Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-club-bulgariatraxxas

Фабия1 климатика не работи

folka

Recommended Posts

Здравейте колеги.Имам проблем с климатика като е много горещо неще да работи,а фреон има.От какво може да е.Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане.

Проблема е по-сериозен, дай по-точни указания какво имаш предвид под не работи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

климатика неправи студено като е много горещо времето а филтъра е сменен натискам копчето то светва но неправи студено ако е по-хладно навънка сработва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да е от датчика,който е на питата в купето.

Да, това е по-вероятно от моето предположение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

аз също имам проблеми с климатика,и в ЕТ ми казаха,че проблема е в някакъв датчик който се намира в арматурното табло.Записал съм час за утре 31.05.11. ама ако някой ми подскаже някаква идея как мога да си го поправя без да ми режат главата в ЕТ,ще почерпя. Не искам да се хваля ама не са ми вързани ръцете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

аз също имам проблеми с климатика,и в ЕТ ми казаха,че проблема е в някакъв датчик който се намира в арматурното табло.Записал съм час за утре 31.05.11. ама ако някой ми подскаже някаква идея как мога да си го поправя без да ми режат главата в ЕТ,ще почерпя. Не искам да се хваля ама не са ми вързани ръцете

Ами успех тогава... smile027

http://wwwboards.auto.ru/skoda/353790.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Техническата мисъл пак е надделяла над строгите инструкции. Ако видите как е дадена смяната в сервизното ръководство свят ще ви се завие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да споделиш все пак и в какво се състои решението му!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се ще споделя.Подмениха ми датчика който мери температурата вътре в купето.Намира се зад арматурното табло и изисква свалянето му.Но в сервиза на "Шкода" се справиха за няколко часа.Казаха,че е чест проблем при Фабиа.Гаранцията на подменения датчик е две години.

Безпроблемно шофиране колеги!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Здравейте колеги. Тъй като проблема ми е подобен реших да попитам направо в тази тема.

Преди 2 дни си карам и изведнъж започвам да усещам жега в купето и се оказа, че климатика не духа студено. Пуснах го още няколко пъти, но не тръгна. След кратка почивка с колата, като тръгнах си заработи, но това беше до следващият път. Понякога след няколко опита тогава му скимва да заработи.

Като пусна климатика се чува, че перките завъртат, но когато не духа студено сякаш не се натоварва толкова двигателя (разхода е по-нисък по порд компютъра от обикновенното на включен климатик).

Бихте ли ме насочили от какво може да е този проблем? Дали би могло да е датчика в таблото? Ще има ли записана грешка в компа на колата, защото не святка лампа на таблото? Какво друго би могло да е и как може да се диагностицира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих в компа на колата и няма записани никакви грешки.

Датчика, който е в купето може ли да дава такива симптоми (да тръгва климатика когато си иска)?

Това има ли общо с налягането във системата, защото когато заработи си духа доста студено?

Какви биха били другите причини за това странно поведение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata извинявам се, че съм пропуснал да пишя какво е налягането, но незнаех от къде се проверява :)

Днес проверих и пишеше, че е 11 бара, което би трябвало да е ниско налягане (поне според информация за други марки коли).

Ако е така какво е редно да се направи. Някакви съединения ли има по инсталацията, които трябва да се подменят и да се напълни климатичната система наново с газ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На колегата който му смениха датчика за 140 лв ](*,) ако беше се разровил щаше да мине със 70 лв. - viewtopic.php?f=8&t=12607&start=15,

а относно спирането и тръгването на климатика - viewtopic.php?f=8&t=17629 :? ,

и аз съм така и не знам докога ?!? :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.