Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с паяк в Приморско


Recommended Posts

Здравейте колеги някои случайно да знае имат ли право да вдигат кола ако тя не е в нарушение и по какъв ред да си поискам парите които платих.

 

Днес като за втори ден на море реших да направя един плаж на ММЦ Приморско.Спрях колата на тротоара като не пречех по никакъв начин на движението на пешеходците(тротоара е достатъчно широк за да се събере колата и да има място за минаването на пешеходци покрай нея без да се налага да слизат на пътното платно) или в забрана със знак забраняващ спирането и паркирането нито пречех на движението и с изненада установих, че колата я няма.След първоначалният шок ,че я няма колата и спомена че предният ден видях паяк в Китен се замислих с надеждата да се окажа прав колата да е при паяка.За мои късмет точно тогава мина човек от кръчмата на плажа и след кратък разговор разбрах че са видели паяк да отнася шкодилака в посока Приморско.такър такър с двата крака до драпах до Наказателният паркинг и колата за моя радост беше там попитах служителя дължа ли нещо като предварително знаех какво ще каже,че дължа пари.Следващото нещо което попитах беше какво точно съм нарушил и ще мога ли да видя акт протокол нещо доказващо,че съм бил в нарушение и затова са ми вдигнали колата.Отговора беше тук нали пише че си бил в нарушение(визирайки една тетрадка в която имаше час на пристигане на автомобила.от тук на татък разбрах че ще има скандал от моя страна.Казах му аз на база тетрадка няма как да ти платя казвай какво правим за да обжалвам това решение аз пари няма да дам докато не ми дадеш документ в които пише какво нарушение от ЗДвП съм направил.Той си знае неговото явно съм поредният които се оплаква измърмори "Аз не съм полицаи ето ти телефона на полицаят в паяка говори с него.Разговора беше кратък каза така ми казаха патрулна кола била минала звъна ли му да идат и да ме вдигнат.попитах го как ще ме вдиганите като не съм в нарушение нямате право полицаят от паякът ми каза беше на тротоара.След разговора с него беше ясно че ще се ходи и до РПУ-то за да видя кои и на какво основание е решил ,че съм в нарушение.В РПУ-то се срещнах с полицаи на две на три казах какъв е проблема беше изненадан но каза че вече има и други потърпевши от паяка и че не би трябвало да ми вдигнат колата а полицаят в камиона не е към тях а към общината и неговата функция е само да съблюдава за спазването на реда и те нямат правомощия над него.Съвета му беше да платя глобата и в работно време да ида до общината да подам възражение.Платих глобата и утре ще ходя да подавам възражение.Твърдо съм решил да докарам работата до край ако трябва и ще се съдим ама да вдигнат колата без да съм в нарушение е не не мога да го преглътна.ако имаше знак че е забранено спирането и паркирането или преча по някакъв начин на движението ОК ама да ме карат да плащам пари на база ей така няма да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чл. 94 ал 3 от ЗДВП аз допускам че това може да си нарушил а именно :

"За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платгото за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци"

Тоест ако не си оставил това разстояние си в нарушение. В крайна сметка ти видя ли какво си нарушил, какви обстоятелства са описани в официален документ, че плати и ще обжалваш черно на бяло?

Щото ако нямаш документ със съответен номер на него в който са описани обстоятелствата, ден дата и час на установяването им и вдигането от паяка, както и подпис на длъжностно лице ми е много интересно какво си платил и какво ще обжалваш точно ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно в това е проблема няма документ на базата на които са ми вдигнали колата а аз точно него искам за да мога да предприема някакви действия .И аз го четох този закон дори го споменах на полицаят в РПУ-то с малкото уточнение че съм извън града и най-близката сграда е на поне 400м а може и повече.в споменатият от теб закон пише че спирането извън населено място става в страни от пътното платно най-вдясно.знак забраняващ спирането и паркирането няма в посока Приморско Китен както и табела подсказваща че спрелите неправилно коли се извозват принудително(нещо за което не са длъжни по закон). Платих да си взема колата защото ми трябваше не мога да се прибера на стоп с жена и дете в 35градуса.

 

пп в разговора с полицаят в рпу-то казах че просто по чиста случайност не съм обявил колата за открадната.и че за мен лично това си е кражба с цел изнудване за пари.ще видя какво ще кажат утре в общината ако там нещата не потръгнат на добре ще се обърна към адвокат.виждам доста хора са осъдили паяците обаче се надявам да не се стига до съд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички знаем,че тротоарите не са паркинги,те нямат достатъчна носимост на товара от колите.На тротоари ,където е разрешено ,има табела за това и стилизирана рисунка как да се паркира.

След като няма табела ,за мен ти си в нарушение,защото по тротоари и зелени площи не се паркира !.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да ти издадат документ, и тогава да отидеш да се разправяш.

А така, без документ - е умряла работа.

А ти помниш ли поне приблизително къде ти беше паркирана колата, и на какво разстояние до сградите и до края на тротоара? В смисъл, ако се наложи да пишеш обяснение - знаеш ли някакви данни, които да посочиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опита с КАТ показва следното:

1. И да си в нарушение, ако имаш нерви да водиш битки - вероятността да ти падне нарушението е почти 100%. Не искам да превръща форума на учебник за това - как да преметнем държавата и контролните и органи, ама начини бол.

2. И обратно, може да си чист като сълза в пътното си поведение и да отнесеш акт, ако "не ти се разправя с простотии".

 

Такива са действителностите български. Та просто човек трябва да си реши дали да си "сере на принципите", както ме посъветва вчера Сашето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта бях в общината и стигнах до следният извод държавата е срещу хората ето за това ще се ходи по протести.

Първо ми казаха изчакайте ще ви извикат и след 40мин чакане пазачът дойде и каза"Няма да ви приемат напишете жалба от какво сте недоволен заведете я в отдел деловодство вземете си номер и чакайте отговор".На въпроса какво точно да пиша в тази жалба според него каза "пиши че са ти вдигнали колата с паяк".Е няма такава простотия.Как да подам жалба като нямам документ какво съм нарушил срещу какво всъщност възразявам.Аз му казвам извикай юриста на общината или длъжностно лице което да ми каже защо са ми вдигнали колата какво съм нарушил и защо няма протокол акт или какъвто и да е документ за това че съм бил в нарушение пак беше лаконичен "ти напиши молбата и те ще ти отговорят".Явно аз не разбирам как действа тази държава и защо за да разбера какво съм сгрешил ще трябва да пиша молба да се моля да чакам някои да благоволи да ми отговори.След като написах възражение от този които ми е вдигнал колата до този които ми е вдигнал колата отидох до полицията.Там един доста дръпнат полицаи ми заяви общината не са длъжни да съставят протокол или каквото и да е когато ми вдигат колата.те не са службата която може да ми помогне е не могат да ми дават обяснение защо са ми вдигнали колата имало си разпоредби.Каза ако в София пишат акт или протокол за преместването то тук няма подобна практика.снимане с апарат и ти отнасят колата.Попитах ми ако не съм бил в нарушение какво правим тая снимка каква тежест има в съда като няма протокол да опиши обстоятелствата или акт в какво точно се състои нарушението"ние не сме тук да обясняваме има си закони местни разпоредби там пише".Днес няма да мога но твърдо съм решил да мина през адвокат в Бургас да се консултирам с него и да видя какви права имам в този случай. ако трябва ще заведа и административно дело но така да си правят каквото си искат с надеждата че аз съм на море за малко и ще си платя без да се разправям няма да стане.Ако някои знае добър адвокат в Бургас може да ми прати телефон на лично.

 

пп shotik не си прав за тротоарите, но не ми се влиза в спор има си го точно написано няколко поста по нагоре къде може да се спира на тях и къде не.освен това аз не съм в населено място от там други правила важат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...пп shotik не си прав за тротоарите, но не ми се влиза в спор има си го точно написано няколко поста по нагоре къде може да се спира на тях и къде не.освен това аз не съм в населено място от там други правила важат.

По-добре отвори един действащ правилник отколкото да се позоваваш на текста няколко поста по-горе. Това може да ти спести много излишни нерви и разходи, а и в крайна сметка да научиш реда за паркиране на тротоар по трудния начин. Просто ти предлагам по-лесния. Паркирането на тротоар е разрешено само на указани за това места и ако е възможно да осигуриш 1,5 м за преминаване на пешеходци. :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...пп shotik не си прав за тротоарите, но не ми се влиза в спор има си го точно написано няколко поста по нагоре къде може да се спира на тях и къде не.освен това аз не съм в населено място от там други правила важат.

По-добре отвори един действащ правилник отколкото да се позоваваш на текста няколко поста по-горе. Това може да ти спести много излишни нерви и разходи, а и в крайна сметка да научиш реда за паркиране на тротоар по трудния начин. Просто ти предлагам по-лесния. Паркирането на тротоар е разрешено само на указани за това места и ако е възможно да осигуриш 1,5 м за преминаване на пешеходци. :idea:

това съм го написал и аз по-горе, мисля че да повтаряме едно и също всички е безпредметно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се заяждам ама аз май чета друг закон.ето какво гласи закона:

Чл. 94. (1) За престой извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Когато това е невъзможно, спирането за престой се извършва успоредно на оста на пътя, най-вдясно на пътното платно.

(2) За паркиране извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Паркирането на платното за движение е забранено.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.

 

Както съм написал аз не съм бил в населено място.От тук и въпроса, ако има тротоар между две съседни села и по някаква причина трябва да паркираш как ще го направиш че да не ти вдигнат колата?Това е образно казано.Ако не искат да спират коли в този участък не е ли било редно да сложат един знак.

 

пп днес се обадиха от общината казаха ,че ще разгледат случаят и защо не съм написал къде се е случило.попитах не би ли трябвало това да го направи длъжностното лице все пак не трябва ли да напише нещо на базата на което да ми вдигнат колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си обясня защо хабиш излишни нерви и си разваляш морето?Прежали ги тези 40 50 лв и си свиркай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си обясня защо хабиш излишни нерви и си разваляш морето?Прежали ги тези 40 50 лв и си свиркай.

Защото всички така прежалваме по нещо и това е една от основните причини да има редица своеволия от страна на служители, чиновници и държава. Колегата и да е прав, и да не е прав, го подкрепям. Ако е прав, а най-вероятно е така, бих предявил добри финансови претенции към всички виновни. Vankovarnata наистина би могъл да е от полза :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си обясня защо хабиш излишни нерви и си разваляш морето?Прежали ги тези 40 50 лв и си свиркай.

 

Въпроса е принципен.

А иначе да ги прежалим парите, и да си свиркаме, както казваш.

Но после като ни се качат на главите - какво правим?

Тъй че го подкрепям! :smt017

Ако не друго - дори и да си скъса нервите, поне и на тях ще им ги скъса!

Пък нека да си направят сметката дали си струва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре е колегата да се свърже с "Господари на ефира", защото миналата година те се занимаваха с точно такъв случай. Ако потърпевшите се обединят, шансовете за успех са значително по-големи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мое съжаление все още нямам документ какво съм нарушил за да ми вдигнат колата:(

А аз си мислех, че за да ти вдигнат колата трябва да има протокол или документ на базата на които да бъде извършен репатрака.Как да говоря с някои адвокат като до дук няма документ в които да пиши какво съм нарушил. все едно сега го пишат. пълен т:=ак да ме прощавате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами явно и заради това не ти издават документ - защото те са в нарушение.

Или защото ти не си - едно от двете.

А между другото, защо не се обадиш в местното РПУ, и да ги питаш - дали могат така да ти задържат колата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Приморско и аз обичам да ходя.Там май си имат някакви техни си "курортни" правила за паркиране.Наистина не трябва да се позволяват своеволия,но не трябва и да си разваля почивката колегата smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм виждал техни колеги как снимат паркирала на около 5 м от кръстовище кола под ъгъл така, че на снимката да изглежда по-малко. И я отнасят.

При нас някъв адвокат ги подреди, сега няма паяци и центъра е със задника нагоре. Ама като не са да поставят ред, а да правят бизнес и на работниците си плащат бонуси за количество вдигнати коли- ще стигнем Европа когато напуснем Ориента и тръгнем насреща и. Свидетел съм и на това как имаше еднопосочна стрелка под знак за забранено паркиране- те я махнаха и сложиха една двупосочна, рисувана с блажна боя върху някаква стара табелка. Така разшириха действието на знака върху поне 5 паркоместа на закътано място в центъра за да стане хранилка. Еми... smile175

 

п.с. искай да ти бъде предоставена снимка на колата в нарушение официално от Общината. Писмено и с входящ номер. :idea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.