Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Кой какво хоби има (освен автомобилите, разбира се)?


allroad

Recommended Posts

Здравейте, колеги, любопитно ми е кой с какво се занимава в свободното си време. Аз в последно време се запалих отново по акваристиката. Не бях отглеждал рибоци от ученическите ми години, но сега, като достатъчно зрял, възрастен индивид отново припознавам в тези малки твари страстта, любовта към нещо различно, нетипично за всяко домакинство хоби. Едва ли има смисъл да споменавам, че в това няма някакъв финансов стимул, дори напротив - непрекъснат и нарастващ с времето разход. Но както се казва: кеф цена няма...

Скоро мисля да се оборудвам с големичък за моите представи 350 литров аквариум, който идеално ще допълва и завърши визуално свободното пространство в хола. Дори мисля съвсем условно да разделя именно с това съоръжение трапезарията от хола (наложила се тенденция в новото строителство).

Та..дали ще има колеги, с които да разменим няколко думи по тази, а може, разбира се, и по подобни теми?

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 61
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • allroad

    6

  • Mishelle

    4

  • Morpheus

    3

  • masterOne

    3

Най-много писали в темата

Аз обичам да ходя за риба. Не съм професионалист, но ми доставя огромно удоволствие да кибича край някой водоем с биричка в ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готина тема, поздравления. Дано има повече участници в нея.

 

...Скоро мисля да се оборудвам с големичък за моите представи 350 литров аквариум, който идеално ще допълва и завърши визуално свободното пространство в хола...

И аз едно време, точно като теб в ученическите години, се занимавах с рибоци. Ако човек съумее да докара идеална среда в аквариума, кефа е огромен. Бях си насадил истински растения (не пластмасови), имах и плаващи, в които се криеха новоредите рибки. По дъното имах малки сомчета, които с ровене смесваха акитата с пясъка - готова тор за растенията. А за пясъка, не ме питай :) Докарах си го едно лято от Мичурин, като го подбрах да не е от най-финния. Поне за мен наблюдаването на подводния живот ми действа отпускащо. Едно време по магазините имаше предимно малки помпи, а в аквариума се слагаше дунапренен филтър. Разбира се, пак вършеше добра работа до около стотина литра, ама сега като гледам по магазините какви извънземни, сравнение с миналото, системи има, не е истина - ако имаш добри средства можеш да си вземеш пълен комплект аквариум и филтрираща система. Аз от няколко месеца гледам в тази посока, ама все не се решавам. Марката, на която съм се спрял е Ferplast. Вярно, не са от най-евтините, но пък си заслужават парите - красив аквариум, в комплект с подходящо осветление (с ръчено или автоматчно управление и филтрираща система. Имат и различни опции за надграждане, примерно автоматична хранилка - доста подходящо за през отпуската. От това, което съм видял по магазините, определено бих стоял далеч от китайските предложения. По-евтини са, но не си струват парите.

 

Ако приемаш съвети. В никакъв случай не използвай изкуствени растения. По-голяма тъпотия от това няма. Без естествени растения подводния живот не е истински и най-вече - без тях качеството на водата е ужасно (и миризмата).

 

Ето ти линк за гледане, поне на някои от тези, в даден момент, аз ще се спра: Страницата на Ferplast и един примерен български магазин (виж в Google, има много)

...Едва ли има смисъл да споменавам, че в това няма някакъв финансов стимул, дори напротив - непрекъснат и нарастващ с времето разход. Но както се казва: кеф цена няма...

Говори ми, говори ми :) Аз от около 4 години се занимавам с такива "гадинки", каквито съм сложил в подписа си. Могат да бъдат разгледани в Nitro Planet, секция Модели. По стечение на обстоятелствата успях да обединя хобито с част от работата си. Но пък и това има своя негатив - сега имам по-малко време за каране. Кефа от управлението на тези машинки, без значение дали се хранят с батерии или с гориво, е уникален. Поне за мен. И най-якото е, че те не се плашат от вода, кал, скокове и т.н. Количките са като истинските в мащаб 1:1 - ходовата им част подлежи на цялостен реглаж (преден, заден мост, сходимости), имат пружини и амортисьори, пълни с масло, като можеш да си играеш с вида на използваната пружина, както и с вискозитета на маслото. Всичко по модела може да бъде настройвано, включително и съединителя и скоростите. КАто написах скорости - при моделите с гориво скоростната кутия е двустепенна, автоматична. За тези, които се задвижват с гориво - прави се реглаж на карбуратора, като за разлика от тези 1:1, тук въздуха е постоянен, играе се с притока на гориво в различния оборотен диапазон. А пък моделите, които са на ток (с батерии, но не обикновени от хипермаркета или мол-а), да не каже някой, че са детски играчки :) Консумацията при рязко ускорение е 110 ампера, захранващите кабели са между 4 и 6 квадрата... Иначе първоначалната бариера е покупката. Но пък има опция за пазаруване на изплащане. А след това частите са доста евтини на фона на цената на модела. В общи линии, съвсем накратко (темата е доста обширна), това е нещото, с което се занимавам през свободното си време.

 

:smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, много ти благодаря за обширното и изчерпателно споделяне по тази тема. Ферпласт беше първоначалният ми избор, но в последните няколко дни разсъждавам за Juwel Rio 300, защото добавя едни стотина литра повече от най-големия 240-литров на италианците. Определено са подходящи, особено за не толкова запалени ентусиасти, а и лаици в акваристиката. Имат си всичко - филтри, нагреватели, таймери. За визия не отварям и дума - поне според моя критерий за естетика и завършеност са пример за феновете на сектор "направи си сам". Растения не мисля да гледам, бих искал да постигна или поне да наподобя естествената среда за отглеждане на рибите от Танганайка, Африка. А там релефът е относително равнинен, скалист, без почти никаква флора. Надявам се в скоро време да постна и малко снимков материал, засега събирам средствата за самото съоръжение, шкаф под него, не на последно място е и "пълнежът", който, бидейки от някоя по-екзотична порода, може значително да надвиши перото "местообитание".

За твоето хоби - искрено ти завиждам, мен също много ме влекат тези машинки. Малко по-различни де - влакчета, релсички и какви ли не умалени модели на железопътния транспорт. Какви неща има на Пико... Бедна ти е фантазията. Но за това май му е минало времето. Или поне аз не се виждам да бърша пода по пантофи, залегнал върху някое локомотивче и пуф-пафкайки след него.. Може би ще се опитам да заразя с тази си страст деца, внуци (ако е рекъл Господ).

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В свободното време /най-вече Неделя/ обичам да изляза с приятели да пийнем по биричка и после да отидем да гледаме и подкрепяме любимия отбор независимо къде играе :) а той е : ЛОКО ГОРНА шаляляляля

Друго хоби ми е да пътувам , да обикалям родината и да намирам интересни кътчета за почивка .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Моето хоби са животните. Всякакви животни , като повечето които са домашни любимци сам ги имал. В момента имам черен мопс женски( много голям дивак), аквариум с малко неонови тетри и един откачен папагал(вълнист).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава тема,поздравления.

Аз в момента се "халосвам" по фотография.Обичам да правя хубави снимки.

Нямам много време за хобита :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава тема,поздравления.

Аз в момента се "халосвам" по фотография.Обичам да правя хубави снимки.

Нямам много време за хобита :(

Всички знаем, че си доста зает човек. Всеки от нас де...

Хубаво "залитане" си имаш, но може би е едно от най-капиталоемките. Аз цял съзнателен живот в размисли и дилеми "DSLR vc Digital" си оставам без нито един фотоапарат (изключвам телефонните псевдоснимачки).

Всеки колега може да си пуска и няколко снимки, за да бъде неговата радост споделена...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава тема колега. Аз винаги съм съчетавал работата с хобито - интересувал съм се от интернет технологии, микроконтролери, промишлена електроника, това съм и правил. Това ми е и образованието. Това е 'правилният подход'. Продължавам да си го правя и сега...но..

Но отскоро се интересувам от Калиграфия - да това е 'изкуството на красивото писане', ако някой се чуди. Да - разходи няма кой знае какви (е не си купувам писалки паркер все още), само разни таблетчета.

Още съм начинаещ, но мога да кажа какво точно е Roman Uncial примерно :mrgreen: Всъщност занимавам се с безсмислици...

Ама не е ли така с всяко хоби. Правиш го и ти не знаеш защо.. :).

Искам да попитам - някой задавал ли си е въпроса, защо се появява 'хоби'. Може би има някакъв проблем... и това е 'бягство от проблема'. Просто всеки, ако се сети кога за първи път е почнал да събира цигарени кутии или да рендосва дъски или.. каквото там, може би ще си отговори.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хобито е да доставя удоволствие и да те разсее от ежедневните главоболия. Всеки път когато погледна витрината с diecast автомобилните модели ми става едно такова приятно. Лятото пък най-обичам да изкарам на разходка някой от RC, авто моделите или да направя някой и друг полет с един от авиомоделите ми. Всеки си търси начин да избяга от ежедневието. Mishelle, би ли раздул малко повече за моделите ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен за темата!

На днешно време който има много време за хобита или е безработен или не е женен :mrgreen:

Иначе аз като имам свободно време си човъркам по колата нещо, защото винаги има какво да се прави или донаправя по нея.

Много обичам билярд и снукър! Ако има някой запален по тези игри, ще се радвам да поиграем някой ден ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен за темата!

....

Много обичам билярд и снукър! Ако има някой запален по тези игри, ще се радвам да поиграем някой ден ;)

Ето един "съмишленик". С удоволствие бих ти правил компания на масата, на онази, зелената!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък напоследък по фитнес съм се запалил.

Иначе вободното време си убивам с гледане на сериали...което не е точно хоби разбира се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато е разрешен риболова на пъстърва, през почивните дни съм по поточетата и реките да я търся /говорим за надморска височина 1400-1800 метра /, сега през зимата си почивам с фитнес и разходки в гората!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, нещо наистина свежо като тема и интерестно. Като цяло се интересувам от съвременни кораби, събирането на снимките и техническите им характеристики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Ей това снукъра е голяма мания , но за сега съм само публика , щот много обичам да гледам особено , когато играе The Rocket smile035

Инак до сега съм се занимавал с какво ли не ... в началото беше авиомоделизъм , после фотография , после електроника (нискочестотни усливатели) , компютри , мрежи , докато не се появи баба (от снимката долу в ляво) и от тогава не ми остава много време за хобита от нея и малкия и брачед (от снимката долу в дясно) smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз събирам Diecast автомобили

http://thunderbolt.snimka.bg/hobby/modelite.517639.all

smile021 снимките не са много актуални, скоро може да направя нови.

това ми е основното, иначе се занимавам и със стендов моделизъм. също така харесвам компютърните игри и от сравнително скоро и тези за Play Station3 smile035

към списъка с тихите лудости може да се впише и колекционирането на билети от всякакви мероприятия, на които съм присъствал. в стаята ми също има и около 40 плаката на различна тематика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото за което ми остава време е ФУТБОЛ- с колегите играем редовно на игрищата в Младост.

Иначе някога,като ученик страста ми беше БИЛЯРД, но не съм пипал щека от мнооого години.Гледам СНУКЪР с удоволствие (най-вече Рони) и с още по-голямо удоволствие бих си припомнил как се държи щека, ако има запалени по снукъра съфорумци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да играем наистина снукър трябват много тренировки, ама може една форумно-билярдна среща да направим :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да играем наистина снукър трябват много тренировки, ама може една форумно-билярдна среща да направим :D

аз преди години бях в отбора на Гранд Хотел варна по билярд....така че съм МНОООГОО голям фен.И бях много добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да играем наистина снукър трябват много тренировки, ама може една форумно-билярдна среща да направим :D

аз преди години бях в отбора на Гранд Хотел варна по билярд....така че съм МНОООГОО голям фен.И бях много добър.

я гледай ти! :-k

и моето хоби беше с билярдна щека в ръка,но доста отдавна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да играем наистина снукър трябват много тренировки, ама може една форумно-билярдна среща да направим :D

Аз съм "ЗА". Кажете удобен ден и час за феновете на билярда и съм на линия. Имам предвид колегите от София..

Радвам се, че се включиха повечето от редовните във форума. Не е задължително да ни сближава само общата към чешката марка любов, нали?!

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в свободното време при първа възможност отивам в гората да гоня "Михаля"

post-1403-138453352813_thumb.jpg

post-1403-138453352818_thumb.jpg

post-1403-138453352821_thumb.jpg

post-1403-138453352826_thumb.jpg

post-1403-138453352832_thumb.jpg

post-1403-138453352834_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.