Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Върната настройка направена с интерфейс 912. О2

shaft

Recommended Posts

Здравейте,

Преди седмина и половина, две да речем, направих настройка на мигачите да мигат от 3 на 5 пулса при непълно кликане на лостчето. Днес паля и завивах, както обичайно кликам лостчето и нещо ми издразни слуха. Мигача мигна 3 пъти. Реших, че нещо не съм чул, пробвах го пак. Ами не, мига си три пъти, а настройката беше направена за 5 пъти и работи точно две седмици...

Питането ми е, ако може да ми обясните какво точно се случва, защото аз не мога. Нали тук има rom/eprom/flash или каквото са сложили, който бива презаписан, когато кликнеш от софтуера "Do It!". Как така се връщат настройки от само себе си? Компютъра толкова ли е умен, че да си ресторне сам бекъп на паметта или какво?

Нито акумулатор е ваден/откачан, нито е пипана нещо колата, нищо не е правена, само съм я мил оттогава и нафта не съм сипвал, дори. Питането по-скоро ми е, ако някой е имал нещо такова и знае какво става, също така и ми се иска да разбера как така се връщат настройките без намеса...

Благодаря!

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Нищо, върна се настройката и това е :) Явно кабела не е направил хубаво нещата ли, не знам и аз какво е станало. Просто се върна и си е както си беше стоково. Проблем нямам с никаква електроника друга. Имам пуснат DRL, който е с официален туул. Това - всичко друго работи. С кабела не можах да отворя 09 cent.Elect.

Та, от тогава нямам време и нерви да се занимавам и с това. Оставил съм го на три пъти и го цъкам по два пъти и си карам. Някой ден ще си го оправя на 5 пак. За сега това мога да ти кажа. :)

Поздрави

ПП: При запитване директно на Ross-Tech ми казаха, че се случва, защото кабела не е оригинален - което е ясно на всички, защо го казват(да се продава оригинала), но така... Също и че интерфейсни кабели от рода на 912.1/2/3/х и 10.63 и така нататък не са оригинални интерфейсни кабели и произхода им е неизвестен. Явно е имало проблемче и се показа. Друго няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП: При запитване директно на Ross-Tech ми казаха, че се случва, защото кабела не е оригинален - което е ясно на всички, защо го казват(да се продава оригинала), но така... Също и че интерфейсни кабели от рода на 912.1/2/3/х и 10.63 и така нататък не са оригинални интерфейсни кабели и произхода им е неизвестен. Явно е имало проблемче и се показа. Друго няма.

Нямате си представа с менте китайски кабели какви невероятни поразии стават

внимавайте с какво човъркате в компа!!!!!!!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямате си представа с менте китайски кабели какви невероятни поразии стават

внимавайте с какво човъркате в компа!!!!!!!!!!!!!!!

Е... Сами, на мен ми е пределно ясно, затова повече не мисля и да се занимавам с бъзикане с нелегален софтуер и интерфейс. :) Пък и "колата" не го хареса - още повече след това.

@Sii

За ЕТ - те ми пуснаха DRL-то :) - от 36лв паднаха на 9лв с ДДС :) Принципно пробваха да ме минат с 36лв и аз се отказах, та се наложи 9лв да ми вземат :) Но това беше преди година и два-три месеца...

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали Васко от VW клуба, ще свърши тая работа качествено, предполагам, че кабела му не е менте?

На Васко му е оригинален кабела и ще я свърши работата повече от качествено ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...като стана въпрос за дневните светлини,приди години имах един такъв кабел/който изгоря в последствие :lol: /и с него като активирам дневните,се вдигаха оборотите на двигатела??????Незнайно защо....

п.п.и мн.др.проблеми е имало на нямам време да пиша за тях сега,а и няма смисъл

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...като стана въпрос за дневните светлини,приди години имах един такъв кабел/който изгоря в последствие :lol: /и с него като активирам дневните,се вдигаха оборотите на двигатела??????Незнайно защо....

п.п.и мн.др.проблеми е имало на нямам време да пиша за тях сега,а и няма смисъл

То това, което казваш стига ;) Иначе, определено - намаже каналите и си прави различни неща/аномалийки :)

Поздрави s_flag

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво имате предвид под "оригинален" кабел ? Аз моя го купих от programatoribg и досега съм го ползвал доста пъти на шкодата и на едно а4. За монета не съм забелязал да има странични ефекти, възможно ли е да се повреди нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабела на Рос-Тех оригинален ли е или не е ? Кабела който продава Консулт Лозанов, и е представител на РосТех, оригинален ли е или не е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, сравнете цените в рос тех и тези в програматори... Не ви ли се вижда различно -200$+ --- 140лв? От консулт Лозанов трябва да са оригинални.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, сравнете цените в рос тех и тези в програматори... Не ви ли се вижда различно -200$+ --- 140лв? От консулт Лозанов трябва да са оригинални.

Поздрави

Аз имам кабел от програматори - и досега не съм имал никакъв проблем. А това за цената си е въпрос на надценка. Аз лично съм виждал много неща (абсолютно еднакви) да се продават на 2ни и дори 3ни цени - на различни места. Надали едното е по истинско от другото - просто различна ценова политика :)

п.п. Не казвам, че на консулт Лозанов не са истински, просто цената не винаги е определяща за "оригиналноста" или "качеството" на даден продукт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави

Благодаря че ме успокои. Къде се намира това за мигачите че ми стана интересно. Вчера цял ден рових Ваг-Ком. В кое меню се намира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави

Благодаря че ме успокои. Къде се намира това за мигачите че ми стана интересно. Вчера цял ден рових Ваг-Ком. В кое меню се намира?

09 Cent. Elect. ---> Adaptation - 10 ---> Comfort Turn Signals (Cycles) ---> Там отляво имаш две полета "Old Value" и "New Value" - на старото пише 3 на новото можеш максимума да ти е 5! :) Даваш му Тест и после Save и после Done, Final или каквото е там най-вдясно бутончето.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smt017 Благодаря. Супер си. Довечера ще го видя. В момента съм на работа.

Няма проблеми - имам го на Френски, но пък то се разбира от снимките. PDF-че е... Мога да пращам на лични, който иска да гледа.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smt017 Благодаря. Супер си. Довечера ще го видя. В момента съм на работа.

Няма проблеми - имам го на Френски, но пък то се разбира от снимките. PDF-че е... Мога да пращам на лични, който иска да гледа.

Поздрави

:smt017 Благодаря. За сега не е необходимо. Ще го цъкна и ще пиша ако се появи по-горе споменатия проблем. Моят кабел е от Консулт Лозанов. До сега каквото съм си нацъкал с него не се е бъг-вало. Ако знаеш за някои други екстри с Ваг-Ком пиши в темата за глезотийките....

Ппоздрави.

Лека седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

s_flag Снощи го активирах. 5 пъти мига. За сега нямам отклонения. Снощи карах колата и тази сутрин. Ще пиша ако се появи отклонение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

s_flag Снощи го активирах. 5 пъти мига. За сега нямам отклонения. Снощи карах колата и тази сутрин. Ще пиша ако се появи отклонение.

Ее.. супер :) Виж го след една-две седмици как ще дойде :) Дано няма проблем! :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ее.. супер :) Виж го след една-две седмици как ще дойде :) Дано няма проблем! :)

Поздрави

Ок. Ще следя мигачите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.