Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как Бил Гейтс ще направи света по-справедлив ?


FAV135

Recommended Posts

Вижте го този пенсионер. smile001

На "младини" оправи операционните системи, сега се е хванал пак да се бърка в неща, които не разбира. После защо младите нямали "добър пример". Напротив, имат - ето този. Нищо не разбира от икономика, но за сметка на това е "много против пушачите" :).

 

"Когато данъците се повишат, ще има по-малко пушачи и по-малко хора ще се разболяват."

Да, наистина по-малко хора ще се разболяват, просто "няма да им е до това" хахаха.

smile027 .

 

Да бъдем положителни все пак, добре е, че поне не се интересува от хирургия и от бърза помощ.

post-6-138453342388_thumb.png

post-6-138453342391_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той си опраи бозиндоуса са и световните финанси ша оправа ... човек без работа и 50 милярда от балъци ... дано не го вземат на сериозно .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що плюете човека....и що плюете Windows ???? Който не иска - да не ползва продуктите на Майкрософт, има си алтернативи. Евала на човека - успял по един или друг начин. И след като по един начин е успял да промени света, защо да не успее да го направи и по друг начин ????

 

Много е лесно да се плюе по идеите на някой, по трудно е да се повярва че нещо може да стане и още по трудно е някой да помогне да се осъществят тези идеи.

 

п.п. А на темата за цигарите съм толкова докачлив, че няма на къде повече. Нямам нищо против всеки да си има навици...но нека не пречи с навиците си на другите хора. И аз си имам навици и мои приоритети - но не ги натрапвам на никой и не преча с тях на никой. Миналата зима се скарах с една лелка - която пушеше в заведение в което изрично беше забранено да се пуши. Станах и отворих вратата - и тя ми се развика как съм бил несъобразителен и нагъл. Стана и затвори. Пак станах и пак отворих вратата - тя стана и отново я затвори и взе да ме обижда. Е познайте какво и чуха ушите и какво нещо се наложи да изтърпи жената заради това нейно държание.

 

 

Малко се отплеснах но............. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно, съм съгласен! За какво плюете уиндолса първо, че върши перфектна работа, всички го ползваме 90% съм сигурен, че хората, които четат форума ползват уиндолс и то КРАДЕН демек е без пари! Разбирам да си дал пари да коментираш ама като една стотинка не си дал и да мрънкаш не е редно. Отиди дай 600лв за пълна версия на уиндолс 7 и тогава викай, че е бузиндолс и че трябва нещо да се прави по него, а не да ми го сваляш от замунда! Или си дръпни Линукс или пък Убунто, Това са достъпни програми и ако не се лъжа безплатни! И така!

 

А че не разбира от икономика е ясно от каквото му трябва си разбира и е безкрайно богат от това, че ги чатка нещата. На такъв човек освен да му бича евала няма кво друго да му кажа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що плюете човека....и що плюете Windows ???? Който не иска - да не ползва продуктите на Майкрософт, има си алтернативи.

Щото е мръсна ,продажна и алчна масонска гад! И вместо да си гледа бъгавите виндовси - тръгнал да раздава за друго "акъл". smile150

В знак на протест срещу това изказване на чичо Бил, от утре мисля да мина на ОС Ubuntu... примерно. smile011

Ако успея и драйвери да си открия за хардуера на щайгата, ще е чудо smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от малкото милиардери, на които свалям шапка!

 

А бъдете сигурни, че тоя разбира от икономика, много повече от колкото всички във форума взети заедно. Най-малкото защото управлява дълги години компания с бюджет колкото БВП на няколко държави като България :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв Гейтс бе.....,радвайте се,че ще ходим без пари на море в Гърция след като си върнат драхмата! :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...а може би защото човека(Бил Гейтс) мисли различно и напредначиво е постигнал(и задържа) тези резултати....и може би само хора, които се отличават от стадото успяват..... :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само едно ще кажа, че гледам избива го на нещо като спор, което е безпредметно. Препоръчвам на всички, колкото и да им е трудно, да ограничават използването на уиндоус, особено в мрежова среда.

Пенсията по-горе според мен не е дал нищо на света. Никаква идея не е това да направш PC-то общодостъпно. Сами виждате, че се ползва за нелегално сваляне и гледане на филми. Пука му на простия юзер какво точно представлява. Затова и нещата отиват натам всичко да влезе в телефоните с тъчскрийн. Междувременно обаче този успя да направи нЕкви пари, продавайки на хората ненужни им PC-та. И сега се чуди какво да ги прави - най-вероятно ще ги прахоса в безсмислени проекти да спасява Африка. Парадоксално, но това са "нашите/вашите" пари. Живи свидетели сме на цялата история - да не изброявам. Микрософт купува Стекер, след като Стекер ги осъди за нарушен патент в компресията на данни. Микрософт налага малоумния си пакет дабълспейс причинил толкова много загуби на данни(разбирай прахосан човешки труд!) Епохата на интернет - Микрософт се учи що е това TCP/IP и се опитва да създаде сървъри!!! Още си спомням ситуацията, при която в едно министерство помолих сисадмина да убие един процес на "сървърната ОС" NT 3.5 и на въпроса ми - готово ли е? Той ми каза Ооо, много е рано още - следобяд по някое време, стои ми в статус "Marked for deletion". smile091 smile091 . И винаги е било така - абе не е добре , ама изчакай да излезе сървис пак 1, сървиз пак 3 и сървис пак хх. Имам чувството(и не само аз), че тази ОС е измислена не за да си свършиш работата, а да може всеки да цъка там с мишката. Т.е. всеки да може да се изживее като сисадмин, "бога на мрежата" или ба ли го кво. И що? Защо е нужно това? ЗАщо всеки трябва "да може да се оправя" с ОС-а? Това разбира се е само външно, реалността е друга - винбоз-а е много по-труден и ненадежден за сериозна работа от юникс-базираните системи. На мен специално няколко пъти ми се е налагало да се разправям с дивотиите на тоя Чичо - последния път беше малоумщината MSSQL - или както му казват TSQL(Transacti0onal SQL), сякаш те са измислили транзакциите. Изобщо тоя до каквото се докосне все го смачква и го обръща на пари и то на малко пари. Човешкият труд не е евтин бе!!.

Оракъл, които също са яки "печалбари" например не преследват употребата с некомерсиална цел, но тези тук не - трябва да си го платиш независимо че ще ти стои като украса и дори те дразни.

Сетих се, че само преди броени дни почина един доста по-смислен човек, оставил на света наистина ИДЕИ. А този - какви идеи, какви 5 лева. Уредил се с поръчка при АйБиЕм и хайде да мачкаме яко иновативните компании.

За мен този е същия като прекупвачите на зеленчуци у нас. Диктува на производителите на периферия да измислят хардуер, които да става за неговите бози, има си рамково споразумение с тях и си делкат парици. Който не слуша от тях - нЕма реализация в бозата, къде ще ходи.

Микро-софт патентовала дабъл-клика с мишката. Толкова много държави го махнаха това недоразумение от държавната си администрация - например Перу, Русия.. включително и Китай(имат си свободна разработка). И тук не е въпроса за "крадения уиндовс". Защото съм сигурен че има хора които влизат и с андроид и със симбиан във форума. Ще остане спорен единствено въпроса - необходим етап ли беше от човешката история "Персоналният компютър". Според мен - категорично Тц! Хайде наздраве и да видим кво ще стане с драхмата. ДА бъдем положителни, както казах.

smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Лъчо, много си се надъхал друже smile096

Днес не можа да отвориш един windows линк, който ти пратих, и гле'й к'во ста'а smile048

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не разбирам :-k Яко "хейтване" към най-популярната OS за настолни PC-та ... с над 80% популярност (ЦЪК). Какво повече има да коментираме ?!?!? Това е като да гледаш бяла стена и да се опитваш да убедиш другия, че е черна smile049

 

Дали разбира или не от икономика не знам, но със сигурност има достатъчно пари за да плаща заплатите на цяла България в продължение на години. За мен това е показателно колко "некадърен икономист" е.

 

Иначе ми харесва типично българската черта - хейтваме, без да посочим алтернатива. Или, в най-добрия случай, сме чували за алтернатива, но никога не сме я пробвали.

 

Иначе на мен ми е лесно - ползвам си Windows-чето (BTW легално) и в него си пускам виртуални машинки с Linux и друга екзотика. Пък нека ми е зле :smt032

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FAV135, пропусна Иван Костов и Бойко Борисов като основни ятаци в казузата на тоя пенсионер.

Споменатия чичко, няма нищо общо с ПЦ за като идея.

Тя е на споминалия се скоро и споменат от теб човек направил много.

На този чичко идеята е точно обратната - нещо което да ти е нужно даже и без ПЦ.

Сам се досети какво е.

А това, че не ти харесва - твоя воля.

Интересно ми е да ми кажеш как Оракъл не са комерсиални - би ли ми обяснил преди 5-6 години сигурно имаха версия за сваляне на сайта?

Предполагам, че на него идеята му точно това е била - да създаде ОС която всички да псуват - той си е скрит мазохист.

И ми е интересно кой си слага Оракъл за лична употреба - за форумче или за галерийка?

Или великия споминал се маркетингов гений - където да пръднеш трябва да си платиш.

Но той видиш ли е смислен - влага всичко в печалбата и новите си идеи.

Но този разбираш ли не става.

Ми явно тоя е тъп, ма всички компании за периферия са още по-големи тъпаци, но тука в България сме най-големите умници.

Иначе е малоумно да се бориш с глада и липсата на питейна вода - така е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв Гейтс бе.....,радвайте се,че ще ходим без пари на море в Гърция след като си върнат драхмата! :smt030

 

 

ХахаАХАХаХАХаХа, баце Ники, много си голем! smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дето "мразите" уиндоуса, да ви питам ей така помежду другото:

 

Участвали ли сте някога в проект за написването на нещо толкова мащабно като Уиндоус в екип от няколко хиляди човека? Аз имам опит в доста по-малки проекти и знам какво е да се направи един читав продукт. Факт е, че Уиндоуса има бъгове. Ако някой от вас се занимава с програмиране и може да се закълне, че пише код без бъгове.... А какво остава когато въпросния код го пишат 1000 човека, надграждат го над код писан от 1000 други писали преди тях и т.н. Вярвайте ми написването на една операционна система е грандиозен труд. Хора в колите ви има процесори които изпълняват 1000 реда код и са пълни с бъгове, а нещо като Уиндоус, което е милиони редове код - да работи без бъг???

 

Непрекъснато чета, как Линукс бил много по-добра система. Толкова е добра, че 50% от хардуера напрактика не се подържа, освен ако не си GNU гуру и не си напишеш сам драйверите и патчовете. За да ползваш Линукс се изисква бая повече познания, това кара хората дето го ползват да се мислят за нещо повече от обикновенния Уиндоус потребител. А на Уиндоуса просто забучваш хардуера и той заработва. Инсталираш софтуера и той тръгва. Не ти трябва да ровиш логове, не ти трябва да пишеш скриптове, не ти трябва да патчваш. Е понякога не се получава и всички вият от злоба. Интересно е, когато не се получи с Линукса, същите тия запретват ръкави и със седмици се мъчат да подкарат една пиклива звукова карта или някакъв софтуер. И когато успеят с кански труд се чустват много горди и през ум не им минава, да вият против Линукса. Но ако на Уиндоус нещо не работи се псува яко. При все, че 50% от хората, които го ползват го крадат под една или друга форма. Но всички очакват всичко да е перфектно. И в 90% от случаите то е ПЕРФЕКТНО.

 

Между другото, ако се занимавате сериозно с ИТ, ще знаете, че самия Линукс, изключае ядрото е въшлив от бъгове. Просто го ползват много по-малко хора, за много по-специфични цели и бъговете не изскачат. А когато изскочат, ползващите го са принудени сами да намират решение на проблема, от което са много горди и след това не го смятат за проблем. С което не омаломажава заслугите и достойнствата на Линукс и подобните и системи - и зад тях седят много труд и пот, уважавам създателите и подръжниците на подобни продукти.

 

Относно Бил Гейтс - ако всички милиардери бяха натрупали състоянието си като него, ако всички милиардери бяха умни като него, ако всички милиардери бяха благородни като него, света щеше да е много по - добър.

 

Типичния милиардер в днешния свят е натрупал пари или от експлоатация на подземни богатства (Русия, арабите, диаманти в Африка), или с чиста спекулация (купувам нищо продавам го скъпо - Уолстрит) или чрез лихварство (банкерите) или чрез търговия (нищо не произвеждам, само препродавам с печалба). Малцина са тези като Гейтс които правят милиарди създавайки реални продукти. Още по малко са тези милиардери, за които парите сами по себе нямат значение, те са просто инструмент за постигане на целите. Човека, когато не са му нужни ги дарява за борба с болести, глад. А да ви е известно, че инвестира солидни суми за разработки на нови технологии за ядрени реактори? Погледнете го как изглежда, как се облича. Колко пъти сте чули Гейтс да се е замесил с манекенки (курви), да е правил изцепки на публични места и т.н. Да кара коли струващи изхранването на един малък град в Африка за година? Да има яхта струваща, колкото издръжката на екип учени и апаратура за 10 години?

 

Естествено злобарите му предпочитат милиардери като Абрамович, станали такива с престъпления, корупция и експлоатация на хора и природни богатства (които не са техни), които прахосват парите си по курви, коли, яхти и футболни клубове. Това е къде по - добър пример за милиардер, нали? Не създали нищо в жалкия си живот, вгорчили са живота на милиони, затрили са хиляди, на тях парите са им самоцел, те ги искат за да могат да ги харчат и да си купуват власт с тях. Но тях не ги псувате и мразите, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпочитам израза "недолюбвване" вместо употребения тук хейтване мейтване.. и подобни. А имаме си и българска дума "мразя". Е - не го мразА Винбоса :):) Просто ми е безразличен. Ако мразиш, значи все пак имаш отношение. А на мен ми е все едно дали го има или не. Оправям се и без негова помощ.

Не виждам каква е връзката по отношение на 80% популярност на уиндоус? Като е 80% - останалите 20 или 2 какво да правим - и ние ли да си сложим и да го залюбим. Все пак - всички карат Голф 2-ка, че 'ноо здрава кола', е - да си купя ли една? Или да се "ядосвам че нямам" :)

Има алтернативни решения на уиндоуса и където мога ги използвам. Какво като е трудно? Въпрос на принципи - по-добре да съм си чист, че не му нарушавам на бай ти Х лицензното споразумение. Имаше един прецедент преди години в Полша.

Отишъл представител на M$ в една фирма с 1000 компютъра и ги питал вие с каква ОС сте - ХР или 2000?

- Ама ние сме с Линукс

- А, така ли - ами ще ви таксуваме за 2000

Е не е ли наглост.

айде наздраве на бандата.

smile159

 

п.п. Цецо75, защото си казал за бъговете, а на български им викаме грешки - да има , всички правим грешки. Тук точно това е мотивът на този чичка - ползвайте уиндовс, ама си знайте че сте нарушители. Тотално разминаване с идеите на Стив Джобс, просто тотално.. какво да кажа. Каква идея е да караш хората да се чувстват все едно са ти длъжни с нещо? Тъпа, каква.. Ще патентоваш дабълклика - смешник ;)

Не се заяждам, просто споделям мнение :smt017

 

p.s.2

Относно Бил Гейтс - ако всички милиардери бяха натрупали състоянието си като него, ако всички милиардери бяха умни като него, ако всички милиардери бяха благородни като него, света щеше да е много по - добър.

Оо ти много си се засилил.. ако наистина мислиш, че този е благороден, наистина ще спра да пиша по въпроса. Все пак - най-важно е да се забавляваме и да не приемаме нищо лично. Ако ти е някакъв еталон Б.Гейтс - ОК - мир!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

п.п. Цецо75, защото си казал за бъговете, а на български им викаме грешки - да има , всички правим грешки. Тук точно това е мотивът на този чичка - ползвайте уиндовс, ама си знайте че сте нарушители. Тотално разминаване с идеите на Стив Джобс, просто тотално.. какво да кажа. Каква идея е да караш хората да се чувстват все едно са ти длъжни с нещо? Тъпа, каква.. Ще патентоваш дабълклика - смешник ;)

Не се заяждам, просто споделям мнение :smt017

 

Братче, всекидневно се сблъсквам с патенти. Какво се патентова бедна ти е фантазията. Проблема е, че ако Гейтс не патентова дабълклика, друг ще го направи. В момента идеологията е патентоваш каквто ти хрумне, за да не те изпревари някой. А до съд се стига, само ако някой ти накърни финансовия хатър. Просто патентоваш всичко, щото не се знае - знае ли се. И Джобс патентоваше всевъзможни щуротии. Факт всички си ползват дабълклика без да плащат на Гейтс, нали?

 

Относно чуждиците - "бъг" не е еквивалентно на "грешка". По специфично е, това всъщност е "грешка допусната при разработката". Ама последното е много дълго. Ако кажем, че Уиндоуса има грешки, не става ясно - концептуални ли са, идеологически ли, или са си просто бъгове. Бъг всъщност е мъъъъъничка грешка, която носи големи проблеми. Демек точно буболечка :) Факт е, че западняците ползва думата "буболечка", а не "грешка/mistake", нали?

 

Така, че мир да има - Уиндоуса има буболечки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо определяте всяко отрицателно мнение като хейтърско ... за мене това си е чист популизъм - от камбанарията на 50 милярда мога да казвам и да си правя каквото си искам или както един говорител на презиндента Ж.Желев едно време в захарната криза се изказа , че не му дреме , защото не ползвал захар и понеже не му обръщат много внимание трябва да го привлече - PR от всякъде ... аз не пия и какво значи ли , че трябва да заклеймявам всички употребяващи алкохол ?

Знаете ли колко пъти ще спаднат чернодробните заболявания ако се спре употребата на алкохол ?

Според различни изследвания между 40 - 45% от пушачите заболяват от различни форми на рак на белия дроб , но 100% от злоупотребяващите с алкохол заболяват от чернодробна цироза ... айде сега вдигайте се да спрем алкохола!

Колкото до бозиндоуса - от 2000 насам (както и преди него 95 и 98) не съм видял един да работи коректно без да му светят различни червени съобщения и като го преинсталирам какво прави пуска една камара глупости , които не ми трябва и после различните тестови програми разправят , че компа ми е като разграден двор е точно за това просперира и бизнеса с антивирусни програми ... знаете ли колко ще ни се подобри живота ако няма хакери и компютърни вируси ... айде вдигайте се да ги спрем и тях !

Е това е моето скромно мение ... колкото до оригиналноста на бозиндоуса и аз ползвам оригинално копие , но не го упдейтвам , защото със всеки следващ ъпдейт машината почва все повече да се влачи и търся решение със други вуншни за виндоуса продукти и го ползвам просто , защото съм юзър или може би защото вече съм му свикнал smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Re: Цецо75

Така е за буболечките, просто аз вложих малко по-философски смисъл в тая работа с "грешността". Малко не се връзва технически наистина. Това с патентите, имаш удоволствието "да се насладиш отблизо" на какафонията явно :).

Аз лично съм доволен, че току-що научих за една нова файлова система, която има бъдеще и е опън-сорс. Предполагам, че наистина има нужда от такива компании като М$, които да "пакетират в лесносмилаема форма" добрите идеи. Някой ден, като се появи тая файлова система в уиндоус, ще свърши работа на много хора. Като се замисля - това всъщност ще е реализацията на идеята. За какво се измислят разни неща - за да вършат работа. Имам мои неща които се монтират на електрокари в Русия, не взимам нещо за тях. Ама хората се кефят - това е важното. И аз се кефя, че не ме търсят за проблеми.

Принципно си мисля, че чичко Били наистина иска да помогне на гладуващите в Африка. Но всъщност още не е разбрал изглежда, че ще помогне на много повече хора и на себе си, ако отвори кода на уиндоус. Те са голяма корпорация и имат хиляди начини да печелят, няма да ги уязви това нещо. А сега действат от страх някой да не ги задмине - жалко е.

Ако реши да отвори кода - тогава ще го призная за авторитет. Ще видим, има време. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ядрото не може да си позволи да отвори. Там се съдържат неща, които по добре да не виждат бял свят :)

 

Пък и на него концепцията му е такава - продава ти черна кутия. Не те интересува как и защо работи - тя просто трябва да работи (друг е въпроса прави ли го.)

 

Точно обратното е с Линукс - там концепцията е - те ти тука тия бурми и планки - сглоби си сам кутията. Ако не можеш - те ти тука една сглобена от бай Иван. Тя си има свойте кусури, ама ти ще си я напаснеш някак. Ама не можеш ли? Ами прочети шибания мануал де. Ако и това не помага - прочети малко материали по съпромат и машинознание. Пак не става. Я виж там е един блог, един друг беше написал как става. Пробвай така.

 

Та така - профила на нормалния юзер на Уиндоус е човек дето не знае що е то компилатор, що е то патч, кърнел, защита на паметта и прочие. Той просто иска да ползва един инструмент, без да се интересува как е направен.

Линукс юзера обратно е човек, който и да не иска, ще му се наложи да стане специалист по TCP/IP, файлов I/O, кърнели и драйвери, ще рови до късни нощи в блогове и форуми, за да си сглоби някак си инструмента и едва след това ще почне да го ползва.

 

Затова един типичен Линуксчия никога няма да хареса концепцията на развитие и маркетинг на Уиндоус. Както и обратното, средния Уиндоус потребител, би получил мозъчно разстройство ако бъде оставен да се оправя с Линукс.

 

Бил Гейтс просто произвежда продукти за потребители с такива нужди. Затова и продукта му е успешен. Ако не ви харесва Уиндоуса, то вероятно сте Линуксчия или някакъв друг типаж и просто не трябва да ползват Уиндоус, а нещо друго.

 

Всичко това го казвам като човек, работещ и с Уиндоус, и с Линукс, и с разни други системи дето вероятно 99% от хората не са и чували.

 

Относно това дали Бил Гейтс е благороден човек или не - те делата му говорят сами. Както казах, сравнете го с типичния милиардер и вижте разликата.

 

http://news.ibox.bg/news/id_854576282

 

http://www.teenproblem.net/news/s/24134.html

 

http://profit.bg/news.php?id=65365

 

http://www.investor.bg/news/article/113562/346.html

 

и ги сравнете с:

 

http://www.millionaire.bg/article.jsf?f ... cleId=1145

 

http://www.bulgaria-news.bg/category/ye ... 29294.html

 

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=345353

 

http://vbox7.com/play:6cf5e625

 

http://vbox7.com/play:b50827b8

 

Всеки сам да си прави изводите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като един съвсем среден Уиндоус потребител съм абсолютно съгласен с Цецо! :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм съгласен с Цецо.

Опитах в офиса ни да наложа "Open Source" модела на работа, обаче точно за 4 дни нечовешки мрънкания се върна стария модел на работа MS Windows, MS Office (даже и OpenOffice под Windows не пожелаха).

Аз моята работа мога да си я свърша и на Windows и на Linux и на каквото и да е друго, същото и за още 15% от хората ми, но останалите 85% им беше като кошмар.

 

Та мисълта ми е ако прословутия Linux стане малко по комерсиален и се инвестират повече пари в него може да стане много добра алтернатива на Windows и да му вземе доста голям пазарен дял, но докато стои free това няма как да стане. Идеята му е много хубава, но няколкото ентусиасти, е може и да са много повече от няколко, пишат кой каквото хване/може/иска и то в свободното си време, координацията между тях айде да не кажа 0 но е минимална, няма завършен продукт, за който да се каже ето това ви е алтернативата с него може да се работи също толкова лесно колкото и с Windows и е също толкова юзер френдли.

 

Нещо малко като сравнение на времето по комунизма и демокрацията.

При комунизма - ти ще правиш това и това, то се прави така и така, отнема толкова и толкова време, параметрите му трябва да са такива и такива.

При демокрацията - ти ще правиш това и това, как ще го правиш сам си решаваш, гледай да влезнеш в сроковете без много компромиси, целта е параметрите да са такива и такива, но и да не са ще направим после втора ревизия/версия на продукта.

 

И все пак накрая всичко опира до парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dimibo, нЕма се комерсиализира.. всеки да си прави тва за което е "създаден". Той ще си намери път, ако се комерсиализира, ще минем на ФрисбиДи и така ..;)

 

Здраве да е.. и забавления

s_flag

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dimibo, нЕма се комерсиализира.. всеки да си прави тва за което е "създаден". Той ще си намери път, ако се комерсиализира, ще минем на ФрисбиДи и така ..;)

Здраве да е.. и забавления

s_flag

Именно, затова ще си остане само за ентусиасти, а не за шир потреба.

А Фрисбито (FreeBSD и другите клонинги на BSD) е друга тема, там free е free, щот Линукса е фрее ама не точно, а и нищо не споменавате за QNX, както казах все за ентусиасти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.