Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Сутрешно сбиване


Recommended Posts

Колеги, тази сутрин ми се случи нещо доста любопитно и искам съвет от вас дали съм постъпил правилно.

На светофара на Цар Борис и Околовръсното (посока по Борис към центъра) се престроявам от дясна лента в средна. Включил съм мигач и си изчаквам някой да ме пусне. Един с един стар Мерцедес се забави и аз минах пред него БЕЗ да го засичам. Той, обаче, като видя и полудя - даде газ и за малко да ме блъсне в левите врати, като за да направи това излезе в насрещното вече. Естествено, аз се ядосах и му се размахах да не е луд (БЕЗ средни пръсти или други обидни жестове). После светна червено и оня слезе от колата и идва да ми крещи. Почна да замахва през отворения ми прозорец и да ме плаши, че ще ме удари. Пък аз гледам, че е възрастен човек и не много силен физически и си викам "сега ако го ударя, ще му разбия главата най-малко". През това време той вече ме удари, явно окуражен от липсата на агресия от моя страна. Да, ама аз по-слабо не съм бил удрян през живота си - и жени удрят по-силно. Тук вече на мен ми стана смешно, хванах му ръцете и му викам "махай се, ще извикам полиция". Той се наежи - нали ме удря, пък аз не отвръщам, казва "ще те пребия". Тогава го избутах с вратата и излязох. През това време жена му пищи, вика, дърпа го и той си тръгна към колата, но като чу, че слизам, се обърна и о! ужас - аз съм с една глава и с 20 кила над него. Изпусна си очилата и почна със стандартното бутане в гърдите, т. е. открива ми се и за десен и за ляв. През това време жена му не спира да ми бучи и да се мъчи да влезе между нас. Аз я избутах настрани с една ръка и му казах на оня "Възрастен човек си. Ако те изхакам само един път, ще се насереш." Той пак почва - "ама ти засичаш, ти си мръсник..." и т.н. И на мен вече ми писна и му казах "Абе я си е*и майката" и се качих на колата и си тръгнах.

Та въпросът е - според вас правилно ли съм постъпил, че не го ударих и това прави ли ме по-малко "мъжкар"? Мен ме тормози тази мисъл от сутринта и ще ми е полезно да чуя вашите съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • dude_BG

    7

  • shaft

    7

  • allroad

    5

  • PRR

    4

Най-активни дни

Най-много писали в темата

Вълко какво да ти кажа, по-добре, че не си го шамаросал или понапляскал,че само ядове. Щом е бил възрастен човек - изперкала работа. Аз така един ден бях шокиран от един дядо на приблизително 65-70 год. таксиметраджия към ОК'супертранс. Седя на светофара на ул. Народно хоро посока банята на Овча купел, с мотора съм и чакам да ми светне зелено. Той типично по бакшишки спира в лентата за десен завой и чака за направо. Погледнах го и ми стана кофти, как може толкова стар човек да върти такси по цял ден - беше адски горещо, а той на отворени прозорци и една бяла шапка. Както го гледам и му се чудя, старухата си обели едно бонбонче и хоп - хартийката през прозореца. Наведох се, взех я, свих я на топче и с финес обратно в таксито ( така съм им връщал горящи фасове, дъвки, чашки и какво ли не ) и тоя ми ти старец като полудя и ме хвана за ръката и ми вика "Ей, копеленце - ще те пребия" и пак хвърля боклука. Аз пак обратно и само му казах "човеко,засрами се от годините си! Ако те ударя само 1 път очилата ще ти ги наместя като лещи". А случки много - Бирата може да обясни какво се случи онзи ден в петък :) Ако пуснат някъде тема за нас, да не се чудите :):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След такива случки всеки път се питам "А заслужава ли си да си хабя нервите така?". Плюя и отминавам.

 

Накратко - според мен добре си направил, че не си проявил агресия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постъпил си правилно, че не си го натупал. Няма за какво да се притесняваш. Има дни в които всички по някаква причина "изперкваме" - може и от атмосферните условия да е. Предполагам, че нямаше да ти е много спокойно ако го беше ударил и той беше паднал и получил някаква сериозна травма - например мозъчна. После полиция, дела ... До довечера ще ти размина и после ще се сещаш само с усмивка за случая. smile159 s_flag

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалям ти шапка,че си се сдържал и не си го ударил!

Най-вероятно същия има някви проблеми,нещо му е кипнало и те така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вълко, ти луд ли си бе, човек??? Перфектно си постъпил, дори ти завиждам! БРАВО! :) Това е мъжка постъпка, сори, ако си мислиш, че е обратното! Перфектно си постъпил. Минало ти е през главата, че него Господ го е наказал да не може да мисли, а ти имаш акъл, постъпил си правилно, к'во повече :) Аз имам такава случка, той Ники Любомиров знае за нея, че му звънях още същата вечер... но няма да разправям за нея, че и аз се чувствах като тебе дълго време... :) А имам и още по-скорошна случка от преди 2 седмици, която е на един колега. Карал си при Нетера в Младост, там някъде се стеснявали лентите - лявата свършвала и влизала в средната, но не знам точно къде е това, защото не ходя там... Та той си карал в средната и понеже е с регистрация от провинцията, някакъв *** с BMW, пак ще си кажеш, че би трябвало да има акъл, ама нещо нямал - 69-ти набор, скачал да го бие. Както си карал колегата, отляво пуснал една кола, защото свършва лентата, а отзад БМВ-то го удря достатъчно, че да си строши фара, защото не спазвал никаква дистанция (нали той е със СА регистрация, к'во го мотае някакъв с провинциална регистрация...). Колегата тръгнал, без да спира, защото не разбрал точно какво е станало, решил, че не иска разправии - оня муньо го изпреварва с жестове, клаксони и псувни - засича го, спира го, слиза и почва да рита във вратите с думите "Слез бе, нали си мъж, слез да видиш как ми строши колата бе, слез бе! Къде бягаш, бе???", а колегата е 50кг с мокри дрехи и грам не е конфликтен - оня почнал да рита в прозореца, колегата се шашнал тотално, че ако го извади през прозореца ще го очисти... Тръгва назад в паниката и оня пада някак, така, че да му мине през крака - сега колегата го съдят за средна телесна повреда на пешеходец от 5к до 10к лв и оня му звъни само и го заплашва с бой. Въобще не е бил виновен, а сега ще си го отнесе зловещо, заради системата :) Затова, по-добре, че не си го барнал, че... като гледам какви кривотии стават напоследък - тоя народ е малоумен, човекооо!!! МАЛОУМЕН Е!

 

А моят случай е, че нямаше къде да преместя колата - трябваше да слезна да я двигна с ръце във въздуха цялата, да му направя път на някаква псевдо-мутричка/пазач, който ми удари вратата с неговата няколко пъти зимата, защото нямаше как да му направя място да мине той. Слезнахме, слезна още един от неговата кола, а вътре имаше още един (общо трима набити пазачлета на около 40-45г, аз съм с две глави над тях, с еднакви килограми г/д), хванахме се за гушите с единия, побутахме се като тебе и оня чичка и си тръгнахме. След това го срещнах пак, той беше сам и беше супер кротък. Разбрахме се с него с едно клатене на глава и сега като го видя винаги ме гледа странно, без да обели и думичка и стои леко настрана.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много неприятна ситуация.

Според мен си постъпил правилно.

Имах подобна случка на велоалеята на Борис 3- ти- паркирах в локалното и отиваме с жената да пресечем на пешеходната пътека, за да идем отсреща.

От далече един на велосипед се разкрещя, докато минаваше жена ми 'Овцааа, пази се'.

Жена ми му кресна в отговор и пресече, но не му се е пречкала. Онзи спря и докато се обърна, посегна да удари в лицето жената (беше бременна).

Попречих му, но не го ударих- само го усмирих, успокоих жената и тръгнахме.

Тя се нацупи, че не съм го набил, на мен ми стана кофти, почнах да съжалявам, че не съм му счупил поне ръката, с която посегна на жена ми, но от друга страна си представих последствията- полиция, аз в РПУ- то пиша обяснения, онзи в болницата, а жена ми бременна подложена на този шок.

И сега се радвам, че не го пребих, макар да подтискам и в момента желанието си за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си постъпил! Онзи глупак си е изпуснал нервите, а ти си преценил трезво ситуацията и си запазил самообладание - по това си личи силния и уравновесен човек. Ако го беше ударил щеше падне, да си счупи главата и после не ми се мисли на колко хора щеше да се съсипе живота. За много хора е трудно, хората са изнервени от какви ли не проблеми и реагират прибързано и неправилно, а някои направо неадекватно - и на мен ми се случва да ми секат пътя, да ми вземат предимството (особено жени - тръгват без без мигач и без да се огледат), но не ми пука - гледам да реагирам навреме за да не ми ударят колата. Сигурен съм че оня ще премисли или най-малкото жена му ще му трие сол на главата цял ден че се е правил на бабит :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за подкрепата, колеги! Малко ми е терсене, защото ми е накърнено достойнството, ама сега вече, като се поуспокоих и премислям нещата отново - хубаво, че не се замесих по-сериозно, че имаше и хора наоколо и аз като по-млад и по-силен щях да изляза виновния. Никич, тоя не беше чак 60-годишен, някъде около 50-така беше, ама пак - крива работа, възпитаван съм да уважам по-възрастните. Пък и като му хванах ръцете - никаква сила, нямам какво да доказвам на тоя човек...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала за търпението, мен ако така ми слезне некъв честно казано нямам идея дали щях да се сдържа. По-добре, че не си направил нищо, ние с тебе се засичаме от време на време точно на това място, само че аз завивам по околовръстното. Най-много щеше да се случи да запушиме и двете ленти и да направиме панаира. ;)

.

А случки много - Бирата може да обясни какво се случи онзи ден в петък :) Ако пуснат някъде тема за нас, да не се чудите :):):)

 

А какво да кажа за онзи ден. Просто, по-голям селянин и аграр зад волана не съм виждал. Принципно да напсувам някого щото е невменяем или да му свирна, че се е заблеял се случва.Но да слезна от колата не се беше случвало, е вече се случи. Този варненец, беше невероятен селянин и крайно неграмотен шофьор със заможни родители, които са го пратили да учи в София и му дали да се вози с един Lexus RX 350 и да се прави на тежък. (селянин) Просто колкото пичове от Варна има във форума, толкова тоя беше турбо ***. Ей богу казвам Ви този цял Перник да се събере няма как да го бие по олигофрения и безумие.

 

И не го казвам просто така от еднократно впечатление. В неделя вечерта, се прибирах от морето и на околоврътното и Пушкин го видях същият този варненски Лексус да прави серия от неадекватни движения и избута една женица от пътя.

 

 

А иначе, Ники е прав, като нищо това селско момче може да се опита да каже какви сме от " ееееее Шкода клубаааа, внимавай" Това са негови думи. Но ако има поне малко трезва мисъл едва ли ще се изложи по такъв начин да напише каквото и да е! Щото ще е просто жалко и смешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вълко, и според мен много правилно си постъпил. Такива хора ги влудява още повече поведение като твоето, отколкото ако му беше ковнал някой юмрук в селската мутра. :smt017 Бравос!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за подкрепата, колеги! Малко ми е терсене, защото ми е накърнено достойнството, ама сега вече, като се поуспокоих и премислям нещата отново - хубаво, че не се замесих по-сериозно, че имаше и хора наоколо и аз като по-млад и по-силен щях да изляза виновния. Никич, тоя не беше чак 60-годишен, някъде около 50-така беше, ама пак - крива работа, възпитаван съм да уважам по-възрастните. Пък и като му хванах ръцете - никаква сила, нямам какво да доказвам на тоя човек...

 

Оооооо, такива пък не ги бавя - ама грам ! Преди месец един ме извади извън нерви - около 50-55 годишен, гологлав здрав Перничани - прибирам се аз в квартала и с моторетката карам леко, че дупки и ги заобикалям. А покрай мен сигурно със 60-70км/ч. ме изпреварва копелето и щеше да ме отнесе а возех сестра ми. Разсвирих му се, среден пръст и оня намалява - настигайки го една тупаница на огледалото, ама не успях да го счупя, а само го свих и тоя гааааааз след мене да ме гони. Аз си карам тоя се пеняви зад мене, изпреварва ме и ме засича. Спирам аз, дадох сестрата да държи мотора и го питам какъв му е проблема? Оня замахна 2 пъти не успя да ме удари -побеснях! От там един шут в гъза, не успях първия път да го нацеля в сурата но втория беше екстра. Нослето му се обърна върху червендалестата бузка а той на земята. Мислех да го заритам,но се отказах. жена му излезна и почна да крещи на сестра ми да си прибира мъжа, че съм бил убиец и не знам си кво. Оня през това време надигна тЕлото си от земята и ме гледа. Викам не ме гледай, а се качвай и изчезвай, щото пак ще те подкарам. Качвай тая кокошка жена ти и да те няма с 200! И запомни,че кварталните улици не са ти пътя за Перник и да не съм те видял повече тука. И те така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дюде, отлично знам какво ти е. Аз така преди доста години пресичам на 5-те кюшета по пешеходната пътека на зелено. И един голф идва, ама спира бавно, та чак не спира, направо си спря върху пътеката, така, че всички пешеходци трябваше да го заобикаляме. Аз малко се поизнервих (въобще не съм гледал кой е вътре), минавайки го "потупах по капака" и направих един жест от типа - "е кво правим сега?". Леле като изкочи от вътре един изтрещял чичка... Аз не съм особенно мощен физически, ама си бях в прилична спортна форма като за 25 годишен тогава. Оня една глава под мен, 30 години отгоре, ама скача като петел насреща ми - "кво удрящ по колата бе". И ми вкара един шамар. Шамар дето сутрин може би няма и да ме събуди, ама си беше шамар. Много ми кипна, обаче пусто удържах се. Просто го бутнах да ми се мръдне от пътя и си продължих. После се чуствах много кофти, щото пред цял площад пред маса народ, тоя ми наби шамар, а аз го оставих там да се мисли за победител. Цял ден ми беше едно такова нервно, та чак срамно. smile175 И все си мисля, че трябваше да му хакна един в корема, ей тъй да поседи 5 минути на земята и да премисля... И все ме гложди, че не е трябвало да го подминавам ей така...Щото той няма да оцени това, че му се размина, напротив, останал е с впечатлението, че е шамаросал келеша и че така трябва да се оправя с такива като мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе хора... не се ли сещате, че тоя човечец само това ще го радва дълго време - няма си друга радост. Вие ще се хвалите ли, ще се радвате ли, че сте набили по-стар чичка??? Аз няма - ще ме е срам, защото и аз съм възпитан да не налитам на по-големи - респект да имам. Е, да, ясно е, че оня моя можех и аз да му скоча и да го навра под колата, нищо, че втория ръцете си ги държеше в джоба си и приближаваше, щях да се справя с двамата... Ама циркове в тъмното, ако третия имаше пистолет и ме беше гръмнал - щях да оставя всички сами вкъщи... Т'ва са глупости, нервирах се и след 1 седмица ми мина... После мислих дълго време над това, още го помня, както още помня един глупак с мотор - с един приятел вършехме нещо работа, тоя се заяде с нас и ние не посмяхме да излеземе (беше в кубинки, броня, каска, маска, шипове по ръкавиците, ритна ни колата отзад и един човек с А8-ца ни спаси от як бой, а ние някакви деца с джапанки и къси панталонки по потници в жегата...). Още ме е яд, но пък не си струва, защото тия хора не са добре психически - няма смисъл да се занимава човек с тях, защото това няма да донесе до нищо добро - да ще го пребиеш, после ще си кажеш "а можеше да си тръгна...", ама вече си в съдебната зала за побой или за убийство, недай си Боже :)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си постъпил! Онзи глупак си е изпуснал нервите, а ти си преценил трезво ситуацията и си запазил самообладание - по това си личи силния и уравновесен човек.

Евала за което. smile126 Отървал си се от една грозна сцена, в която ти щеше да си негативния герой - мръсника бияч и убиец. Сега бъди все така силен и преодолей горчивия вкус от накърненото си мъжество с две студени бирички и плато вкусно мезенце smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shaft, то е ясно, че по-добре да си нося срама като набит, отколкото да си отвися по съдилищата, щото оня е получил инфаркт, като съм го хванал за ревера.

 

Просто чуството на колегата ми е адски познато, да те шамаросат пред толкоз народ и да си тръгнеш... абе гадно си е. :)

 

Иначе съм имал и обратния случай. Аз да съм виновен. Веднъж така засяках една жигулка. Не беше нарочно, ама се получи доста конфликтна ситуация. Леле като изкочиха от вътре двама... дебеловрати и набити типове сумарно сигурно тежаха 5-6 пъти колкото мен, единия като си вкара главата през прозореца и като почна да ми крещи... Пълен гипс брат вдигам ръце и гледам тъпо, тоя ако бях продумал сигурно щеше да ме извлече през прозореца и да измете с мен булеварда :) И тогава брах срам ама си бях виновен... smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След такива случки всеки път се питам "А заслужава ли си да си хабя нервите така?". Плюя и отминавам.

 

Накратко - според мен добре си направил, че не си проявил агресия.

 

Пепи, много правилно казано, подкрепям те на 100 % - не си заслужава човек с такива джвъчки да се занимава и да си трови нервите.

 

Вълко, ти си арен човек и не си станал по-малко мъж от това, че не си му пукнал тиквата на заядливеца.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сега вероятно ще ми се нахвърлите всичките, но не споделям напълно миролюбивата гледна точка. Аз лично вероятно щях да го просна в корема да поседи 5 мин на земята, дето вика Цецо, без да го контузвам сериозно или да му докарвам инфаркт (пък и тези, които ме познават, знаят, че не съм атлет, така че и да искам, трудно ще нанеса тежка телесна повреда). Просто за мен това е преди всичко накърняване на лично достойнство - айде ако се беше ограничил с реплики - майната му, плюя и отминавам, но физическа саморазправа е нещо съвсем различно. Ако го оставиш без последствия от твоя страна, ще си мисли, че това е правилният начин за решаване на спорове и подобни ситуации и ще продължи да действа по същия начин. Сега, верно е, че насилието ражда насилие, ама ако му хакнеш една в тумбака и седне на земята, следващия път може поне да се замисли, преди да действа първосигнално. В крайна сметка никой не му е виновен, че е станал с грешния крак от леглото сутринта и няма никакво морално право да посяга физически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, контузваш го, той си вади медицинско, теб те водят избягал от местопрестъплението (побоя е престъпление) и ... честитка - вече си осъждан и с досие. После какво правим?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто няма смисъл! Аз не съм пострадал, колата ми не е пострадала... а и знам, че ако го бях пребил после щеше да ми е по-гадно, отколкото ми е в момента... ама то вече не ми е и гадно, щото така като сподели човек и срещне разбиране се разведрява! Така че smile027 и не се забърквайте в неприятности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, контузваш го, той си вади медицинско, теб те водят избягал от местопрестъплението (побоя е престъпление) и ... честитка - вече си осъждан и с досие. После какво правим?

Ами дори и да се намери лекар, който да му извади измислено медицинско само за един удар (да кажем, срещу 20 лв. подкуп), дори и да се стигне до съд, всеки един дори средно добър адвокат ще ме измъкне, особено предвид качествената ни съдебна система. Просто няма съдия, който да ме осъди за такова нещо, повярвай ми, бил съм свидетел

 

Както и да е, без значение. Dude, пий довечера 2 ракии със салата и си ти smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффф балакнски синдром ... то , че мигача не дава предимство верно е , ама и , че никой не го бръсне за нищо и това е верно , а това , че си се сдържал и не си го ошамарил просто ти завиждам на търпението и нервите ... лошото е само , че такива не ги ли поставиш овреме на място след такива ситуации се надъхват още повече , ама в един момент си намират майстора .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо, аз също разбирам, то и на мен ми е познато това нещо... но когато се случи нещо такова - въобще не гледам хората наоколо, просто ги няма, разбираш ли... Въобще не ми пука кой-какво ще си каже - да си каже каквото си иска... я ги видя, я не - я ме подкрепят, я не. Просто ще видят кой е циркаджията, ще зачакат да видят ще стане ли сеир и като не стане ще има "абе едни щяха да се бият... ама не се биха" и това е. Брат ми така ми беше казвал "голф и ауди се засякоха нещо, изсвириха си, светна червено, слезнаха на светофара, хвърлиха си един на друг здрав бой, качиха се и си тръгнаха" - според мен, въобще не ги и помни кои са били, а в случая той е човека-минувач... Според мен на твоята случка са си казали "брей, колко умен човек, въобще не му отвърна, за да стане въргала на деня...". :)

 

...Така че smile027 и не се забърквайте в неприятности!

 

Точно :) Принципно за това си говорим... Много правилно го каза :)

 

Поздрави

 

ПП: Не би било мъжко, ако някой дойде на твоя територия, при жена ти, децата ти, почне да ги обижда, да обижда теб, да се опитва да наранява - да стоиш и да го гледаш. Тогава ще го пречукам и айде в храстите/кофата за боклук - ако го намерят - намерят... Ако ли не - там да си седи, грам няма и линейка да викам :) Също и ако е пиян шофьора отсреща - пак ще го пречукам, после ще викна полиция, ще се разбера с полицаите и ще го изкараме виновен по всички точки и бой ще изяде. Опитваш веднъж да го изгониш, но не повече, и ако не се маха - "Удри, Уйно!". При такива ситуации доброто не го подкрепям ама хич, защото може да убие дете с пиянството си и с глупостите си. Иначе по улиците да правиме сеир на хората - няма смисъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бааааси темата!

 

Днес сутринта е пусната и вече 2 страници???

 

Тази тема стана: кой кого е набил/щял да набие и прочие!

 

Вярно е, повечето сте в София/столичани, ние другите сме от провинцията. В смисъл няма такъв интензивен трафик и голяма вероятност за попадане в такава ситуация.

 

Аз редовно бръмча навсякъде. Лично аз: никога не светя, никога не свиря...... някой ако изпреварва неправилно (идва ми насреща) и ме свива, засичат ме по кръстовища,светофари, пререждания и тн. Местя си го в другия крачол , свиркам си и си въртя геврека.

 

Това е лично мое мнение.

 

Разбира сме, всеки е различен характер. Всеки си има някакво достойнство и чувство за накърнимост....

 

Лично аз не виждам смисъл от такава тема: Така си преценил, така си постъпил. Сега, ако ти е гузно и искаш колегите да те окуражат.....няма лошо! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.