Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Фотоапаратче


bega4kata

Recommended Posts

Ок,благодаря на всички отзовали се,ще отида до магазина и като харесам нещо ,ще питам пак :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • bega4kata

    16

  • Mishelle

    6

  • 35mm

    5

  • old men

    5

Най-много писали в темата

Условията са:

1.да е малък

2.да е малък

3.да е малък

4.да снима добре на тъмно

5.на не изкривява много образа сферично

6.да е бързичък ако е възможно

Заради т.1-4 Fuji-тата, които съм цитирал нямат алтернатива, и най-добрите им конкуренти са много далеч от постиженията им.

Имам двама колеги с такива апарати, които са им препоръчани от много добър специалист.

Няма други компактни апарати, които снимат без много забележим шум при осветление единствено на една свещ (и двата имат режими ISO 12800, което може и да не е реално, но е поне 4 пъти повече от също нереалните постижения на конкуренцията).

Сами, направи по-сериозно проучване на моделите, и ще намериш потвърждение на написаното.

По т.5 и т.6 не съм сигурен, но снимките нямат никакви видими забележки, а бързината не е по-малка от средната.

Ще се опитам да разбера повече от колегите ми.

Успех с избора!

---

ето и примерни снимки - http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/f/finepix_f200exr/sample_images/

преглед в dpreview - http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf200exr/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oтносно сапунерките на Сони - според мен правилно си решил да ги избягваш, жена ми си купи s750 7.2 мп от някаква примоцийка в Техномаркет и честно казано хич не ми харесва - на тъмно снима незадоволително въпреки сравнително голямата матрица, а забавянето при фокусиране е повече от секунда след натискане на спусъка, което при движещи се обекти означава, че изпускаш момента. Аз лично ползвам един по-старичък модел на Кодак - не е точно сапунерка, понеже има възможност за доста ръчни настройки, освен това е с маркова оптика Шнайдер, може би затова прави доста по-добри снимки от сони-то въпреки по-малката си матрица... така че разгледай новите модели от тази марка и може би няма да сгрешиш ;) Канон, Никон и Олимпус също са класика в жанра, а и Панасоник не са за пренебрегване, стига да попаднеш на модел с приемливо съотношение цена-качество...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се съглася с теб :) Или поне цените са нормални за някой марки(примерни Никон) но при Канон нещата са страшни. Давам пример с апарата който предложих Canon G11. В Фотопавилион-а на промо цена от 1 129.00 лв в Амазон струва 480 $. Това за мен не е адекватна цена.

Пепи, не съм сравнявал цените в павилиона от доста време, както писах и по-горе. Но цената, която си написал не ми се вижда толкова висока, освен ако не бъркам със сметките (ако е така, моля за поправка, че нямам голям опит с вноса) - $480 х 1.43 = 686.40 лв. На тях слагаш ДДС (ако вноса е от САЩ, а в Амазон намерих апарата само в САЩ) = 823.68 лв. По всяка вероятност при тази цена ще се дължи и мито, което ще доближи много двете суми. Е, ако има кой да ти го донесе - на далаверка е. Ама на търговците няма кой да им го носи - налага се да си плащат всички такси smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите наблюдения:

Малък и хубави снимки на тъмно, не много скъп = Samsung

Нов, не толкова нов модел сапунерка, няма значение. На Samsung са най-добрите снимки на тъмно (вечер, в бара, да речем), които съм виждала.

Освен това не му трябва много време да зареди => не изпускаш момента (както става с Олимпус-ова сапунерка примерно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, как можах да пропусна тази марка - сега се сещам, че имахме такъв служебен Самсунг и наистина правеше много добри снимки по фирмените партита :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите наблюдения:

Малък и хубави снимки на тъмно, не много скъп = Samsung

Нов, не толкова нов модел сапунерка, няма значение. На Samsung са най-добрите снимки на тъмно (вечер, в бара, да речем), които съм виждала.

Освен това не му трябва много време да зареди => не изпускаш момента (както става с Олимпус-ова сапунерка примерно).

Нямам наблюдения, но ще споделя за моята сапунерка. Pentax, снимки на тъмно - мнннооооо добри, но определено иска доста време за да зареди (светкавацата имам предвид). Не само момента изпускаш ами и още няколко след него. По-новите би трябвало по-бързо да зареждат (така си мисля).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето нови фотоапарати имат един куп режими за снимане на тъмно. Сега - кой е по-добър и кой само го хвалят - на място ще трябва да се убедиш или да разчиташ на мненията на колеги, които са ползвали такъв. За бързината - гледай в готовите режими на съответната машинка да присъстват "Спорт" и/или "Бърз затвор" и си ти. Вече сигурно ще ме обявят за пристрастен, ама понеже търсиш нещо, устойчиво при падане, Олимпус имат и серия от машинки µ-TOUGH, дето държат на падане от до 2 метра, от 3 до 10 м. под вода, на -10 под нулата, натиск до 100 кг и имат 19 готови режима. Ама цените на серията са от 600 лв. нагоре.

 

OLYMPUS µ-Tough 6010

 

и

 

OLYMPUS µ-Tough 8000

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още един глас за Самсунг. Ползвам един S630 от две години насам и за над 7000 снимки с него почти нямам оплаквания. единствено светкавицата нещо сдаде багажа наскоро... но с това фото е снимано мнооооооооооооого. На тъмно - да, вади добри снимки. Светкавицата - мощна е. Размери - нормални сапунерски. Скорост на включване - доста е бърз (сравнено с предишния ми Panasonic FZ20), а светкавицата зареждаше за около 3 секунди... Има и ръчни настройки на бленда и скорост на затвора, ако ти се снима по-профисионално... Могат да се изцедят много добри снимки от машинката. Цена.. Нов е около 100-150лв, последно като го видях... И за тези пари по-добро ако намери някой - да ми се обади, да му се изсмея smile092

А, забравих - доста е удароустойчив, пропътувал е доста в раници и джобове, падал е доста, снимал съм в дъжд, носил съм го и по палатки по морето и в планината, и все още снима безупречно (като изключим светкавицата, ама за 150лв - толкова).

И още нещо - с две добре заредени батерии ми изкарва по около 300 и повече снимки, плюс доста разглеждане.. Имайки предвид че рядко снимам на Авто, и допълнително си играя да му нагласям скорости и бленди, което пак си е време в което се хаби батерия :smt017

 

ПП - Сами, ако ще го използваш за да снимаш в сервиза докато работиш, за чий ти е да даваш повече от 150-200 пари за фото, при това за сапунерка? Нали за през останалото време имаш хубав фотоапарат smile049 Вземи си нещо елеменнтарно..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ПП - Сами, ако ще го използваш за да снимаш в сервиза докато работиш, за чий ти е да даваш повече от 150-200 пари за фото, при това за сапунерка? Нали за през останалото време имаш хубав фотоапарат smile049 Вземи си нещо елеменнтарно..

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдаааа,спрял съм се на 2 скромни модела-Самсунг и Фуджи.Ще ходя да ги тествам как снимат тези дни,само да остане време и ще пиша,ако задоволят скромните ми изисквания :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя скромен опит с последните две марки ... сочи че Фуджи е една идея по-добър фотоапарат. Най-голямо впечатление ми направи,че дори вечер успява да фокусира много добре, нещо което при Самсунг е малко по-трудно достижимо. Но най-добре е да отидеш в магазина и да нащракаш по няколко снимки и сам да прецениш,кое ти допада повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да,но са в различни магазине и няма да мога много директно да сравня....но ще видим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от 4 години имам Canon Ixus 50. Преди няколко месеца ми се наложи да купя втори фотоапарат. След доста сериозно проучване се спрях на Samsung IT100. Впечатленията ми са повече от добри. Прави отлични снимки както на открито, така и в закрити помещения. Цената му беше около 450 лв., но в момента със сигурност е под 400 лв.

Успех с избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз нещо такова си мислех - Канон, Никон, Олимпус или Фуджи.

Проблема на тъмно на тънко малко фотоапаратче трудно се избягва.

Понеже пишеш че двата модела които си си харесал са в два различни магазина, вземи си едно USB и помоли да ти запишат снимките там и после когато имаш снимки и от двата фотоапарата ги сравни.

 

Светкавицата дори и да е малка, пак може да стигне светлината от нея ако светлочувствителността се вдигне (тогава обаче се вдига и шума). Новите модели вече могат по ISO 3200 и дори 6400. На такава чувствителност и със запалка да светнеш в стаята ще стигне. :)

 

Сега гледах моделите във Фотосинтезис и Фотопавилиона. Хубавите модели не са малки по размер. Моя съвет е да вземеш Никон или Канон за цената до която си решил.

За да спестиш от цената не взимай голям зум (6 или 10х увеличение) ако не ти е необходим.

 

Този е с най-голяма матрица, има гнездо за допълнителна светкавица, ръчни настройки, но е много голям:

 

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/100103203004.html

 

Този ти го дават с калъф и карта 2GB, така че си заслужава:

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280103000099.html

 

Снимай обаче и после сравни снимките с които си си избрал ти де. Това много добре си го решил с пробването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес,тоест като гредам колко е часа- вчера ходих да правя проучване.Изчаках да се стъмни и посетих 4 магазина за фотоапарати.И на всякъде ми изказваха различни мнения и препоръки.Особено пък във Фотопавилион,бяха с много грешна маркетингова стратегия да следят предпочитанието на клиента на къде клони и да казват :"да това е най доброто" нищо ,че преди малко съм гледал друг фотоапарат и за него така са ми казали smile091 Както и да е.Карах ги във всичките магазина да снимам с различните апарати ,които съм си харесал /Сони изобщо не съм гледал/ и да качваме снимките на компютъра и да ги гледамe и с 100% зум :!: Започнах със Фуджи и Самсунг -различни модели и от 200 и от 350-400лв и скъпите и ефтините модели снимат еднакво много ЗЛЕ ,като Самсунг модели към 300 лв една идейка по-добре.После пробвах и Олимпуси,Никони,Канони,в отчаянието си и Практика....ииииииии извода ми е ,че всички снимат много гадно.Накрая ,след като бях пробвал толкова много машинки,в последния магазин вече към 9.30 вечерта в Техномаркет в мола,реших преди да се откажа окончателно да пробвам и 1 Сони.Имаше цял ред наредени Сонита и съвсем неизбирателно посочих 1 по средата на редицата ,струващо 299лв.ХОРА,почти ПЕРФЕКТНО СНИМА ТОВА.Изобщо не може да се сравнява с всички други.Най бърз-моментално фокусира,изключително бърз за следваща снимка,най малък шум на тъмно при 100% зум при гледане на снимката на компютъра.

НЕЗНАМ............. :-k Сони ще е май ,май съпунерката ми

п.п.Сонито което пробвах е W210 smile049-уби ги всичките

Странна работа,аз бях предубеден,че Сони не са добри при малкия клас,съдейки от снимките на апаратчето Сони на 1 мой приятел.....,НО явно съм бъркал.Или той,по-точно приятелката му не може да снима,или е нещо кофти модел или е повредено.Може пък да съм случил на модел Сони пък аз.Ще пробвам и други Сонита и Марки и пак ще пиша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А Panasonic разгледа ли? :-k

А на какъв монитор ги гледаш снимките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А Panasonic разгледа ли? :-k

А на какъв монитор ги гледаш снимките?

Панасоник не-нямат компактни модели -по-големки са им

мониторите бяхя лсд

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

п.п.Сонито което пробвах е W210 smile049-уби ги всичките

Kато го гледам е с оптика на Карл Цайс, явно там е разковничето... 8) А ти как точно ги пробва, на автоматични настройки или в режим на тъмно? Щото някои правят по-добри снимки на автомат, че тия режими май са миже да те лажем - на моя все нещо се налага да ги донастройвам ръчно - я светкавицата, я блендата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А Panasonic разгледа ли? :-k

А на какъв монитор ги гледаш снимките?

Панасоник не-нямат компактни модели -по-големки са им

мониторите бяхя лсд

 

Извади снимките (без корекции!!!) на хартия поне 10/15см и се вгледай обстойно кои и какво ти харесва повече...

На гадните съвременни ТFТ-та неможеш да добиеш представа за светлина и цвят! Лъжат в пъти.

Поинтересувай се колко бита е цветността на матрицата на съответните фотоапарати(24bit, 36bit, 16bit), това е от първостепенна важност за нюансите на една камера.

И се замисли:

Заслужава ли си да пести човек от качество?

Моят фаворит в момента на пазара е http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 06003.html (получаваш много повече за цената, която плащаш и ще ти служи много дълго време отблагодарявайки се с много качествени снимки)

Надявам се да съм помогнал. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама той Сами още в началото е писал, че иска евтин апарат. Явно за да щрака в гаража, да може да го държи с мръсни ръце, пък и да направи зулум с него да не го е яд за парите. Аз поне с такова впечатление останах - апарат за ежедневна употреба. А, че има много по-добри, но и по-скъпи, решения е ясно. Като оставим всичко това на страна, личното ми мнение е, че този Панасоник, който си посочил идва много скъпо за сапунерка. За по-малко пари бих си взел едно добро D-SLR тяло и към него отделно един репортажен обектив. Крайната сума ще надхвърли малко тези 1000 лв., но резултата ще е несравнимо по-добър от към качество на фотографията. Е, няма да мога да си слагам апарата в джоба на сакото, както това може да се прави с този Панасоник, ама поне ще знам за какво съм дал, примерно 1300 кинта (а може и по-малко, зависи от обектива). Всеки сам преценява за себе си, това беше моето мнение.

 

Сами, учудвам се, че в този ценови клас Сони се оказват по-добри :-k Когато аз имах две бройки от тази марка, цените им бяха ~700 кинта, т.е. горния клас. И снимаха повече от ужасно. Та за това тогава взех Канон-а, от който жената е доволна. И все пак - важното е, че си намерил това, което търсиш. Щом има удовлетворение, значи всичко е на 6. Взимай го и с него нащракай как ти връчват ключовете от Купра-та :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главното условие е :

Да е малък!!! smile001

 

Извинявай Юли,съгласен съм с теб, но не се стърпях да дам мнение, тъй като си го знаем всички Самуил (перфектционистЪТ),

и това което ще направи точно след 6месеца със въпросното Сони...

Взимайки предвид този перфектционизъм съм изказал своята гледна точка и опит по въпроса.

Все пак една от най-хубавите оптики в този клас е на LEICA, а Panasonic-а е точно с такава, а за матриците им няма да коментирам(това е друга тема),

стига сглобката да е в ЯПОНИЯ.

 

УСПЕХ Бат` Сами. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smile159

Важното е Сами да е доволен, а дали след време ще връчи апарата на Гюнтер - ще видим :smt032

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си аз, че Сони ще вземеш накрая :mrgreen:

 

Разгледай и:

PANASONIC DMC-FS7EP (лошото е, че по правило Панасоника не снима добре на тъмно, в това чило и моя)

CANON IXUS 95 IS

 

На мен Сонито, което си посочил ми харесва най-много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.