Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

Лепене на клубните лайсни, когато няма дупки и не стават...

shaft

Recommended Posts

Здравейте,

Както обещах, пиша темата за прикрепването на клубните лайсни към моят номер, който няма дупки за съответната операцийка.

Ще започна от търсенето и мисленето. Много хора ми дадоха съвети как да ги закача, но в крайна сметка не стана добре и ги залепих. Пробвах да продупча с макетно ножче дупки, но не ми се сваляше номера, че нямах особено много време, затова пробвах на място и не стана. Отказах се и продължих с търсенето в нета за лепила, двойнолепящи ленти и редица такива неща. Както и да е, всичко се реши много лесно. Мислех да търся двойно залепваща лента, но попаднах на лепило вкъщи и го направих с него - някакво за пластмаса, казва се Bison за пластмаси. Стяга за 30 секунди, а максимален резултат след 3 часа. Много хубаво лепило, лепил съм слушалки с него, става добре и е прозрачно, не избелява и т.н.

Ето и резултата:

Първо счупих крачетата и изпилих неравностите с ножче, за да може да прилепне по-добре лайсната.

На снимката се виждат счупените крачета и че съм си играл с ножчето да станат гладки:

IMAG0067.jpg

IMAG0068.jpg

Тук и лайсната с лепилото по нея:

IMAG0076.jpg

Притиснах силно лентата към номерната пластмаса/рамка, като и по нея леко понамазах... Притисках го към 1-2 минутки и то залепна прекрасно. После с връхчето на лепилото поналях във фугата и стана доста добра "спойка".

(Извинявам се, че не качих снимките, но ги ъплоуднах 5 мегапиксела, а форума не приема по-големи от 900px ширина.)

Заден.

Преден1.

Преден2.

Уж лепилото издържа на топлина, вода и прах, затова ще пробвам след два три дена да измия колата. Чак тогава ще има по-готини снимки. За сега е мръсничка, защото две седмици не съм я мил и стана като прасе.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също нямах дупки, но с един макетен нож и 3мин работа се сдобих. Лайсната щтракна и ... от тогава не е мръднала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също нямах дупки, но с един макетен нож и 3мин работа се сдобих. Лайсната щтракна и ... от тогава не е мръднала.

Ами, първите за сега така. Вторите, след като тези се изтъркат, ще ги направя както си трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам думите на Пепи(PRR),още повече,че на събора миналата година той лично монтира на един колега лайстните.Явно е въпрос на добра ръка!

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Благодаря ти за спазеното обещание. :smt017

Ники и Пепи, има много начини да се закрепят въпросните лайстни, ако стойката за номера няма фабрични отвори. Могат да се направят въпросните отвори, а може и да се лепне лайстната. Не всеки има точна ръка, а и не на всеки би му се занимавало да си играе и да дупчи. Помолих shaft, ако ще лепи, да драсне как го е направил, за да може, ако някой иска да лепи, да види как и с какво би станало.

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само споделих алтернативата. Хубаво е човек да знае всички (или поне повечето) варианти които има. Иначе едно голямо smile126 на shaft за темата!

smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз нямам отвори за монтажа на лайсните, но като ви чета мненията направо ме навихте да си сложа. Тези дни ще идвам към София и ще звънна на Юли да се здобия с един комплект лайсни.

smile126

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, моля! :) За нищо!

Принципно да ъпдейтна от сутринта - лайсната се е стегнала, дори се извива по номера. Хубавото им е, че са мекички, не са чак от такава твърда пластмаса, та сякаш са си дошли с номера направо. Не си личи хич как е закрепена, пробвах да я дръпна сутринта, беше и супер влажна от росата/скреж-а, но здраво се е залепила. Малко проблемче имах със задната, че от едната страна по-малко лепило е било, но капнах още една капка, та и тя си заспа. Утре сутрин или в други ден мисля, че е време да се поизмие малко, та ще я водя на мивка с левче (за два лева да я пръсна, че ще й падне боята от кал и пясък по нея.) и ще дам по-готини снимки.

Иначе, който се чуди и е без дупки - или да прави, или да лепи, защото става супер красиво съотношение лого(капак) - лого (лайсна). Някак се запълни празнината под номера.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги що се мъчите така. Двойно залепващо "3М" и проблема е решен. Не исках да правя реклама, ама по добро от цитираното не познавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги що се мъчите така. Двойно залепващо "3М" и проблема е решен. Не исках да правя реклама, ама по добро от цитираното не познавам.

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да отида да търся, но попаднах на лепилото вкъщи и минах, без да давам допълнителни пари.

Ето от вчера:

IMAG0102.jpg

IMAG0106.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...
колеги от каде мога да си порачам такива лайсни,нещо не ги намирам с сайта

Не знам кой е за Враца или региона, но на мен Mishelle ми ги даде. Имаше тема някъде, ако искаш му драсни PM на него, той ще знае.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се сдобих с комплект лайсни и клубна лепенка.

smile152

Специални благодарности на Michelle.

Понеже нямам дупки и аз ги модифицирах. Залепих ги с двойно залепваща лента - не мърдат.

Когато измия колата ще пусна снимков материал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, първите за сега така. Вторите, след като тези се изтъркат, ще ги направя както си трябва.

А може и да смениш колата преди да се изтърка :lol: Това тук ми напомня за една мнооого стара тема на Хашек в този раздел - как сам е сменил гума. Но все пак е била полезна, щом дори и колежките-блондинки се научиха :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеци по-късно...

Само да вметна към темата на колегата Венци - пробвах преди време със същото лепило Bison за пластмаси, уж водоустойчиво, ходих специално до Бриколаж да си купя такова, ама ядец - на 3тата мивка лайсните паднаха. Не ми се занимаваше, а и нямах време до преди около седмица-две, но една събота ги хванах, почистих засъхналия дебел слой лепило, останало по тях, изпилих и изшкурих и тоя път вкарах тежката артилерия - силикон за уплътняване - и засега вече 2-3 седмици седи здраво и кораво. За съжаление не се сетих да направя снимки, а и нямах и читаво снимачно средство под ръка. Но съветвам всички, които ще лепят лайсните, директно да прибягнат до силикона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна към темата на колегата Венци - пробвах преди време със същото лепило Bison за пластмаси, уж водоустойчиво, ходих специално до Бриколаж да си купя такова, ама ядец - на 3тата мивка лайсните паднаха. Не ми се занимаваше, а и нямах време до преди около седмица-две, но една събота ги хванах, почистих засъхналия дебел слой лепило, останало по тях, изпилих и изшкурих и тоя път вкарах тежката артилерия - силикон за уплътняване - и засега вече 2-3 седмици седи здраво и кораво. За съжаление не се сетих да направя снимки, а и нямах и читаво снимачно средство под ръка. Но съветвам всички, които ще лепят лайсните, директно да прибягнат до силикона.

Да, честно казано това лепило е голям бизоншит... Аз намерих вкъщи една двойнолепяща - сега съм с двойнолепяща... т.е. от около 5-7 месеца като, че ли... На третата мивка и при мен паднаха като гнили круши... Браво за забележката, много е правилна!

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
какво лепило препоръчвате за целта?

Ами, недей да си купуваш лепило, не става... Аз преминах на двойно-лепяща лепенка - супер добре става с нея, не падат, издържа си на вода, издържа около 7-8 месеца, без да се разлепи, но от прахуляка леко е тръгнала да пада... Така, че недей да слагаш лепило, по-добре е с двойно-лепяща лепенка, ако намеериш и по-хубава - още по-добре. Моята не е особено хубава, но това имах в наличност. Дори не знам марката, нито за какво е предназначена точно, но работи за сега.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bison имат една армирана, двойно лепяща лепенка. Супер здрава е и е за външно приложение, т.е. не се влияе особено от дъжд, кал и тн. Купувал съм си от Мосю Бриколаж, ама цената не е най-красивата на света - 10-15 лв струваше ролката.

Ето така изглежда - http://www.bison.net/US/en/view.do?UID= ... a41e707f96

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво лепило препоръчвате за целта?

И по-горе писах - втора година се държат на двойнозалепваща лента "3М" :smt034

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.