Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Помощ за покупка на OCTAVIA 1


evil_morbid

Recommended Posts

Привет на всички smile159 . Значи колеги, мисля да купувам и аз Шкода и се интересувам от мнението ви. Изчетох доста коментари от форума и ми се струва, че Октавия 1 е добър избор, но се колебая между три оферти! Колите са доста различни, но все пак ще ми е полезно всяко едно компетентно мнение! А това са и конкретните оферти:

 

1. http://www.mobile.bg/11254652126794613 - тази предполагам е най-евтина като обслужване и поддръжка от трите, но мотора не е ли много слаб за това купе (особено лятото в града на включен климатик!???) - не говоря за някакво състезателно каране, но все пак .....

 

2. http://www.mobile.bg/11267732003170405 - тук проблема е, че колата е чак във Враца, а знаем и за славата на тамошните джамбази! По тел. търговеца ми каза, че колата е в мн. добро състояние, без удари и проблеми ама знае ли човек smile049

 

3. http://www.mobile.bg/11265224392664893 - при тази не знам разхода на гориво в последствие да не ми дойде много smile049, което си доста важно

 

Аз по принцип карам бензинова Астра 1.4 90к.с. която малко ми е слаба, особено лятото в града на включен климатик, което е и основната причина за смяната! Чувал съм, че дизелите са доста по-скъпи като поддръжка, особено ако се наложи смяна на нафтовата помпа или турбото! Предполагам, че турбото и при бензиновата е скъпо и затова се оглеждам за 1.8 20v 125к.с. бензин, според мен мотор с примична динамика, разход на гориво и поддръжка! Има много такива пасати 4ка и Seat Toledo та може и нещо такова да е нали все пак са братовчеди с октавията!

Ще съм благодарен на всяко мнение на колегите от форума! Ако някой може да препоръча и сервиз в София в който да се закарат колите за оглед преди покупка също ще е много полезно, защото в ЕТ май си е скъпичко! Предварително благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Врачанката е страшна smile091

Предница след фейслифта, задница преди, така ми се струва. И аз споделям мнението "не си купувай кола от Враца". Още повече че съм виждал с очите си как там от 2 половини се прави 1 кола.

Първата оферта - мисля че ще ти е слаб мотора, ако искаш да късаш на светофар. Пък е и с гадното табло.

Най-добър вариант е третия, ама 79 хил smile091 Данчо и деца, да, бе да :^o

 

Я огледай хубаво и други оферти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен най-ми допада врачанската оферта (като изключим според мен ниската цена, но това най-вероятно има обяснение). относно задницата и - не съм тесен специалист, но виждам разлика спрямо моята (О1 2008 г.) единствено в долната част на бронята.

а най-реалната оферта е първата (пак според мен). за този ДВГ има много писано из форума (а и не само в този) - като цяло много здрав и непретенциозен.

на твое място бих търсил човек, който разбира от коли и е склонен да попътува из родината с теб.

ааа и поразгледай в обявите продава тук във форума и при "братовчедите" http://www.vwclub.bg/forum

 

п.п. а моделът пасат, който даваш за сравнение е 5, не 4 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази от Враца си личи от самолет, че е тоталка... пребоядисана е основно, не се знае от колко коли е събрана. Колегата е прав - кола от Враца и Монтана - никога smile045

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile091 , че те тия не са карани изобщо , 1 собственик - пенсионер smile091 smile091

Нито една от 3-те.Търси нови.
:smt017 - послушай колегата , няма да сгрешиш!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile091 Бегай далече от червеното Комби 100% съм сигурен че е със челен удър,предница след фейса с пръскачки на фаровете и куп щуротии,вътре интериора е преди фейса,пише 2002г. просто нема 1 истина в тая кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кандидат колегата май трябва да прочете тази тема http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?f=46&t=8966 , аз съм е чел всяка вечер преди лягане докато се обзаведа с Октавията! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията! Наистина бяха полезни! Послушах колегата

Нито една от 3-те.Търси нови.
и се спрях на това http://www.mobile.bg/11264449417964069! Мисля от понеделник да ходя да я гледам! Човекът каза че няма проблем да я закарам на сервиз да я погледнат, така че ако някой може да препоръча някой сервиз на прилични цени около Бояна, ще съм благодарен! Ще пиша как са се развили нещата!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега по-добре я закарайте в еура тек около бояна няма свестни сервизи,само да не отидеш в сервиз Супер Дизел

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега по-добре я закарайте в еура тек около бояна няма свестни сервизи,само да не отидеш в сервиз Супер Дизел

а колко пари ще ми вземат там за общ преглед на състоянието на колата!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "evil_morbid" - За двигателя 1.9TDI, 110кс, AHF, SLX, обърни внимание на паленето при топъл двигател. Тоест - като е работила колата, изгаси я и след 10 минутки запали пак. Трябва да запали много лесно! Друго за тази модификация - провери многократно работата на комфорт-функцията и централното заключване. Има и проблеми с турбината, обикновенно на тези години (~10) вече е дефектирало и е отремонтирано, но все пак. Друго не се сещам на първо замисляне smile049 Това май са основните болести на модела. Оооо.. и още нещо, но то идва след евентуална покупка на колата - никакви компромиси с ангренажния ремък и водната помна, но то това важи за всички коли (поне спред мен). Аааа - да. Обърни внимание и на "правостта" на предните спирачни дискове, макар, че това си е консуматив. Редовно се оплакват хората, че модела ги криви лесно..

 

А относно прегледа от разбиращ човек, преди покупка - и 100 лева да е - пак си струва. Ако колата е добре - парите няма да са загубени. А ако не е - ще си ги дал, за да спестиш евентуално хиляди :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте колеги! Изборът на Октавия все още продължава! Последно съм се спрял на

1. http://www.mobile.bg/11267813977693988 - колата е внос от Австрия преди 3 месеца! Възможно ли е км да са реални и да се притеснявам ли от ръжда за в бъдеще!?

2. http://www.mobile.bg/11268319476097127 - не съм се обаждал и не мога да дам по-подробна инф.

3.http://www.cars.bg/u116514 - не съм се обаждал и не мога да дам по-подробна инф.

Благодаря на всички който си дадоха мненията за предишните оферти! Бяха даста полезни и ми помогнаха за което благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,

 

Това ми е първо мнение, аз също мисля да се присъединя към вас с Октавия 1 фейс лифт най вероятно 1.8Т.Изчетох целия раздел но няма почти нищо за същия двигател - освен малкото мнения че не създава проблеми , за сега издирването продължава.

На колегата който също търси Октавия ще кажа, че за последната разговарях с автокъщата и ми прозвучаха като типичните автоджамбази. Всичките им коли са на едни и същи километри с едно и също описание копи пейст - може би не усещат колко е смешно.Още повече аз не бих купил кола внесена на ход , карана със (без) масло седяла N години преди това на някой паркинг - и специално "ОПСЛУЖЕНА" за Бай Ганьо преди 2х км в официален сервиз.Поствам линк на къщата http://autogaliver.cars.bg/. Виж описанието на колите - бива бисери ама...не бях чул такива и по Горубляне. Понякога е достатъчно да прецениш някой по правописа и изказа му само, за да разбереш че написаното е от поредния тарикат на дребно. Дано съм ти бил полезен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов внос ШВЕЙЦАРИЯ-ОЧАКВАН ВНОС 20. 03. 2010год.-В цената са включени ЕКО такса и ЗАСТРАХОВКА Г.О. -КЛИМАТРОНИК, ABS, Чупещ волан, Мулти волан, Ел. стъкла 4бр , Ел. огледала, Ел. Фарове, Блокаш Какво беше пък това? -АSR.ЕSP против унасяне В сън или?, АВТОПИЛОТ, Борд компютър, AERBAG 4бр, Музиката в колата е СТЕРЕО SD с вграден усилвател, Колони БОСЕ 4бр, Заводска аларма, Имобилайзер, Подлакатник, Сензор за дъжд, Сензор против заслепяване, Хладилна жапка, GPS за проследяване против кражба, Колата е с уникален 1.8i ТУРБО Уникален, единствен и неповторим, силата на мотора идва от турбина Ах, тази сила. :lol: Това го прави двоино Дали не беше тройно? :lol: по мощен от от 1, 8 в определени моменти Да се чете, когато не изпада в авариен режим ECU когато ви е необходимо, и по евтин за подръшка Спрете до тук, че ще изядете здрава дръжка. :lol: . Разход на гориво 7, 0 литра на 100км извън града и 9, 0 литра на 100км в града. Колата е купена от дирекно от собственика и ще бъде докарана на самоход от ШВЕЙЦАРИЯ, ще бъде тествана 2200км Як тест е това, дали ще успее?. Колата е минала ТЮФ на 21. 12. 2009год. и е валиден до 21. 12. 2010год. за ШВЕЙЦАРИЯ. Двигателят е като нов. Моторът е с метални колектори става за обикновенна газова уредба. Салона на колата е като нов. По купето няма забелешки А има забежки всичко е в оргинален вид, Километрите са реални ! ! ! А НЕ ПРЕВЪРТЯНИ! ! ! има сервизни документи доказващи това . Колата е обслужвана само в сервиз на ШКОДА с оргинални части в ШВЕЙЦАРИЯ, Колата си заслужава да се види НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ. ! ! ! КОЛАТА Е УНИКАЛНА ! ! ! Колата е с ЕВРО ТАБЕЛА и не се нуждае от техно тест. Колата ще е на фактура и транзитни Швейцарски номера можете да си я купите по всяко удобно за вас време без да е нужно прехвърляне при НОТАРИУС. ! ! ! . Колата ще се намира в голяма авто-къща до КАТ-Плевен. АУТО ГЪЛИВЕР, autogaliver@abv. bg ! ! ! Цена за бартер 8000лв! !

 

Не се сдържах на простотията. Извинете ме. Не продават кола без ESP, също така в една от обявите пише, че няма нужда от НУТАРИУС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една неволна грешка - "Колата е купена от дирекТно от собственика...."

Целия текст го чета вече за 10-ти път , да плачеш ли , да се смееш ли? smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега!Първата обява изглежда най-привлекателно.Втората колкото и да е красив интериора си личи душманската употреба на служебен автомобил.Третата е много добре изглеждаща,но от 2 снимки не може да се разбере нищо.Може пък да е най-добре.Когато ти трепне сърцето-това е твоята кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателя е като нов. И е уникален поради това че 2, 4 165к, с е наи добрия мотор на АУДИ силата на мотора идва от самия мотор а не от ТУРБИНА кото 1, 8 ТУРБО
Автоматикът е най издражливия на АУДИ и много удобен при грацко шофиране

 

smile091 smile048 , и аз не се сдържах, извинете за спама.

 

П.С. Това е от обявата за Аудито от същата къща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,

 

Това ми е първо мнение, аз също мисля да се присъединя към вас с Октавия 1 фейс лифт най вероятно 1.8Т.Изчетох целия раздел но няма почти нищо за същия двигател - освен малкото мнения че не създава проблеми , за сега издирването продължава.

На колегата който също търси Октавия ще кажа, че за последната разговарях с автокъщата и ми прозвучаха като типичните автоджамбази. Всичките им коли са на едни и същи километри с едно и също описание копи пейст - може би не усещат колко е смешно.Още повече аз не бих купил кола внесена на ход , карана със (без) масло седяла N години преди това на някой паркинг - и специално "ОПСЛУЖЕНА" за Бай Ганьо преди 2х км в официален сервиз.Поствам линк на къщата http://autogaliver.cars.bg/. Виж описанието на колите - бива бисери ама...не бях чул такива и по Горубляне. Понякога е достатъчно да прецениш някой по правописа и изказа му само, за да разбереш че написаното е от поредния тарикат на дребно. Дано съм ти бил полезен!

За copy и paste си прав! Имам хора в Плевен, който са много сериозни, и съм им поръчал да проверят как стоят нещата за самата автокъща и конкретно за посоченият автомобил! Към обявата ме привлече това, че колата е от Швейцария! За обслужването е ясно, че ще си я обслужш независимо в какво те убеждава търговеца smile175 ! Естествено преди покупката ще си я закарам на сервиз, по възможност оторизиран, за пълна диагностика и тогава ще се реши! Благодаря ти за мнението, определено трябва да се внимава! Все пак парите не са малко, поне за мен, за да се хвърят ей така! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Извинявам се, че използвам темата на колегата, но и аз смятам да си купувам Октавия 1.9 TDI 110 кс и ме интересува какво да гледам при покупката. До сега съм карал бензинова кола и не съм много наясно. Имам кабел за ВАГ-КОМ , но ми кажете къде се намира буксата за диагностика на Октавия. А към постналия темата - до къде стигна с покупката? много ми е интересно за първия и третия пост? Благодаря на всички отзовали се за мненията и препоръките!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.