Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgtraxxastraxxas

VIN номер - информация.

druglyo

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Съвсем съм пресен/нов във форума. Като малък имах една 120 и от тогава винаги ми се е искало да си взема пак шкода. Та сега съм си харесал една Октавия 1,9 дизел. Търсих из форума как мога да намеря инфо за дадена кола, защото тази която съм харесал пише че е изкупена от лизинг преди това купена от ЕураТек. Както се сещата когато отидох да я видя не ми представиха сервизна книжка и каквито и да е документи. Та въпросът ми е мога ли по някакъв начин (VIN номер) да проверя дали наистина е сервизирана в Еуратек и какви манипулаиции са и извършвани. Колата е 2007 година и пише единствен собственик но ме съмнява малко. Като цяло ме интересува как мога да проверя историята на тази кола ако наистина е сервизиран в Еуратек и дали наистина е имала само един собственик. Във вторник ще я карам да я закачат на комп. и ако там не даде некви отклонения я зимам обаче ми се щеше да я проверя и по история. Благодарско предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направо я карай в ЕТ, там ще ти я прегледат и по номера на рамата/двигателя (не знам кое точно беше) ще ти кажат дали, колко пъти и кога е сервизирана при тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така би било на-добре ма нема да се навият и за тва си мислех дали няма некъв телефон на който мога да звънна и по рама или тоя другия номер да ми дадът некво инфо. Инак благодарско за отговора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така би било на-добре ма нема да се навият и за тва си мислех дали няма некъв телефон на който мога да звънна и по рама или тоя другия номер да ми дадът некво инфо. Инак благодарско за отговора.

Имаш ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем, хората са услужливи. В София брат ми е проверявал историята като носи VIN номера на една-две коли като си търсихме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си помислих, че имаш "Въпрос" за това как да генерираш правилно име на тема, а то какво било... Повече успех при следващата ти тема!

В Еуратек само срещу регистрационен номер на колата ми извадиха пълна информация за какво и кога е била сервизирана при тях от ден първи. По VIN и ETKA можеш да извадиш любопитна информация за това какво е поръчвано като екстри за колата.

Успех с покупката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо благодаря на всички за бързите отговори. Благодаря и за поправката.

Питах дали мога да закараме колата да я погледнат при майстор и отговора беше "Да но да не е далеч". Продавача се намира в Младост пък аз знам сервиз на ЕТ чак в другия край на София, за това реших, че няма да стане. Освен това, въпреки че в обявата пише, че колата е сервизирана в ЕТ и е имала един собственик не дават Сервизната книжка. За това са ми всичките съмнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Физическата липса на сервизна книжка не би трябвало да те притеснява. Ако действително е сервизирана е Еуратек всичко им седи записано в компютрите и както вече споменах излиза дори само с рег. номер. Поне на мен не ми искаха vin...

Вече инфо колко собственика е имала може и да не намериш при тях :-k

Хубавото е, че тези коли могат много неща да си изпеят още на място чрез лаптоп, vag-com и някой, който знае къде да пипа и гледа. Потърси такъв майстор и направо към Шкодата, а от там връткате едно малко кръгче само из махалата. ;)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес направих две неща. Първо минах през ЕТ, но там нещо се дърпаха да ми дадът инфо. Заговорих се обаче с един от хората и само като му казах за коя кола става въпрос ми каза поне 180 000км при обявени 54000км. Горе долу това се установи и при майстора, всички километри бяха пипани, като трябва да се сменя някъв филтър защото набивал боклуци в турбото(над 300 кинта с работата) а и не било ясно дали последното в следствие на това не е за почистване (400лв). Изгоряла свещ плюс смяна на накладки и дискове(600-700лв). Според продавача тва били консумативи. Гумите са някви галошки и май и четирите бяха различни(600лв). Като цяло двигателя е сравнително добре, но определено обявата подвежда. Няма сервизна книжка, километрите са въртяни, каското изтича на 3 или 4 другия месец, трябва некви щанги да се сменят отрпед, имало е лек удар отпред, но по скоро спада към козметичен, множество язвички от камъчета и имаше още но не помня всичко. Вътре интериора е Ок, и отвън е сравнително запазена. А ето я и обявата защото някой поиска да му я покажа:

http://www.car24.bg/11290420040015694

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 години по-късно...

Здравейте колеги, извинявам се предварително ако въпросът ми не е в правилната тема, но ме интресува следното, преди време бях намерил от форума сайт в който по номера на рамата излиза сервизната информация за колата. Ползвах търсачката но не мога да го намеря вече няколко часа този сайт. Бих се радвал ако някой помогне. Благодаря преварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.