Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Направихме една година - една по-различно разказана история!


shaft

Recommended Posts

Ехааа... днес внасям в банката каското и видях датата :) Ами, ние днес сме станали на една годинка!

 

Ето една доста дълга година и с нея една прекрасна история:

 

Един хубав ден отидох да гледам едно ауди а4/б6 2002 година 1,9 тди 131к.с., което се радвам, че не взех (беше си стара мома, но добре пазена).

След разочарованието ми, защото поредната желана ламарина беше само мечта, отидох право в шкода центъра на бул. "Цар Борис 3" в София.

След обилни приказки и мисли се хвърлих в приключението с един зелен звяр 1,9ТДИ - е.. да... класик, за което Сами веднага ми се скара ето тук, но поне е в пъти по-добро от онова ауди - ама какво говоря от шкодата няма по-добро, защото си е моето и си го обичам!!!

 

И така ето я и първата ни снимка - никога няма да забравя как си легнах в 4 часа нощес, а станах в 5:30, защото не можех да спя и излезнах да си я доразгледам(снимката е от ранната студена сутрин на 12.Януари.2010г):

DSC00023.JPG

 

След което нямаше начин, трябваше да се разходи и по снежец, а именно и първата снимка през деня:

DSC00033.JPG

 

Нямаше как, трябва и "отзад" да се покаже, затова ето и втората направена снимка на колата през деня:

DSC00040.JPG

 

И от птичи поглед е интересна гледката:

DSC00042.JPG

 

След това си открихме и как изглеждаме на габаритчета през нощта - поредната безсънна нощ, прекарана в разглеждане на колата и неспане, точно преди тежък работен ден:

DSC00202.JPG

 

Прекарахме и немалко време по тротоарите:

DSC00069.JPG

 

Затова отнесохме и хубавите дръскотини на някой малоумен кретен (няма да се извинявам, защото е така), а като видях ми се дорева - това е първата дръскотина след 6 месеца на тротоара:

DSC00168.JPG

 

Е... имахме и по-тежки премеждия... Забележете, не в нещо по-различно от марката и модела.

Да тук, заради бързане и прекалено много внимаване да не строша дясното огледало в един пилон на паркинга, леко се спрях в колега с екземпляр О2 от 2004-та... нека я нарека "сивушка" и резултата е следният:

DSC00180.JPG

 

И като сме почнали с лошотиите, нека пуснем и една от изпускане на крика в мола, защото много се хлъзга гнусният промазан асфалт там:

DSC00266.JPG

 

Но ето я и радостната новина - пораженията свършват тук - да, само толкова за година, но да чукнем на дърво, дано няма никакви по-големи, тези ми харесват като щети и нека са максимално такива занапред, но не и по-сериозни! Както и да е, ремонтираха ни:

DSC00231.JPG

 

И ще добавя една култова снимка на млечно белият и мек километраж, който много често си гледкам преди да излезна от колата:

DSC00207.JPG

 

Та, лека-полека си дойдохме до наши дни, където изглеждаме така:

16938975615716380631294591388xSk2tOp3HJA35S0tr8P0.JPG

 

Гледаме така:

DSC00082_bw.JPG

 

А на 21958км продължаваме да изглеждаме така:

DSC00116.JPG

 

И със същият този поглед, безстрашно, приятно и с голям хъс изминаваме километри по безкрайният път пред нас, осеян с дупки и бабунки! Така де, има и хубави настилки, но в чужбина. =D>

 

Честно да Ви кажа, като гледам снимките, те събудиха такива чувства в мене, каквито отдавна бях забравил, бяха преминали или просто... леко забравени! Доставя ми същото удоволствие, каквото и когато я купих!

 

А и още нещо искам да спомена:

Това ми е 424-тото мнение във форума и държа да отбележа, че съм си прекарал страхотно тук, защото хората тук са на ниво и то много високо, за което съм адски щастлив!

 

Благодаря Ви приятели!

 

Поздрави

 

 

ПП: Пускам равносметка и за бъдещи шкодаджийчета: Колко харчи? Какво се строши? И куп други отговори тук по дати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • shaft

    20

  • bega4kata

    6

  • evin

    3

  • Цецо75

    2

Най-много писали в темата

smile035 :smt017 Още поне сто пъти по толкова ти пожелавам и само такива ядове да имаш....с колата и в живота smile027

 

 

Ееее.... благодаря много!!! Да ти се връща тъпкано хубавото пожелание! Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То така е, който не е карал Шкода, той не знае какъв кеф е! Да те радва още дълги години Октито.

П.С. Сега видях, че сме набори, и много се кефя какви мнения пишеш! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на колегата за ретроспекцията. Аз не съм правил подобна след годинката а скоро наближавам втората, но впечатленията, чувствата и изживяното са като твоите. Радвам се, че си избрал Шкода, макар, че новото А6 е........ smile021 smile004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време тук имаше изказване, че който си обича колата я "пипа", "прави" и донаглася, а тези, които не го правят са "просто юзъри". Много се радвам се, че с тази тема опровергаваш това мнение и доказваш, че да си обичаш колата не винаги е свързано с лежане до, под и около нея. Сещам се за поне двама души, които от обич не се сетиха кога да спрат с "пипането" и превърнаха нещо красиво в абсолютен кич. Определено темата ти е за пример. Радва ме отношението ти към автомобила и ретроспекцията на краткия ви за сега общ път. Пожелавам ти още много хиляди километри щастливи мигова с колата. И двамата го заслужавате.

 

:smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мила и драга фотоистория! Да ти е жива и здрава рожбата!

 

Щетите (особено най-дребните!) вгорчават живота, но без тях не може в софийската реалност. И аз се ядосвах, ядосвах... и накрая взех да гледам философски на нещата. Оня ден пак някоя гъска ми е чукнала "вратичка" острани и ми е свалила лака в една точка. Страшно ми се иска да ударя шамар на някоя оФца, дето отваря вратите до откат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile126 Много добра ретроспекция. С интерес я изгледах (и прочетох)!

 

Поздрави!

 

Още много години да те слуша колата !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно четиво/тема/ за добро настроение....

Много хубаво си представил "чувствата" си към колата си,и си личи че много си я обичаш и цениш.Купил си я с голям мерак и наистина заслужаваш удоволствието което изпитваш когато я караш,гледаш и и се любуваш ;) Има само един по хубав цвят от на моята кола и това е цвета на твоята :smt017

много безаварийни километри ви желая ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, да я караш докато ти писне! И сериозно да не правиш по нея! Успех и евала за доброто отношение към колата! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, момчета, благодаря страшно много за добрите думи! За пореден път се зарадвах като погледнах темата. ThankYou.gif

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааа... днес внасям в банката каското и видях датата :) Ами, ние днес сме станали на една годинка!...

Обичаш си колата.... Виждам, за теб тя не е само средство за придвижване. А щом е така със сигурност много ще те слуша! ;)

Желая ти стотици хиляди безаварийни километри! :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега жив и здрав да си и все така да си обичаш колата.Само едно стикерче на клуба и липсва и всичко ще е шест! :)

Пък и вземи да я докараш на НИМ ,някой път,да и се порадваме на хубавицата.

Поздрави! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета много Ви благодаря!

 

Вчера се видях с Mishelle, взех си стикерче, лайсни и календар. Лайсните са си за номер с дупки, логично, моята няма дупки, затова ще ги сложа по някакъв друг начин и ще гледам да е елегантно, разбира се.

 

Това събота ще се случи сигурно и ще пусна снимки в раздела "Сам се справих" "Лайсна, когато рамката на номера е без дупки - How-to.".

 

Благодаря Ви страшно много за хубавите думи, колеги!

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още от сега ще ти кажа това "ноу-хау" - залепване с качествено двустранно лепящо тиксо, хем става здраво, хем при евентуална нужда от преместване може да се отлепи без негативни последици ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още от сега ще ти кажа това "ноу-хау" - залепване с качествено двустранно лепящо тиксо, хем става здраво, хем при евентуална нужда от преместване може да се отлепи без негативни последици ;)

 

Да, така ще го направя. Просто за спорта ще го пусна да се види как изглежда. :P Иначе колегата Димон ме светна за тая врътка, че аз мислех някакви по-страшни неща от сорта на силикони и лепила... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С макетно ножче не става ли да оформиш въпросните отвори?

 

Ами, аз точно сега отговорих на joro-120L че и той ми каза същата идейка. Трябва да видя тая пластмаса, да не би да е плътна, че тогава ще видя зор... Принципно ще пробвам да видя какво е положението, но сега не мога да отскоча, че имам работа... И утре най-вероятно към обяд ще се захвана да видя какво ще стане, само дано не е скапано времето нещо.

 

Поздрави и благодаря за хубавите идейки! Ще пиша какво съм сътровил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20.11.2010 20.325 Repair 2.147,46 EUR

Това какво е?

 

 

Каско - боя и всички глупости... Общо 4к и малко в лв. Просто системата там е леко ограничена, не ми даде да си изпиша всичките неща, можеш да го погледнеш на балончето какво пише. Дръскотини и дрън-дрън неща. Аз си ги събирам и ходя накуп да ги правят. За първата дръскотина чаках два месеца и отидох като се ударих назад. После като ме удари колегата ходих пак и за предния капак. Обща сума 4500лв някъде :) Това са дали застрахователите за колата. Просто няма по-добро нещо да избера от там, за да му дам да е то.

 

Общо 8 детайла - двете десни врати, калниците двата десни, преден капак(само дръскотини от ключ и лежала котка на предния капак, като ми беше мръсна колата онова добиче се търкаляло и я надрала от камъчетата, намерих й космите там...) и задна броня (два пъти нея) Единия път само пастиране, другия с боя. и праг, защото го одрах, а после му причиних онова нещо с крика - вдигах и изведнъж тръгна настрани и спрях да вдигам, връщах обратно и той хлопна и ми изкриви прагчето (сякаш си го чукнал с отвертка или чукче)... спря се в рамото на крика. Извади се лесно, но прецака прага, вижда се на снимката. Дразнеше ме и отидох да ми го фикснат и него. Писал съм цената на поправката по възлагателно писмо от каското, не знам колко реално е сумата, която са похарчили момчетата :)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20.11.2010 20.325 Repair 2.147,46 EUR

Това какво е?

 

Тази история къде излиза?

 

Последните редове от първия пост, това е от спритмонитора:

""ПП: Пускам равносметка и за бъдещи шкодаджийчета: Колко харчи? Какво се строши? И куп други отговори тук по дати.""

 

Аз там пиша всичко. Можеш да видиш и крушките колко пари са, маслото от шел колко пари те... всичко по колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина програмка. Аз си пиша всичко в един тефтер. Мислех че има софт, който бърка в историята на ЕТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.