Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как се пазарува в магазин за авточасти...


snaiperisto

Recommended Posts

Става въпрос , за София , магазина за авточасти за Шкода на бул. "Левски" , между Ст. гара и ул "Искър"...не му знам "заглавието". Уточнявам - в София , няма магазин , който да не направи 10% отстъпка (минимум) , само заради това , че си с такси...направо си е като закон.

 

Отивам аз днес там , ще пазарувам...

 

Аз: Имаш ли предни амортесъори за моята Фабия?

 

Той: Имам , 60лв на брой..."гол" , без тампони

 

Аз: А маншон за външно каре?

 

Той: Да , 27лв.

 

Аз: Лелее , е мноо скъп.ю

 

Той: Да , ама е германски.

 

Аз: А свещи , ама някакви прилични?

 

Той: Да , БОШ по 10.50лв на бройка.

 

Аз: Е това не е истина , ти направо ме закла , колко отстъпка ще ми направиш...нали видя , че съм с такси?

 

Той: Е да , ще ти направя 10% , ама ако направиш 200лв сметка минимум.

 

Аз: Абе човек , ти говориш глупости бе...ще взема амортесъорите , свещите и маншона , не стига че ми ги продаваш на ненормални цени , пък и ме изнудваш...трите неща които купувам , са 180лв бе.

 

Той: Е...това е положението , трябва да са 200лв.

 

Аз: Е сега , трябва да се чудя , какви боклуци да купувам , така ли?

 

Той: Ами купи си още нещо...задни накладки?

 

Аз: Моите са си добре...и задните и предните...и масло и филтри съм си купил. Е тука некъф червен антифриз , ще взема един литър...макар че 8.00лв ми се вижда скъпо. Сега добре ли е?

 

Той: Ами , станаха 188.50лв. , не са 200лв.

 

Аз: Абе човек , ти ме караш да си купувам боклуци , които не ми трябват бе , са за още 12лв ли да пазарувам? Аре предложи ми нещо?

 

 

Той: Еми , вземи си калъфки за облегалките на глава , 10лв са 2 броя.

 

Аз: Абе ти по 5лв на парцал ли ми искаш? Бели и с емблемата на Шкода...ебаси циганията. Тая лампа , колко пари е ?

 

Той: Ами , 15лв.

 

Аз: Аре нема нужда. Тия стелки ?

 

Той: Те са 45лв.

 

Аз: Пак нема нужда. Това въже , колко е ?

 

Той: 9лв.

 

Аз: Дай го , та да се обеся с него. Са готови ли сме?

 

Той: Не , още 5.60лв. трябват.

 

Аз: Абе ти ми еба майката бе...са какъв боклук да купувам?

 

Той: Крушки за фар не ти ли трябват?

 

Аз: Не , моите си светят отлично , ама давай нещо , щото след малко ти връщам всичко и ти тегля една майна (макар че майстора отдавна ме чака , но щях да отида до Люлин , до другия магазин).

 

 

Той: Ами ето това комплектче , има си всичко , крушка , бушончета , крушки за мигачи...

 

Аз: Е тука пише 10лв бе , а тия кутии с боклуци , на "Илиенци" са по 3лв ?

 

Той: Е тия са оригинални.

 

Аз: Да бе , знам...личи им , вече даже светят леко , макар че са още в кутията. Аре давай ги , че нямам нерви вече....изнудвач.

 

Той: Станаха 205.60лв. , 10% отстъпка - 186.70лв.

 

 

Аз: На...(броя парите , сърцето ми се къса).

 

Той: Ето ти свещите , въжето , маншона , комплекта крушки , амортесъорите и антифриза...да не забравим нещо.

 

 

Аз: Ок , дай една торбичка , да събера "боклуците" в нея.

 

Той: Еми , 20ст. струва.

 

Аз: Абе ти ебаваш ли се с мене бе , скъса ми нервите , изнудва ме , продаде ми насила боклуци , които на пазара са почти без пари...и накрая имаш наглоста , да ми искаш 20ст за торбичка , в която да сложа простотиите , които ми продаде...е не ти давам стотинка повече.

 

 

 

 

Набутах по джобовете каквото можах , награбих двете кутии с амортесъорите , върху тях направих пирамида от останалите неща и излязох псувайки...а тоя "цървул" не ми даде касова бележка...а на мен всъщност ми трябваше фактура...ама забравих да искам , но утре , ако не ме мързи , ше го посетя и ше го навра "на кучето в гъза" , ако се направи на разсеян.

 

 

Та така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега и аз да кажа.Качвам се на едно такси.И му викам до еди къде си-колко ще ми струва.Той каза около 15 лв. Викам , пич....аз се возя на такси всеки ден с вашата фирма , колко процента ще ми направиш отстъпка.

Отговора е-николко. Добре деееееее не е честно.Ама бързам , няма начин мамка му.

Качвам се.Вътре смърди на нещо между умряло преди две седмици прерийно куче , удавен нилски крокодил по Гергьовден и чорапите на колегата Киро дето ги забрави в раницата си когато бяхме преди 3 години за риба , ама ги извади онзи ден на поредния каръшки риболов.Почнах да се замислм за режима на водата , ама тоя шофЕр явно водата му е непозната дума ,дори и за миене.Викам си , споко...Тия от ВиК са виновни.Спират я , криза...ала-бала.Дишам спокойно.

Кара си бакшиша и си припява някакви кючеци.На едно кръстовище даже почна да вие уж от кеф , ама аз си помислих че изпада в абстиненция.При мисълта че може да се наложи да му направя изкуственно дишане , леко ми се догади , но си викам -малко остана...ще издържа.Колата похлопваше доста , ама може и затова кючеците да бяха в посока на макс , да не чувам проблемите.Обади се диспечерката , сърдита.Някакъв ПАЦИЕНТ трябвало да се закара до гробищата.Викам да погледна дали не съм умрял и не съм в катафалка.Познах че не съм , щото се затъкнах от дима на менте цигари , а и тя каза че въпросния пациент трябвало да го изчака 10 мин , и да го закара в центъра. А умрели в центъра не се погребват.На следващия завой ми се загуби дъха. Бе решил да дрифтира , щото Илиян (или не знам кои си)му казал че е милионерче , като вместо мухите от високата и неразумна скорост да се лепнат на предния капак-влязоха през отворения уж за проветрение прозорец , направо в отворената ми от недоумение уста.Пристигнахме слава Богу. И вместо 15 лв , ми взе 20лв. Не каза отново за отстъпка нищо.Даже касова бележка не ми даде. А , междувременно забравих и за фактура да искам. Но пък се кефих че съм жив.

 

Въпроса ми е . Що трябва да си мислиш че всеки като разбере че си такси трябва да ти прави отстъпка? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз не разбрах защо като си с такси, трябва да ти правят отстъпка? Останалото не знам как да го коментирам...в този магазин съм влизал веднъж, с идеята да си купя стелки. И след като ми обявиха цена същата като в ЕТ, познай откъде отидох да си купя съвсем оригинални стелки. smile049

Иначе торбичките вече почти навсякъде задължително се плащат(влезе в сила такава наредба), с цел екология - да се намали ползването им. А и нали планират да въведат хартиени. С две думи - одобрявам, при това много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега и аз да кажа.Качвам се на едно такси.И му викам до еди-къде си-колко ще ми струва.Той каза около 15 лв. Викам , пич....аз се возя на такси всеки ден с вашата фирма , колко процента ще ми направиш отстъпка.

Отговора е-николко. Добре деееееее.Ама бързам , няма начин мамка му.

Качвам се.Вътре смърди на нещо между умряло преди две седмици прерийно куче , удавен нилски крокодил по Гергьовден и чорапите на колегата Киро дето ги забрави в раницата си когато бяхме преди 3 години за риба.

Кара си бакшиша и си припява някакви кючеци.На едно кръстовище даже почна да вие уж от кеф , ама аз си помислих че изпада в абстиненция.При мисълта че може да се наложи да му направя изкуственно дишане , леко ми се догади , но си викам -малко остана...ще издържа.Колата похлопваше доста , ама може и затова кючеците да бяха в посока на макс , да не чувам проблемите.На следващия завой ми се загуби дъха. Бе решил да дрифтира , щото Илиян (или не знам кои си)му казал че е милионерче , като вместо мухите от високата и неразумна скорост да се лепнат на предния капак-влязоха през отворения уж за проветрение прозорец направо в отворената ми от недоумение уста.Пристигнахме слава Богу. И вместо 15 лв , ми взе 20лв. Не каза отново за отстъпка нищо.Даже касова бележка не ми даде. А , междувременно забравих и за фактура да искам. Но пък се кефих че съм жив.

 

Въпроса ми е . Що трябва да си мислиш че всеки като разбере че си такси трябва да ти прави отстъпка? :roll:

 

 

 

Защото тука е така , защото тука не е Плевен и "бакшишите" рядко са смрадливи и защото отдавна не слушат чалга (поне повечето) и защото тук в последно време се движат коли , приличащи на космически кораби (или поне толкова струващи) а в плевен се возите на Лада Калина (видях ви скоро такситата , наредени на една от двете метанстанций , щото другата не бачкаше) , защото песента на Илиян (или който и да е там мангал) е присъща на Плевенския регион , тук никога не е била актуална (освен в гетата)...

 

Защо да не си искам отстъпката , като е общоприета?

Въпроса опира до това , че "оня" ме изнудва , че на финала ми иска 20ст за торбичка , аз съм клиент бе , не съм просяк , отишъл съм с пари , не с вестници...май забравяш , че "клиента винаги е прав" , че "който плаща , поръчва музиката" и тн.?

 

Или , аз съм "черната овца на форума" за момента и "сулъо и пулъо" се опитват да ме правят на цървул...демек "бакшиш". Аз не съм смрадлив бакшиш бе , бил съм таксиметров шофъор , в годините , в който като ме питаха какво работя , съм го казвал с гордост и хората са ме гледали със страхопочитание и завист...а откакто селските прошляци се довлякоха тук и станаха "смрадливи бакшиши" , повечето от тези като мене , станаха ЛИЗИНГОДАДЕЛИ и АРЕНДОДАТЕЛИ...така че , не се пробвай да ме иронизираш , да ме обиждаш "тънко" , защото не те знам кой си и с какъв стандарт живееш , но вероятно си на работа от 8.00 до 17.00 и чакаш заплата , а аз си клатя краката и вземам повече пари от теб .

 

Та аре , да не си мерим пишките.

 

 

пп И недей да лъжеш , че смрадливия плевенски бакшиш ти е взел 20лв , защото вие там , такава дълга дестинация нямате...освен ако не си ходиш на село с такси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роден съм в Плевен , живея в София.Като ти гледам автопарка,не само че не искам да си мерим пишките , но дори моята няма да я вадя , не си заслужава усилието.Нямам намерение и да те обиждам , но на фона на "клиента винаги е прав" , аз ще ти кажа друга-"гузен-негонен бяга".Не съм визирал теб , а една съвсем реална ежедневна ситуация.Ама...ти си знаеш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз не разбрах защо като си с такси, трябва да ти правят отстъпка? Останалото не знам как да го коментирам...в този магазин съм влизал веднъж, с идеята да си купя стелки. И след като ми обявиха цена същата като в ЕТ, познай откъде отидох да си купя съвсем оригинални стелки. smile049

Иначе торбичките вече почти навсякъде задължително се плащат(влезе в сила такава наредба), с цел екология - да се намали ползването им. А и нали планират да въведат хартиени. С две думи - одобрявам, при това много.

 

Знам че торбичките се плащат вече , яд ме е че му правя 200лв оборот , а той има наглоста , да ми ги иска тези 20ст.

 

А за отстъпките , явно ви е странно , за това ще обясня :

 

Преди много години , в голямата инфлация , магазините за авточасти направо "умираха" , хората нямаше какво да ядат , камо ли да си ремонтират колите. Магазините зареждаха стока във валута , тук обаче , цената в левове ставаше ненормална...примерно , един амортесъор го купуват от Турция (най-евтиния боклук) за 15 долара , тук трябва да го продадат поне за 40-50 долара , но се оказва че това са 180 000лв....за справка , един литър газ , струваше 330лв , литър бензин беше около 600лв...демек , тия 50 долара бяха нещо ненормално много.

 

Та по това време (и в многото кризи за бензин) по улиците се движеха предимно таксита в София , такситата изкарваха луди пари , нощния живот беше нереален...та за магазините , такситата бяха спасението , почнаха да ни ухажват с какви ли не отстъпки , само за да оцелеят , от тогава та и до днес , тук в София е нещо като закон в магазините за авточасти , да се прави отстъпка от 10% за такси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роден съм в Плевен , живея в София.Като ти гледам автопарка,не само че не искам да си мерим пишките , но дори моята няма да я вадя , не си заслужава усилието.

 

Е , може и така да е...но не ме наричай "бакшиш" , отдавна е обидно и отдавна не карам такси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роден съм в Плевен , живея в София.Като ти гледам автопарка,не само че не искам да си мерим пишките , но дори моята няма да я вадя , не си заслужава усилието.

 

Е , може и така да е...но не ме наричай "бакшиш" , отдавна е обидно и отдавна не карам такси.

 

Покажи ми къде точно ТЕБ съм нарекъл бакшиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роден съм в Плевен , живея в София.Като ти гледам автопарка,не само че не искам да си мерим пишките , но дори моята няма да я вадя , не си заслужава усилието.

 

Е , може и така да е...но не ме наричай "бакшиш" , отдавна е обидно и отдавна не карам такси.

 

 

А и какво ми гледаш автопарка , утре давам 3 коли и един мотор за една Октавия като твоята и това прави ли ни равни?

 

Всъщност , има Октавии като твоята , таксита на лизинг...всеки "бакшиш" може да си купи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Е , може и така да е...но не ме наричай "бакшиш" , отдавна е обидно и отдавна не карам такси.

 

Покажи ми къде точно ТЕБ съм нарекъл бакшиш.

 

 

Индиректно.

 

Ама аре да не правиме , поредната моя тема...кочина.

 

Ясно е , че аз винаги съм виновен и никога не съм прав...ще отида да се извиня утре , на "оня" в магазина и да му върна 20те лева , които ужким ми направи отстъпка...и ше му дам 20ст за торбичка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Е , може и така да е...но не ме наричай "бакшиш" , отдавна е обидно и отдавна не карам такси.

 

Покажи ми къде точно ТЕБ съм нарекъл бакшиш.

 

 

Индиректно.

 

Ама аре да не правиме , поредната моя тема...кочина.

 

Ясно е , че аз винаги съм виновен и никога не съм прав...ще отида да се извиня утре , на "оня" в магазина и да му върна 20те лева , които ужким ми направи отстъпка...и ше му дам 20ст за торбичка.

 

 

Ти явно не пожела да разбереш какво исках да ти кажа още в началото на темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

А и какво ми гледаш автопарка , утре давам 3 коли и един мотор за една Октавия като твоята и това прави ли ни равни?

 

Не ни прави равни , повярвай... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти явно не пожела да разбереш какво исках да ти кажа още в началото на темата.

 

 

 

Може и така да е , аз съм малко странен в комуникацията във форумите...но както и да е , предлагам "примирие" и "равен резултат" в спора? smile126

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти явно не пожела да разбереш какво исках да ти кажа още в началото на темата.

 

 

 

Може и така да е , аз съм малко странен в комуникацията във форумите...но както и да е , предлагам "примирие" и "равен резултат" в спора? smile126

 

Аз не съм възприел нещата като битка, за да очаквам какъвто и да резултат .Нито победител.Ако ще те успокои-10:0 за теб , няма проблем. Единственната ми битка в момента е на дъщеря си да обясня че "да си голям и да правиш каквото си искаш" върви заедно с "да си сърбаш каквото си надробил".Това е.Аз бях до тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко не е по темата, но и в Бургас съм виждал че има различна цена за таксита за миене и чистене по автомивките

за такситата е по-евтинко, но за авточасти нямам информация, единствено ако си редовен клиент някъде и си поискаш отстъпка може да ти направят

аз лятото продавам сладолед и понякога някой по-редовни клиенти са ми искали отстъпка при по-чести посещения при мен, какво да се прави, правя си отстъпки за да си задържам клиентелата - такава е и моята политика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите две мнения по темата трябва да идат в "Хумор". Без да ми пука, кой прав и кой крив, самия стил на двамата разказвачи е готин smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата с TAXI мисля е прав , ами нормално е да иам остъпки за тях щото квато и кола да е като и врътнеш 10хиляди градско се троши ..няма как и си им по-голям клиент ..нормално е . Но живота е несправедлив и трябва да си подбираме магазините за части иначе няма как. А за номинирането им за литературни лаориати и последоватрели на Константинов съм за :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите две мнения по темата трябва да идат в "Хумор". Без да ми пука, кой прав и кой крив, самия стил на двамата разказвачи е готин smile159

 

Ииии... като е почнал спамЪт:

Подкрепям някъде с около пет ръце, Цецо - кой ще даде две-три назаем...?

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите две мнения по темата трябва да идат в "Хумор". Без да ми пука, кой прав и кой крив, самия стил на двамата разказвачи е готин smile159

 

Ииии... като е почнал спамЪт:

Подкрепям някъде с около пет ръце, Цецо - кой ще даде две-три назаем...?

 

Поздрави

 

2 и от мене! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата с TAXI мисля е прав , ами нормално е да иам остъпки за тях щото квато и кола да е като и врътнеш 10хиляди градско се троши ..няма как и си им по-голям клиент ..нормално е . Но живота е несправедлив и трябва да си подбираме магазините за части иначе няма как. А за номинирането им за литературни лаориати и последоватрели на Константинов съм за :D

 

 

По тази логика, трябва да има и отстъпка -10% на бензиностанциите и метанстанциите ако си с такси !!!!!

 

Хайде стига глупости. Защо гледате всички колко км е навъртяло таксито и всички трябва да му съчувстваме ??? Ами замислете се от тези 10 000 км - колко от тях са с клиент и колко оборот има таксито. Нормално е като въртиш много километри да ти се чупи колата и да трябва да купуваш части. Голям проблем стана щото видиш ли на някой не му направили отстъпка -10%. Никой не е длъжен да прави отстъпки....разберете го това хора.

И само не започвайте сега спора - от тези 10 000 км - как таксиметровите шофьори нищо не изкарват и как едва ли не работят на загуба. smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото мнение...няма да го коментирам, не му е лесно и на продавача с такъв клиент! smile175

 

А и в зависимост от това от коя страна на барикадата си - можеш да го разтълкуваш по различен начин този разговор.

 

Ще си кажа мнението като човек, който няма такси и не вади пари от колите си. Само вкарва.

 

Не подкрепям отстъпките за таксита. Даже мисля, че трябва да има надценки (което е практически невъзможно). Защо да няма отстъпки?

 

1. Ние, клиентите на такситата сме ги платили 100 пъти тези части в цената, която плащаме. (При 60 стотинки на километър проста сметка показва, че за 100 километра са едни 60 лева. Което, както и да го смятам не мога да го постигна с личната кола, ако ще да гори 20/100 и да сипвам V-Power 105 октана по 5лв/литъра. Дори с амортизацията на колата, дори с накладките, масла и т.н....

 

2. Чисто дискриминационно - не може за едни клиенти (частни лица) една цена, за други - друга (таксиджии). Магазина е за това - да има твърда цена. Това не е капалъчерши! (Макар, че в огромна част от магазините за авточасти може да се пазариш.)

 

3. Като си такси какво? Да не купуваш на едро? Разбирам да влезеш и да кажеш дай 20 амортисьора или 20 маншона и продавача да ти даде 10 процента отстъпка заради количеството.

 

4. Вероятността да привлечеш таксист за клиент чрез даване на отстъпка е точно 0%

Питате се защо - много просто - самия ти каза, че очакваш да ти дадат отстъпка. Тоест даването на отстъпка се предполага и таксиста няма да се впечатли грам от това, че си му я дал...

 

Още един пример се сетих - производителите на акумулатори са си вързали гащите - ако си такси ти пада гаранцията наполовина. Частен клиент - примерно 1 година. Такси - 6 месеца. Respect!

 

Защо да има надценки?

 

1. Защото таксист да отиде в магазин за авточасти - това е 1 на милион. Много добре знаем как таксистите в 99% от случаите са добре осведомени за всички възможни далавери - в това число и с авточасти. Таксист да иска фактура за авточаст? Чудо не виждано! Та...ако аз имам магазин и влизат на 5 частни лица по един таксист...дали ще му дам отстъпка? И ако частните лица чинно си плащат цената по ценова листа, а таксиста се пазари половин час за 20 стинки? Та...един път каца птичката на рамото - и аз като продавач трябва да се възползвам от този рядък шанс! 10% нагоре!

 

2. Защото рискът, таксист да направи проблем/рекламация за авточаст е много по-голям. В капитализма срещу риска се слагат пари - тоест частта става по-скъпа при по-голям риск за продавача.

 

Та така...Не искам никой да обидя, таксито не е лесна професия, няма лошо да казваш с гордост, че си таксист...Но недей прескача границата на здравия разум и доброто държание, или поне недей очаква ние да те разберем!

 

P.S. Второто мнение е като изкопирано от някой виц - докара ме до сълзи от смях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж се разхождах по Битака и на една маса на някакъв тип му бе останало нещо дребно и искаше да му се разкара и да си ходи и един тип го пита колко струва , а той - нищо , без пари , а оня е добре де некаква отстъпка нема ли да ми направиш , а колкото до политиката на частните фирми няма какво да им се сърдиш ... ти си частно такси и работиш на каквито искаш тарифи (стига да ги пише на стъклото) и не правиш никакви отстъпки , а отгоре на всичко сам си избираш маршрутите (най - натоварените) , помпите на хората сметките с различни устройства и все мрънкате ... е к'во като си таксиметров шофьор ... както ти плащаш сметки за гориво , части телефони , станций , така фирмата плаща за ток , наем , заплати ... като не ти харесват цените - магазини има много (поне в София) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко не е по темата, но и в Бургас съм виждал че има различна цена за таксита за миене и чистене по автомивките

за такситата е по-евтинко, но за авточасти нямам информация, единствено ако си редовен клиент някъде и си поискаш отстъпка може да ти направят

аз лятото продавам сладолед и понякога някой по-редовни клиенти са ми искали отстъпка при по-чести посещения при мен, какво да се прави, правя си отстъпки за да си задържам клиентелата - такава е и моята политика

 

Да , това за автомивките е така , даже си го пише в ценоразписите . Там отстъпката е още по-голяма , комплексно миене за такси е около 6лв , за "цивилна" кола е поне 12 , а в повечето случай - 15лв..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на друго се чудя и недоумявам - аджеба от какъв зор си напазарува непотребни за теб глупости на цена 20 лева, за да ползваш толкова важната за теб отстъпка. Аз лично не виждам абсолютно никаква логика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на друго се чудя и недоумявам - аджеба от какъв зор си напазарува непотребни за теб глупости на цена 20 лева, за да ползваш толкова важната за теб отстъпка. Аз лично не виждам абсолютно никаква логика.

 

За това си има цяла наука. И хората дето я владеят са доста добре платени, особенно зад океана :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.