Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Съвети при покупка на автомобил.

SaiLor

Recommended Posts

Здравейте предстои ми закупуване на нов автомобил (втора ръка) най-вероятно от автокъща. Интерисува ме как стоят нещата със карането на автомобила до момента на регистрирането му във КАТ. Друго което искам да попитам има ли смисъл от пазарене със "автоджамбазите" по автокъщите. За какво да се оглеждам по автомобила.

Спрял съм се на 2 други марки понеже не ми стигат парите за Шкода но какво да се прави тази кризА. Спрял съм се на Опел Вектра Б дизел и VW Пасат Б4 дизел но масово тези автомобили са комбита. Какви са плюсовете и минусите на комбито? Верно че и сега карам едно комби (лада) но то е по неволя. А сега при покупка на нова кола се двуумя все пак съм съвсем млад на 20 г нито ме 4ака семейство скоро нито нищо освен ако не объркам нещата :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пазаренето никога не е излишно. Карането до КАТ обикновенно става с пътна помощ. Що се отнася до комбито според мен е страшно практично, 6 години съм карал само комби и оттогава като се кача на друго имам чувството, че липсва нещо от колата. :D Много пъти след това съм изпадал в ситуации в които ме е било яд, че ми го няма комбито, но все пак всеки има различни потребности.

Иначе общо взето кола и жена са на отцелване. smile001

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пасат B4 !

В никакъв случай не се премисляй за B5

Това на снимката е за B5 и комплекта струва 700-900лв. smile048

2792.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За читав Б5 не ми стигат пари така че отпада Б4 ми харесва и чувам само хубави работи за него. Ще се избира на място между Б4 и Вектра Б според състоянието така да кажа от която намеря по заапазена. Лошо е че повечето са комбита но като се замислих кво пък голям багажник ще имам и като се тонират стъклата всяко комби изглежда добре . :)

Скоро ще има голямо обикаляне по автокъщите ми се струва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи и аз да изкажа мнение . Като блъснах колата баща ми започна да се чуди каква ще е следващата кола . И се започна едно гледане , едно обикаляне . Накрая се спря точно на тези двете - едната беше Вектра Б 2001 година , комби , с климатик и т.н. ; другата беше Пасат Б4 седан 1998 година , климатроник , пълен ел.пакет , и беше току що пребоядисана , защото отпред по капака и на още 1-2 места беше паднало лаковото покритие , темпомат имаше също , подгряване на седалките . И в крайна сметка отиваме и двамата да ги гледаме . Сядам в Пасата широка работа , хоп подлакътника подпираш се ... готино . Сядам във Вектрата , абе теснотийка си е , не е като в Пасата , вярно по-нова година беше , и по-евтина поддръжка , ама Пасата си е Пасат .

Така , че и на теб ще ти препоръчам Б4 . И нещо друго Пасат седан е с една идея (10 см . ) по-дълъг от Вектрата комби :D

Успех с избора и да се похвалиш какво си взел :smt017 smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не държиш да е комби, може да огледаш и някой VW Vento от последните 1998-1999 г. с дизелов мотор 90-110 к.с., климатроник и т.н.. От личен опит мога да ти кажа, че колата е много здрава. Аз карам вече около 100000 км едно бензиново Венто 1.8 90 к.с. от първите 1992 г. и не ми се сменя (единствения проблем е че моето няма климатик и е на газ - съответно ми се намалява полезния обем на багажника). Много здраво окачване и мотор, огромен багажник, широко и удобно купе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пазариш се колкото можеш повече - джамбазите поддават ако имаш парите в теб. То сега техния бранш е доста затегнат та са склонни на по-сериозни отстъпки.

Относно транспортирането на автомобила - като платиш автомобила взимаш всички документи от продавача. Отиваш с ладичката до КАТ и вадиш временен регистрационен номер на новия автомобил. С него можеш да си караш спокойно един месец. Отиваш в КАТ и си вадиш нормалния номер.

Това е вариоант 1.

Вариант 2 е с репатрак до кат и там по стандартната процедура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми е интересно защо си се спрял на Пасат комби при положение, че казваш, че си на 20 години. Аз на 30 и няколко чак разбрах защо младежта се мята на японски коли, ти на 20 искаш да вземеш "дедовско-чичовска" кола? То иначе вярно - Пасата здрав, здрав наистина , ама колко да е здрав - и той се чупи. Иначе наистина е много широко вътре в Пасата...ама според мен, освен ако не си нещо много "акселерирал" от рода на 190см/120кг, то - имаш и доста други марки за избор. Следващата ти кола след като свикнеш с Пасата каква ще е? Сигурно някой ТиР. Ами имам приятел, който има Пежо 605 и когато го питах преди време дали няма да си вземе новото 607 ми каза "Абе, качих се вътре да пробвам, ама нещо тесничка ми се видя." Ауди Б4 може би също ти е вариант. Също така намирането на читав немски автомобил втора ръка(особено ако е Фолксваген) ми се струва кауза невъзможна. Повечето на пазара се препродават за едва ли не 15-ти път, като понякога цената се вдига вместо да пада smile091 . Има си причина - българинът е "литнал" по тези марки повече отколкото трябва. Някои от нас пък са достигнали до идеята, че не само Германия произвежда читави автомобили. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.