Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Проблем със седалка

Sevi79

Recommended Posts

Здравейте имам проблем със седалката , много дрънчи при определена честота на вибрация, отнася се за дясната мисля че се е разхлабил болта от снимката но не мога да го стегна ](*,) не мога да демонтирам врътката за регулиране за да махна страничния панел на седалката който ми пречи за да стегна болта, не знам каква е последователността дали трябва да се махне седалката или може и на място? Моля за мнения :smt004

post-5477-138453314402_thumb.jpg

post-5477-138453314404_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема може да е в износване на зъбчатките на механизма на облегалката ... на Формана беше стигнала дясната облегалка на паваж сама да се смъква ако няма човек на нея.

Сваляш облегалката , разтапицираш до половина и ще видиш от всяка страна по два болта М8 , с които се държи механизма към облегалката . Ако не се лъжа врътката се вади заедно с четириграма на механизма , след което разнитваш планката , която държи двете части на механизма , в малката зъбчатка правиш три ямки на 120 градуса плътно до зъбчетата и слагаш три съчми с диаметър 3 мм. и сглобяваш с болтове М5 (за предпочитане с якост 10.9 и самозаконтрящи гайки) .

П.П. Не съм сигурен как е при Фелиция , но на Фаворит/Форман тоз капак е сцепен и се държи с две тапи към седалката .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това ти се струва много играчка...

...стигаш до момента с разтапицирането и яки заварки от всяка страна на фиксирана в удобно положение облегалка...

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, обаче нямам проблем с механизма всичко си работи по седалката само дето има луфт наляво надясно на облегалката което се дължи на хлабавия болт и дрънчи, трябва да има начин да се стегне :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тоз е хлабав , значи и задния болт е разхлабен , а него как ще стигнеш дори и след като срежеш ключа ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тоз е хлабав , значи и задния болт е разхлабен , а него как ще стигнеш дори и след като срежеш ключа ?

КАК??? smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отзад в релсите има два болта и отпред в краката има още два болта .

ОК, знам как се смъква седалка, добре ще я смъкна дано да стигна по лесно до болтовете на облегалката сигурно са без гайки ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрaвейте!Отстрани пластмасовите капаци са закочани към механиизъма огледайте хубаво седалката и ще видите.Внимателно с отверка ги разкопчайте,като преди това откопчаете и врътката.Успех!пп но при свалена седалка за удобство

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен с този отрязания ключ, между другото имаше още един разхлабен болт който беше скрит зад пластмасовия страничен панел който е закрепен с щипки, след като го откачих стягаш наред и проблема се реши. :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

интересно е че и примен се появи същият проблем на същата седалка. Като че ли тази тема дойде точно навреме. (аз също рязах лимбус) Само че при мен единият болт въобще го нямаше та го смених с болт с обикновенна глава за гаечен ключ. Защо според вас шофьорската седалка не дава такъв "дефект"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

интересно е че и примен се появи същият проблем на същата седалка. Като че ли тази тема дойде точно навреме. (аз също рязах лимбус) Само че при мен единият болт въобще го нямаше та го смених с болт с обикновенна глава за гаечен ключ. Защо според вас шофьорската седалка не дава такъв "дефект"

Защото при движение на автомобила е постоянно заета и лишена от вибрации спомагащи за развиването на болтовете, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.