Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Въпрос към МОДовете !!


simichoil

Recommended Posts

................

 

 

Благодаря за отговора, беше доста изчерпателен. Моля темата да бъде заключена или изтрита. Не виждам смисъл темата да продължава да съществува, след като се разбират погрешно писаните в нея неща.

 

Но не обиждайте никого тук, не обвинявайте и не наричайте форума боза. Вас никой не ви обижда, никой не ви обвинява, никой не ви съди. Но като проявявате неуважение - не очаквайте да мине всичко тихо и мирно.

 

Никого не съм обиждал, нито пък някога съм си позволявал да наричам форума "боза". На мен форума ми харесва и редовно го посещавам. Това че си позволих да изразя несъгласие с някои деиствия на други колеги (било то модератори или не) не означава че ги обиждам или че се държа неуважително към тях. Не се считам за адвокат на никого - нямам и желание. Оценявам колко тежка е Вашата задача, всеки има проблеми, семейства, хубави и лоши моменти - не всеки иска или може да отделя толкова време на един форум (който пак повтарям че харесвам и посещавам къде по-често къде по-рядко) и нито Ви съдя, обиждам или обвинявам. Дадох пример с Вашата тема поради простата причина, че тази помня от времето през което посещавам форума, за нея се сетих и нея посочих. Следя редовно форумите и темите за iGO - тъй като и аз съм заинтересован. Просто я дадох за пример, за което вече съжалявам. Съжалявам, че посочих точно този пост, а не друг - може би проблема нямаше да е толкова голям. Никога не съм казвал, че китайската навигация която аз продавах е с легален софтуер. Запознат съм и знам колко струва легално копие на iGO. Случайно познавам човека който е собственик на фирмата която отговаря за разработването и дистрибуцията на iGO на територията на България - фирмата е Русенска - и много пъти съм посещавал офиса им. ДА - продадох си навигацията с нелегален софтуер и не го крия. Не съм го купувал, не съм плащал за него и 1 стотинка - НЕЛЕГАЛЕН беше - дори сега ползвам отново нелегален софтуер. Аз поне си признавам, докато Вие и това не направихте - което ме навежда на мисълта, че Вие сте един от малкото хора в България които са си купили този хубав продукт, за което Ви свалям шапка. Дано има повече хора като Вас - които да си купуват софтуера който ползват. Цената никак не е ниска (говоря не само за БГ картата - а за цяла Европа и Азия).

 

И хайде да си кажем честно все пак - това е форум на любителите и феновете ( не само на собствениците ) на Шкода. Има раздели за всички интереси, за различни области. Трябва ли всяко мнение което не е свързано с Шкода да се трие и да се пращат на Л.С. препратки към други форуми с посочени решения там? Чак не искам да посочвам конкретна тема - за да не каже някой отново че адвокатствам. По тази логика всички теми свързани с iGO ли трябва да се трият и да се пуска линк към http://forum.pocketbulgaria.com/. Не е така, не сте прави. Тук сме за да си помагаме, за да ни е хубаво когато посещаваме този форум, да намираме нови приятели и т.н. Тук също има стойностни и "кадърни" колеги, можеше някой да каже нещо - да помогне с нещо, но това е моето мнение с което Вие просто не сте съгласни. Днес се разхождах из града, времето беше прекрасно. На витрините на няколко магазина видях надписи - "РАЗКОДИРАНЕ, БГ МЕНЮ, GSM - СЕРВИЗ". Аз не правя в случая разлика между конзола и мобилен телефон - ако беше незаконно или нарушаваше авторски права - надали щеше да има толкова сервизи в които ясно да се предлага тази услуга. Поне такъв беше аргумента заради който беше премахната темата - нарушение на авторски права - а не защото в друг форум може да се помогне по-добре.

 

И пак да повторя - Форума си е Форум - живата извън форума си е извън форума. Аз не изпитвам към никого отрицателни емоции и чувства. Просто съжалявам, че си позволих в писмена форма да изразя своето мнение и мисли, не бяха разбрани по начина по който исках и се надява. Съжалявам за неприятните моменти които сте имали в последните 2-3 седмици дано всичко се нареди и се възстановите много бързо - това го мисля и го казвам наистина от сърце.

 

п.п. Все пак приемете факта, че и други колеги се съгласиха с мен и застават частично или пълно зад моите думи, не съм само аз лудия на който трябва няколко пъти да се обяснява, и пак да не вдява. Това, че аз пуснах такава тема не означава, че само аз виждам нещо нередно.

 

Поздрави на всички и успешна седмица от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • hamsia

    8

  • simichoil

    6

  • PRR

    5

  • BlackPearl

    4

Най-много писали в темата

Незнам защо долавям някакво "пищене" тим "Ощипана мома", но за мене това си е нормален разговор с елементи на критика и немога да разбера, защо толкова навътре се взема.

Ице, сам си го казал, че тоя форум не се прави от модератори, а от всички ( включително и модераторите) като участници - модерирането е спомагателна дейност за функционирането.

Какво мислите и какво обсъждате - само вие си го четете - релано файда никаква за потребителите като такива.

И да казваш, че се обяснявали грешките , а те не разбирали е малко странно - какви са тия грешки - че се изразява някакво мнение.

То още малко ще излезе, че атака правим да свалим някой модератор да взмем поста - стига глупости.

Изпадате в конкретика, искате такава, а според мене точно обратното е проблема.

Няма как 1, 2 или 20 човека да покрият всякакви области и да вземат адекватна преценка вски път без допуск на грешка.

Това смятам, че почти на всички е ясно - оставям малко аванс :)

Но не може да се взема отношение по материя където е толкова сложна, че даже не искам да изпадам в обяснения.

Говоря принципно - не искам да влизаме пак в конкретика.

Затова и се включих в тая тема - аз нямам проблем с модерирането, но определено имам забележки.

Ако имах проблем - отдавна щях да съм бил камбаната.

И затова и пиша тук, а не на лични, защото личните ще ги разберем 1-2 човека.

А когато всички го виждат - всеки може да даде мнение или критика или даже градивна критика да речем.

Затова ви казвам, че декларирането как ще се трие нещо без да се казва защото такива били правилата, или защото това била правилната преценка на модератора си е предпоставка именно за пораждането на такъв тип диалози, които могат и да прераснат в по-сериозно обсъждане, но могат и да доведат и до позитивна развръзка.

Ето примера с темат за конзолата - PRR е преценил, че е противозаконно ( а дали е?).

Ми пусни един пост и кажи, че според тебе не е добре тая тема - може пък следващия пост да те обори, че си е законно?

След това - pow обяснил на лично за евентуално решение - добре де ма 10 човека следят темата и изведнъж само един има решение - другите?

И най-вече самото решение противозаконно - ми ето ви два примера, за които аз дет се вика просто са ми на сърцето:

 

viewtopic.php?f=1&t=14038&start=75

и

viewtopic.php?f=1&t=12466&hilit=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82&start=90

 

Хайде сега да преброим колко модератора са писали вътре.

Не мога да си кривя душата и да не кажа, че PRR прави леко мъмрене така да го кажем, но ...

Ето мене това ме е подразнило - казвате тука, че някой неща може да се пропускат - съгласен, но когато вътре се пише от модератори няма как да кажем, че не е видяно.

И сега да сравним темите за маркучи, конзоли и всякакви "просtотии" с тези по-горе?

Пак за преценка и недовиждане ли е.

Ето за това говоря - аз не съм доволен и затова пиша.

Не искам промяна в правилата, но като "скачате" за дреболий като музика, навигациии преценки кое е законно и кое не, материал който е толкова сложен като вземане на правилното решение ,а за явни и граничещи с наглостта изказвания и теми, точно обратното - почти пълна толерантност.

Така, че недейте да реагирате по тоя начин - всеки допуска грешки, но както писах в по горни постове, това е тенденция.

И като казвам тенденция не го разбирайте като тотално толериране на едни и заяждане с други.

Смисъла, който искам да вложа е в използването на тенденция, е че понякога решението кое да и кое не, не трябва да е обвързано само със скриването зад правилата, а в други случаи да е обвързано с популярност на дадена тема и посещаемостта и ( напълно несъзнателно - не искам и да си помислям, че е целенасочено).

Това е което мене ме вълнува и не виждам защо така се реагира крайно с деклараций и доказване.

Няма смисъл да ми доказвате какво прави мода - аз нито ви казвам, че малко вършите, нито съм ви карал насила да се занимавате с това.

Просто си имисля,че изразявенето на мнение било и то критикуващо в по-голямата си част, без никакви задни мисли или административно подмолни намерения.

И последно, но не най-маловажно.

Нека не се правим на света вода ненапита - всички сваляме песни, софтуер и всякакви спорни дейности да го наречем.

Или поне в огромната си част - нека и тука има толеранс,защото има и хора които са стриктни.

Но да вземаме преценка и да ставаме детективи и следователи тука, да предвиждаме кое мнение би довело до подстрекателство към закононарушение, мисля че е доста пресилено.

Сега да изляза и да кажа ще си заколя кокошката утре в 22:00 и ритуално ще я обеся е едно - нарушавам правилата да кажем на някой форум за кокошки. Или пък да кажа че вече съм я убил и съм я изял - пак ги нарушавам - в кокошия правилник сигурно ще е залегнала точка за убиство, намерение за такова и за изяждане на свещения и почитан добитък.

Но сега да се правим на следователи и да тълкуваме коя песен е законна, коя навигация каква е ..... малко е дребнаво.

Мисля, че диалога при всяко съмнение за такива неща би бил 100 пъти по-полезен и на двете страни ( ако въобще може да ги разделим - пусни му кажи конзолата не може да се хаква или до 1 ден ми докажи, че има законен начин (не казвам касова бележка да се иска), па му заклиучи темата.

АКо не той някой друг може да се включи.

Като не даде до ден да кажем (съвсем просизволно) трий - даже и да не си прав - поне се знае за какво е.

Търси песен - ми щом смяташ, че не е законно драсни в темата "пичове аре на лични му я дайте" и това е.

Пък сега той ако от радио я е свалил пусни му темата да продължи.

Винаги има решение, не е нужно да се крием зад правилници и да се "пънем" един на друг да си доказваме кой е по.

Но да ме убеждавате ,че тема с хвалене кой коло е вдигнал , че прбва или как иска да пробва и къде ще пробва ( въобще не говорим за писта) и се минава само с мъмрене и продължаване е ненарушаване на правилата или че е бил предупреден, а в следващи момент спорим за конзоли, маркучи и всякакви други "боклуци" е малко некоректно.

Затова и пиша и невиждам нищо нападателно, обидно или някакво специално отношение към неприятна за мене персона.

Да, имам афект към такъв тип теми, изразявам си мнението и директно съм заявявал, че не одобрявам такова говорене.

Доста често съм бил и доста остър (все пак говорим за игра с човечки живот а не за хак или сваляне на песен).

Но не може да се залъгваме тука колко сме принципни за всякакъв спам, но да се правим на слепи за подобни теми.

Аз поне не мога да приема обяснение, че не е видяна тема или че е преценено, че най-малкото не и е мястото .

Дали е законно вече е решение на други органи.

Но ние тука и това решаваме - имаше тема за крушки Филипс дето били по 4 лева а в магазина по 8-12 лева.

Обаче не могъл да дава фактура - ми айде сега да филосотвстваме на тема как във Ебей са по евтини или, че видиш ли незнаем той как ги е взел затова да не го закачаме - демек законно е.

Ми някой го снимала камерата и търси как да мине метъра- та писал леля си май беше.

Няма какво да се лъжем - колко хора си купиха крушки - доста - 99% най-вероятно не е законно, но айде да не ставаме крайни ма ще ощети бюджета, но издребнявам ще кажете и може би сте прави затова аз си го имам мнението, но не съм тръгнал да вия тука.

Само, че когато някой лъже занеща или се хвали как рискувайки живота на вски един от нас (защото всеки от нас може да е срещу него) , когато той си е правил експериментите или когато не си изтърпява наказанието - тука мисля че нещата стоят по-друг начин.

Това е от мене - ако искате като критика, ако искате като добро пожелание го приемете.

Но не искам нито промяна в правилата, нито заключване на тия теми, за които съм споменал, нито искам на лично да ми се обяснява - просто това е моето мнение.

Както каза някой по-горе - като не ми изнася или не влизам или не чета - и аз това и правя в момента в който преценя, че и да се пъна да пиша файда няма.

 

Но когато се засегна проблема преценка-решение на преоблема-правила-принципност, реших да си кажа мнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

И най-вече самото решение противозаконно - ми ето ви два примера, за които аз дет се вика просто са ми на сърцето:

 

viewtopic.php?f=1&t=14038&start=75

и

viewtopic.php?f=1&t=12466&hilit=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82&start=90

 

Хайде сега да преброим колко модератора са писали вътре.

Не мога да си кривя душата и да не кажа, че PRR прави леко мъмрене така да го кажем, но ...

...

Но да ме убеждавате ,че тема с хвалене кой коло е вдигнал , че прбва или как иска да пробва и къде ще пробва ( въобще не говорим за писта) и се минава само с мъмрене и продължаване е ненарушаване на правилата или че е бил предупреден, а в следващи момент спорим за конзоли, маркучи и всякакви други "боклуци" е малко некоректно.

...

 

Първия линк - лично съм заключил темата. Мисля, че е достатъчно.

Втория - е тук си прав. Сега като я прочета се замислям защо не съм я заключил навремето, че дори и съм писал :-k При среща имаш бира от мен в знак на покаяние smile027

 

Аз пък не мога да разбера следното :

живеем в европейска страна (уж) където има гласност , където е позволено да се псува президента пред неговото жилище , където всеки може да говори каквото си иска и т.н.

А, доколкото на мен ми е известно, псуването е нарушение на закона (кой закон и дали съм прав да споделят юристите) :-k

От друга страна никой не е цензурирал коментирането на закона. Цензурира се подтикването към нарушаването му. Писах го и по-рано - ако на някой не му харесват правилата (респективно закона) да поиска смяната им (съответно смяната му). Това означава демокрация. Другото е анархия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се надявам, че не си ме разбрал, че трябва да се дава отчет пред мене :)

Да не взема да стане практика :)

Също така не съм си и помислял да ти докажа на теб или на когото и да било, че си сгрешил или едва ли не нарочно си е "зтворил" очите.

Просто ярко контрастират нещата на фона на диалога ( така предпочитам да го наричам), който се заформи.

Надявам се да съм останал разбран, а не криворазбран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лек оффтопик: simichoil, я си признай идеята за тази тема от форума на БМВ ли се породи? http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=226670

 

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, гледам........

 

Аз ли съм недоскив, или съм на друго място???

 

Поне сега като се загледам- пише си SKODA CLUB BULGARIA?

Значи сме автомобилен форум? Нали така?

 

Тук гледам, че драскат само 2-3 потребителя (колеги, разбира се), които искат да кажат нещо, но не го казват направо!!!

Първо да попитам, аз понеже следя, както HAMSIA писа: колко колеги от Вас уважаеми са посетили:

 

viewforum.php?f=33

Ето го- РАЗДЕЛ: Пишете и не сте разбрани НАКРИВО! Излагате адекватни аргументи и идеи и хоп форум Шкода с вашите идеи,желания и благодарение на вашата инициатива а акуратност се развива към по-добро???

 

1- Simichoil- тук сме автофорум....

Да, има си раздел Всеки за Всичко, но това не значи че всякакви теми могат да бъдат публикувани, затова има МОДЕРАТОР, да отсее коя тема става и коя не!!!

Дали е правилно решението му или не, мисля че всеки който има претенции може да драсне ЛС и да се разбере .....защо и с какви аргументи е взето решението от модератора.

Аз лично съм учуден. Доста пъти съм влизал в СПОР с МОДЕРАТОРИ И АДМИНИ, че СА МНОГО МЕКИ ......

Но тук няма стълбичка и йерархия- всички сме равни (има някой които още делят старо ново и стари и нови колеги,но....), отнасяме се с разбиране към всеки.

Бях втрещен онзи ден- 2-3 форума посещавам, единия ругае, псува модовете и админи, ноези мънкат- сякаш потребителя е богопомазан, баннат го, после пак го върнат, да не им се обиди.

В друг форум пък, единия мод трие наред- питат го, защо, обоснови се. Онзи им вика: Аз затова съм МОД....да си развявам коня.....

 

Мисля, че тук когато Модове и Админи направят корекция винаги (90%+) се обосновават, въпреки че не са длъжни затова?

 

И аз преди съм търсил крак и тн за една програма, беше ми заключена и изтрита темата (нищо че съм мод), получих веднага обяснение, че ако всеки тръгне тук да търси пачове, кракове и тн за програми ..... на какво ще замязаме?

 

2- hamsia- още те гложди темата с високата скорост? И какво? Всички знаем твоето мнение, ти си човек СПАЗВАЩ ПРАВИЛАТА- ок. (поклон) Сякаш никога не си вършил глупости ( и като малък), явно си перфектен- ти трябваше пръв да хвърлиш камък. Нвка все пак не гледаме като коне с капаци и не живеем в илюзия , че освен нашето мнение...друго не съществува? Да , има тема за висока скорост? Да, НЕ Е ПОУЧИТЕЛНА..... Но пък не всички сме за ореол ...... Че една тема правила изключение и не е възпитателна, то зависи от колегите: дали ще тръгнат и те да се доказват, дали ще си кажат : Аз такива глупости няма да правя.... Всеки си има глава на раменете, всеки сам си решава. Ако на теб не ти харесва, че масата потребители мислят по различен начин от теб и твоите идеали- ОК....но както те не те съдят, не ги съди и ти....

 

3- rsk- Роска, от край време не си идвал на срещи, не сме се засичали.... Знам обаче, че имаш явно нещо да казваш на някои колеги, разочарован си от нещо? Ок, давай направо.... НЕ говори, за боза, кой щял да даде мнение и кой не. Ми , направи нещо по въпроса, дай да не е боза, образовай ни.... да дадем и ние компетентно мнение. Всеки недоволства, всеки има претенция някаква, но когато стане дума за действия - НЯМА ГИ!

 

Бат ИЦО бил крив, ааааа, бат ицо кат нахрани цяла станция на пощите на събора 2 вечери поред беше БОГ, сега е крив... Ама да не му казваме тогава ,че е БОГ, белким се възгордеее....

На събора всеки щеше да помага.... какво стана: колите ненаредени (семейни /детски проблеми), озвучаването не е като хората, няма лаптоп за музика.......Айде някой да ни забавлява, да ни направи майсторко, да ни замери- ама как може да има такова замерване....НИЕ ИСКАМЕ ТЕХНИКА ДОСТОВЕРНА?

Да взема да ви докарам TAG HEUER???

 

ИДЕЯТА Е СЛЕДНАТА- аз не се сърдя на никой, но трябва да вникнете, за да има такова нещо, някой трябва да го свърши. Някой трябва да жертва време и да игнорира (приятели/приятелки/семейство) за да направи така, че други да се чустват комфортно.

 

Тук всичко се прави ПОЖЕЛАНИЕ и на добра воля, никой не го караме насила, но пък отнасяйте се с уважение към стореното.

И форум Шкода и Събор Шкода и Срещи Шкода всичко се прави от инициативност и от добра воля. Много малко хора с в самата "кухня" на нещата....

 

Всичко тука тръгна от някакви си теми (сигурно важни- не съм ги гледал) и защо са били изтрити???

Веднага скочиха 2/3ма недоволни потребители... ОК вместо да недоволствате, защо не измислите инструменти и адекватно решение и тази тема да не се повтаря?

Добре, имаме НЕДОВОЛЕН ПОТРЕБИТЕЛ! Нека той да се обърне с ЛС към даден МОД, който е извършил действията по темите, ако не получи основателна и пълна причина, нека да пусне тема. (МОДЕРАТОР НЕ Е ДЛЪЖЕН НА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ДЕЙСТВИЯ- прави го на своя воля).

Всички модове сме един зад друг и се подкрепяме, НЯМА БЕЗГРЕШНИ, всеки е бъркал някъде....без hamsia.....

 

 

Аз поне мисля, че е човешко да се греши?

 

Честно да си кажа, ако бяхте колеги в друг форум, нито един АДМИНИСТРАТОР И МОДЕРАТОР нямаше да ВИ се обяснява, а щеше да прати темата в коша!

 

Поздрави!

(нищо лично към никой, просто изказвам собствено мнение, нали може???)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лек оффтопик: simichoil, я си признай идеята за тази тема от форума на БМВ ли се породи? http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=226670

 

smile159

 

Не съм посещавал форума на БМВ от сигурно повече от година - последно търсих карти за навигацията на познат, който няма компютър и необходимите познания за да си запише сам ДВДто. Това е, просто споделих мое мнение, което не беше разбрано по правилния начин. Просто съвпадение....Посещавам форума на Шкода, на VW и на Peugeot. Това е, имам собствено мнение и виждане по въпроса и не ми е нужно да взимам пример от други форуми. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

worldman- балгодарско, че пусна линк към БМВ.

 

Аз само ще пусна 2 извадки / Копи/Пейст!

 

Потребител пише за отношение на МОДЕРАТОР:

 

Бих искал да цитирам някои изкзвания за да покажа какво искам да изтъкна с тази тема:

 

Я сложи снимки на тавана,задния капак,и снимай колата от дясната страна!

 

Викам да ъпваш по правилата,че това ти е 3-ти път днес!

 

Скоро,ако не прочетеш правилата,и не започнеш да ъпваш според тях,и ти ще съжаляваш :winky:

 

 

Заек,утре дойде,това е за последен път!

 

(Аз в наш форум дали ще видя такива неша /Изключвам,че бях писал на VooDoo,че ако отида пак в Софето няма да е такъв късметлия и няма само да ми заеква- ПРИЗНАВАМ СИ)

 

Отговор на МОДЕРАТОР:

Всеки от Модераторите (без значение на раздела, в който модерира) е тук доброволно.

Отделя от свободното си време, за да даде своя принос за Форума!

Аз, както и останалите колеги от екипа намирам време да модерирам и се опитвам да бъда безпристрастен!

Друг е въпроса, че има моменти, в който отношението ми към даден потребител клони към грубо!

Защо?

Ами защото имам наблюдения, че въпросния потребител системно нарушава правилата, което означава, че аз или някой мой колега системно му прави забележки - не защото автора не знае правилата, а защото така му е по-лесно или пък се изявява като бунтар?!

 

Странното е, че в 6:30 аз пиша във форума мнение, което няма да бъде прочетено до край от една голяма част от недоволните потребители, но същите те след като пуснат темите си биват изчетени до последната буква от нас - Модераторите, за да сме сигурни, че отговарят на правилата!!

 

 

 

Не е зле да се прочете това изказване на модератор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(нищо лично към никой, просто изказвам собствено мнение, нали може???)

 

И аз исках да изкажа собствено мнение, и аз мислех че може - но какво се оказа ????

1. Обиждал съм колеги (няма да казвам повече МОДове понеже излезе, че деля хората тук на колеги и МОДове - което не е така)

2. Съсипвам реномети и имиджа на друг колега (понеже съм го дал за пример че използва нелегален софтуер)

3. НЕ съм бил доволен от работата която вършат и времето което отделят от свободното си време.

4. Адвокатствал съм и веднага от инж. бях преквалифициран в Юрист.

5. и като за капак - Ако съм бил в друг форум нямало дори и да ме удостоят с честта да ми отговорят а щели директно да ми затрият темата.

 

Вижте какво - хайде да си го кажем честно - зарекох се че няма да пиша повече в тази тема и помолих да бъде заключена но НЕ СТАНА. Когато молиш някой да заключи тема или да я изтрие - не се прави. Когато някой иска да пита нещо - темата се заключва понеже не била важна и сме били форум - Шкода Клуб България. Това че сме във форум на Шкода Клуб България - не означава, че не може да си пишем и по други теми. Или Негово Величество колегата решил че темата не била важна и хоп - в кофата. Разни хора - разни интереси бе колеги. За един една тема е интересна - за друг - друга тема. Или всички трябва да се съобразяваме с мнението на колегата който отговаря за даден форум и да пускаме теми само които на него му харесват?

 

ФОРУМа е съставен от хора и приятели с общи интереси и хобита. Ако и тук беше както в другите форуми (да се трият мнения без да се зачита чуждо мнение) ще ме прощавате - но колегите тук щяха да са много по малко. Уважението трябва да е взаимно - а не да става като в казармата "Г-н Майор - вашата терца уби моето 50" !!!

 

Най ме е яд на едно нещо обаче. Никой не каза - темата на еди кой си ще бъде заключена защото просто не и е тук мястото - има си специализирани форуми (или поне не го написа в форума - където написа следното 2.3.1. Призиви към нарушение на действащото законодателство, .. - това са ГЛУПОСТИ - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!! Ето и аз си изказвам мнението.....прав, крив - така мисля и така го казвам. Модифицирал се софтуера - и това било в разрез с българското законодателство. Добре де - когато една камара колеги коментираме как сме си сменили софтуера на колите - и това ли е нарушение ? Защо това не е нарушение - а да си модифицираш софтуера е нарушение ??? В единия случай се сменя оригиналния софтуер на колата за да върви повече - в другия случай се сменя оригиналния софтуер на една конзола - за да вървят на нея повече неща. Е това ако пак някой ми каже че е различно ........

 

И наистина не искам повече да се пише тук. Не трийте темата - просто я заключете както биха направили в другите форуми които се дават за пример. Въпроса беше принципен - въпроса беше не за 3-4 теми които дадох за пример - а по принцип. За начина и за методите по които се гледа на различни теми.

 

Поздрави. Надявам се, че не съм обидил никой от четящите и засегнатите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, защо си губите времето с тези теми не мога да разбера. Време е за салатка с питие по избор.

Към модовете и админа мога само да кажа едно: Абе няма ли да намерите начин да сверите часовника на пс-то където се хоства форума!!! smile091

Айде със здраве и подкрепям Динка и съветите й към нас! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено лично приемаш нещата. Гледаш на написаното повече от буквално- сякаш всичко е насочено към теб!

 

CHILL OUT!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С цялата си скромност , бих предложил следното :

 

На срещата в събота да бъдат организирани боеве , на които да излизат МОДератори срещу Оператор-Чакръкчии .

1. Ако МОДератор спечели - прави каквото трябва !

2. Ако О-Ч спечели - темата му остава до самозатриване ( стига да не е порнографска) ;)

По този начин ще бъде толериран правописа и правилното мислене във Форума.

........

 

Карайте ГО* по-спокойно , бе Хора !!!!

 

* - живота... smile092

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да не се включвам в тази тема, а само да й се "радвам" отстрани. Но ще го направя, защото разбирам позицията на колегата simichoil, макар че не съм напълно съгласен с нея. Изчетох всичко изписано до тук, като общо взето не намерих нищо градивно. Съгласен съм и приемам част от недоволството, като пределно ми е ясно, че основната вина за това следва да я поема аз (и го правя). Има, обаче, едно НО. Защо всички, които по една или друга причина изпитват недоволство (оправдано или не) от действие/бездействие на МОД чакат някой да пусне тема, за да го изразят? По този начин, в случаите, когато то е оправдано, се получава натрупване на безсмислен негатив, който не е в ничии интерес и най-важното - не спомага за развитието на форума. Много пъти съм го писал - който не е доволен от действие/бездействие на МОД, да ми пише на ЛС. В случай, че се съберат определен брой отрицателни (и основателни) мнения за определен модератор, аз ще направя нужното, което е в интерес на форума, в частност на недоволните. Не мисля, че подобна инициатива от страна на кой да е потребител изисква някакви специални усилия. Напротив, далеч по лесно е за всички и би спестило редица грозни обръщения.

 

Всички сме хора, не сме безгрешни. Не само, че е възможно, но и съм убеден, че има теми, на които не им е обърнато внимание, както и други, на които им е отделено повече от нужното. Но това са единични случаи на фона на това, което вършат всички модове тук, така че като влезете във форума да не срещате грозна, неетична, спамерска и т.н. информация. Всяко действие на модератор се записва в логове. Няма как да знаете, но на ден средно има по 30 намеси от тяхна страна. Това прави средно по 900 за месец. А в тази тема не видях повече от 10 теми, повод за упрек. Не видях и нито едно положително мнение за толерантността и разбирането, които те неведнъж са проявявали. Нека не забравяме, че те са тук, за да защитават не чужд, а вашия интерес.

 

Получавал съм съобщения с въпрос защо темата Х е изтрита, а аналогичната У седи. Изказвал съм благодарност на потребителя за съдействието, след което У също отиваше в коша. По-горе някой написа, че форума се прави не само от модераторите, но и от потребителите, което е абсолютно вярно. Но това не е свързано само с писането. Ако вие, хората, които влизате в този форум, помагате на модераторите, от подобна тема, като сегашната, няма да има нужда, а несъгласието ви ще бъде сведено до минимум. Интереса е взаимен и форума определено има нужда от това. Най-лесно е да се изрази укор, съвсем друго е той да бъде предотвратен с общи усилия, нали?

 

...Ами да и за Skoda се говори, но и за ред други неща, чието място не е тук. Но това не е кой - знае колко лошо. Лошото е, че тези теми започват да преизпълват съдържанието на форума, т. е. качеството на написаното прогресивно пада.

Роска, дали си прав или не е друга тема. Но следва въпроса в последните години какъв е твоя принос за създаването на качествени според критерия ти теми? Вярно е, едно време имаше по-синтезирана информация, защото интересите на хората, които влизаха тук не бяха толкова различни (което е тясно свързано с броя пишещи). Факта, че предимно четеш не е основание за подобен упрек. Всеки иска да чете, но за да получиш, трябва и да дадеш, за да има интересна дискусия, трябва да я започнеш. Пък и времената се менят, а с тях и интересите.

 

...Не се вживявай, остави бозата да тече...

А това не мисля, че заслужава коментар... Ако всички така разсъждавахме, да бяхме затворили кепенците и кой от къде е... Най-лесно е да наблюдаваш със скръстени ръце и да чакаш нещо да се случи. Е, от личен опит - бозата, придружена с баничка, все още е вкусна, точно както едно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, за да бъда честен пред себе си, мислех аз да пусна такава тема още в момента с прословутата вече тема за конзолата.

Но, прецених, че ще стане като заяждане към PRR и отсвирих.

Даже си мислех, че ще стане на майтап работата.

Представях си да завърши,както и по-нагоре съм споменал заплеснах се, улях се или някакво такова.

Включих се в обсъждането, защото всички мнения които бяха изразени бяха "разбити" на пух и прах от PRR и pow.

Няма да обяснявам отново какво съм имал впредвид, надявам се да съм бил разбран защо им дадох конкретните примери.

Но, имам забележки и съм ги изразил именно тук и ще се обоснова защо.

Има тема за "Предложения за сайта и форума" няма две мнения по въпроса, но аз поне не се сещам да е обсъждано нещо такова там.

Може и да има нещо, но чак толкова не се сещам.

Имаше отвреме навреме изблици на недоволство в произволни раздели.

Значи или всички са доволни или става само на лични и проблемите си остават "скрити".

Аз затова пиша тук,като въобще не претендирам за някаква промяна, тъкмо напротив, аз нямам проблем с правилата, но когато се заявява твърда линия за спазване, а има да го наречем двоен стандарт аз ще си изразя мнението и не виждам защо да не го направя.

Казваш че примерите дето са дадени са 10-ина - може и да са по-млако - незнам, може и да са повече, но са факт - аз тези които съм цитирал съм наблюдавал най-скоро , не ми идва и през акъла да се ровя назад да търся доказателства.

И тука не говорим за недоглеждане или пропуск - показал съм го.

Но, ще се повторя може би вече - там съм си написал мнението да кажем, виждам, че блъскам в стената и спирам.

Тука не говорим,че аз съм недоволен от еди кой си модератор защото той не ми прочита мислите и аз си сумтя и недоволствам.

Но излизаме и декларираме колко сме строги, а се вижда, че е избирателна строгостта.

Мене това просто леко ме погъделичква да се включа.

Какво тук лошо има - кой на кого с труда се подиграва или не го оценява?

Няма да се връщам на строгостта към определн тип теми, а възбудата и "заслепяването" към други, но дразни понякога и го казвам - подигравка с труда или недоценяване на хора не виждам.

И последно - правилата са си правила и са да се спазват.

Но тука доста, често се споменава "че по правилата даже не било длъжно да ти отговаря" е меко казано грандоманско изказване - мене лично много ме дразни, затова и казвам - диалога е по градивен отколкото криенето зад правила и писане на лични ек на ек.

Пак не виждам какво толкова обидно или принизяващо труда на някой има тук.

Всеки го прави доброволно, а в следващия момент колко е тежко.

Ми сигурно е тежко, но аз ако има да правя нещо или го правя или не.

Не се оплаквам като мека Мария.

Сега извинявайте за израза, но то ако продължим в тоя дух при регистрацията скоро да има да пускаш благодарствено писмо.

Това в рамките на шегата, но аз поне не виждам защо винаги на там се обръщат нещата при положение, че никой даже и не повдига въпроса за заслуги и стойност на заслугите иили количествената им измеримост.

Мисля, че тука доста се преекспонира длъжостта модератор.

Организационна и спазване на правилата - твърдо да.

Но какво значи строгост - били меки или строги - действията му трябва да са последователни и принципни, а не подвластни на емоций, иначе те хората ще намаляват примерно или най малкото ще има напрежение.

Разбира се има грешки, но идеята е да се свеждат до минимум именно в такива обсъждания според мене - дали ще е промяна в парвилата примерно или някакво доизясняване - не виждам нищо лошо, обидно или обезценяващо труда на някой камо ли подиграване.

Иначе форумите щяха да си идват със готови правила - що да се мори някой да ги пише.

Това е от мене - аз пък не искам темата да се затваря, тъкмо напротив, за мене е много интересна, а ако има и още заряд бих бил още по-доволен :)

Даже и да се премести в раздела за предложения , бих продължил по същество, независимо,че на мене правилата ми отърват както казах по-горе.

 

С това мислех да приключа, но явно не е било писано ( тъй и тъй аз трябвало да хвърля камъка първи) - та да го хвърля:

BlackPearl, далеч съм от мисълта за безгрешност и не мога да разбера в какъв контекст го казваш.

Ако за тебе е комплекс - аз нямам проблем с това - греша всеки ден.

Но ако наричаш (тука вече конкретно) превишаването на скорост грешка, си мисля че може би аз наистина съм безгрешен.

Бих бил много щастлив, ако имам възможността все повече хора да дразня, на тази тема с моята безгрешност.

Да хвърля и втория камък, като съм хвърли първия:

 

Правиш ли разлика между спазване на правила и поучаване и възпитателна - умишлено ли използваш"правила" за мен безгрешния, а за цитираната тема използваш "НЕ Е ПОУЧИТЕЛНА и ВЪЗПИТАТЕЛНА".

Поучителна е тълкуванието ти за правила и удобно измъкване или просто несъзнателно го използваш?

Цитираш строгост на модератори, но разбираш ли не било поучително когато нещо трябва да се обясни по-така.

Още веднъж ще кажа, че искрено се радвам на такова внимание точно по такава тема.

Аз когато съм бил малък не съм ходил с оръжие в ръка, така че не виждам какво има общо това- найстина се чудя откъде ти хрумват тези идеи - "ти като малък какво си правил?"- ми играл съм на топчета, не съм карал с 200!!!

И аз като карам "бавно" да съм написал тема - карам бавно или най-малка скорост?

С какво съм досадил с това, че съм си изразил мението, че обичам и уважавам моя живот и живота на всички?

Извинявай, но аз не искам да ти давам тон в живота какво да правиш или какво си правил като малък?

Но защо ти и другите като тебе се опитвате да ми пречите на моя - караш там където и аз - има ПРАВИЛА, които вие не спазвате - значи всъщност вие ми пречите.

И в момента, в който аз видиш ли кажа, че не е правилно това, се изцепваш не ни съди?

Извинявай, но почваш да ме объркваш - безгрешен съм бил, съдел съм някой - въобще наясно ли си какво искаш да кажеш или просто да му отговорим на тоя нахалния.

 

Не мога да разбера защо така се реагира - излъгал ли съм нещо?

Значи ти си развяваш байряка по пътя и се хвалиш при това, аз понеже съм бил казал, че не е правилно и се започва.

И когато си изразя мнението, което е критично и следва:

Ма не ни оценявате труда, защо така с лошо, всеки се криел .

Сами казвате, че всичко е доброволно, но всеки път го изтъквате това колко е трудно - найстина не мога да разбера какво общо има това със мнение, че има ярък контраст между вземане на решения и бездействие по определени теми.

Някой насили ли ви кара ,тежко ли ви е да вършите някаква дейност - може и така да е - или я вършиш или не.

Какво общо има това с мнение било то и критика в най-лекия и вариант.

Все едно аз на твоите обвинения как се вживявам и аз да ти кажа " а ти знаеш ли колко аз като се върна след работа какво ми е в главата, но никой не ме пита".

Стига глупости - ако се чувствате недооценени в дейността като модератори или организатори по събор или други събирания - направете благдарствена тема.

Сега незнам дали няма таквиа дето са неблагодарни - сигурно има, но точно в тая тема аз просто не виждам някой някъде да казва, че някой не си върши работата, а още повече че не си я вършил по-задължение едва ли не на събора.

И когато няма какво да кажеш , но се чувстваш длъжен да отговориш просто е така - това вече е наистина поведение на "строг" модератор.

Какво общо има всичко писано дотук в тази тема от мен и твоите излияния по мой адрес - цитираните теми са само и единствено провокирани от лично съобщение на PRR - нищо повече ( мисля, или поне така си мисля, че той разбра какво исках да кажа) - къде видя някой да съдя за скорост в тази тема , че го изтърси тук?

Затова казвам - искренно се радвам, че явно те провокира това ми поведение в такъв вид теми.

Зареди ме с енергия ;)

 

Нищо лично, но ако има нещо сбъркано не е зависело от мен - все пак аз съм безгрешен.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

?????

 

Мен да ме провокира? Кое да ме провокира? Ти май нищо не си разбрал?

 

Че караш по правилата и не правиш грешки?

Айде,сега се върни на написаното от мен и виж какво съм написал в скоби (поклон).

 

Във всеки автомобиен форум присъстват такива теми.

Да, те може би НЕ СА МНОГО ПОУЧИТЕЛНИ И ВЪЗПИТАТЕЛНИ, понеже карат колегите да вършат глупости (макс спийд), но пък не сме девическо училище.

 

Всеки си има глава на раменете.

Всичко е до самосъзнание: Дали ще се подадеш и ще кажеш: Довечера и аз ще видя колко може да вдигне моята каляска, или ще кажеш : НЕ , аз си карам по правилата, нека другите се трепят.Въпрос на личен избор. И да искаме не можем да влияем на 100% на избора на колегите.

 

Всеки отговаря САМ ЗА СЕБЕ СИ.

Мен нищо не ме дразни, дори това, че искаш да кажеш, че никога не си нарушавал правилата за движение и ограниченията. (аз мисля, че не е възможно и хич не си го слагам.... затова не мисля, че и ти трябва да си слагаш моето мнение на сърце- имаш си свои принципи и се придържаш към тях-нищо лошо- ПОХВАЛА, не мисля ,че аз като срнатичен наблюдател съм фактор които да те притеснява)

 

Ето това написах.

В един автофорум има и теми,който не са много поучителни и възпитателни, може би не трябва да им се подражава..... Но всеки сам си носи кръста и си носи отговорноста за това.

 

По скоро ти си го слагаш на сърце и почваш да пишеш: Как може, такива скорости, нарушение е!

Ок , прав си (изказваш мнение), но дали колегите ще се съгласят, дали не- тяхно си решение!

Всеки носи отговорност за постъпките си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отначалото на темата говоря за правилата на форума, не за правилата на пътя.ЗАтова не виждам какво общо има?

Или искаш да кажеш,че аз ако напиша тема как вчера съм стрелял по хора с въздушна пушка ма нищо не е станало - всичко е ок?

Казваш грешка после казваш всеки за себе си ?

Никъде не съм казвал,ч е съм безгрешен и че спазвам стриктно правилата на пътя, но ги спазвам, а там където съм нарушил не е грешка а си е нарушение и незнам защо трябва да се хваля с това, а камо ли да казвам че е грешка.

"Грешка" сигурно е да карам със 110 при 90, но за други "грешката" гледам е доста разтегливо понятие.

Тези теми са пишкомерене, но ме засягат лично - карате където и аз карам - ходете на писта - боли ме фара -ако щте и със звука да се надбягвате.

И пак ще кажа - говорим за правила на форума ако не си разбрал - в тези така проблемни теми каквото съм имал съм казал, видял съм, че файда няма - пас.

Обаче като заявяваш строг модератор или мек и че правила трябва да се спазват - ето за тези правила говорим.

Ти казваш не е поучителна и възпитателна.

Айде сега да видим по правилата ли е, за форумните говоря.

За другите има друго място.

И темата не съм я дал за да се изтъкна - просто тях следя за тях знам.

тези теми ярко контрастират със правилата и тълкуването им

Ако си чел съм дали други примери за разсъждение, но не забелязвам да се взема отношение - просто е важно явно да се отговори по принцип.

И пак ще те попитам - след като n на брой човека излизат да кажат аз вдигнах еди колко си, явно нарушение на закона, не е поучително и не е възпитателно, защо аз да нямам право да кажа спазвайте закона, да поучавам и да възпитавам?

Нещо грешно ли казвам или неправилно?

Защо не - какво дразни ли някой че се изтъква да се спзва закона - ми както аз тях казваш да ги оставя , защо аз да нямам право да им кажа те да ме оставят на мира?

Бил съм си го слагал на сърце ми слгам си го,защо не след като е позволено и да си пиша как пук съм си карал с 200?

Пак говорим за правилата на форума - мисля, че никъде не пише че не поучителни и не възпитателни коментари са забранени, но не пише и че е забранено да поучаваш и възпитаваш.

Сега ако проблема е защо аз - това е друга бира.

Там съм отворен за диалог.

Вкрайна сметка е пълно с млади водачи допускащи множество грешки.

Теми за скорост е имало и ще има не само тука ми навсякъде - просто съм се пръкнал тука - нямам възможност да пиша по други форуми.

Съдба

Но да казваш как всеки носи отговорност за себе си, е несериозно.

Всеки на пътя носи отговорност за всички участници в движението - няма да ги изброявам.

В тези теми това не се забелязва като тенденция.

Ето едно правило което може да залегне в прваилата на форума:

Коментарите да не са насочени и да са съобразени с другите участници в движението.

Или то май го пишеше в закона доста пъти.

Но нали е закон, майната му - важно е фън да има.

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По повод темите за скоростта и нейното превишаване на пътища за обществено ползване съм напълно съгласна с @hamsia. Аз съм един от младите водачи във форума. Не може да се каже, че съм най-дисциплинирания водач, но винаги гледам да се съобразявам максимално с движението и околните.

 

Темите за максималната скорост биха били на мястото си, само ако се говори за резултати на писта. До момента в много от темите съм говорила по този начин. Това е моята позиция и както hamsia - така и аз ще я отстоявам до край.

 

Нека да оставим на страна това, че на всеки колата му има различни възможности. Нека да оставим на страна и шофьорските възможности на всеки един от нас. Нека да помислим, обаче, за това до какво може да доведе една такава тема?

 

Представете си - влиза във форума едно момче, което е на 16, има някакъв опит с картинг и дядо му му подарява 120-ка. Влиза това момче в темата, вижда за какви скорости става дума и решава да изпробва "на дядо колата" какво може да направи. Излиза на междуселски път, газ до изгнилата ламарина на пода и....

 

На мястото на многоточието могат да се сложат различни крайни резултати. Това момче е само на 16. Няма книжка, но е надъхан от резултатите на останалите в темата. Какво ще направи - това е "негова работа".

 

Но дали в правилата на форума не пише, че не е много разрешено да подтикваш останалите към нарушаване на българското законодателство?

 

Нека да има тема за максималната скорост, но нека да става дума за резултати на писта. Там, където до асфалта няма стълбове, ровове, дървета, бордюри, мантинели, дерета и т.н. По този начин хем ще сте стимул за младежите, които влизат във форума, хем ще давате добър пример. Иначе човек остава с впечатлението, че "черният джиБ" винаги е с предимство, а "правилата са за да се нарушават".

 

Поздрави на всички! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз уж нямаше да пиша ...

 

По въпроса с нарушаването на закона. Личното ми мнение е че форума не трябва да става място за споделяне на кракове, нелегален софтуер и подобни. Освен това в пряк текст същото е записано в правилата. Затова, доколкото мога, се старая да ограничавам такива теми.

 

Относно скоростните изпълнения и/или други безумици - нееднократно съм правил забележки и съм трил. Пример ТУК. Е, има и случай в които съм пропуснал нещо (включително темата пусната от Hamsia). В крайна сметка съм човек и като такъв понякога обективно и/или субективно пропускам по нещо. Иначе дори аз съм пускал тема с "рекордно" постижение ... но в Германия, на магистрала БЕЗ ограничение на скороста. Което по никакъв начин не мисля, че нарушава което и да е правило и/или закон.

 

Накратко - ще се радвам ако вместо да си чешем пръстите в тази тема нередностите се посочват. Вече нееднократно писах за бутона "Report" ( ! ). Може да се ползват и лични. Модовете са хора и не могат да прихванат всичко. Юли го е написал - по около 300 намеси на ден! При това положение е нормално нещо да се пропусне.

 

@Hamsia, мисля, че се разбрахме с теб. А уговорката за по smile027 остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е озаглавена "Въпрос към модовете". Нека се придържаме към заглавието. Всякакви странични коментари от сорта редно или не е движението с определена скорост, кой как шофира, какви теми да има или не и т.н., определено не са на място. И ако изключим правилата, нека поне се придържаме към етиката - ако някой МОД е съгрешил, със сигурност не го е направил така, че да заслужава публично (форумно) порицание. Както писах и по-горе - надявам се участниците в тази дискусия да участват в нея с градивна цел и градивен упрек, като за целта отново моля - ако има потребители, които се чувстват ощетени, засегнати или смятат дадено действие/бездействие за неуместно, да ми драснат лично с конкретно име на МОД и конкретна ситуация. Иначе искам-неискам ще се наложи да приема всичко изписано за чисто разтегляне на локуми. С недомлъвки ще постигнем единствено ескалиране на ненужен негатив, което не е в интерес на никого.

 

Благдаря за разбирането!

 

...

Но какво значи строгост - били меки или строги - действията му трябва да са последователни и принципни, а не подвластни на емоций...

Много си прав, Дани. Но има един такъв момент: МОД-а действа съгласно принципи, към които се придържа максимално близо. Следва ответна реакция на някои потребители, съпроводена с коментари от рода на "полицейщина". МОД-а, в отговор и за да има мир, започва да проявява повече толерантност. Тогава се появяват коментари "абе ти изтри Х, а У защо седи?" или "Вуте явно ти е по-симпатичен, щом подмина неговия пост, а затри моя". За съжаление между тези два примера за действие няма как да има баланс - винаги ще има потребители, които с или без основание ще изразяват несъгласието си. Пресен пример от вчера - добавен е текст от МОД в мнението на потребител. По същите съображения МОД-а е трябвало да добави същия текст и в мнението на друг потребител, което е няколко поста по-нагоре, но е пропуснал. В случая потребителя с редактирания пост се сърди (с основание), но не взима отношение по въпроса, което се явява в ущърб на самия него. Като компромисно решение следва ако някой не е доволен или се чувства засегнат (или ощетен), вместо да трупа с времето отрицателни емоции, по-добре би било в конкретния момент да пусне едно съобщение до съответния МОД и нещата веднага ще се изяснят. Практиката показва, че това работи и е само въпрос на желание от двете страни. Модераторите са доказвали нееднократно, че са отворени за подобен диалог, т.е. "топката е в полето" на потребителите, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, не съм имал и на идея да нападам. който и да е за невършене на работа.

Изразявам мнение по напълно принципен въпрос - за едни и същи неща се реагира различно.

Като там където баланса е оставен да води нещата, доста дълго е продължило, докато за други на момента се преценява, че не става.

Затова се опитвам да кажа, че вместо да се казва строгост или не съм длъжен правилника ми позволява - просто да се скъси контрастта между такива решения.

Баланса да се добалансира - преценил си, че не отговаря - добре, но нека са съзимерими решенията - заключи темата и му кажи примерно да даде довод защо не нарушава нещо, което ти си преценил.

Няма как да няма субективизъм, но да да се правим на ощипани моми и да викаме за едното може, а за другото не - само поражда напрежение, за неща които са пределно ясни.

 

Скоростта не виждам защо се намеси тук и смятам, че просто е безмисленно да обяснявам повече.

Аз каквото съм имал да казвам и съм казвал съм го казал където трябва и там и ще го казвам.

Аз наистина не виждам къде е проблема, че се реагира по този начин.

Опитвам се да изразя напълно принципна позиция без да е наосчена към скорост, конзоли, лампи и промяна на правила.

Дали ще има теми за скоростти (давам я само за пример) , честно казано не е моя работа да давам акъл, който не му изнася - пише или в темата или ясно казва нарушава правилата.

Аз съм преценил да пиша - и пиша - дали преча на някой или на мене някой ми пречи - аз там си го казам като мнение.

Но баланса за, който ти говориш няма нищо общо за това за което аз говоря - има доста теми и ще има, които са интересни , полезни за някои и са с голямо внимание, които обаче са в разрез с правилата.

Обаче за мене може да не е правилно, но за някой модератор е доспустимо прегрешение да го наречем.

В следващия момент излиза нещо супер дребнаво - заключва се примерно и ето ти друго решение тука баланс не е и нужен

Сега, че идеален свят няма, но да викаме на черното бяло и да се затрупваме с реплики, можем да си продължим доста дълго време.

Моята идея е, че баланса наистина трябва да е баланс, но на цялостно ниво, а не за конкретна тематика или раздел или спрямо определени хора.

Нека подхода да е еднакъв, да не казвам стандартизиран и напрежението и недоволството ще е по-малко.

Дали темата ще е за скорост, конзоли, маркучи и всякакви други неща - преценил модератора, че не става но подходи еднакво - не може за едното да си по толерантен, а за другото да си краен, само защото така е удобно.

Най-лесно е да се скриеш зад правилника или да се обясняваме до безкрай.

Мисля, че няма какво повече да издевателствам на тема "кажи конкретно" - винаги може да се намери конфликтна ситуация - това е просто позиция.

Не смятам, че тя е обезмисляща някакви положени усилия или пък да е упрек към някой.

Дали е правилна или е грешна също не виждам причина да се смята, че е едва ли не опит за атака към определни действия.

Тя е изцяло принципна и добронамерена.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Моята идея е, че баланса наистина трябва да е баланс, но на цялостно ниво, а не за конкретна тематика или раздел или спрямо определени хора. Нека подхода да е еднакъв, да не казвам стандартизиран и напрежението и недоволството ще е по-малко...

Напълно си прав :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С цялата си скромност , бих предложил следното :

 

На срещата в събота да бъдат организирани боеве , на които да излизат МОДератори срещу Оператор-Чакръкчии .

1. Ако МОДератор спечели - прави каквото трябва !

2. Ако О-Ч спечели - темата му остава до самозатриване ( стига да не е порнографска) ;)

По този начин ще бъде толериран правописа и правилното мислене във Форума.

........

 

Карайте ГО* по-спокойно , бе Хора !!!!

 

* - живота... smile092

 

Така е, лошо е да се разваля БОЯ с КАВГА smile004 ,

но както сам казваш - такъв е *

Едно време като хлапета имаше разни недоразумения между кварталите.

И примерно като имаше училищно мероприятие в Надежда за деца от Люлин да речем

и ставаха малко "пререкания" (и по малко кютек) - нормално. Обаче не като сега да се колят направо като животни и подобни малоумия.

И тогава се появи един термин **. НЕзнам в други градове и села как е, сигурно термина е бил друг.

И съм чувал репликата:

"Абе аз имам един приятел, ще го викна. Той не може да се бие, ама как ** само, ония ще избягат."

 

** - дЪрвя се

 

Та и в тая тема - на ** се набляга. Лошо няма. На мен ми навява спомени от детството.

 

Ако трябва да пиша сериозно по темата, няма да ми стигне RAM-a i Swap-a, така звучи по-"красиво",

Поздрави,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск и тази тема да бъде заключена или изтрита имам следния въпрос към хората които отговарят за реда в този форум. Съгласен съм че трябва да има ред и някакви правила които да се спазват, съгласен съм че трябва да има някаква цензура и някакво сито през които да минават темите и мненията на колегите, но нека ситото е едно и също за всички и се гледа обективно.
Защо мислиш, че има риск темата да се заключи или изтрие? Според мен в начина ти на формулирането на това първо изречение, съзнателно или не, провокираш отсрещната страна към съответна реакция. И за това първите отговори са такива. Това е само и единственно моето мнение!

Относно "ситото"... Дали, защото сме човеци с разум и интелект или защото имаме различни ценностни системи, или защото възпитанието ни е различно, както и средите в които се подвизаваме и хората с които общуваме...дали, заради хиляди други неща - ситото няма как да е еднакво за всеки и всичко! Колкото и да се стараем - няма как да стане! Не сме еднакви просто! А и да сме еднакви /мод и админ-и/, винаги ще има някой, който да е засегнат повече или по-малко от корекцията, която ще направим. Форумните правила са, за да се съобразяваме с тях! Да ги спазваме стриктно е едната крайност, а да ги игнорираме - другата. Стараем се да лавираме... В много случаи - успяваме! Друг път - грешим! Правилата трябва да се прилагат абсолютно еднакво към всичко и всички - тук спор няма, но ако някой смята, че може да го постигне... Ще му пожелая успех от сърце и ще седна да гледам как ще го постигне! Просто не сме машини! Не мога да цензурирам така, както форума го прави, когато напиша "копеле" примерно! Натройката на машината разпознава думата и я замества с "***" и с това се приключва. Обаче машината не може да вникне така в темата, както аз, ти и всеки пишещ по нея, нали?

Аз без да си кривя душата, заявявам, че "моето сито" не е едно и също винаги! Всеки път е според ситуацията. Понякога подминавам откровен спам. Правя го, когато ми се стори забавен/майтапчийски, когато що-горе е на място или просто когато преценя, че не пречи в темата. Друг път - трия без да пиша ЛС, пак защото преценявам, че автора на този спам е напълно наясно защо му е било изтрито мнението. Разбира се, старая се да съм обективен в рамките на възможното и в същото време - да се съобразявам с правилата на форума! Относно толерирането на някои потребители - лично аз, коригирам без оглед на автора!

Или Негово Величество колегата решил че темата не била важна и хоп - в кофата. Разни хора - разни интереси бе колеги. За един една тема е интересна - за друг - друга тема. Или всички трябва да се съобразяваме с мнението на колегата който отговаря за даден форум и да пускаме теми само които на него му харесват?
"Негово Величество колегата" е решил това не, защото темата не му допада лично на него, а защото е преценил, че може би е в разрез с правилата! И като казвам "може би" искам да изразя съгласието си с теб /или някой друг по-горе - не помня точно/, относно поместване на отговор в темата от мод/админ, което да припомни правилата и да помоли за оборване автора или някой познаващ материята, за да не се трие/заключва темата!

 

Ей, карагьоз!

Но сега да се правим на следователи и да тълкуваме коя песен е законна, коя навигация каква е ..... малко е дребнаво.
Съгласен съм! Понякога се издребнява, понякога се гледа по-ларж! Но всичко това според мен не е нарочно, а е провокирано от дадената ситуация/тема и от това, че сме хора, а не роботи и реагираме различно, като понякога...или според някого - грешим! Конкретно за PSP-то - лично аз не бих трил или заключвал темата, тъй като все пак конзолата е купена и вече е собственност на еди-кой-си. Той може да я прави, каквото си иска! Това е мое мнение/резсъждение разбира се, но явно колегата е видял нещата по-различно и за това е взел съответно решение. Мога да поразмишлявам и в друга посока и да се окаже, че до някъде се нанася щета на бюджета! Защото разкодирайки конзолата, вече няма да има нужда да се купуват скъпи игри от оторизирания дилър, а ще може да се плаща много по-малко за дадена игра, което пък ознавачва по-малки данъци в хазната и т.н. В зависимост от посоката на разсъждения се стига до две коренно рзлични действия! И в единия случай преценката е оставяне на темата, а в другия - премахване... Можеш ли да кажеш, кое е правилно на 100%? При това положение, може ли един човек, модератор или администратор да е безгрешен? А ти беше споменал в едно изказване, това...
Няма какво да се лъжем - колко хора си купиха крушки - доста - 99% най-вероятно не е законно, но айде да не ставаме крайни ма ще ощети бюджета, но издребнявам ще кажете и може би сте прави затова аз си го имам мнението, но не съм тръгнал да вия тука.

И в един момент, какво се получава? Интересна ти е темата, която може да докара по-малко пари в бюджета, а в друго твое мнение, визирам т'ва отгоре - защитаваш бюджета.

Няма как 1, 2 или 20 човека да покрият всякакви области и да вземат адекватна преценка вски път без допуск на грешка.
Много си прав! Наистина няма как да се получи! Едно време си мислех, че е постижимо да покриеш всичко, без да се набие нещо в очите на някой, друг да се почувства засегнат, трети да си помисли друго... Но т'ва е пълна илюзия, рибо! Винаги ще има някой, който да е пропуснат, неудовлетворен, засегнат и т.н. Даже Слънцето не може да грее навсякъде едновременно, та се налага на Луната да работи по тъмно :lol:
Но когато се засегна проблема преценка-решение на преоблема-правила-принципност, реших да си кажа мнението.
И много хубаво правиш! Честно казано, иска ми се всеки от наблюдателите на темата да си каже мнението, а не само да чете! Нека да е само критика ако ще, но така поне ще видим къде и колко бъркаме и ще знаем как да коригираме поведението си.
Но тука доста, често се споменава "че по правилата даже не било длъжно да ти отговаря" е меко казано грандоманско изказване - мене лично много ме дразни...
Така е - грандоманско звучи, но повярвай - има случаи, когато наистина не е задължително да отговарям защо съм изтрил мнение/тема. Не са много, но ги има.
...подигравка с труда или недоценяване на хора не виждам.

действията му трябва да са последователни и принципни, а не подвластни на емоций

Аз също не видях такива "обвинения" в дискусията до тук! Но пак да кажа - колкото и да се стараем да сме последователни и принципни, не винаги успяваме! Поне аз.
Това е от мене - аз пък не искам темата да се затваря, тъкмо напротив, за мене е много интересна, а ако има и още заряд бих бил още по-доволен :)

Даже и да се премести в раздела за предложения , бих продължил по същество, независимо,че на мене правилата ми отърват както казах по-горе.

Аз също съм против затварянето на темата! Както и малко по-горе писах - иска ми се много повече хора да напишат, какво нередно виждат според тях! А ако имат и решения или предложения - още по-добре!
Защо не - какво дразни ли някой че се изтъква да се спзва закона - ми както аз тях казваш да ги оставя , защо аз да нямам право да им кажа те да ме оставят на мира?

Изразявам мнение по напълно принципен въпрос - за едни и същи неща се реагира различно.

Дразни, дразни! Не си ли го разбрал smile056

Като се замисля - ти не дежуриш ли над онова малко Слънчице ми си седнал морал да пръскаш тук? :smt004

 

Тъй като наистина има много материя, която не познаваме, особенно относно интелектуалната собственност, както и споменатото в правилата "Призиви към нарушение на действащото законодателство" и можем да си разтягаме локуми във всички посоки, предлагам наистина при наличието на тема от този род, да се поисква някакво уверение от автора, че не е в разрез с някой закон примерно, преди да се заключи/изтрие темата! Личното ми мнение е, че теми като тази за PSP-то или за някоя МР3-ка и подобни не са "голям залък", но ако се появят неща от сорта - "Продавам оригинални DVD-та /програми, игри, филми, музика и т.н./ по 2 лева" и подобни - би следвало да се вземе по-сериозно отношение. Мисля, че можем да напарвим разлика между желанието на някой да си намери чута по радиото песен и да си я качи като мелодия на телефона и това на някой, който се стреми да се облагодетелства "на чудж гръб".

Надявам се не само simichoil и рибока /и донякъде NightSpirit/ да пишат по темата! Казвайте си бе! Какво НЕ ви кефи, как смятате, че трябва да е... Няма да се случи нищо ако не кажете къде бъркаме и как предлагате да променим нещата!

В заключение искам да кажа, че подкрепям всички модератори за взетите решения, тъй като знам, че всеки един от тях е помислил преди да натисне "Х" и да затрие темата! Според някой, взетото решение може да е грешно, според друг - правилно! Мисля, че решенията са взети според ситуацията и преценката на човека, който е отогворен за съответния раздел! И се доверявам на неговата преценка!

 

Поздрави! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, хора,шапка ви свалям за всичко написано до сега в темата! smile126

Направо съм разбит от задълбочените коментари, от по една и повече страници.Как си събрахте акъла да напишете всичко това.За сетен път се убеждавам,че сме най-интелигентния автомобилен форум в България.От друга страна,Велко е напълно прав,че вместо да си гледате семейството,вие си губите времето в дълбокомислени писания по една тема, по която,колкото и да е пише,край няма да има.

Огледайте се около себе си,обърнете внимание на любимите хора,излезте на въздух,разходете се,поспортувайте,вечерта пийте по едно питие и си живейте живота-той е прекрасен и същевременно кратък!

Безмислено е да се обръща внимание на дребните детайли и да се спори около тях.Не приемайте нещата толкова навътре,все пак това е само един форум!

Поздрави на всички и хубав ден! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.