Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Съвет за завеждане на щета по Каско?

cangaceiro

Recommended Posts

Здравейте Колеги,

Имам нужда от съвет как да процедирам със завеждането на щета по Булстрад Бонус Каско.

Преди няколко дни, уж да паркирам по-бързо, качих колата (Шкода Октавия 2) на един бордюр и поприбрах десния праг отдолу. Не е нищо фатално и не се забелязва освен ако не застенеш по-далечко от колата, но въпреки това ме дразни... пък и да не тръгне ръжда. Имам пълно каско в Булстрад, като преди не съм завеждал други щети и колата беше в перфектно състояние при снимките.

Въпросът ми е: как мога да процедирам със завеждането на щетата?

На кофти място е и няма как да го пиша на паркинг. То има, но не съм такъв човек да се правя на ударен... Директно ще си кажа, че е по моя вина. НО! Да я закарам, примерно, на същото място и да се обадя на дежурния им екип да мине да ми драсне протоколче или направо да я карам в центъра за огледи на Хъшове? Ако мога да отида директно на оглед, какъв е шансът да ми я заведат без заяждане?

И друго, ако имате опит с Булстрад: при тази ситуация и кола от 2005-та, на сервиз ли е по-вероятно да се прати колата или да се плати по експертна оценка?

Ще съм ви много благодарен за всякакви съвети, защото до момента не съм попадал в подобна ситуация.

Благодаря предварително. Лек и успешен ден! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз лично с Булстрад не съм се занимавал, но преди в старата фирма бях отговорник автопарк и редовно водех щетите, на некъдърните ми колеги :D Та същите случаи съм имал в две други компании и отидох на място, написах си, че при паркиране назад не съм преценил правилно височината на тротоара и съм изкривил прага. Дойдоха описаха си го без проблем и си го оправихме.

Отностно какво да избереш..... ако имаш добър майстор тенекиджия може по експертна оценка, ако нямаш обаче, по-добре ги виж какво ще ти предложат те. Но доколкото знам Булстрад те пращат да си оправиш колата, носиш им фактурата и те ти плащат някаква част от ремонта. Не съм 100% сигурен дали е така, но такива спомени имам от тях. Принципно само като съвет към всички които ще прочетат тази тема включително и към теб колега, аз от години ползвам Армеец и съм безкрайно доволен от това как са ми изплащали щетите.

Надявам се да съм бил от помощ.

Поздрави smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм в Алианц и там не е проблем да кажеш, че сам си го ударил те не се разправят за нищо. В Булстрад не знам как е точно, но мисля, че няма да направят проблем. За кола 2005г. със сигурност трабва да имаш следните опции:

1 - по фактурна стойност

2 - с възлагателно писмо

3 - по експертна оценка

При третия вариант дават проблизително половината пари в сравнение с първите 2.

Ако си избереш по фактурна стойност и си от София мога да те пратя при един приятели и ще сатне като нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите.

...отидох на място, написах си, че при паркиране назад не съм преценил правилно височината на тротоара и съм изкривил прага. Дойдоха описаха си го без проблем и си го оправихме.

Дам, в крайна сметка май и аз това ще направя.

Само ме притеснява, че по телефона ми казаха изрично, че при инцидент "на паркинг" трябва да се вика КАТ или дежурния екип. Сигурно го правят като застраховка, ама може и да е причина да ми се заядат...

И друго ме притеснява всъщност... По форумите прочетох, че за "на паркинг" трябва да си паркирал на място, което е изрично паркинг, т.е. има си знак Р, иначе може да те отсвирят...

Иначе, напълно възможно е да правят телеранс към компаниите, които са им клиент, и да режат за същите неща дребните потребители... Ще видим :) В най-лошия случай да го пребоядисам за 100-150лв сам и да забравя...

Хубав ден! 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, досега 2 пъти ми се наложи да ползвам услугите на застрахователя за щети, и 2та пъти я писах на паркинг (като единия път си беше и на паркинг, макар че това не беше изрично указано с Р), не съм викал нито КАТ, нито дежурни екипи - веднъж за надиране с пирон и веднъж един келеш без да гледа, ме подпря в задната броня отстрани, до калника почти, добре че беше с ниска скорост и нямаше много щета, та и нямаше смисъл да викам КАТ. И двата пъти застрахователя ми изплати щетите без заяждане и коментари, без каквито и да е въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, де, ако човек отиде и каже "одрах я сам без да искам", ще му откажат изплащане на щета, така ли? Нали за това е каското?

Ако по презупция компанията взима всеки застрахован за измамник, който се чуди как да изкара някой лев, тая компания значи НЕ СТАВА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бре колеги. Няма проблем да кажеш, че ти си я чукнал. Ако е много ще ти искат протокол. Аз примерно миналата година помлях мойто Оки в един бордюр зарад един кретен дето ме засече. Тогава ми искаха протокол от КАТ, защото щетите бяха много. Мен ми беше 900 лв ремонта и КАТ ме писаха самокатастрофирал и така. Но за малки неща... е аз даже днес ще ходя да си описвам бронята, че не видях един камък миналата седмица ](*,) :smt0344 И ще си пиша, че при паркиране съм се одраскал в камъка и готово.

Айде поздрави : smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа за Алианц, че са много точни когато отидеш при тях със стари щети направени от теб.Единствено ни помолиха да напишем една молба, защото щетите били стари, а трябвало да им се обадим в определен период след като е станала щетата.Предполагам, че няма да имаш проблеми със застрахователя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Здравейте отново,

Да споделя какво стана в крайна сметка...

Както и ми казахте, излишно го мислих... Абсолютно никакви ядове нямаше. Директно отидох в центъра за оглед, попълних формулярите за завеждане на щета. Нито прочетоха обясненията, нито стана дума за дежурния им екип. Направиха ми снимки, дадоха ми възлагателното (имаше и опция за експертна оценка и плащане по банков път) и ми пожелаха хубав ден.

Благодаря на всички за съветите. :)

Хубави празници и да се насладите максимално на почивните дни. :) Наздраве smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.