Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Набези върху автомобили - размисли и страсти


C2H5OH

Recommended Posts

Пускам темата за да се оплача, пък и колегите да имат предвид да си понаглеждат колите.

Тръгам аз сутринта за работа, сядам, врътвам ключа, колата пали и гасне. Чудя се аз какво става, въртя пак......не става. Акумулатора падна. След много мислене, поливане на изпарителя с топла вода и т.н. и т.н. поглеждам отзад и какво да видя......ауспуха запушен.......С МОНТАЖНА ПЯНА!!! Чудих се да се смея ли, да рева ли, да псувам ли. Па фанах клещичките с тънкия връх и една отвертка и ръчкай, дърпай, ръчкай, дърпай та поизвадих по-голямата част. После се примолих на една хладилна "Верея" да ме задърпа, та колата сама си повърна остатъците и се отпуши.

Колеги, пазете си колите. По телевизията гледаме какво се случва, тая сутрин на мен ми дадоха подаръка за рожденния ден, Тунингманията пусна цяла тема за това. Много лоши неща се случват. Фнимавайте къде спирате, паркирате или си оставяте колите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следи разхода, ако се окаже повишен- сваляй задното гърне, може да е останала пяна на място, където не си успял да бръкнеш. А за опазването- не ми се спи в кола...

 

п.п. тоз пък пендел се е охарчил с пяната, има и значително по-подръчни материали за такава цел

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това прилича на съседско отмъщение за паркомясто.

 

Ама какво да правим, да спим по колите ли? Егати, да живеем в страх за едната ламарина. Шибана история. ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен като са ми спирали пред гаража съм затапвал с картоф , за да може чиляка да си го извади с тюрбошонТ :D . Методът с пяната на патент на esto, но тряяя да се вкара с дълга сламка за да не се вижда ... smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати и ужаса. И аз моята е спирам на улицата. Под прозорецана спалнята ми е. Гледам е по 4 пъти на вечер. Някакъв АД е. Честно не знам как полицията ще се справи с това...

 

А какъв трябва да си за да посягаш на чужда кола по такъв начин, не ми е ясно!? Колко трябва да си депресиран п@д@раст за да го правиш? Предполагам, че са някакви малки деца в София. За другите градове не знам. Това пълна простотия. Върха на човешкото безсилие. То не са футболни агитки по стадиони. Някакви дето се правят на расисти. Наркоманчета нещастни дето чупят коли за едно CD. Абе пълна трагедия е. Какво им става на терзи хора? Къде се крие причината за тези идиотщини? Не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой "мил" съсед ми пукна предното стъкло на Октито още първата седмица след като я купих. После поредица от развалени плодове хвърляни по нея, костилки от сливи, праскови, фасове, драскотини и т.н. Шибан народ сме и това си е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен това с палежите пък ми прилича на някаква секта нещо сорта: " Не на колите ,- Живот без коли " . Бая надъхани !!! :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с пяната наистина прилича на някой недоволен съсед. :-k А относно палежите, като нищо може да са прави като казват, че целят да внесат смут. Не случайно чух, че разузнаването се включва в разследванията, защото вече се смятало, че е тероризъм това с паленето на коли. Абе гадна работа. На никого не пожелавам да се случи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с паленето не знам кой го измисли - наркопласьори, застрахователи или собственици на паркинги. Но според мен в момента това си превърна в мода сред дебилни келеши дето се забавляват от това което правят. Което е вече голям проблем, защото не е като да хванеш един и да му нашокаш канчето. Тия вече го обръщат на забавление и себедоказване. И колкото повече става модно, толкова полицията ще има по малък шанс за каквото и да е противодействие или наказание. Накрая ще се стигне до там, че просто ще чакаме да им омръзне... след да кажем 1000 запалени коли.... Щото полицията няма какво толкоз да направи. Всеки келеш с кило бензин, бутилка бира и парцал може да го направи. Ако случайно го хванат - законово е почти ненаказуемо. Отделно, че върви гони 10ки сбъркани хлапета - "герои".

 

Много е интересна и психологическата страна на жертвите (демек всички ние). Да ти посегнат на колата го приемаме едва ли не, като да ти посегнат на живота. А си е една ламарина. Може би скъпа, може би не - ама ламарина. От там пък въпросните гаменчета намират лесен и безопасен начин да ни афектират до крайност - факт навсякъде където вилнеят анархисти, футболни хулигани и т.н. се палят и трошат автомобили. Защото знаят, че така, ще предизвикат общественото внимание и гняв... Сбъркан свят, сбъркани хора сме. Като се замислиш колкото коли се палят, толкова и хора умират от катастрофи на ден, ама обществения отзвук за умрелите е много по-малък. Въпреки, че това са невъзвратимо загубени хора, а не ламарина...

 

Аз затова се старая да не се обвързвам много - много с колата :) . Каквото - такова. Да не се случва, пък ако се....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то и аз не съм толкова обвързан с моята кола. Все пак е на улицата. Не съм и купил гараж.

НО това ли е начина да се докажеш!? Да запалиш няколко коли? Едно време пушехме за да покажем, че сме "мъже' в училище. Сега палим коли и се бием по стадиони. На кому е нужно? smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята я бяха омазали с омекнали джанки в Добърско, докато съм бил в църквата, която е национален туристически обект :mrgreen: Иначе и аз вечер я следя моята по няколко пъти. Не ми се мисли какво бих направил ако пипна един такъв "злосторник" smile096

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти работа, Мишо...дано да минеш без смяна на гърне!

Това с пяната наистина прилича на някой недоволен съсед. :-k А относно палежите, като нищо може да са прави като казват, че целят да внесат смут. Не случайно чух, че разузнаването се включва в разследванията, защото вече се смятало, че е тероризъм това с паленето на коли. Абе гадна работа. На никого не пожелавам да се случи!
:smt017 "Трактора"... Ако полицията не ги хване, ще го направят застрахователите, щот тея хич не обичат да плащат :-k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата история с палежите ми намирисва на работа на застрахователите ! Нека се провери в КФН с колко са се увеличили застраховките автосаско. По репортажите гледам повечето запалени коли са на по 15+ години който със сигурност нямат Каско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше и запалени коли с Каско. Освен това, според приятел адвокат и да имаш каско - в подобна ситуация духаш супата.

 

Основна клауза във всяко Каско е, че не изплащат щети ако виновно са причинени от застрахования или свързани с него лица. Точно за да се избегнат случаите в, които някой и драсва сам клечката за да вземе застраховката. Въпроса е как се доказва, че не си я запалил сам. Единствения начин е полицията да хване този, който наистина я е запалил и да докаже, че не си свързан с него. А сещайте се кога ще стане това. Даже и да го хванат, подобни дела се влачат с години... Другия вариант е застрахования да заведе дело в, което да доказва, че не си е запалил сам колата. Което само по себе си е лудост и пак ще се проточи с години.

 

Въобще каското в общия му вид не помагало особенно при палеж. Макар, че с оглед на последните събития, няма да се учудя, ако застрахователите почнат да предлагат допълнителна клауза палеж, срещу завишаване на застрахователната премия естествено!

 

Ако върви по конспиративния елемент, тия с платените паркинги имат най-голяма далавера от ставащото. Макар, че и там абсурда е пълен, защото те деюре не носят никаква отговорност за колата ви и ако нещо и се случи... просто ще вдигнат рамене и толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичката тази работа с палежите как си мислите дали е възможна да стане в Арабия - Дубай, Абу Даби, Катар и т.н. Там даже не искат и да си помислят за такова деяние, защото при залавяне бесилото му е малко, първо ако не му отрежат ръцете на живо и парче по парче ще го режат.

А тука какво става? Дори и да ги хванат пак ги пускат с гаранции и силни адвокати. Измислят някаква причина и пак е на пътя, пак е на свобода, пак е между хората да прави своеволия.

На България и трябват строги правила и закони и спазването им, както е било по времето на хановете. Тогава да видим кой ще посегне на чуждото, да си купи кола и да си пали своята, като му прави кеф да гледа палеж, а като е ербап и иска пак - да си купи друга и пак да си я пали, та да видим до кога ще продължи това хоби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

До някъде, тези които твърдят, че колата е само вещ, не са прави. ОК - физически е вещ, но.. За много хора, колата е нещо много повече. Включвам и себе си тук. И все пак тази вещ (и никоя друга вещ изобщо) не е виновна за постъпките на собственика си. Все едно - просто някои хора ги е страх да се изправят срещу други такива. Както някои от ВАС вече знаят, наскоро един 'убавец реши да ми издере "Octavia"-та. Вече знам достатъчно неща за него и му обещавам само възмездие. И преди някой да ме нападне, ще избързам да споделя, че не съм му направил абсолютно нищичко, че да се отнесе така с колата ми. Нито на него, нито на колата му. Просто съм бил в неподходящо време на неподходящо място. ОК! В случая, просто извади късмет, че имам очевидец и по номера на колата му, вече знам толкова неща за Полицая (да, правилно четете - Полицай излезе, че е), колкото не съм и предполагал, че могат да се разберат с няколко лични съобщения в този Форум и още толкова телефонни обаждания. Както се казва: "Expect - Unexpected" Господин Полицай ;) Иначе, относно вандализмът и аз, пред блока, в който живея последните 29 години, от общо 30 годишният ми живот, ми нарязаха 16 гуми, чупиха ми няколко пъти стъкла (предно, задно и странично), огъваха ми рамената на чистачките. Едно знам - до сега не съм чупил ничия вещ, нарочно иии, какъвто пример ни дава Държавата, трябва да го спазваме всички ние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още 3 коли тази нощ са били запалени в София, това казаха по БТВ преди няколко минути, до кога ще продължи всичко това???

Като гледам май става ЛУКС не да имаш кола, а колата ти да не е от изгорените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още 3 коли тази нощ са били запалени в София, това казаха по БТВ преди няколко минути, до кога ще продължи всичко това???.....

Докато не възстановят лагера в Белене!

Демокрация ли?!.... smile011

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С повечето от вас съм съгласен, но...1. Бях паркирал на паркинга. Освен това мразя да паркирам накриво и да запушвам други коли. 2. Не бях последния на паркинга, т.е. имаше още 2 свободни места до мен. 3. Мислих нещо да не би да съм напсувал някой комшия, да съм ***л жена му, да съм му ударил колата, не не съм.

Чист вандализъм си беше това.

Иначе по отношение изчистване - справих се в случая на 100%, въпреки че злосторникът беше натикал тръбичката на спрея доста надълбоко и постепенно беше изтеглял назад, абе личи си че ползва такава монтажна пяна в ежедневието си. Добре че подхарчва масло фелата, та не беше успяло да залепне баш къ си требе и отначало с клещички с дълъг връх, отвертка и майката успях да издърпам около 80% от пяната и кат запалих колата си повърна остатъците.

Абе гадна работа. Тва са комшии от съседния блок. Там на 3 реда се паркира, а пред нашия вход винаги има места. Та от яд, че се ширим един вход на един паркинг правят мизерии. Ама лошо ако го набараме кой е. Ше има да го боли гъзаааааа (не физиономията).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"цецко, цецко, ти си прост дебил

дано изгори и твоя автомобил"

 

 

това с паленето е тотално безумие, в същото време начин да съсипеш в голяма степен живота на човек. и за какво ?

винаги съм смятал че ако имаш проблем с някого, той трябва да се реши на живо. няма смисъл колата да става ненужна жертва на някакъв задочен спор. ако някой има да ми каже, да дойде да ми плесне два шамара, аз да му плясна два шамара, после да пием по бира и да се разберем. но защо хАвтомобила, с който на 100% си вадя хляба ?

 

също така къде е тази невероятна полиция дето ни пази ? защо един не излезна да каже: Ами ние сме достатъчно прости да не можем да заловим шепа хора? и то хора, които нанасят пряка щета на нормалния човек. мен лично много слабо ме тресе какво са направили "наглите" "октоподите" "шушумигите", не искам да чета как са хванали някакъв мега престъпник, дето практически никога няма да разбера и усетя какво е правил. а явно тези бастуни, които палят наред не са в графа "опасни престъпници"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми какво да направи полицията? В интерес на истината поне в нашия квартал последните дни е пълно с патрулки, спират, разпитват, обикалят... и пак запалиха колите под носа им.

 

Замисли се, ти ако си такъв келеш, какъв е шанса да те хванат? Трябва ти едно шише бензин и един парцал. Заставаш в някой тъмен ъгъл и просто мяташ бутилката. Ако внимаваш шанса да те гепят е почти никакъв....

 

Единственото което могат да правят полицаите е да обикалят и да се надяват някой от келешите да се издъни... Въпроса е какво ще правим с останалите келеши, защото това явно се превръща в мода... Освен всичко друго това си е просто хулиганство по НПК, колкото и да плямпат глупости за тероризъм, това правно не може да издържи в никой съд. Единственото от което трябва да ги е страх подпалвачите са собствениците на колите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В моя квртал също снощи минаваха доста пъти две патрулки- Нива и астра, спираха рзпитват хора. Що се отнася до простото хулиганство дето каза колегата- то е квалифицирано престъпление вече - в особено големи размери е /70 автомобила има до мемента/, а и ако са няколко човека подпалвачите може да е и "участие в организирана престъпна група" и наказанието става доста солидно.

Според мен поне въпроса е човек и сам да си извърша действия по смоохрана като му стои колата пред блока, защото полицията работи но дали ще успеят да ги хванат не се знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.