Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Какво ще стане според Вас???


beer_champion

Recommended Posts

Колеги, не бях сигурен дали да пускам тема, преди нещата да са сигурни но ми е интересно мнението на някой, компетентен колега!

Преди, около година край Кочариново ме спряха с превишена скорост 92км/ч при ограничение 50км/ч. или 42км/ч над ограничението! Имаше, или нямаше, знак не мога да кажа, бях се олисал в сладки приказки с колегата Lubomirov_1985 И, както си говорихме "опа полицай, оле мале" И докато си викам "оле мале" беше късно, да намаля, просто, ги видях в последния момент!

 

Слезнах от колата, разговори, пазарлъци в крайна сметка ми написаха акта. (за, което им правя евала, така е редно)

 

Мина, известно време, шофирах, докато не ми излезна постановлението и малко след това! След това се консултирах с адвокат, който ме посъветва, че нищо не ни пречи да опитам да подам жалба.

И така и направих, подадох жалба в КАТ и след около 30 дни получих прозовка, да се явя в районен съд гр. Дупница (Да подчертая, че получих призовката, в четвъртък в 17:15 и трябваше да се явя в петък в 12:00... БЕЗ КОМЕНТАР)

Но, както и да е взех си с мен колегата lubomirov_1985 за свидетел по делото и хайде към Дупница!

Адвоката, ми каза, че може да не се явя и да изпратя факс в който пише, че съм нередовно призован!

Но, аз си викам "дай пък да ида, да направя добро впечатление",

И да не ви пиша как са минали всичките 3-ри дела ще ви кажа какво стана в крайна сметка!

 

След 3-те дела, в две от, които полицайте не се явиха, на 06.01.2011г. Получих писмо от РС гр. Дупница, че наказанието (150лв, 2месеца без книжка, 10т от контролният талон) е обявено за НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО или така да се каже е отсъдено в моя полза. В писмото от съда пише, че решението може да бъде обжалвано в 14дневен срок и сега чакам да видя дали ще бъде обжалвано и много се надявам да не бъде!

И точно това ми е въпроса, какво мислите вие, дали решението, ще бъде обжалвано от служителите на реда???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не. Ако обжалват трябва да се явят в съда. А те хич не обичат да ходят там smile049

 

PS: Познат съвсем наскоро се съди за превишена скорост. След неявяването на РЕДОВНО призования полицай съдията му е наложил глоба от 50лв. smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да не ви пиша как са минали всичките 3-ри дела ще ви кажа какво стана в крайна сметка!

 

И точно това ми е въпроса, какво мислите вие, дали решението, ще бъде обжалвано от служителите на реда???

 

Абе човек, ти си един от тримата през цялата 2010 г. които печелят дело по ЗАНН в РС - Дупница!!! Невероятно! Пиши ако имаш време какво стана на заседанията и на какво основание съда отмени НП, че ми е крайно интересно!

Иначе за обжалването - не се притеснявай. До сега няма случай началника на РПУ - Рила или на което и да е друго РПУ да е обжалвал решение, просто е изключено. Иди след 20-на дни в съда да ти издадат официално влязло в сила решение и с него в КАТ по местоотчет, да си вземеш талона и 1-0 за теб. БРАВО ! =D>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

Тези дни се надявам да имам разпечатка от делото и ще кача всичко във форума, че който има интерес да може да прочте всичко!

Но накратко казано първото дело протече по следния начин: Отидох, аз господата катаджий бяха изпратили писмо, че са нередовно призовани и за това няма да се явят! Аз от там, казах, че и аз съм нередовно призован но явно идването е въпрос на желание не до толкова на възможност! А все пак те вика съда не го вика кварталния да пият биричка (на което съм сигурен, че не отказват)

Както и да е, даде се ход на делото, излушаха ме мен, също така и моя свитедел lubomirov_1985 и съдийката даде, дата за второ дело, след около 20-тина дни!

 

Аз се явявам на време даже леко подранил. Викнаха ме в съдебната зала и чакахме полицайте, които по всичко изглеждаше, че няма да дойдат и съдийката вече ме питаше дали държа да ги призове отново и да има наложи административна глоба! Но уви в последния момент, те се явиха по време на делото те естествено казаха, че не си спомнят за конкретната случка! И поискаха да се запознаят с подробности по делото съдийката ме попита дали имам нещо против(защото имам право да им откажа това удоволствие) И аз отказах с думите "след като могат пишат актове с които да взимат книжките на хората, значи могат и да помнят малко повече" Принципно, трябваше да кажа само да или не но, не се сдържах!

Дойде, и и третото дело, където полицайте не се явиха но то не беше и задължително но беше желателно. Аз се явих полицайте НЕ! На мен идеята ми беше чисто и просто да покажа уважение към съда и така да си увелича шансовете за краен успех! На това дело съдийката отвори папката на делото за да види дали доказателствата, които бях изискал, чрез жалбата са предоставени. Не мога да кажа точно какви са но, като кача жалбата ще ги видиш! Но беше свързано с радара и тн. И доказателствата бяха там. Тя ме попита дали искам да ги видя? Аз казах "да" разгледах ги върнах и ги... и тя ме попита дали имам да казвам нещо за доказателствата! И аз казах, че по предоставените доказателства по нищо не личи, че скоростта измерена от радара е ба управлявания от мен автомобил! И така тя каза че в 30 дневен срок ще има отговор и той за щастие бе в моя полза!

 

П.П. Ще кача всичко по делото само чакам да ми го изпратят! Най-вероятно в понеделник! ;) smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Иначе за обжалването - не се притеснявай. До сега няма случай началника на РПУ - Рила или на което и да е друго РПУ да е обжалвал решение, просто е изключено. "

 

[-X в СФ най-редовно ги обжалват и АССГ най-редовно отменя решенията на СРС и присъжда в полза на КАТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в СФ най-редовно ги обжалват и АССГ най-редовно отменя решенията на СРС и присъжда в полза на КАТ

Така е, аз за това не случайно писах "началника на което и да е РПУ". Не знам за случай в страната, особено по-малък град, да е подавана касационна жалба от полицията :-k . В София НП се издават от Директора на отдел ПП при СДВР, а не от РПУ-то. И единствено в София по делата се явява юристконсулт на КАТ, макар и не винаги, та за това се пишат понякога и жалби до АССГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... И единствено в София по делата се явява юристконсулт на КАТ, макар и не винаги, та за това се пишат понякога и жалби до АССГ.

Eееее, не е точно така колега! Не само в София има квалифицирани хора. Във всяко областно управление на Полицията има поне по един юристконсулт, а в КАТ началника на АНД (Административно Наказателна Дейност) е задължително с юридическо образование. Иначе за РПУ-тата е така. Там началниците разписват Наказателните Постановления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми казаха, че има вариант да се обжалва от тях и той не бил никак малък! Защото, ги проверявали колко наказателни постановления били издали и колко от наказанията били изпълнени! И ако всички дела били загубени без да се обжалват им правели някакви проблеми! :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е финансовата равносметка и струваше ли си трите ходения до Дупница?

 

Финансовата равносметка е 3 пъти по 20лв за нафта, 3 пъти по 1лв за синя зона в Дупница и това е!

Като цяло за мен си струваше, иначе варианта беше 150лв 10точки и 2 месеца без книжка! Поне за мен 63лв са по добър вариант! И естествено да почерпя ПИЧ-А smile126 , който ми помогна с жалби и тн и евентуално на Любомиров едно сокче, че той каза, че ще спира пиенето! smile175

 

Поне за мен си струваше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе ти гледай сега, Любомиров да не го отнесе,като свидетел,че може и ченгета да четат форума! smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе ти гледай сега, Любомиров да не го отнесе,като свидетел,че може и ченгета да четат форума! smile091

 

Той и без това си е криминално проявен в черния бизнес с павета е ! ;) smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе ти гледай сега, Любомиров да не го отнесе,като свидетел,че може и ченгета да четат форума! smile091

Адаш, то и "Nikol" е въвлечена в ситуацията. Ако гърмим, гърмим всички smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да могат полицайте да пишат актове, всяка година се явяват на изпит върху ЗДП и писане на акт за примерно нарушение. Когато акт съставен от тях не издържи в съда им го броят като некомпетентно съставен и ги глобяват. Дали ще обжалват зависи от това дали им се занимава с още ходенения до съда с несигурен ефект, или просто ще се примирят и ще се откажат. Въпрос на късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...
И после ко стана? че мина време чакам развръзката!

 

Колега, вярно е че казах че се чака развитие. И то дойде, в крайна сметка се случи така, че госпадата полицай обжалваха с доста дълга жалба от 4-ри страници. Ще кача, когато я сканирам, като цяло полицайте недоволстват, че доказателствата им не са взети под внимание, което не е вярно. Сега в крайна сметка делото отива на касационен съд в Кюстендил и ще видим какво се случва ще пиша, като има развитие! :smt034

smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Ще кача и решението на РС Дупница и също така обжалването на катаджийте, но чакам да ми го изпратят от РС дупница, че съм пуснал молба за решението но чакам да ми го пуснат по факса! И може и да са забравили но пак ще звъня. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти нямаш проблем. След неявяването им на дело си пожелал гледането му. Проблема е техен с неявяване/даже подлежат на глоба при претенции/. Ти си дал ход и те са информирани за това. Има ли са срок от 7/седем/ дена на възражение/писмени показания/ от което не са се възползвали. Проблема е техен. Търсиш потвърждение и това е.

 

Както бях писъл и във варна има разместване на началниците за такова нещо. Мотаха ме 8 месеца и сега се чудят как да платят 15000лв. smile092

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти нямаш проблем. След неявяването им на дело си пожелал гледането му. Проблема е техен с неявяване/даже подлежат на глоба при претенции/. Ти си дал ход и те са информирани за това. Има ли са срок от 7/седем/ дена на възражение/писмени показания/ от което не са се възползвали. Проблема е техен. Търсиш потвърждение и това е.

 

Както бях писъл и във варна има разместване на началниците за такова нещо. Мотаха ме 8 месеца и сега се чудят как да платят 15000лв. smile092

 

 

При мен е вече 1год и 1месец. А те на първото дело не се явиха и бяха пратили писмо, че са нередовно призовани! То и аз също бях но отидох за да направя добро впечатление нищо, че получих призовката 15 часа преди началото на делото но за щастие имах възможност да се явя! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Е, какво стана - какво стана..

Полицаите са уволнени от работа,

на beer_champion му е забранено да ходи до Кочериново,

а на lubomirov1985 му е забранен дрифта на Междене! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
И кое точно му беше "незаконосъобразното" на НП?

 

Тва, че полицайте беха некви дисове и си мислеха, че е така ше си стоя аз 2 месеца без книжка и ще платя 150лв за нещо, което дори не могат да докажат, че съм направил! А, и освен това нещо не се държаха както трябва говореха ми на ти и тн. На ти ше говори на секретарката на на районното в град Рила от където бяха уважаемите! =D>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах по-горе, другарите обжалваха, на 13.05.2011г. е делото в Кщстендил! Стискайте палци!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.