Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Разлика в цените за писта Междене (Габрово)


Recommended Posts

Тази година за пръв път бях на събора и ми хареса !

 

Обаче явно собствениците на писта Междене са ни врътнали здраво с цената за вход !

От мои състуденти от Габрово в последствие разбрах, че нормално входа за пистата е 1лв smile049

Явно ни мислят за големи чорбаджии, щом ни взеха по 4 лв !аз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

, в последствие разбрах, че нормално входа за пистата е 1лв smile049

Явно ни мислят за големи чорбаджии, щом ни взеха по 4 лв !

 

1лв за цял ден използване на пистата викаш? :-k

 

А сега сериозно - не виждам смисъл след всичките емоции около това да се "човърка в раната". smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е такава, защото заради нас беше забранено на редовните местни рацери да ползват съоръжението. А това си има цена. Нали не си мислите, че организатора има игра с тези от пистата :evil: щото имаше и такива пошушквания. За какво си го написал този пост??? Нали си платил доброволно и вече е минала работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе много коли, къде другаде ще търсим писта? Може ако е вярно, колегите от Габрово да кажат и да искаме такса от 2 лв за догодина. Едва ли идват по 50+ коли всеки ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иво, всяка година таксата е била 2 лева.

 

Тази година, поради сменените дати и късното решаване за програмата на събитието се наложи тази промяна в цената.

От 10-11 до 17ч всяка неделя се събирали там габровски/търновски и прочие фенове, които искат да си покарат.

 

Вариантите бяха 2: Или да сме само ние - срещу 2ен вход- 4 лева. Или да сме заедно с всички други които шяха да пристигнат (ако не бяха предупредени от Радо) и да си платим стандартна такса за уикенда- 2 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Вариантите бяха 2: Или да сме само ние - срещу 2ен вход- 4 лева. Или да сме заедно с всички други които шяха да пристигнат (ако не бяха предупредени от Радо) и да си платим стандартна такса за уикенда- 2 лева.

 

Само да добавя, че при втория вариант щяхме да имаме майсторско само на кукуво лято!

 

@slav.bg, какъв точно мислеше, че ще е ефекта като пуснеш такава тема (то поне пост да беше, ами то тема)? Или беше по-лесничко да не помислиш ? :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е ясен търсения ефект - пак организаторите на събора да го отнесат, по специално Mishelle. Като се видя, че въпреки отказаната му подкрепа и очаквания да се провали, след като събора се случи и беше страхотен, дай сега постфактум да извадим нещо дребно и да се опитаме пак да направим някого, който си е дал от времето, средствата и е вложил усилия, от черен по-черен. Грозно, много грозно. Смятам да я заключа темата утре сутринта, пък и да я затрия в един момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой както иска да разбира темата! Пуснах я, понеже разбрах от близки приятели какви са цените и исках без никаква корист и умисъл да споделя !

Чуствам се засегнат, че иначе уважавани от мен хора така остро скочиха , заради предоставената информация !

 

Като сте решили, заключвайте и трийте темата, но не е редно, все едно така се прикрива нещо !!!

 

 

Пак казвам, това не е насочено срещо никoй от форума !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво им се обясняваш - нищо не си направил - те че не четат си е за тяхна сметка.

 

Хванете се да четете какво пишат хората, а не веднага да скачате и да се защитавате взаимно без причина.

Човека ясно и точно е написал, че се съмнява в собствениците на пистата- обяснено беше за късната промяна и причината за 4 лева.

Какво се самонавивате и сами търсите конфликта.

Неизживяна радост да се направиш на важен - хубаво, но поне четете.

 

 

 

 

Edit: бях се въодушевил и за малко и аз да обвиня организаторите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека ясно и точно е написал, че се съмнява в организаторите

 

Не, не съм казал, че се съмнявам в организаторите, а в хората които стопанисват пистата ! Има голяма разлика и не искам да ме разбират погрешно ! Щото излезна, че сея някви бури и тем подобни глупости [-X :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, веднага ще поправя простотията, която написах.

Просто много се издразних и ми е останало от техните постове за организаторите в главата.

Много ясно и точно си го написал - две мнения няма по върпоса.

Извинявай отново за недоглеждането ми.

 

Поздрави

 

ПП: Престанете да давате акъл какво да става с темата - то само заключвате - вземете отключете нещо.

Като няма какво да кажете - поне си трайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, скочиха колегите срещу темата, е, и? Аз също се учудвам защо е пусната. В този ред на мисли, да попитам нещо: - Може ли колегата slav.bg да обясни например защо Соколски манастир предлага цени на стаите си без елементарни удобства в размер, равен на тези в нов три звезден хотел в Поморие например, където за 15 лв на легло на вечер, в активния летен сезон, получаваш кабелна телевизия, свободен достъп до безжичен интернет, хладилник, баня 10 кв.м със контакт за сешоар вътре дори, трапезария, балкон със маса, три стола и чадър, простор за дрехи, климатик, идеална чистота и перфектно обслужване и всичко това на 100 метра от морето? Срещу какво - за същите 15 лв на вечер на легло в Соколски манастир имаш удоволствието и честта да те лазят мравки нощем, водата в баните на манастира, където и ако ги има, да тече толкова силно, че ако речеш да се изкъпеш като хората, ще ти отнеме цял ден, без нито една закачалка за дрехи в стаите, гардероб или има или няма, както ти е шанса, а да не говорим, че за нормална брава на вратите на някой стаи изобщо не можеше да се говори - само мандало с халка сложено и точка, а ключалките на вратите и те беха кът, айде още една халка и един катинар, Вашата сигурност е гарантирана, само отвън разбира се, вратите не се заключваха отвътре.

 

Само споделям, не се оплаквам, но когато се изясняваха нещата за събора, колегата от Габрово защо не предложи алтернативна леглова база и писта, нали му е познат района? За себе си знам - не ме устройва да плащам пари за нещо, което не ми се струва, че е с такава стойност, затова няма догодина да взема стая като тазгодишната. Но не го правя на въпрос - някой е намерил място, уредил го е за нас за датите на събора, щом ще ида, се съобразявам, не коментирам, давам обявената сума и точка. Не сядам да правя сметка във форума колко е гушнал манастира и дали това са били реални цени за предоставената услуга. Ама колегата е от Габрово, не е плащал за стая в манастира, затова и не е зачекнал това перо по разходите. Като няма за какво - дай за едни 4 лева за пистата да се оплакваме. Още повече, че цената за пистата беше обявена и преди събора, на 29.04.2011 и тази тема не се отвори тогава, а сега. Сметки, сметки. smile175

 

А колко са хвърлили организаторите като пари, за да има събор, въпреки пречките и трудностите и дали някога ще успеят да си възстановят разходите изобщо - това не се отчита, за 4 лева се оплакваме. smile126 Как никой друг не го спомена тук, сами си отговорете. Собствениците на писта Междене и организаторите на Шкода събор 2011 са пряко свързани, няма как да е иначе, хайде опитайте се да направите драга и майсторското ей така, просто с едно отиване, в удобната за вас дата, без предварителна уговорка и изясняване на ситуацията, със още един куп други ентусиасти на самата полоса. Няма да се случи, както беше споменато по-горе от Сами и от Искрен, но се е намерил някой, който да направи така, че да се случи, е, срещу по-висока цена, предвид късно уточнената дата, но кефа цена няма.

 

Само един пример, много показателен, ще дам, какво се случва, когато освен участниците в Шкода събора на Междене присъстват и други хора от региона - дойдоха две Сузуки-та Самурай, пригодени за екстремен офроуд, поскачаха и подивяха малко по поляната и после хората в тях се наредиха да гледат гонките и майсторското. Ама се наредиха от свободната страна на пистата, че от там видимостта беше перфектна. Без изобщо да съобразят, че като застанат на няма и 10 метра от мен, ми закриват видимостта към втората половина на пистата, а аз съм отишъл да снимам клипове на гонките за паметното ДВД от Събор 2011, но в един момент снимам нечии глави, гърбове или кореми, при всяка гонка и освен рев на двигатели, се чува и коментар, кога по темата, кога за друго. Помолих ги 6 пъти да се дръпнат навътре, Искрен и Пепи също ходиха да говорят с тях. Това са само 2 коли и 5 души и то извън пистата. Създадоха временен дискомфорт само на мен. А ако се бяхме измешали със редовните рацери от района? Пълно мазало щеше да стане. Затова, за да сме си само ние и да си изкараме програмата на спокойствие - 4 лева. Смятам, че е оправдано.

 

Обвинявайки собствениците на Междене, хвърляте сянка на съмнение и върху организаторите. Като не ви се дават пари, не ходете по съборите, който не е уважил мероприятието, също не е редно да съди, си мисля, защото за нищо и никакво се разваля спомена за нещо, което се получи чудесно и зарадва доста фенове на Шкода в БГ и се омаловажава и пренебрегва труда на колегите, заети с организацията му.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази година за пръв път бях на събора и ми хареса !

Обаче явно собствениците на писта Междене са ни врътнали здраво с цената за вход !...

Аз не съм бил там и много-много нямам право да пиша, но от това, което чета по-горе, момчето съвсем не е насочило пост-а си към организаторите на събора, а към собствениците на Междене! Ясно е, че 4 кинта няма да бутнат никого, но пък е ясно и че всеки може да си направи сметка тези допълнителни 3 лева, умножени по N-броя участници, къде са отишли и да пороптае малко. Та личното ми мнение е, че неправилно смятате, че момчето обвинява Юли или някой от останалите! Eееееasy... Останете с положителните емоции и не си вкарвайте излишни глупости в главите!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, момчетаааа...

+1 и аз като zloQQ.

Като някакви деца сте... Човека - slav.bg - просто вметна, че е разбрал какви са цените на пистата, да не би собственика/концесионера да е надул нарочно цените, заради нашия събор, но не е казвал, че организаторите са изментили всички... Отговорихте му на въпроса, защо така се е получило с цените, какво повече има за спор и за писане по темата - заключвайте и работа има за целия китайски народ.

 

Не се карам на никого, просто ми стана смешно и не се стърпях... И браво на хората, които са организирали всичко, положили са труд, а не са казали "Я се оправяйте...".

 

Поздрави

 

s_flag

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А кой пусна джиповете на пистата да лудеят и да пречат на кадрите. И в моите снимки присъстват ма**а му! :smt0344

А за собствениците на пистата би трябвало да е все едно дали ще направят 50лв от местните рейсъри или 50лв от Шкода клуб рейсъри. Факт е обаче, че си тръгнаха с поне 200 кинта smile004 smile045

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалява, че късно пиша, не бях видял темата.

 

Нещата стоят така. Ако бяхме наели пистата в събота, входа щеше да е 3 лева. В неделя на нея се събират местни рацери. За да не бъдат допуснати, а пистата да е само за нас, входа скочи на 4 лева. Имах уговорка със стопанина на Междене, че докато ние сме там може да пуска и други гости, но без да имат право да се пускат, освен ако изрично не се договорят с някой от клуба, който има желание да се дръпне с тях. Причината за това ми решение е много проста - можеше да се появи човек, който иска да е гост на събора или пистата, но да не е с Шкода. Ако не е беше тази уговорка, той щеше да остане на портала...

 

Не знам колко от вас обърнаха внимание, но стопанина на Междене лично седеше през цялото време и до последно на портала, чак до закриването на майсторското. Не го винете, че е имало двама-трима неканени. Той като им е обяснил каква е организацията за деня, мислите ли, че е трудно някой да го метне, че идва само като гост? В тази насока смятам, че той спази думата си по нашата организация.

 

Относно входната такса от левче, за която пише slav.bg. Реалността на тази сума и това дали са ни надвзети пари може да я коментира с точност само Миро като предишен организатор на събора. Иначе думи като "приятел ми каза" не са подплатени и са несериозни. Освен това собственика тази година може да е решил да увеличи входната такса. Към това следва да добавя факта, който пропуска slav.bg и приятелите му от Габрово - пистата работеше само за нас. Което е достатъчно като довод за по-висока цена. Я идете на кръчма. Като клиент ще похарчите 20-30-40 лева за ядене и пиене на корем. А колко ще ви се върже ако наемете заведението само за вас???

 

Дани, упрека ти по смисъл е коректен, но в случая, при разигралата се "сценка" на пистата, за която явно не си в течение, е неуместен. Колегите "скочиха" с право, защото на Междене бях обвинен, че събирам пари на гърба на гостите...

 

На пистата бяха около 50 автомобила. На теория, дори всеки от тях да се е бръкнал с лев/два отгоре, сумата е твърде нищожна на фона на разходите, които всеки гост на събора е имал. И дискутирайки тук това левче, не се знае до къде/кого и с колко изкривяване може да стигне тази информация и накрая заради тази глупост да се окаже, че догодина Междене йок.

 

Който се чувства "врътнат", както пише slav.bg, да ми предостави начин и ще му дам разликата от решаващата за него сума в размер на 3 лева, така че входа да му се върже на левче.

 

С трици маймуни сме тръгнали да ловим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак ще си го напиша: Ако не бяхме резервирали пистата САМО за нас майсторско нямаше да има! Това също е добре да се има в предвид като се пише.

 

Относно скачането - ще продължа да скачам срещу теми които по идея предизвикват конфликт!

 

@hamsia, извинявай, но явно пак си спал накриво! На никой модератор не му е приятно да заключва и/или трие теми. Просто се опитваме да поддържаме нормална атмосфера във форума. А това изключва откровените заяждания и темите с провокативен характер.

 

Поздрави

 

PS: Както е писал Юли - с оглед събитията на Междене един такъв пост се приема значително по-остро отколкото при "нормални" обстоятелства. А това дори не е само пост ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз не съм за въпросните 4лв. кутия цигари или две бири. Лично никога не съм бил преди това на пистата, но дадох информация от мой близък човек, който не би ме подвел с информация за цената ! Която както стана ясно е била оправдана, имало е уговорка да сме само ние от форума!

Платих си най-учтиво на човека който събираше парите. За жалост имаше и грозни моменти, на въпросния човек му хвърлиха парите в лицето и си ги събираше като куче от земята! Заради това, че поискал 4 лева за вход.

Щом като във форума ще се обвиняваме директно и ще търсим под вола теле smile175 , моля модераторите да заключат неудобната тема !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с това заключване.

 

Относно мятането на парите - това е въпрос на култура. С други думи който си е простак си е простак smile049 BTW тази информация предоставена на пистата щеше да е мнооого по-полезна отколкото сега. Ама карай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам , че е имало разправии относно цената, но тука въобще не ставаше въпрос за това.

Нито е казал нещо з анякой нито е намекнал - просто си сподели мнението.

Не съм станал накриво, защото не съм лягал.

Но ви разбирам до някаква степен защо реагирате така, но според мен пресилихте нещата излишно.

Нищо повече - изрази мнение, обяснено му беше и чак след това без никаква реакция от негова страна се започна със редовното незачитане на труд и усилия.

А то няма нищо такова - още повече той няма как да знае какви са били перипетите и компромисите по заявяването на пистата в този конкретен случай ( камо ли пък аз).

Ми ако бачках в Лукойл и както е темата за цената на горивото да изляза и да ви кажа, че не ми уважавате труда, защото доста неща не са ви ясни и идея си нямате как се работи.

Ми изрази си мнението просто.

Защо е нужно винаги като има критика или някакво съмнение и веднага да се тръгва с рогата напред и то без да става и дума за ощетяване на някой или лично да обвиниш или поне да загатнеш?

Пазарна икономика сме - всеки си решава как ще си предлага услугата - другата година може и спането да е двойно и пистата да е двойно - примерно говоря - и сигурно пак ще има недоволни и такива дето знаят други цени.

Казвате цената беше такава , защото така и така и няма проблем - така като гледам всички са доволни - независимо от цената.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе винаги е така,нищо не бил казал или намекнал,това било само мнение и после се бие отбой!

А пушилката вече е вдигната..... smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за протокола - наще си бяха спретнали една екскурзия и се отбиха на Междене. Казаха, че са им взели 2 лв. Туй то :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.