Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

проблем с дневни светлини на О1

joro_kem

Recommended Posts

колеги, каляската ми (О1 Тур 1.9pd tdi 74kW) има оригинален модул дневни светлини, закупен и монтиран в ЕТ Пловдив седмица след като същите ми доставиха колата през май 2008. при подаване на контакт светват предни и задни габарити, по време на завъртането на стартера загасват, а след като "умното" се увери, че алтернатора работи, се включват късите светлини, заедно с предни и задни габарити. до онзи ден всичко бачкаше безотказно без изключения в подължение на три години (винаги карам на светлини), но за съжаление изведнъж изчезна тази блага "екстра". предпазителя на модула е здрав (за всеки случай проверих всички предпазители и всички са здрави), открих обаче някои интересни факта:

1. при включване в положение габарити и в положение къси от бутона за светлини (с изваден ключ) нищо не се случва (освен че тръгва осветлението на таблото, включително и зумера не сработва), ако обаче включа лоста на мигачите в ляво или дясно положение, съответните габарити светват и зумера също бачка.

2. на контакт или при работещ двигател в положение габарити от бутона за светлини нищо не се случва (освен че тръгва осветлението на таблото), а в положение къси светят само къси светлини и лампите за задния номер, без нито предни, нито задни габарити.

3. плафона на купето работи както трябва, индикацията за отворена врата или капак - също.

някой от вас сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ми намирисва на развален ключ? Трябва да се направят някои проби, но ми е трудно да ти описвам, а и не знам какво е "умното" устройство и как е свързано. :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаш предвид ключа на светлините ли? а устройството май е единственото, предлагано от шкода за фабия1 и О1, но и аз нито съм го виждал, нито знам какво е точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 години по-късно...

да "поизтупам" темата - въпросното реле пак отказа. след запалване светват само габарити, но не и къси светлини. среща със следните кодове: AEV 0317A VK7 или 5J0-941589. от ЕТ вече не го предлагат, намирам го само в чешки сайтове за около 400 крони. накакви идеи откъде може да се закупи или поръча в България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да "поизтупам" темата - въпросното реле пак отказа. след запалване светват само габарити, но не и къси светлини. среща със следните кодове: AEV 0317A VK7 или 5J0-941589. от ЕТ вече не го предлагат, намирам го само в чешки сайтове за около 400 крони. накакви идеи откъде може да се закупи или поръча в България?

http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/50099-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-skoda-%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B5%D1%85%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на колегата rgc за отзивчивостта! бях решил да поръчам ново реле при него, но реших преди това да занеса старото на един приятел, който се забавлява с подобни проблеми, да го "погледне". та, оказа се, че по платката имаше 8 (осем) проблемни спойки и след презапояването им, релето отново работи коректно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте колеги!
Дано някой види темата.
Искам да попитам, може ли да се спрат по някакъв начин тези дневни светлини.Ако не!Може ли да се сменят дневните светлини от фаровете с тези на халогените?

Става въпрос за Октавия 1 ,2004.Австрийси пакет екстри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

би трябвало да имаш отделен предпазител за тях и ако го извадиш, няма да се включват автоматично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги!

Дано някой види темата.

Искам да попитам, може ли да се спрат по някакъв начин тези дневни светлини.Ако не!Може ли да се сменят дневните светлини от фаровете с тези на халогените?

Става въпрос за Октавия 1 ,2004.Австрийси пакет екстри!

Аз да питам обратното, как да разбера има ли възможност за дневни светлини в моята Октавия 1? И в случай, че има - как се активира?

Колата е 2003-та година. Със сигурност може софтуерно да управлява фаровете, защото има функцията "изпрати ме до вкъщи" - ако мигна с фаровете преди да излезна от колата, после светят определено време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш някакъв модул за управление на светлините, но вероятно не е фабричен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Благодаря на всички отзовалисе на молбата ми!
Къде се намира този модул?И как изглежда?Ще опитам сам да го намеря ама ще е трудно.
Благодаря все пак!!! B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.