Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Въпрос към МОДовете !!


simichoil

Recommended Posts

С риск и тази тема да бъде заключена или изтрита имам следния въпрос към хората които отговарят за реда в този форум. Съгласен съм че трябва да има ред и някакви правила които да се спазват, съгласен съм че трябва да има някаква цензура и някакво сито през които да минават темите и мненията на колегите, но нека ситото е едно и също за всички и се гледа обективно.

 

Ще дам няколко примера (надявам се колегите чиито теми давам за пример не се сърдят и предварително поднасям своите извинения към тях) :

 

Когато колега пита как да се разкодира PSP - в случая с желанието си да си качи на конзолата повече игри или приложения - "нарушава действащото законодателство"

Когато колега търси песен - без значение коя - и му се предостави линк или му се изпрати по пощата или по Скайп - търсената песен - тогава не е нарушение на действащото законодателство.

Когато се продават в раздел "БИТАК" или "ПРОДАВАМ" CD плеъри - които имат нужда от код или разкодиране - тогава пак не се нарушава действащото законодателство.

С какво единия случай се различава от другите ? Да не говорим пък колко обяви има в които се продават навигации с "качени последни карти на цяла Европа" и то само срещу 5 лв допълнително върху цената, при положение че всички знаем колко струва навигационния софтуер.

 

Друг пример:

 

Когато Димо (Dimon) пусна темата с "Жените и маркучите" веднага имаше коментар - че това било форум за коли и как колегите от други форуми едва ли не ще ни се смеят. Темата беше заключена и изтрита. Добре - да кажем че е заради това че във форума влизат и непълнолетни - ако е така прави сте. След като е така обаче какво място имат тук теми от рода на : http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=18&t=17223&start=0 - където още на първата снимки има "кафе на зърна" ????? Тук цензура не трябва ли да има? Ако приемем че не е заради жените а просто заради това, че темата няма особено голям смисъл ( за някои може и да има - разни хора разни идеали ) тогава пък какво правят тук теми от рода на http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=19885&start=405&hilit=%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0 ???? Нямам против темата - напротив интересна е - но не виждам с какво се различава от тази която Димо беше пуснал. Един обича да яде и да пие - друг обича друго.

 

Последен пример:

 

Имаше и тема (статия в http://www.dnes.bg/) която беше пусната в "Интересни връзки" и след няколко часа заключена и пак изтрита. Темата беше за младеж който за 1/2 час направил една камара зулуми и простотии (някои от които доста смешни и комични). В същото време пуснах тема която е пълна с абсурди и простотии как не мога да си сваля антената и как ще закача компютъра с ВАГ-КОМ кабел към колата за да видя къде е проблема и как се притеснявам да не и стане нещо на скоростната кутия (заради антената на тавана :!: :!: :!: ) и тази тема си стои и не се трие.

 

Абсурдни глупости стоят тук и се коментират а нормални теми - се трият.

 

Има и още примери които мога да дам но няма смисъл - и тази тема според мен ще отиде при останалите изброени по горе. Ще се радвам ако все пак получа поне един смислен отговор от господата които са натоварени с не леката задача да поддържат реда и дисциплината тук.

 

Не се заяждам, нито искам да създавам лошо впечатление у някого - просто реших да споделя с Вас едни мои мисли. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • hamsia

    8

  • simichoil

    6

  • PRR

    5

  • BlackPearl

    4

Най-много писали в темата

Подкрепям напълно колегата и то не защото в случая един от цитираните случаи е за моя тема, а защото смятам, че размислитe му са много правилни.

Честно казано, ми стана доста странно и смешно за заключената PSP тема, но си затраях - въпрос на преценка на мода. И аз смятам, че по тази логика следва да бъдат заключвани половината теми. Реално повечето линкове към youtube нарушават някакъв вид авторски права в много по-голяма степен от моето (дори не е мое) PSP. Конзолата е закупена и подарена, не е крадена. Не съм искал линка за теглене на пиратско съдържание, а само как да се разкодира. Формално никъде не се упоменава аз какво ще правя с нея, може нищо да не правя, само да си я отклча ей така за идеята. Не съм адвокат, но все едно да те осъдят за бъдещо престъпление, което още не си извършил - Minority Report с Том Круз. Самото ракодиране не нарушава нито един закон в България. Фирма от ранга на глобул продават iPhone на цена Х с карта на Глобул и на цена Х + 200 разкодиран, ако искаш до го ползваш с друг оператор. Форума е пълен с теми "Търся .... песен", "Търся ..... софт за колата (примерно ЕТКА)" и т.н. което е много по-голямо нарушение.

Колегата е прави и по другата тема относно това, че сме авто фоум и Х тема няма масто тук. Този въпрос мисля, че одавна е дискутиран. Във всеки за всичко се пускат всякакви дивотии като цяло. Всички други раздели за сметка на това са много добре поддържани и има само информация отговаряща на темата на раздела.

 

Колега, =D>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато колега пита как да се разкодира PSP - в случая с желанието си да си качи на конзолата повече игри или приложения - "нарушава действащото законодателство"

Когато колега търси песен - без значение коя - и му се предостави линк или му се изпрати по пощата или по Скайп - търсената песен - тогава не е нарушение на действащото законодателство.

Едно е да свалиш песен за да я чуеш, друго е да "хакеш" конзолата! Между другото не знам да е нарушение на закона да си запиша песен от радиото, нали? И в какъвто искам формат. Нарушение е разпространението. Ако има юристи във форума нека дадат едно експертно мнение.

 

Когато се продават в раздел "БИТАК" или "ПРОДАВАМ" CD плеъри - които имат нужда от код или разкодиране - тогава пак не се нарушава действащото законодателство.

С какво единия случай се различава от другите ?

Едно е да се продава CD което иска код, друго е да се търси начин за разбиване на кода. Ако някой пусне тема за разбиване на кода то тя веднага ще бъде заключена и/или изтрита.

 

Да не говорим пък колко обяви има в които се продават навигации с "качени последни карти на цяла Европа" и то само срещу 5 лв допълнително върху цената, при положение че всички знаем колко струва навигационния софтуер.

Навигациите - продава се хардуер с инсталиран на него софтуер. Не е работа на модераторите да преценяват дали софтуера е краден или не. Но ако се появи тема за разкодиране на софтуера бъди сигурен, че ще бъде заключена и/или изтрита!

 

Друг пример:

Когато Димо (Dimon) пусна темата с "Жените и маркучите" веднага имаше коментар - че това било форум за коли и как колегите от други форуми едва ли не ще ни се смеят. Темата беше заключена и изтрита. Добре - да кажем че е заради това че във форума влизат и непълнолетни - ако е така прави сте.

Темата беше заключена защото се появиха, меко казано, вулгарни коментари и се отвори достатъчно работа за модераторите.

 

След като е така обаче какво място имат тук теми от рода на : http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=18&t=17223&start=0 - където още на първата снимки има "кафе на зърна" ????? Тук цензура не трябва ли да има? Ако приемем че не е заради жените а просто заради това, че темата няма особено голям смисъл ( за някои може и да има - разни хора разни идеали ) тогава пък какво правят тук теми от рода на http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=19885&start=405&hilit=%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0 ???? Нямам против темата - напротив интересна е - но не виждам с какво се различава от тази която Димо беше пуснал. Един обича да яде и да пие - друг обича друго.

Горния ми коментар отговаря и на този въпрос.

 

 

Последен пример:

 

Имаше и тема (статия в http://www.dnes.bg/) която беше пусната в "Интересни връзки" и след няколко часа заключена и пак изтрита. Темата беше за младеж който за 1/2 час направил една камара зулуми и простотии (някои от които доста смешни и комични).

Това не мога да го коментирам.

 

В същото време пуснах тема която е пълна с абсурди и простотии как не мога да си сваля антената и как ще закача компютъра с ВАГ-КОМ кабел към колата за да видя къде е проблема и как се притеснявам да не и стане нещо на скоростната кутия (заради антената на тавана :!: :!: :!: ) и тази тема си стои и не се трие.

Ако почнем да трием всяка тема за която някой мисли, че е безмислена над 90% от темите от форума ще изчезнат! А това, че някой се подиграва с хората пишещи във форума е за негова сметка. Нали се сещаш как ще третирам следващата тема пусната от теб?

 

Абсурдни глупости стоят тук и се коментират а нормални теми - се трият.

Коя тема е "нормална"? Коя е за триене? Коя е "абсурдна"? Къде е критерия? В контекста на горния цитат се замислям, дали и тази тема не си я пуснал с цел "изпитване" на модераторите :-k

 

Има и още примери които мога да дам но няма смисъл - и тази тема според мен ще отиде при останалите изброени по горе. Ще се радвам ако все пак получа поне един смислен отговор от господата които са натоварени с не леката задача да поддържат реда и дисциплината тук.

Мисля, че получи отговор на поне част от въпросите си. Ако има още питай - за предпочитане на лични.

 

В заключение - модераторите са натоварени с не леката задача да отсеят постовете които нарушават правилата от тези които се вписват в тях. Понякога линията е толкова тънка, че съответния модератор превишава правата си или решава да допусне повечко свобода. Все пак са хора! И ако забележите нередности има специален бутон за (!) - Репорт. Той е сложен там с цел да може нормалния потребител на форума да докладва за нередност. Ползвайте го!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Реално повечето линкове към youtube нарушават някакъв вид авторски права в много по-голяма степен от моето (дори не е мое) PSP.

Хич не си прав [-X youtube си има цял юридически отдел който се занимава с авторските права! И нееднократко съм опитвал да отворя линкове които се отварят със съобщение, че са изтрити поради нарушаване на авторските права!

 

Фирма от ранга на глобул продават iPhone на цена Х с карта на Глобул и на цена Х + 200 разкодиран, ако искаш до го ползваш с друг оператор.

Ай, ай, ай. Оператора НЕ разкодира телефона! Той просто не го кодира!

 

Форума е пълен с теми "Търся .... песен", "Търся ..... софт за колата (примерно ЕТКА)" и т.н. което е много по-голямо нарушение.

Прати ми линковете на лично за да ги заключа!

 

Колегата е прави и по другата тема относно това, че сме авто фоум и Х тема няма масто тук. Този въпрос мисля, че одавна е дискутиран.

Точно защото сме автофорум е оставен един раздел "Всеки за всичко" - да се пускат всякакви "спам" теми там. Който не му харесва този раздел просто да не го отваря. Някъде да е написано, че е задължително да се чете този раздел?

 

От тук нататък, ако имате въпроси - на лични. Ще гледам да отговоря (доколкото мога) на всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам ли че ви липсва темата с Мъркучите???

:lol:

Поздрави

Offtopic ;) За да е по приемлива темата с маркучите и да съответства на правилата на автофорум, може да се създаде нова със заглавие: "Шкода снимки - автомивки с жени".

Сори за спама. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа - не се заяждам и не търся конфронтация с когото и да било.

 

Едно е да свалиш песен за да я чуеш, друго е да "хакеш" конзолата! Между другото не знам да е нарушение на закона да си запиша песен от радиото, нали? И в какъвто искам формат. Нарушение е разпространението. Ако има юристи във форума нека дадат едно експертно мнение.

 

Има тема в която модератор благодари на друг колега че е дошъл с лаптоп пред тях и от багажника на собствената му кола му е качил нелегално софтуер - който по принцип се продава и си има цена. В случая е нарушение на законодателството нали - разпространява се нелегален софтуер. Темата обаче си стои.

 

Едно е да се продава CD което иска код, друго е да се търси начин за разбиване на кода. Ако някой пусне тема за разбиване на кода то тя веднага ще бъде заключена и/или изтрита. Навигациите - продава се хардуер с инсталиран на него софтуер. Не е работа на модераторите да преценяват дали софтуера е краден или не. Но ако се появи тема за разкодиране на софтуера бъди сигурен, че ще бъде заключена и/или изтрита!

 

Ставало е дума за това как в сервизи могат да ти разкодират Стрийм-а на Октавия 2 - и даже ако не се лъжа имаше и съвети към кого да се обърне колегата за да се снабди с такъв код - просто не ми се занимава да търся сега темата.

 

Навигациите които се продават си 100% сигурен че са с нелегален софтуер - самата цена го доказва. Това отново е разпространение на нелегален софтуер.

 

За темата на Димо да приемем че сте прави - въпреки че нямаше кой знае какви коментари

 

Това не мога да го коментирам.

 

Тук си прав - там колегите ти може да дадат коментар ако искат :)

 

А това, че някой се подиграва с хората пишещи във форума е за негова сметка. Нали се сещаш как ще третирам следващата тема пусната от теб?

 

Много съм далеко от идеята да се подигравам с хората пишещи в този форум - ако беше така щях да пускам всеки ден такива теми и да се правя на луд. В случая не е така, бъди убеден.

 

В контекста на горния цитат се замислям, дали и тази тема не си я пуснал с цел "изпитване" на модераторите :-k

 

Не е пусната с цел изпитване на модераторите - просто да си извадя някои изводи.

 

И пак казвам - не се заяждам - просто понякога виждам че не всичко се мери на един кантар. Тук сме за да си помагаме и за да ни е приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина ще е добре някой наясно с правната материя да ми обясни какъв вид авторски права нарушава разкодирането на дадена машина. Чии интереси са нарушени, какви загуби и/или пропуснати ползи търпи въпросния субект. Не става въпрос да се хванем за мойта тема, просто я използвам за пример в конкретния случай.

Т.е. ако си закупя даден хардуер - телефон, конзола или нещо друго - и искам да премахна/модифицирам софтуера по някакъв начин как нарушавам закона и кой закон нарушавам.

И применро следва ли да се предам на НеСееБОБ (само леща) след като съм си префлашнал BIOS-а на компа, софта на смартфона и фърмуеъра на рутера?

 

Ей така да си коментираме в тези хубави есенни вечери. Не става въпрос да се караме. Стана ми интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсурдни глупости стоят тук и се коментират а нормални теми - се трият...

Подкрепям simichoil за всичко, което е написал, въпреки че съм наясно, как това няма да доведе до нищо.

 

Не се вживявай, остави бозата да тече. Аз също много се дразнех на този т. нар. "критерий" за ред, но това е положението. Като държавата ни. Искаме да е по - хубава, искаме да е по - чиста, ама инъче всеки прави каквото си иска. Някои модератори са се взели насериозно, някои колеги се оливат със спама, някои послъгват, други се правят на такива, каквито не са... Това е положението, няма оправия. И скоро няма да има, щото ние сме си такива. В началото наистина беше много яко, защото само за Skoda се говореше, но и хората бяха по - малко, и приказките бяха по - концентрирани...

 

Нека мир да има. Знаеш, че тук наистина има хора, заради които си струва да посещаваш форума, а модата на спама ще отмине рано или късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със PSP и позоваването на закона ярко контрастира със много други теми заслужаващи даже в момента на отварянето да бъдат изтрити.

Но те привличат хора и са интересни в повечето случай даже и на тези, които доста често се позовата на правилата на форума.

Аз ще поразсъждавам много кратко на глас, но не на лични:

 

Закона за движение по пътищата явно не е закон, щом се позволява да се коментира, пропагандира и най-вече насърчава нарушаването му.

Какво тук значи човешкия живот, пред свещеният PSP?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има тема в която модератор благодари на друг колега че е дошъл с лаптоп пред тях и от багажника на собствената му кола му е качил нелегално софтуер - който по принцип се продава и си има цена. В случая е нарушение на законодателството нали - разпространява се нелегален софтуер. Темата обаче си стои.

Понеже мисля, че знам за кой точно случай говориш, дали наистина е написано, че благодари за нелегалния софтуер и дали той е такъв?

 

Ставало е дума за това как в сервизи могат да ти разкодират Стрийм-а на Октавия 2 - и даже ако не се лъжа имаше и съвети към кого да се обърне колегата за да се снабди с такъв код - просто не ми се занимава да търся сега темата.

Не виждам нищо незаконно в това, музиката кодирана към един автомобил да се продаде от собственика си. Това което ти наричаш разкодиране, всъщност е получаването на кода на самия уред. Дори и В ЕТ извършват това. А софтуера на уреда не се променя!!!

 

 

Навигациите които се продават си 100% сигурен че са с нелегален софтуер - самата цена го доказва. Това отново е разпространение на нелегален софтуер.

Цената не е критерии. Много производители продават на една цена, но продавайки на други производители на много по-ниска цена. Ти се възползваш в цената от това намаление. За пример, виж колко струва оригинален софтуер на Майкрософт и същия зареден от производител на РС.

 

....

В заключение - модераторите са натоварени с не леката задача да отсеят постовете които нарушават правилата от тези които се вписват в тях. Понякога линията е толкова тънка, че съответния модератор превишава правата си или решава да допусне повечко свобода. Все пак са хора! И ако забележите нередности има специален бутон за (!) - Репорт. Той е сложен там с цел да може нормалния потребител на форума да докладва за нередност. Ползвайте го!....

Плюс още нещо, когато ни е криво, все пак нека не обиждаме МОДовете и да ги приравняваме с репресивни тайни служби. Все пак отделят от времето си за това.

...Не се вживявай, остави бозата да тече. Аз също много се дразнех на този т. нар. "критерий" за ред, но това е положението. Като държавата ни. Искаме да е по - хубава, искаме да е по - чиста, ама инъче всеки прави каквото си иска.

Тоза част от мнението и долната си противоречат.

Някои модератори са се взели насериозно, някои колеги се оливат със спама, някои послъгват, други се правят на такива, каквито не са...

Хем искаме да ни е хубаво, хем се сърдим, че нарушаваме правилата, хем се и сърдим, че други ни налагат спазването на тези правила.

...Това е положението, няма оправия. И скоро няма да има, щото ние сме си такива. В началото наистина беше много яко, защото само за Skoda се говореше, но и хората бяха по - малко, и приказките бяха по - концентрирани...

А сега, да не би да се говори за нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз подкрепям автора на темата и съм на мнение че теми от рода на "къде да си сложа CD в 120 L" не бива да съществуват, но най - многото което ще се случи е да изтрият "за снимките на коли с жени" защото не е подходяща за деца.

 

Що се отнася до разкодирането, в VW club ми приеха темата за разкодиране на VW gamma 4, после в последствие написах и решението - дадох файловете за флаш с кодовете за тях и всичко беше ОК.

Като цяло ако нямаше GSM форума, eshop форума и дозина други руски и английски форуми аз нямаше да мога да знам как се разкодира gamma 4. Срещу 25лв в квартален сервиз, това нямаше да има значение.

 

Не смятам, че дори и да пусна тема " Продавам Win3.11 - Win7 3 кинта парчето" Ще да е някакъв проблем и едва ли някой ще ме закопчае за това. Тоест въпросните хора са приятели, единият е пойскал софта, а другият се е навил да му го качи, все ми е тая дали ще си благодарят онлайн това не ми пречи и смятам, че когато някой иска да прекрачи закона (разкодиране на ПСП) или пише как го е прекрачил (Вчера се изрязах с ХХХ км/ч) това следва да бъде санкционирано само от органите на властта, (ако въобще стане) а не чрез заключване на темата. Естествено изключваме продаване на бели робини и детско порно, става най- вече въпрос за софт и хардуер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Не се вживявай, остави бозата да тече. Аз също много се дразнех на този т. нар. "критерий" за ред, но това е положението. Като държавата ни. Искаме да е по - хубава, искаме да е по - чиста, ама инъче всеки прави каквото си иска.

Тоза част от мнението и долната си противоречат.

Някои модератори са се взели насериозно, някои колеги се оливат със спама, някои послъгват, други се правят на такива, каквито не са...

Хем искаме да ни е хубаво, хем се сърдим, че нарушаваме правилата, хем се и сърдим, че други ни налагат спазването на тези правила.

За критерия, по който се спазват правилата, става дума. simichoil го е написал точно. Пример - има две теми с еднакво съдържание. Едната се трие, другата си стои. И ред такива... Кой да е доволен, че му налагат спазването на правила, при подобен критерий...

 

...Това е положението, няма оправия. И скоро няма да има, щото ние сме си такива. В началото наистина беше много яко, защото само за Skoda се говореше, но и хората бяха по - малко, и приказките бяха по - концентрирани...

А сега, да не би да се говори за нещо друго?

Не си ме разбрал ли... Ами да и за Skoda се говори, но и за ред други неща, чието място не е тук. Но това не е кой - знае колко лошо. Лошото е, че тези теми започват да преизпълват съдържанието на форума, т. е. качеството на написаното прогресивно пада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не мога да разбера следното :

живеем в европейска страна (уж) където има гласност , където е позволено да се псува президента пред неговото жилище , където всеки може да говори каквото си иска и т.н.

Наистина някои хора ПРЕИГРАВАТ с тази цензура !!!!!!!

И кво ще стане като сме качили снимки на красиви жени ?! Кой ще пострада !!! Или че се говорило за нещо маловажно ...

 

По-спокойно , БЕ НАРОД ! ПО-СКОПОКОЙНО !!! Като не е интересна темата - сама ще си изчезне !!! И без тва не говорим за нищо сериозно , само си чешим езиците... smile091

 

 

Ади наздраве ! smile159 и умната !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета и си вадя изводите. А те са, че ако просто бях затрил съответната тема, която противоречи на правилата, цялата тая плеяда сега нямаше да я има. А я има защото реших да покажа на хората, че правилата се спазват без да се крия зад паравана на анонимноста. И се прояви типичната българска черта - да нападнем тия които се опитват да въведат ред.

 

В резултат на горното откровено заявявам, че всяка тема която противоречи на правилата ще се трие (не заключва!) без предупреждение и без уведомление! Ако не ви харесват правилата - предложете промяната им. Но докато са такива аз и колегите модове ще действаме съобразно с тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между въвеждането на ред и вменяването на закононарушение има доста голяма разлика.

А предвизията на нарушение и вече извършено такова пък отваря още по-голяма пропаст във разбиранията ти за ред.

Никой не се опитва да ти вмени на теб, или накойто и да е, че се заяжда или че не е постъпил правилно.

Напротив - даже и да си сгрешил - човешко е.

Упорито избягваш проблема, който всички по-горе от мене наблягат, а именно че има двоен стандарт.

И той не е от недоглеждане или от грешка.

Точно това е проблема, а не кой си върши работата и кой не.

Съмнявам се да си специалист по патентно право и да познаваш всички видове лицензий за софтуер примерно, че да се изказваш, че са закононарушения при това намерение за нарушение ако трябва да сме точни.

Няма нужда да се тръшкаш, че ще спазваш правилата,защото ако си толкова принципен цели раздели ще трябва да затриеш, а досега е видно, че практиката е точно обратната - определени хора се толерират на база популярност и посещаемост на темата.

Ако не съм прав - обори ме.

Точно оттам идва проблема - темите, които биха попаднали под така нареченето нарушаване на закона са популярни и са с участието именно на модератори - защо като има такива нарушения не се вземат мерки?

И да излизаш тука с анонимност и вършене на работа - ми елементаранта култура го изисква да кажеш мотивите за решението си, не да се криеш зад ранг и да декларираш как от днес нататък щяло да ни се стъжни.

Може човека да не си разкодира конзолата, но за сметка на това ще си четем призиви за нарушаване на скоростта защото ограниченията били писани от малоумници, темички с мерене на пишки кой колко е успял да вдигне (скорост).

Но това са нормални неща, защото нашия форум е изряден - има правила и спазваме законите.

Защото ако вместо да излизаш с деклараций, беше казал едно - баси улях се тоя път или сбърках или просто аре минете на лични, може би нямаше да го има това.

Но не - ние вече ще трием и му мислете.

Както казваше Тодор Колев :

 

"Принцип - Франк Лойд Райт".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само си чешим езиците...

:-k

Като гледам това е поредната тема за чесане на езици...

Ако се поразровиш из форума за изрази близки или точно като този, който си цитирал и в последствие доразвил, ще се учудиш колко много са.

А ако се и поинтересуваш колко от тях са изречени от модератороще повече ще се учудиш.

Всъщност аз излиза, че се заяждам, но би ли ми обяснил какво значи точно израз от този тип.

Кога го използваш - когато няма какво да кажеш или просто да отчетеш дейност и да добавиш бройка в мненията си?

В женските форуми има подобнидиалози :

" -Някой знае ли как да използвам уреда Х?"

- Не, аз не знам.

"

Ако имаш нещо да казваш - стреляй, а не "само си чешем" или " до нищо няма да доведе".

Ми то не води, че точно вие избягвате да дискутирате - най лесно е да се изцепиш как ще видиш ти после как аз ще трия или ми то няма значени само се чешем.

Мисля, че във филма "Редник Джейн" има подходяща фраза за такъв тип изрази:

Мозъчна пръдня

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма за какво да споря с Вас! И затова не го правя.

Но както в самото начало бе написано:

просто реших да споделя с Вас едни мои мисли.

реших да се придържам в същия дух!

А и надали ще успея да отговарям така сдържано, точно и ясно като колегата Модератор!

че точно вие избягвате да дискутирате

Лично от мен какво се иска да дискутирам? Мога да Ви дискутирам на тема 105/120/130, но на тема "мъркучи" ме няма ;)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има нещо ,говорете в прав текст бре,точно и ясно .

Изрази от рода ........някой модове......,някой теми......,са просто празни приказки ,говорете директно ,кой ,кво е направил,кво не ви кефи ,и т.н.

Има си хора да преценяват кое е основателно и кое не.Пък и щом просто си говорим,ще го обсъдим,ама да гадаеме ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има нещо ,говорете в прав текст бре,точно и ясно .

Изрази от рода ........някой модове......,някой теми......,са просто празни приказки ,говорете директно ,кой ,кво е направил,кво не ви кефи ,и т.н.

Има си хора да преценяват кое е основателно и кое не.Пък и щом просто си говорим,ще го обсъдим,ама да гадаеме ....

 

 

Добре - говоря конкретно - ще дам точни примери:

 

Темата която беше в раздел "Интересни връзки" - за момчето от Пазарджик, което за половин час направи една камара зулуми и се покатери гол на ел.стълб - къде е, защо и кой е изтри? Кои правила нарушава ?

 

Също така - темата на колегата за PSP - кои правила нарушава - българското законодателство ли ? И с какво се различава от темата в която се обсъжда разпространението на нелегален софтуер - iGO - и то обсъждано и коментирано от модератор - сами знаете коя е и как да я видите.

 

Хайде като за начало да ми отговорите на тези два конкретни въпроса.

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като виден спамер, реших да съживя темата. :lol:

 

99.9% от коментарите ми не са свързани с шкодите. Просто, защото нищо не разбирам от автомобили.

 

Но! От друга страна ми харесва, че има теми, като тази за Манджите, в които след снимка на съдържанието в хладилника - можеш да получиш поне 3 рецепти за вкусна вечеря. При това в дни, в които ама наистина не знаеш какво да сготвиш.

 

Това, че е профилиран форум за конкретна марка автомобили и нейните собственици не означава, че всеки един от нас се интересува само и единствено от коли. Някои от нас имат и други интереси, а темите за тях, по мои наблюдения се намират само и единствено в един единствен раздел - този, в който се намира и настоящата тема.

 

Не винаги съм била съгласна с решенията на модераторите. Водила съм открита война с някои от тях, защото съм преценила, че се "звездеят повече", отколкото им е позволено. По тази причина имам едно на ум. И толкова. Този форум не е моят живот. Форумът е част от него - по някакъв начин. С всички тези хора, с които тук сме имали пререкания, в истинския и реалния живот сме в добри отношения. Много от тях дори мога да нарека приятели. Това, че са преценили да изтрият една тема или някой коментар не променя по никакъв начин мнението им за тях, което съм си изградила на база лични контакти.

 

Всъщност, все още може да се каже, че съм обидена на Odin, заради това, че като модератор не се съобрази с желанието ми да се изтрие тема, пусната от мен. Сърдя му се повече не, защото не го направи, а защото си позволи да ми повишава тон както в темата, така и на лични. Нещо, което ама хич не му е в задълженията като модератор на един или друг раздел.

 

Но това са стари неща. Неща, за които не си струва да се отделят толкова време и енергия. Живота навън е твърде кратък и изпълнен с хубави неща. Ако го оценим - на никой няма да му дреме нито за темата с маркучите (която ме е много яд, че съм изпуснала), нито за това дали един или друг модератор си върши безкористно работата.

 

Дишайте дълбоко и си живейте живота!

Динка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живота навън е твърде кратък и изпълнен с хубави неща..../

 

И на всичко отгоре изпънен и с много грешки ... smile091 , като телеграма . smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега simichoil, aдвокат на някого ли се правите? На Вас коя тема ти е изтрита? Преценили са модовете - изтрили са. Заради подобни постове съм вдигнaл ръце от доста колеги във този форум. Кой сте Вие, че да ме обвинявате, че разпространявам или хваля разпространението на нелегален софтуеър. Ъпдейът на софтуеър, качен на Нокия, не е престъпление. Отворете ибей и вижте колко струва легално iGo - доста по-малко от цената му в БГ. Откъде знаете аз какво съм си купил, откъде съм го купил, колко съм платил и за какво ще го ползвам? Вие пари дал ли сте ми, та сметка да ми търсите и да ме давате за пример? Темата, за която споменатате, е от преди година, изровил сте я само за да се заяждате и заради нищо друго. Вие като продавахте китайска навигация, можете ли да гарантирате, че софтуеъра и е бил със легални кодове? Защото кодовете на моята програма са ми в компютъра, но не съм запознат със настройките и помолих колега да помогне, дадох му кода, той направи каквото трябваше и ми качи ъпдейтите. Затова му благодарих. Решил сте да ме обвинявате, да говорите с недомлъвки и да нарушавате авторитета ми пред целия форум, да ме наричате модератор, да делите пишещите тук на модератори и на колеги, така ли? Ние модераторите сме горгони некви, дето седим по цял ден и се чудим как да стъжним живота на всички колеги. Не Ви разбирам, колега. Пишете безмислици, адвокатствате на някой друг, отправяте празни обвинения и съдите някой за нещо, което не е направил, а в същото време сам предлагате, вече сте го и продал даже, продукт, за който не е ясно дали е със легален софтуеър.

 

Ето Ви отговорите от мен, след като държите да ги получите:

 

На колегата NightSpirit съм му пуснал линк със адреса на форума на PSP за България, смятам че там могат да му помогнат най-добре. Той ми благодари, въпроса е приключен, надявам се да му окажат съдействие.

 

Колегата димон може да потвърди, че видях почти веднага след пускането и темата за жените с маркучите и му се обадих, разбрахме се и темата съществуваше до момента, в който не се появиха вулгарни заченки. След това трябваше да си замине, за да не се появи някоя жена с кожен маркуч между краката и да не отнесе колега и мой приятел, не е модератор, спокойно, критика или не дай си боже - бан. Точно това е идеята на модераторстването - трябва да се прецени кое да остане и кое да се махне. Защото, ако оставим всичко, ще решат някой колеги, че контрола тук е нула и ще почнат с такива постове да ни заливат, също и теми, че ще се видим в чудо. Не съдя колегата PRR, уважавам и подкрепям решенията му, ако има обидени от тях и от действията му, винаги има начин да се разберат и да се изгладят нещата. Възможно е в конкретния случай да не е взел най-доброто решение, но както вече казах - всеки може да се обърка, нищо лошо не се е случило, никой не е лишен от важна или уникална информация, има начини нещата да се оправят. За Вас в случая не съм сигурен с каква роля сте се самонатоварили, но пък и не ми е много любопитно.

 

За темата със пакостника - каква е ползата от нея? Не е интересна връзка, а именно в раздела където са Интересните връзки беше пусната. Ако беше във Общия раздел, можеше и да просъществува. Вие какво искате, а? Да пишете каквото ви скимне и където ви скимне, copy/paste от където сте го видяли и модовете да ходят и да ви оправят бакиите или да си правят пас, та да се задръстим със линкове от други сайтове. Така със рекламата на новата Фабия vRS - 14 пускания в общия раздел само за три дена. Никой не погледна, че колегата biohazard е пуснал тема за рекламката, в Интересни връзки, всеки се мисли за първооткривател и слага линка. Ама четете де, моля ви. Хич не ми е кеф да натискам х. За рекламата - ей тва е Интересна връзка. За пакостника - да си седи във новинарските сайтове, тук за какво да го четем, полза никаква, поредния господин, дето е съсипал здравето и собствеността на хората, само защото акъла в главата му е с отрицателна стойност. Затова са подобни сайтове, такава им е насоката - за новини. Когато отимаме, ако отимаме, раздел Новини, може да се пусне тема в него - Поразии - и там да се дават подобни линкове. И моля ви, колеги, почнете да правите разлика между тема и линк - темата отразява някаква информация, темата съдържа някакво ваше мнение или натрупан опит, срещнат проблем, решен проблем и т.н. Не пускайте теми, моля ви, съдържащи само линк и нищо друго. Това не е тема, това е линк - а дали е интересен или не, спрямо насоката на форума - мода преценява. Има правила на форума, прочетете ги. И като ги прочетете, спазвайте ги - съгласили сте се да го правите при регистрацията си тук. Интерпретации и предложения за правилата - на лични или в раздела за предложения. Въпрос за администрирането на форума - на ЛС, до съответния мод или до админа. Културно. А не с обвинения, обиди и определения в Общия раздел. Говоря общо за всички колеги. Никой колега не е длъжен да търпи обидно или неуважително поведение от друг колега, който има претенции да е трезвомислещ и разумен.

 

Колега simichoil, най-лесно е да нападнеш мод. Аз имам огромна колекция от нападки. Криво му на някой - айде кал по мода, обиди, жена ми ще се споменава, всички екстри. А какво е свършил преди това, какво е трябвало да чета и да търпя в раздела - за обиждащия това е без значение. Така е и с другите колеги, които са и модератори. Предлагам Ви - пуснете молба до Администратора на форума да Ви направи мод на мое място и му обяснете концепцията си за подържане на реда и отношението Ви към пишещите колеги. И постойте месец-два като модератор - ще Ви се сторят черни нещата, особено тук, в Общия раздел. Като почне ****** да пише обиди, гнусотии и всякакви други екстри по нощите, като почне някой да се заяжда със модовете, респективно, с Вас, в случая, щото не е на кеф - тогава да видим как ще се почуствате. И идея си нямате какво му е на мода, какви работи вижда из разделите и какво трябва да търпи. И колко трябва да внимава, докато се опитва да подържа реда и да прецени къде трябва да се намеси и как точно да го направи. Както вече казах - всеки прави грешки. Но никой на никого не се е правил на адвокат. Колегите със изтритите теми не пишат, а Вие пускате за тема антена и връзката и с dsg и то когато колегите се чудят какъв е пробема във скоростните им кутии, как да го оправят, но за вас всичко е шега, един вид, майтап бе, Уили, не се коркай, нема страшно. Несериозно и неуважително отношение към сериозни проблеми и към хората засегнати от тях. Няма лошо - шегичка, какво толкова, според Вас. А после адвокатствате и недоволствате. Имаше един колега като Вас, реши да се прави на остроумен и да се бъзика с колегите точно когато форума се тресеше от проблеми със софтуера, колегите масово се оплакваха, админа си крадеше от съня, от времето за жена си и за сина си, за да може тук да има форум, той да работи нормално. И съотответнния колега се изказа - аз знам къв е проблема, ма няма да ви кажа, не си спомням пари ли, почерпка ли искаше, за да сподели решението. Майтапче. Проблемче - майтапче, тия дето имат проблеми да се оправят, я ние да се пошегуваме на техен гръб, нас не ни засягат тези неща, купон да става. Несериозно и неуважително отношение към сериозни проблеми и към хората засегнати от тях, пак ще го кажа. И като му изтрих поста на съответния колега-майтапчия - той се направи на обиден, даже писа, че и на Събор 2010 няма да дойде. Но не сподели за какво се е обидил. Е, и? Събора и без него беше супер.

 

Имам, за пореден път, от близо 2 седмици, здравословни проблеми, по няколко пъти на ден бягам до Транспортна болница за вливания и процедури. Не знам колко още ще ме тормозят докторите. Затова помолих двама от колегите с мод права в целия форум да наглеждат раздела. Благодаря им, че веднага откликнаха, виждам че доста нещо им е минало през ръцете за дните в които ме нямаше. Но и те са хора, и те семейства и работа имат, не могат да огреят навсякъде. И докато ме е нямало - тук е станало страшно. Влизам, чета и си трая, ама вече не мога да мълча, минаха се всякакви граници. Като не ви харесва форума, защо го посещавате? Има толкова свободни и безплатни темплейти за форум, хванете се и си направете алтернативна страница, съберете се малко хора и си горворете на теми, които само вие считате за правилни и смислени. Имаше един такъв алтернативен форум, не изкара дълго, но това е друга тема. Но не обиждайте никого тук, не обвинявайте и не наричайте форума боза. Вас никой не ви обижда, никой не ви обвинява, никой не ви съди. Но като проявявате неуважение - не очаквайте да мине всичко тихо и мирно. Досега някой колеги се опитаха да Ви обяснят грешките, не вдявате, продължавате с въпросите, само през Вашия светоглед обаче. Ето отговорите, през моя светоглед като модератор на този раздел и човек, уважаващ всеки тук, до момента в който отсрещната страна не прояви неуважение, независимо дали към мен или към някой около мен.

 

Към всички колеги: Форума е място за споделяне. Форума е място, където се срещат различни хора, обединени около нещо и си говорят в писмен вид, помагат си, забавляват се. На база форума се провеждат и истинските срещи, на живо, където отново се обсъждат всякакви теми, всеки е доволен и щастлив да се види с хора, с които го обединява, в нашия случай, едно име, марка и идея. Обаче има някава граница. Тя трябва да се спазва. От всички. Не говоря за това, че една тема е изтрита, а друга стои. Двете теми нямат общо, поне за мен. Но не е коректно да съдите участниците във форума, да обиждате форума. Не деля форума на модове и потребители, никога няма да го направя. Някой е вложил нещо във този форум, уважавайте времето, средствата и труда, които безвъздмездно е дал, за да има любимата ни марка в БГ място, където да бъде разисквана. Има колеги, които доброволно са поели ангажимента да модерират част от форума или целия форум, крадейки от личното си време и от времето за любимите си хора. Не определяйте теми като безполезни. Трън в очите ви е темата за манджите. Ама като идете на събор или на среща, папкате барбекю, боцкате салатка и надигате чаши със домашна ракия и секви други питиета. Ежедневна тема за разговор и страст на много хора - погледнете раздел Срещи и раздел Фото и видео материали и сами ще се убедите, че яденето и пиенето, както и тънкостите за приготвянето им не е тема неприятна или табу за когото и да било. Е, поне за повечето колеги не е, съдейки по изчетените постове. И изобщо не ми е ясно как може да се напише, че едно време е било по-хубаво тук, защото само за Шкоди се е говорило и колегите са били по-малко. Не го разбирам. Форума е отворен за всички, всеки има различни идеи и интереси, затова е и Общия раздел, тук се споделят нещата встрани от натрупания опит, иновациите, новините и техническите и други проблеми около моделите на Шкода. Но с мярка. Има и други форуми, с други общи и профилирани тематики, ако ви трябва нещо, напишете каквото ви инересува и Гугъл веднага ще откликне. И със сигурност ще ви помогнат много по-бързо и по-компетентно. И уважавайте всички колеги тук, така както искате и вас да ви уважават, не влизайте в спорове за нещо, което утре може да ви се стори маловажно или дори да сте го забравили. Динка хубаво го е написала - не ни е форума живота, а само част от него, не си струва да превръщаме тази част в нещо неприятно и конфронтиращо.

 

Това е.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.