отваряне на вратите и след това да се изключва? Благодаря и се извинявам за офтопика.

Към колегата @agenta83 - обиколил съм повечето шоуруми на водещи марки, направих няколк теста, Октавия е най-доброто, моето можеш да получиш за парите си. Аз също съм избрал 105 коня, тествах я, върви си идеално, и ускорение има достатъчно като натиснеш и шумът е минимален. Гледах и супърба, не беше проблем да извадя още малко за него, все пак давам 46000 за октавията, но просто не ме грабна...нито дизайн, нито купе, лично мнение. А и изглежда не само аз мисля така, при положение, че по немските и английските форуми яката се поръчват О3.

Сега се сетих за още нещо от моя тест - спирачките са невероятни, автомобила спира перфектно.

 

ПС Може ли, ако не е проблем, да направиш една снимка на сънсета как се вижда отвътре...дано не е много тъмно.

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на колегата за описанието и снимките! Поръчал съм я същата, но дизел, с ксенони и ЛЕД и Кълъмбъс навигация и без пакет за лоши пътища и фронт асистънта. Снимките направо ми съкратиха живота от нетърпение (страхотни!!!), моята поръчка е от 03/12/13 и си знам, че преди март/април няма да е...

Имам един въпрос - може ли да се направи осветлението за краката да се включва само при отваряне на вратите и след това да се изключва? Благодаря и се извинявам за офтопика.

Към колегата @agenta83 - обиколил съм повечето шоуруми на водещи марки, направих няколк теста, Октавия е най-доброто, моето можеш да получиш за парите си. Аз също съм избрал 105 коня, тествах я, върви си идеално, и ускорение има достатъчно като натиснеш и шумът е минимален. Гледах и супърба, не беше проблем да извадя още малко за него, все пак давам 46000 за октавията, но просто не ме грабна...нито дизайн, нито купе, лично мнение. А и изглежда не само аз мисля така, при положение, че по немските и английските форуми яката се поръчват О3.

Сега се сетих за още нещо от моя тест - спирачките са невероятни, автомобила спира перфектно.

 

ПС Може ли, ако не е проблем, да направиш една снимка на сънсета как се вижда отвътре...дано не е много тъмно.

Колега, осветлението може да се изключва, но по никакъв начин не прави и както каза колега създава много приятно усещане при пътуване нощем.

Леко чакане  :D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

 

Радвам се че съм бил полезен. Бях толкова изчерпателен за да помогна на хора които са се насочили към покупка на този модел. Стоя твърдо на мнението, че трябва да бъде на ниво Елеганс, а допълнителните екстри вече всеки сам си ги определя. Именно за това бях изчерпателен относно това което аз съм поръчал за да може всеки който се чуди какво да добави да има повече информация. Това което го има в каталога на производителя не винаги е достатъчно. 

Като правих поръчката от Еуратек ми казаха, че била с повече допълниелни неща отколкото обикновенно се поръчвали. Не знам, аз още неща си бях харесал ама все пак трябваше да се вместя и в бюджета. А, и да споделя бях поръчал допълнителното огледало за наблюдение на децата. Е, отказаха от Млада Болеслав. Само това не получих.

 

Към колегата Аgenta83, не съм правил засичане за колко време ускорява автомобила, но Кamengk е напълно прав, че ускорява доста добре. Днес пътувах и се наложи да изпреварвам при това беше с изкачване на стръмен баир. Понеже е по път по който пътувам често, сравнявайки с предишното Рено Сценик 2, което беше бензин 1,6 115 к.с. Шкодата е бегачка. Преди с Реното това изкачване съм го вземал трудно и даже понякога ми се е налагало да минавам на по-ниска предавка. Днес Шкодата се изтреля нагоре като я натиснах до края. Даже съпругата се учуди (тя по принцип не се впечатлява от автмобили). В края на баира бях на 120 км/ч, тръгнах от 50 км/ч. дължината е около километър изкачване, а колата имаше още потенциал, поотпуснах газта в края. Колата беше натоварена с два възрастни и едно дете.

Смятам, че това е точния двигател за това купе! Освен ако не сте любители съзтезатели.

 

Към колегата Кamengk, както казва Милен, осветлението не може да бъде нагласено както ти искаш. Или е изключено или свети постоянно - но може да регулираш осветеността. На снимките ще видиш на 100% и 30% осветеност. Снимките са правени на тъмно и се извинявам за качеството.

 

032193729-big.jpg?r=0

032193730-big.jpg?r=0

032193731-big.jpg?r=0

032193732-big.jpg?r=0

032193733-big.jpg?r=0

 

Поръчал си ксенони и ЛЕД. Супер визия ще има!  Аз също исках ... ама ми се видяха много пари, както и за навигацията.

Слагам една снимка на стоповете, да видиш как изглежда на тъмно, не е ЛЕД и пак изглежда страхотно, а с лед :D/ ...

Ще чакам снимки като я вземеш.

 

032193740-big.jpg?r=0

 

По отношение на сънсета. Искам само да уточня, че моя пакет е тонирани задни стъкла, а не сънсет. Сънсет е механична щора само на задното стъкло. Не са силно тонирани, не е тъмно. Тази вечер нямаше как да ги снимам, но утре ще се опитам да намеря време.

 

Слагам и две снимки с данни за днешното пътуване - почти 200 км. На връщане заредих на ОМВ. Втората след зареждането. Карал съм спокойно, не съм превишавал 120 км/ч. 

 

032193737-big.jpg?r=0

032193738-big.jpg?r=0

 

Като казах ОМВ...

Колеги да имате усещането, че наливат по-малко гориво отколкото пише на фактурата. Днес казах да ми налеят догоре, без допълване. Очаквах към 20 л. (поне по показание на таблото) и ми наляха 19,300л. Да обаче таблото показваше, че има място в резервоара за още около 2,5-3л. Преди време един приятел ми спомена че на ОМВ правели такави неща. Не му повярвах но ...днес се замислих за това.

Бихте ли споделили ваши наблюдения.

 

Напълно подкрепям колегата Кamengk че Шкода Октавия 3 е най-добрият автомобил!!!

Предполагам вече сте разбрали, че нашата кола е обявена за Кола на годината за 2014 в България! :eusa_clap:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2609400

http://www.investor.bg/novini/444/a/skoda-octavia-e-kola-na-godinata-na-bylgariia-2014,163238/

 

Поздрави на всички.

 

:plate_skoda:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сънсет-а са именно тонираните стъкла, така ги водят. Иначе огледалото за децата и аз го исках...уви, дори не е включено в опциите...

Много благодаря за снимките, супер е, аз рабира се ще кача всяко едно нещо по колата надлежно снимано, само да дойде, че с тези 20 допълнителни опции... Избрах тези:

 

20qb49y.jpg

 

Последен въпрос от мен (малко тъп) - Пластмасова кора над мотора имаш ли? С това приключвам, извинявам се на колегата, който задава въпросите по темата, че и аз се включвам така непоканен.

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си. Вече така ги водят и са променили листата на сайта на Еуратек. Но аз като поръчвах и конфигурирах в конфигуратора ги имаше и двете и тогава трябваще да питам допълнително. Виждам, че сега са оставили само затъмнените стъкла. Виждам, че оледалото за децата също са го махнали, а го имаше лятото. 

20 опции допълнително ? .... а аз си мислех, че искам твърде много с моите.

 

Ето го двигателя, но моя е бензин, може да има различия с дизела.

032194206-big.jpg?r=0

 

Не се притеснявай за въпросите. Смятам, че точно това трябва да се получи. Всеки да пита каквото го интересува и да се споделят мнения за Новата Октавия 3.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчал си щит под двигателя, а не си поръчал цялостна защита? Заради увеличения просвет ли?

Хром пакета при мен още не беше пуснат. Предполагам ще внесе още изисканост на визията.

За изкуствната кожа на гърба на седалкте се колебаех. В крайна сметка не я поръчах, а сега май като се замисля трябваше, сина вече е на 7 и повечко пази но ...  следващото дете ... незнам ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се колебаех за пакета за лоши пътища, поразпитах тук-там, рових се, потърсих мнение и от дилърите на Шкода, в крайна сметка реших, че ще заложа на сигурното и ще я оставя така, както е по дифолт - както казваш, всичко е заради просвета. Сега карам Клио Симбол, много здрава кола с голям просвет за класа си, но на магистралата над 100 е като гондола... Ще е малко по-ниска, но ще гледам да я пазя повече и да се отуча от разни вредни навици, които имам сега :)

Конфигурацията е плод на това, че рядко купувам автомобил и дълго ще го гледам, поне да има всичко да не ме дразни, предната я взех налична и си скъсах нервите вече 10 години...

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е! Нов автомобил не се купува често и затова трябва доста да се обмисли всяка подробност. Затова и пиша толква много, че тези които се канят да поръчват да обмислят добре. Добре, че се включваш и ти за да има повече гледни точки. Виждам че за много от нещата сме на едно и също мнение.

Преди две седмици пътувах сам и имах възможността да я натисна по сериозно (без забележки на съпругата за показанията на скоростомера) и както споменах в преден пост стигнах до 175 км/ч. Нямаше никаква промяна в стабилността. Даже ми се стори, че се държи още по стабилно. Но нямам много опит с нея или други шкоди и правя сравнение със Сценика който имах. Разликата е огромна. Не знам заради височината на купето (все пак е ван) ли, но сценика сега ми се струва страшно нестабилен при високи скорости.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна е колата честито на сегашните и бъдещи собственици.Само "кутията" на акумулатора не ми харесва...Все едно са го увили в картон :D .Или това е при бензина само?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално си е увит акумулатора. С "кожухче". Пак добре ,че няма пластмасова клетка около него като при мен, че тя се смъква сякаш отваряш сейф.

Като гледам какви дупки има в калниците ми е ясно къде са спестили 100кг.  Имам предвид снимката с двигателя , в лявата страна. Такова нещо не бях виждал досега.

Редактирано от ivand911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как изглеждат нещата под капака на Октавия дизел и респективно на Рапид бензин в Обединеното кралство. Снимките са на сравнително пресни доставки.

 

2zthw68.jpg

2vl9kcz.jpg

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата е vrs, но ако не ме лъже зрението акумулаторът е в същия кожух. От друга страна при този рапид е налице кората на двигателя (и при двете).

Във темата за новия рапид има информация, че от известно време Шкода не включват кората на двигателя серийно, което е илюстровано и със снимки. Тук се вижда, че както при върховия vrs, така и при доста по-евтиния рапид в Англия кората си е стандарт, не се доплаща. Това говори, че явно това е насочено за Българския пазар. От друга страна в briskoda излезе информация, че цената на октавия ще се покачи в Англия с около 800 лева от 2014, и си мисля дали при нас няма да орежат екстрите, за да запазят цената. Това са само мои вариации по темата де.

Редактирано от kamengk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.