Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ода за дупката


PVV

Recommended Posts

Колеги, днес спешно ми се наложи да отскоча до Варна по работа и след като приключих поех обратно по магистралата. Сина караше.Няма да ви обяснявам състоянието на пътищата ,щото всички си го знаем. Обаче все очаквах , очаквах дупки , но то цялото пътуване беше един слалом-включително и магистралата. На излизане от Варна в аварийната лента спрял бус, пуснал аварийките и на 20 метра преди него вместо светлоотразителен триъгълник познайте кво беше сложил пича на платното-......акумулатор smile048 . Буса се виждаше добре, щот беше с включени аварийки, но докато гледаш кво е станало на пътя -изведнъж пред теб акумулатор. Бързата реакция на сина спаси да не го отнесе в къщи. След това слалом между дупките и така до разклона за с.Веселина. Караме с не повече от 75 ,насреща кола и в момента на разминаването ..тряс !!!!- дупка Предната лява гума се пръсна и колата поднесе на хлъзгавия път. Добре ,че сина има доста добра школовка въпреки малкия му стаж като шофьор (от миналото лято)Успя да овладее колата и спря в дясно .Късмет ,че имаше отбивка и успяхме да дръпнем колата от пътя. Равносметката:пръсната предна лява гума( на 3000 км), изкривени две джанти -предна и задна леви(задната гума поне не се пръсна) , два загубени таса (някъде в полето) ,предницата не знам в какво състояние е. Побеснях: :smt0344 :smt0344

Звъня на 112 и им обяснявам случката ,като искам да ми дадат телефон на КАТ. Една госпожа (много вежлива) ми каза ,че ще ме се обадят след малко и това наистина стана. След две минути ме се обаждат от КАТ -Лозница и ме питат какво е станало.Нямали практика да посещават такива случаи, само трябвало да отида на другия ден в КАТ да ми напишат констативния протокол за пред застрахователите.Споменаха ми ,че предния ден един нещастник си потрошил двете лети джанти и гуми. Демек , аз съм минал леко.Държа да отбележа ,че наистина двете институции реагираха много бързо и с нужното внимание. И така ,изгубих половин час да сменям гума при -10 градуса. Какво мисля да направя утре:

1. Ще отида ,въпреки че е на 25 км от града и ще снимам дупката.

2.Ще снимам джантите ,гумите и намерените тасове(не мойте, а на тойота и някакви други неиндефицирани) Ще ги събера на камара и ще ги снимам. Явно доста са се борили с тази дупка.

3. Отивам при Венко от "Екип 7 " и ги описваме тия от пътното както успеем.

4. След това в КАТ Лозница за протокола

5. След това при застрахователя ( Там ще е един филм)

6. Най-вероятно след това ще има и жалба, но още не съм решил как да я формулирам.

Сега се успокоявам още , и си сипах едно питие, щото все пак можеше и много по-голяма беля да стане.

Ще загубя утре целия ден, ще навъртя сигурно още 100 км да ходя до Лозница и до КАТ и да снимам ,но няма да оставя това така. Дали ще има ефект не знам , но поне ще опитам да направя нещо.Те от вестника много обичат пътното :mrgreen:

Утре на светло ще пусна и снимки на пораженията.

Е ,поне си излях мъката и малко ми олекна. Наздраве на всички и карайте внимателно ! След зимата пътищата са като лунен пейзаж.

smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само така! разкажи им играта! аз днес снимах дупки из варненските улици, снимах и неизчистените ледени пътеки, под които би трябвало да има асфалт, но само дупки излизат отдолу... чудех се къде да ги пратя... ще измисля нещо.

ти обаче действай, стига сме били пасивни, само ни крадат. във варна няма една изчистена улица, пълен абсурд, все едно наистина са някакви извънредни условията навън. пари скатават, ние си трошим колите, те си купуват нови...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В София също са се разкрили големи язви. Забелязвам го по маршрута по който всекидневно карам. Вчера копаха на оживнена улица, бяха я затворили цялата- от началото до края като ремонта(явно на тръби или кабели, но не и на самия път) бяха между две отсечки! Повече се ядосах днес на това че го бяха зарязали с насипания чакъл. Кал навсякъде, чакъл в радиус от 50 метра.... Гадна мърлявщина!!!!

А в центъра на София- до цум. Улицата я "асфалтират" с... бетон!!!

Писаното не беше много по темата, но подкрепям идеата за не пасивността!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече карам с 30 из София след като на централен булевард, в средната лента, скочих в нещо дълбоко една педя и пълно с вода. Добре че съм с гуми 15-ки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да те плаша, ама аз след такава случка, тъкмо се кефих че оправих всичко и застрахователя ми плати и задният лагер се разсвири. Смених го и след месец се разсвири и предната главина от странта на удара. Скритите поражения си ги платих от джоба ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава тема. Пламене съжалявам за случилото се.

Тук можем да пишем за страшните ями и трапове из страната.

На Ботевградско шосе на около 300 м преди караулката на отбивката за Кремиковци на един от мостовете има една не голяма, но много дълбока яма, завършваща с ръб. Всеки Божи ден на най-малко 4 коли услужвам с чука от колата за да си изправят джантите хората. До сега има поне 20 случая на изпочупени лети джанти, гуми на парцал и т.н. Внимавайте колеги!

Намира се ето тук:post-1730-138453180025_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, ще перифразирам една българска приказка -каквото българските закони ти направят и най-големия ти враг не може да го направи.

Отивам значи на другия ден в полицията в Лозница за за ми издадат протокол, като преди това посетих дупката и направих няколко снимки.

017271262-big.jpg

017271264-big.jpg

017271268-big.jpg

017271270-big.jpg

 

Тук мислех да си правя колекция:

017271267-big.jpg

 

В крайна сметка си взех само единия тас ,който намерих. Другия явно ще краси някоя циганска каручка отзад. :mrgreen:

017282287-big.jpg

 

Обаче такъв протокол не издавали ,когато няма друг участник в произшествието, няма пострадали и колата е в движение. Казаха ,ще ти дадем служебна бележка за пред застрахователя и ще попълниш заявление за протокол. За това трябваше да платя 2 лв по тяхна сметка в клона на банката, което автоматично стана 8 лв ,като включим шестте лева такса на банката за превода. smile049 Между другото се оказа ,че аз съм някъде към десетия пострадал от тази дупка . Ченгетата споделиха ,че няколко пъти са правили предупреждения до пътното за опасната дупка, но само веднъж ония са минали и изсипали един чувал фракция. smile048 След час попълване на заявления ,ходене до банки и чакане началници за подпис тръгнах към застрахователя с тези документи:

017282286-big.jpg

017282284-big.jpg

017282285-big.jpg

 

По пътя не мина и без екшън . В едно село обърках уличките и при обръщането се натъкморих на камарка сняг и видях ,че не може да се кара при положение ,че предните колелета са във въздуха( пробвано). Тук игра лопатата. :mrgreen:

017271271-big.jpg

 

И така ,най накрая съм в офиса на застрахователя, където трябваше да вложа целия си чар за да ги убедя да регистрират щетата. Почнаха се едни прехвърляния на обвинения ,че трябвало от КАТ да посетят произшествието, че можело и да съм бил пил и т.н. Тогава извадих коза с обаждането до 112 и регистрирания разговор между мен и КАТ и отказа им да дойдат . И накрая кандисаха. мина процедурата по снимане на щетите и сега чакам решение за: една гума -за нова, една джанта-за нова, един таз- за нов, една джанта- за ремонт. Скритите щети, като разбито туй онуй по предница(дано да няма) ще са си за моя сметка.

Сега остава в понеделник да се срещна с репортера от местния вестник и малко да попишем с него. smile091

 

Внимавайте колеги! Дупките по пътя са много и за сметка на това -НЕИЗБЕЖНИ !

Приятен уикенд на всички ! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oф неволи,неволи.Съжалявам за случилото се,и поздравления за това което си намислил с вестника.

п.п Сега пътувам от Германия и понеделник живот и здраве ще съм на твойто злополучно място,ще докладвам дали са я запълнили.............гадната дупка. :smt0344

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако разбера кой е отговорен за тази дупка ще си купя още една и ще я залепя на челото му, ма тъй ,че да залепне хубаво! smile096

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, съжалявам за това което ти се е случило. Слава Богу, че не се е случило нешо по-лошо. Напълно те подкрепям в желанието ти да потърсиш отговорност от виновните. Дано само да издържиш на малодушитото, безотговорността, незаинтересоваността и простотията с които трябва да се сблъскаш, но това е пътя. Колкото повече хора си търсят правата - толкова по-голяма вероатност има за някакъв успех. Искрено ти желая успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да изразя съжалението си за случилото се ... много е гадно. Имах подобна неприятност,която ми костваше доста нерви и пари- знам какво е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако разбера кой е отговорен за тази дупка ще си купя още една и ще я залепя на челото му, ма тъй ,че да залепне хубаво! smile096

Пътя се стопанисва от съответната областна администрация. По ЗДП полицай трябва да дойде намясто и после да състави акт на стопанина, а на теб протокол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ванка, по повод дупките и това, което аз писах за една Софийска да споделя. След поредното млатене с чука и изправяне на 2 джанти на един Голф, човекът извика полиция. Полицаят (много човешки се държа) каза, че няма как само протокол да му състави, трябвало и акт. Така че по добре да не пише нищо и му изреди куп причини. Каза, че е пуснал най-малко 20 докладни за тази дупка - никакъв ефект. Та същото ще се случи и с тази. Докато не се стопли времето и не изсъхне всичко - дано на никой не се случва да скочи в такова нещо с висока скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ванка, по повод дупките и това, което аз писах за една Софийска да споделя. След поредното млатене с чука и изправяне на 2 джанти на един Голф, човекът извика полиция. Полицаят (много човешки се държа) каза, че няма как само протокол да му състави, трябвало и акт. Така че по добре да не пише нищо и му изреди куп причини. Каза, че е пуснал най-малко 20 докладни за тази дупка - никакъв ефект. Та същото ще се случи и с тази. Докато не се стопли времето и не изсъхне всичко - дано на никой не се случва да скочи в такова нещо с висока скорост.

 

Имах предвид акт на стопанина на пътя,а не пострадалия. Община Варна и се наложи да получи един такъв \:D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пламене,дупката си стоеше още там и по-голяма е станала.Днес минах от там и нарочно карах с 60км. за да я огледам... :smt0344 ,а и аз се присъединих към пострадалите от дупки,само че мойта беше Румънска и утре ще кача снимки да видиш за какво става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се и съмнявам ,че е там още. :mrgreen: Пък ти друг път вземи се отбий един километър от пътя да ударим по едно. Няма толкоз да закъснееш.Знам че винаги си напред с времето. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес точно не ставаше,вчера цял ден висях на Букурещ заради снега ,а и днес на" Дунав мост" що псувни научих и на турски и на румънски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето я и мойта джанта 17,5 след зверски скок в дупка в Румъния:

http://micyri.snimka.bg/automobiles/dja ... 8.17346048

Иначе днес успях да я изправя (с един голям чук),за късмет на гумата и няма нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам времето, когато ще разказваме на децата си какви дупки е имало (с умилени )...и сами няма да си вярваме че е било така.

поздрав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ломско шосе - моста на излизане от Обеля в покока към Костинброд (Ломски форд). Страаааааааааашна яма и ВСЕКИ ДЕН ПОНЕ ПО ЕДНА КОЛА на аварийни и с триъгълник отзад. ВНИМАВАЙТЕ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моста на ул. Адам Мицкевич до гробищата на Бакърена фабрика - някакъв лунен пейзаж, а цяло лято там беше отбито движението само в едното платно - какво са правили не ми стана ясно. ](*,) Май са оправяли само половината мост и както си караш по горе-долу нормален път изведнъж се нахакваш яко в някакви огромни ями. Много неприятно. Ако минавате от там го правете с повишено внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя мост на Мицкевич няма оправия, що грешни пари са хвърлени там ... Асфалта пропада през моста направо долу на релсите. Аз лично два пъти съм писал жалби до общината да го оправят, ходят мърдосват се нещо и на следващата зима отново може през дупките да гледаш под моста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги в общи линии всички мостове (с много малки изключения) са в това състояние. За София - Чавдар, на Обеля, на Бакърена Фабрика, северната дъга на Околовръстното (там не е за разправяне), на Ботевградско шосе, на Вл. Вазов около кв. Левски, включително и моста на Захарна фабрика, надлез Надежда и пътя за Аерогарата - траповете са до кръста. Може би само моста на Черковна все още не е в това състояние щото скоро го ремонтираха. Няма да пиша статистика всеки ден при нас на бензиностанцията колко коли спират и ме молят за чука от дупката, описана в предния ми пост (горкия ми чук почна да сдава багажа вече). Обаждах се включително и в Столичен инспекторат. От там ми казаха, че имат няколко такива приоритетни места и щом се затопли (!!!) почват първо тях. А кога ще се затопли?

Просто наближавайки мост намалявайте скоростта за да имате време да реагирате при изненади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Варна всеки шофьор може да се почуства като великия Ингемар Стенмарк или поне като Алберто Томба.Дори и тези велики скиори не сменят посоката толкова често в спусканията си,колкото се налага на шофьорите във Варна да сменят лентите,докато заобикалят ямите.А сега в дъждовете,като се напълнят с вода става "оле майко".Които ги знаеш-добре,но които не.......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.