Jump to content

>skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

SKODA 120 GL


korween

Recommended Posts

Е, момчета, ужасна история, но ще гледам и аз да помогна с каквото мога. Трябва да питам татко за заден десен калник (този, от страната на капачката за бензина). Преди време го взех от Джо и Патрик чисто нов, но Маргарита мина само с вежди отзад, та като ходя на село - ще го изровим и ще го докарам. Ако майсторите са върнали и старите стъкла за задните светлини (нямам представа дали са го направили) - също ще ги дам. Мисля, че стъклата за светлините са същите, а и калника не вярвам да е по-различен. Другата седмица ще ходим натам. Ще видя какво мога да домъкна. От моя донор каквото можах - свалих за моята... Ще звънна другата седмица за да питам какво да докарвам към София...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 118
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • maxrpm

    34

  • korween

    15

  • joro-120L

    10

  • Galliard33

    6

Най-много писали в темата

Ей че криво :( Съжалявам за колата Сашо - с голям мерак й се метна.

За съжаление нямам как да помогна с части, но ако мога с нещо друго (здрави ръце например) - свиркай.

И като идея - ако Шкодичката на Жоро (Odin) не е вече в Надин - няма ли да може да се ползват части от нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Първо благодарностите, защото без приятели не може. Следва да се окаже чест на Галиарда, че дойде с моторчето и успя да и ръгне 1ва, защото аз бях решил, че нито една не включва. Той я спаси индиректно от втори удар. Докато чакахме кат още две двойки щяха да се цункат. Благодарности на момчетата от тир сервиза, ако някой от тях чете, че дадоха разклонител щанга и флекс, да нарежем калника за да не задира в гумата. Благодарности на колегата ми от компютърно снабдяване, че дойде с БМВ то си и ме дърпа от технотест, през ХТМУ, зоопарка, хладилника, красно село, та чак до овча купел, без да ми вземе пари дори и за нафта. Благодарности на бившата, че ми позволи да и паркирам в двора, без нея до другата седмица от колата нямаше да остане нищо. И не на последно място, благодарности на всички знайни и незнайни герой, който безстрашно бутаха колата.

 

 

Благодаря и на всички писали в темата, на който им пука. Пешо, не ти вдигнах, 'щото точно ме дърпаха и нямаше как.

 

Трябват ми много части (ламарини) то е видно. Говорих със жоро (один) да сменя ударената задна маска и капак с тези на неговата кола, нави се, евала за което. Нови задни калници имам но са много (много) ръждясали и всеки нов калник би ми бил от помощ. Най - основното, и най трудното е рогчето. Това нещо ме беше страх дори и на оранжевата да го пипна. За него ще пиша на rgc, ако го има, ще ми е като дар от господ. Ако някой има рогче БЕЗ значение от цената, да го предложи. Друго което ми трябва е броня, задни подкалници поне ляв ще ми спести седмици труд, греда за мотора (да ! и тя е крива :lol: ) Лапите, който държат мотора за гредата. Тръба за водата, ще видя кой имам на село и коя ми трябва, привод за скоростен лост за 5ца с двете карета. (може би, ако самата кутия не е спукана някъде)

 

И нали бях до технотест, седя и чакам да дойдат да ме спасят, минава след едно половин час, тоя, инженера и ме бъзика - айде бе, аз досега викам си сложил новия двигател... :mrgreen: Викам щях, ако оня гледаше в пътя, а не в ******* си ;)

 

Саше, да му се не види и късмета. :(

Ще я правиш ли?

Да Жоре, колата, колкото и в момента да не прилича на кола, ще се прави. Дано бившата устиска повечко време да седи там, на двора и, че да събера някой лев. Най - основното което ми трябва е ляво рогче, всичко друго се огъва. Днес ми стана жал, карал съм тая кола с 140, а като ме дърпаха днес, с 50 вече стана неуправляема. Добре, че и оправих клаксона. :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не вземеш купето на адаша/Odin/? Или е зле.... Прехвърляш си оборудването и читавите ламарини/предни/ и твоето заминава за Надин :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам. Номера на купето започва с ТMB120GL....... а това е безценно. А и после това няма да е моята кола, която си ме обичка, това ще е неговата. :)

 

Аз от сега почвам да я карам само нощем. Може да са пияни шофьорите, ама поне гледат къде карат. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Косьо такива чудеса направихте. Колко му е да изрежеш набития номер със се табелка и да го вградите на другата без да личи ;) Все пак решението е твое smile049 . Дано да се изпъне както преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога няма да е толкова здрава колкото преди, но аз не бих направил подобно нещо и ти също. Просто тази кола си е твоя/моя. Другата е чужда. Искам да спра да ги сменям и да знам, че тази една си е моя. Ще направя каквото ми е по силите, силно се надявам, да стане. Ако не стане, ще трябва да си взема фелиция, а аз не искам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога няма да е толкова здрава колкото преди, но аз не бих направил подобно нещо и ти също.....

Честно казано, аз доста бих се замислил

Мога да ти пожелая само и единствено успех! :smt017 Нямам части, които биха ти свършили работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крива работа , напомня ми случката с моето 1000мб , саше на мечката 120ката седи у двора и маи левия раг е здряв незнам само от каде се реже :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много, много ме хвана яд за случилото се :evil: .

Хубавото е, че няма ранени и най - вече, че ентусиазъм май още има.

Много се изкефих на това изказване:

... Номера на купето започва с ТMB120GL....... а това е безценно. А и после това няма да е моята кола, която си ме обичка, това ще е неговата...
Сашо, колата ти в момента не изглежда добре, но е напълно поправима. Само скапаните пари са фактор...

Стискам палци това да ти е последната подобна случка, стискам палци подобно нещо да не се случва и на никоя стара Шкода въобще!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей от де тоз кърък бре Сашеееее. Обаче ти се кефа на ентусиазма и ѝ пожелавам на GL-ката скорошно оздравяване. А да питам само - новия мотор го беше сложил или не.

 

Като я стегнеш я заведи поп да ѝ пее за здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е поправима, ама за сметка на някое друго купе...което ще трябва да се реже доооста. От донора, на първо гледане, трябва прецизно да се свалят: заден ляв рог, заден ляв подкалник (двете части), задно ляво джобче със стойката за калобрана...Само се надявам отдолу да не са се нагънали местата за закрепване на скоростната кутия и/или други подобни ключови елементи, че тогава ще е тежко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Владко в гаража има чисто нов заден капак и заден десен калник ... стига да си осигуря достъп до гаража ще ги измъкна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да започна по ред на номерата.

Мишо, със стария мотор бях, да отида да установят, че е 38kw. Казаха ми да отида да ми издадат документ от ЕТ, което за мен не е възможно, но ще отида да се пробвам. Тук може да помогне повече някой който бачка в ЕТ, иначе няма да стане мисля си аз.

 

Косьо, подкалника е здрав. Поизрязахме го малко ръба, но и да го взема от друга кола, ще е гнил. И на мен не ми се иска, но ще трябва да го процедираме като на оранжа, с точката, ама няма да е от ламарина от преден подкалник, че е много твърда. За огъването на джоба, ще разчитам на теб, той е последен в монтажа. Ти го прави на оранжевата, хареса ми, мисля да ти се доверя. smile092 Гледах гредата на скоростите, не е крива и за мен все още е мистерия защо не включва скорости. Дано да се е строшила скоростната или водопровода да и пречи. Компютърния ми показа една тръпчинка над колонката на вратите, но се вижда едвам. Другото си е както си беше. Най - трудното, ще е да се подмени рога. Това стане ли, другото е ясно. Сваля се джама, сменят се задни калници и айде... Надявам се задна лява врата да почне да се отваря. В дворчето на бившата е неудобно да се ляга, ще изчакам да минат огледите и ще я закарам в гаража на приятел в дианабад, ама искам първо да видя да не е влажен. И най - важното е, че ми трябва някакъв начален кеш за 2 кутии грунд, телени четки, флекс, дискове за рязане, преобразувател поне 200гр., RAL3003 около 200грама.

 

Малък, колко и искаш на бронята? Имаш ли греда за мотора с лапите, механизъм за фиксиране на шофьорска седалка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Греда имам здрава ,права и корава .Ще ти я пратя с конзолата за бушоните след седмица като ида до П. Баня.

И не снасяй на час по лъжичка ами кажи кво ти трябва .След тенекетата ще трябва и да я облечеш или ще я правиш бегачка ! Пластмаси , брони , уплътнения ,лайсни и кори, дограма...опа , врати и стъкла ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко си имам. От интериора се счупи само контрата на седалката (дясната шейна). Тази зима не знам дали ще стане, иска ми се да изчакам огледите, та колкото и да не е да взема някаква малка част от парите за ремонта. Писах на Радо за рогчето, не е отговорил, сигурно разузнава пазара. Вещицата и Евгени предложиха десен калник, значи ми трябва ляв. Още преди 4 месеца когато търсих да купя, в магазина имаше само десни. Цената беше безумна. Трябва да се разбера с Один, но съм си забравил телефоните...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оле, сега виждам предните страници....къф е тоя улигофен , да му се невиди , на фокуса нищо...

Имам едно купе такова на П.Баня , задна мацка и капак идеални, греди , рога и квото се сетиш!

И 130 мотор ми се мотае един за ремонт...имам и калник цял ама да се сетя ляв или десен , май ще ти излезе късмета !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще огледам колата и ще преценя къде и как да се отреже рога. Тогава ще мога да дам снимка и да изложа предложението си.

С Один, ще се видя в Понеделник след работа и с него ще се разберем за капак, маска, броня. Какво, дали и колко. :)

 

Пък късмета ако излезе - евала, трябва да почерпя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес с Косьо ще оглеждаме. Ако каже, че не става, и откаже да я правим заедно, ще я изплатя, ще и наема гараж и ще си взема Е30 ка. Поне някой като "не ме види" да платя една 5та врата, а не да се смачквам и да се чудя как да се напия, за да не ми се реве. Хората казват, като се напиеш, забравяш, аз като се напия, искам още една бира, и като я изпия си лягам, защото ме е яд че ми смачкаха колата.

 

 

 

Следващия път като отивам в Технотест, или ще съм с кола зад мен, или директно с 50, авариики 100метра преди завоя за предупреждение, бия ръчна и в ляво, без да спирам :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, оказа се, че майсторите не са върнали стъклата за задните светлини, а на моя донор са мазани с някаква черна боя "пернишки тунинг за потъмняване" и не вярвам, че ще ги искаш, но за "първо време" мога и да ги донеса. Задния десен калник ще го търся из гаражите. Татко не помни къде е, но ще го намерим. Няма къде да избяга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.