Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Светва ми лампичката на таблото за волана...

haleev

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера ми светна лампичката на таблото за волана(става дума за Шкода Фабия 1,4). :-k

Отворих и видях че има хидравлично масло,волана ми се държи нормално,махнах клемите на акумолатора пак ги сложих;

но лампичката продължава да свети,Ще ви бъда много благодарен ако кажете от какво може да свети тази лампичка :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Вчера ми светна лампичката на таблото за волана(става дума за Шкода Фабия 1,4). :-k

Отворих и видях че има хидравлично масло,волана ми се държи нормално,махнах клемите на акумолатора пак ги сложих;

но лампичката продължава да свети,Ще ви бъда много благодарен ако кажете от какво може да свети тази лампичка :-k

Провери за всеки случай ремъка на хидравликата. На жена ми на шкодичката така ту светеше ту се оправяше, докато не падна ролката на алтернатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Провери за всеки случай ремъка на хидравликата. На жена ми на шкодичката така ту светеше ту се оправяше, докато не падна ролката на алтернатора.

а ти твоя ремък на хидравликата проверявал ли си го как е?Добре ли е? :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а ти твоя ремък на хидравликата проверявал ли си го как е?Добре ли е? :D

Да не би да е електрическа? :mrgreen:

Значи да провери ремъка на алтернатора, който задвижва и хидравличната помпа ако има такава, ако няма, очевидно влошената работа на алтернатора е оказвала влияние върху електрическите системи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амии,днес ходих на елкон,казаха че динамото не зареждало както трябва,иначе ремака е добре.....

е, малкия дявол...радвай се

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а можете ли да ми кажете каде се наамира хидравличната помпа,да видя дали не е загнил някое кабелче,казанчето за хидравличното масло е под акумолатора,но помпата каде е? :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами сега,ходих на два различни елкона и ми казаха че динамото не зареждало достатъчно,за нормалната работа на помпата...посъветваха ме да си оправя динамото...днес отивам на авто ел сервиз,майстора ми мери динамото и казваче зарежда добре и няма какво да му се прави,а лампичката продължава да свети,и си имам кормило....дайте някакъв съвет :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам броя на всичките ти посещения в разни сервизи, ми се струва, че щеше доста по-евтино да ти излезе да направиш една диагностика в Еуратек(~30лв). Там поне наистина ВАГ-КОМ-а им не е китайски и ще си "изпее" точно какво й има на колата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега прав си.в еура тек ми казаха,че било от някакъв сензор,който се намира на реиката,явно се е прецакал и трябва се смени,но е на кофти място.....този сензор давал инфо за градусите при завоите или нещо такова,така ми обясниха,...ама се чудя дали може си карам така или да го сменям :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега прав си.в еура тек ми казаха,че било от някакъв сензор,който се намира на реиката,явно се е прецакал и трябва се смени,но е на кофти място.....този сензор давал инфо за градусите при завоите или нещо такова,така ми обясниха,...ама се чудя дали може си карам така или да го сменям :-k

Толкова чест проблем е тоя датчик, че се чудя как веднага някой не се обади за него.

Виж тука, стр. 9:

http://vwts.ru/steering/fab/fab_gur_el_rus.pdf

(копирай линка и го сложи в браузера, линка не работи директно 8-( )

Явно не е критично, ама всеки сам си знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ако искаш в някой "прекрасен" момент да останеш без хидравлика - не го сменяй. Аз поне така си мисля. smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на всички,сега трябва да видя да сменя този сензор,дано се оправи.Noble,благодаря за линка,мисля че щее много полезен =D>

Моля ви кажете ми каде продават по евтин датчик защото в еура тек емн скъп,няма ли някаде подобен които да става зашкода фабия 2002г, 1,4 базов модел,ще съм ви много благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata..,по същия въпрос на друго място във форума си писал,че и от други видове коли може да се ползва датчик за кормилната щанга,който ще пасне и ще бъде по евтин от оригиналния на шкода фабия...ако желаеш моля те сподели от коя кола датчика ще пасне на моята шкода,ще ти бъда безскрайно благодарен....иначе шкодата е фабия,2002г;1,4;обикновена,8 клапана ,без климатик...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

Доста късничко,но да споделя и моя опит с тази лампа.Колата беше на 2 години,когато светна за първи път.Покарах 2 дена така,т.к. си имах хидравлика,но на третия хидравликата изчезна напълно и след като угасих мотора,повече не можах да го запаля-нямаше ток.Оказа се,че акомулатора си е отишъл.След смяна с нов всичко си дойде на мястото-и лампата си угасна и хидравликата си заработи както си му е реда.За мен беше странно,че това е първия сигнал за изтощен акомулатор.Имах чувството,че компа направо изключва хидравликата нарочно :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.