Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Монтаж на подлакътник на ОК1


Mirolo

Recommended Posts

Здравейте Колеги!Днес се опитах да си монтирам подлакътник на Октавията,но отворът пред задния пепелник е по-малък.Интересува ме дали оригиналният подлакътник влиза в отвора или ляга отгоре на кората.Може би ще трябва да поизрежа кората.Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото,Колега!Сега да внеса малко пояснение с тези фалшиви подлакътници!Купих си подлакътник от ebay.de за 16 евро+16 евро доставка.Пратката дойде за 5 работни дни.До тук добре.Планката към купето се присъедини перфектно,но оригиналната е метална тънкостенна,а тази е от отливка и е оребрена така,че запалката опира в нея и трябва да се измести настрани.Подлакътникът трябва да се скъси с 12-13 мм за да съвпаднат отворите за болта и да не опира в кората на колата.Извода е не си купувайте подлакътник от този вид,защото не пасва добре на Октавията-01, гадно скърца пластмасата и изглежда като детска играчка.Това е моето мнение.Поздрави!post-3951-138453359451_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлега няма как да ти пасне перфектно защото е от Голф,тази пластмаса която казваш,че се скъсява на октавията трябва да не е права а свита и влиза директно в дупката без да се стеснява.Аз съм монтирал същият който ти си показал от Голф,а на другата октавия имам оригинален.Не е нужно да се скъсява пластмасата подлакътника се регулира на височина,можеш да го регулираш и ще пасне без да режеш,но пак няма да застане като оригинален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си подлакътник от ebay.de за 16 евро+16 евро доставка........ гадно скърца пластмасата и изглежда като детска играчка.

 

Ами тя цената отговаря на качеството и изработката на продукта който си купил! За тези пари сигурно щеше да намериш оригинален от някоя морга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф-топик: Напоследък не познават цената на парите по автоморгите. За информация- купих си от ЕТ (с отстъпка) чисто нов контролен панел за ел.стъклата + капачето отгоре + винтчетата по- евтино, отколкото ми поискаха в морга. Маншоните за кабелите на задните врати ги взех за 8 лв двата пак нови, а ми поискаха по 10лв на парче в морга. Няма да ти казвам колко ми поискаха за осите на механизма за стъклата :smt0344

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а колко струва подлакатник за фабия 2 в ЕТ ако някои знае де и дали си заслужава да се слага защото съм чувал че пречел като сменяш скоростите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахах,ако сложиш оригинален няма как да ти пречи да сменяш скоростите подлакътника,пречи да дърпаш ръчната в движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги. Аз собственоръчно свалих от голф 4 подлакътник и го монтиран на моята ОК тур без проблеми само единствения проблем е, че за да се монтира се налага изрязване на пластмасата зад ръчната която е като хралупка за монети или боклуци разни. Друг недостатък при този вид интервенция е , че за да монтираш подлакътника така че да стой добре и да не си личи че си рязал пластмасите трябва да се изрязва внимателно. Третия недостатък е : наложи да се премахне зад подлакътника стойката за чаши която е зад хралупката за монети понеже пречи при монтажа на подлакътника съответно го разглобих и оставих само вратичката на стойката. В крайна сметка резултата е добър подлакътника е стабилен не скърца почти не личи че съм го слагал аз но за сметка на това се наложи да остана без стойка за чаша която евентуално се ползва от задните пасажери. Имайки в предвид, че намерих подлакътника от морга в перфектно състояние за 30 лв съм доволен Вече 2 години го ползвам без проблеми .Съвета ми е ако ви се дават малко в повече парички си купете оригинален предполагам по лесно ще се монтира ама сената му беше към 180 или 240 лева ми се върти в главата а не оригинален ( копие ) на оригинала беше към 100 лв. Забележка: след монтажа останах много доволен много е удобен подлакътника само първата седмица ми беше странно до като свикна но вече не го махам .Без него не мога а относно смяната на скорости въобще не пречи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се,че не пречи на скоростите,всеки човек си има усещания,но доколкото си познавам колите за мен това е глупост.Подлакътника е уникална екстра.Да така е колега,може да се монтира от голф 4 подлакътник,но се налага повече преработка и аз монтирах на мойта кола един и знам добре за какво става дума.Тая поставка за чаши отзад е колко да се каже,че я има не върши никаква истинска работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 години по-късно...

А някой има ли спомен как се захваща стойката на подлакътника при мен под барчето има някъква ламарина кято е леко надигната над купето и е с 2 дупки а на стойката са 3? Спомняте ли си при вас как е било?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеци по-късно...

През 2012г, подлакътник за Октавия 1 в ЕТ струваше 660лв, а Октомври 2015 беше 440лв. Аз вчера си намерих от Г4 уникален, днес го монтирах и не се наложи да изрязвам никакви пласматерии. 

Редактирано от МИРОН
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, и аз имам един въпрос макар и не пряконсвързан с подлакътника. Знаете ли дали мога да си сложа само cup holder-a до ръчната спирачка на барчето или трябва да сменя цялото барче? Проблема е че трябва да се изреже пластмасовото дъноч на улея до ръчната за да може да влезе cup holder, а на моята не е пробит, също така дори и да изрежа пластмасата и да го сложа, не съм сигурен захвата на болтовете дали е предвиден и има как да се захване, на барче без cup holder?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мястото на държача на чаши при тази кола е тотално сбъркан.За да се ползва,трябва да вдигнеш подлакътника.

Аз мисля нещо в стил Пасат В 5.5,но още не съм го измислил.Имаше тука из форума снимка на нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеци по-късно...

Привет на всички.

От преди няколко дни станах горд собственик на Октавия 2003 г. и се регистрирах във форума. Надявам се да пиша на правилното място ако не е така се извинявам предварително. Та да попитам и аз - изчетах темата за подлакатника и не ми стана яно какъв подлакатник трябва да търся точно да взема, за да мога да го монтирам без да се налага да режа и подправям пластмаси. 

Благодаря предварително за оказаното съдействие по въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш шанс за оригинален от Ок 1, от морга или другаде. Останалите варианти са с творчество :)

Ок благодаря много. Ще търся оригинален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...

satana

аз търсих дълко, сондирах мнение и накрая си купих от 0888428738 този човек оригинален подлакътник от ГОЛФ4 за 100лв, пасна идеално. А в ЕТ като се обадих ми казаха доставка м/у 5 и 10 дни и 440лв, това беше преди година, около 10.02.2016.

Проблема е че задния пепелник като се затвори трудно се отваря, защото зъбчето за което се хваща е в края, а на ОК1 с оригинално вграден подлакътник, зъбчето е на около 1.5см по-назад.

А, за запалката, при мен с оригинална конзола, запалката опира пак, леко се посуква но не е болка.

 

А ако искаш стойка за чаша до ръчната, трябва да си намериш цялата пластмаса около ръчната.

 

другият вариант ти е китайщина.

http://farm4.staticflickr.com/3712/11421857633_1181d52de4_c.jpg

 

http://farm4.staticflickr.com/3712/11421857633_1181d52de4_c.jpg

 

Ибей около 15-на лева.

 

 

Аз сложих:

Подлакътник - 100лв

Темпомат (лост + кабел) - 80лв

и стойката за чашки - 15лв

Редактирано от МИРОН
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега от форума скоро ще пусне оригинална стойка + пластмасите за подлакътник в О1 за продажба!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеци по-късно...

Както се вика.... да поизтупаме темата от прахоляка :)

 

Търсих, търсих и не намерих оригинален подлакътник 2-ра ръка от ШКОДА. Четох че за голфовия се преправя, четох че за китаеца се преправя и се чудех чудех и накрая го измислих.

 

Купих от ОЛХ-то подлакътник- Китаец.

 

Чудех се платнен или кожен- избрах кожения че се чисти по лесно... пък и при скоростите е същата грозна черна кожа.

 

Споделям тази информация, защото доста се чудих какво да правя и накрая реших да пробвам пък каквото стане. Никъде не намерих снимка на монтиран китаец.

 

1.jpg

 

 

Разглобих, предполагам всички знаят как става- има май общо 2 болта за махане. После се развива една гайка и се подменя с по-висока (китаеца я дава) за да се изравни подлакътника.

 

3.jpg

 

 

 

 

След като се монтира шината която го държи, запалката пречи барчето да легне. Понеже исках да си остане всичко както е заводски, поизрязах стойката на подлакътника.

 

4.jpg

 

След мерене установих че болкта с който трябва да го хвана към стоката идва не на място.... Не исках да режа пластмасите и затова започнах с подлакътника. Започнаха да режа , но не ставаше лесно с ножовката и хванах добрият стар приятел.

 

5.jpg

 

6.jpg

 

 

 

Ето и снимки как пасна.

 

7.1.jpg

 

7.2.jpg

 

7.jpg8.jpg

 

 

 

Според мен заспа без да прецаквам оригиналните пластмаси. Подлакътника като за 55лв е перфектен. Вече 2000км му се подпирам стабилно и не е мръднал. Така че.... заслужава си. Общо работа 20 минути. Упсех.

Редактирано от bestbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеци по-късно...

Здравейте, колеги! Да внеса фреш инфо по темата :) Снощи и аз сложих подлакътник. Купих го от морга заедно с основата за 25лв. от Октавия 2001 комби (моята е 99-та хечбек). Свалих конзолата около ръчната, изрязах "долапа" пред задния пепелник с зегето, навих трите захватни гайки с болтчетата им на основата и сложих обратно конзолата. Монтирах подлакътника с болта и заспа перфектно. Да, ама контра!!! :) :) :)

Понеже взе да се стъмва и бързах - забравих да включа щипката на бутона за капачката на резервоара.

Познайте колко и какви "термини" използвах в продължение на 5 Мин :)

Тръгнах по обратния ред и после от начало.

Общо като време цялата работа ми отне м/у час, час и половина. Но резултата в крайна сметка ме впечатли. Схемата е абсолютно същата като при колегата bestbg в горния пост.

Редактирано от Алекси Георгиев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.