Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Фотоапаратче


bega4kata

Recommended Posts

Колеги,обръщам се към вас с молба за помощ,защото зная ,че във форума има големи маниаци но фотоапарати и заснемане.Благодаря предварително на отзовалите се.Преди 6г си купих полу професионален,голям фотоапарат,който прави изключително добри снимки,но е мн.голям и не става да го нося постоянно със себе си.Искам да си купя нещо много малко и компактно,да влиза по джобовете.Зная ,че ще кажете ,тези дребосъци не стават,но въпреки това,ще се радвам на насоки.Зная като характеристики които дават/а те не дават много по табелките с цените на изложените апарати/,да гледам знаменателя в числото на матрицата да е по-малък-значи матрицата е по-гол.и следващите от това плюсове.Не мога /не е удобно/за всеки модел да ги карам да ми вадят подробните инструкции ,а и аз нямам време и нерви да ги чета.

Условията са:

1.да е малък

2.да е малък

3.да е малък

4.да снима добре на тъмно

5.на не изкривява много образа сферично

6.да е бързичък ако е възможно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • bega4kata

    16

  • Mishelle

    6

  • 35mm

    5

  • old men

    5

Най-много писали в темата

За мене най-добрия фотограф е pow(ицко),направо се обърни към него.

п.п Е не разбрах как се сменя макферсон на оки 1 smile091 smile091 smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що па да не стават дребосъците. Аз със една сапунерка 4 години снимах, влез ми в профила в снимка.бг и глей що матриал има с нея - всичко от "Избрано от морето" надолу. И сега с тоя толуп Олимпуса съм като тебе - готин апарат, ма тежи и не влиза в джобовете, а ме удря в бъбреците. Сапунерката е Сони DSC-S600, толупа е Олимпус SP-590UZ. За джоб, понеже не си писал ориентировъчна цена, ти предлагам тва. Подробности за него - тук.

 

Със сигурност колегите ще дадат и други предложения.

 

...

 

Цецкооо, стига четки, :mrgreen: Октавията нема да събере толко бира в багажника, колкото ти дължа. smile027 Пък и изобщо не гледам на себе си като на голем фотаджия, аз съм прост готвач. ;)

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4.да снима добре на тъмно - Както правилно са ти казали, по-големия размер на матрицата означава по-малко шум в снимката на тъмно. Така че модел с по-голяма матрица ще се справи с това условие.

5.на не изкривява много образа сферично - трябва компромис. Това се нарича геометрична аберация на обективите. Ако обективчето е много широкоъгълно - има голям шанс да изкривява. Това в компактните фотоапарати не можеш докрай да го избегнеш понеже оптиката не може да е от най-качествените. Всъщност ти можеш да намалиш ефекта с начина на снимане - фотоапарата ако е изравнен срещу обекта - изкривяванията са минимални (а не например да е леко под ъгъл към земята или небето). Това когато ти е важно геометрията на обекта да я вярна (а не изкривена) на снимката.

 

6.да е бързичък ако е възможно - по-новите са сравнително бързи. Едно време бяха много бавни. Сега бавни са само наистина много евтините.

 

Освен Олимпуса който колегата ти е препоръчал, ще ти пусна утре 1-2 предложения от мене които съм ги обмислил малко.. За целта кажи какво основно ще снимаш с него. По нуждите се избира и оптиката и горе долу параметрите.

 

За малък размер задължително модел с Литиево-Йонна батерия. Тези с АА са големи поради размера на батериите.

 

За сега ей това:

 

http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/coolpix/style/s3000/index.htm

 

pic_001.jpg

 

Хубавата новина че е ултра тънък, а лошата е че излезе на пазара миналата седмица и не знам дали още в БГ го има. Но питай. Като му гледам ИСО 3200, ще можеш да снимаш на тъмно доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и размерите на горния модел:

94.3 x 55.9 x 19.0 mm

Тегло: 116 грама със батерията и SD карта памет!!!

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ето още - s1000pj това е модел трепач, ама не е малко и леко. Има вграден прожектор. Снимките или видеото веднага можеш да ги прожектираш с него на стената на тавана или където си искаш. Това е компактния фотоапарат който аз бих си купил за снимки на море, на почивка или да ми е леко и удобно когато пътувам. Заради много високата чувствителсност на тъмно и заради прожектора.

Вземи му и едно калъфче за да го пазиш, който и модел да си избереш.

Малко по-тежък е. Предполагам че парите не са проблем затова не те питах какво е ограничението:

http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/coolpix/style/s1000pj/index.htm

 

Виж тука анимацията за различните функции:

http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/microsite/s1000pj/en/

 

и тук:

http://www.nikon-coolpix.com/en/?cid=IGD98BGZIG0#

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви на всички отзовали се.

И особено на 35мм за поясненията.

Относно Фуджи-добри ли са????

Какво ще снимам......ами квото ми падне,любителски снимки

не ми е нужно оптично приближение повече от 3 дори

искам да е малък и не много скъп,щото ще пада 100%-когато ще трябва да снимам някакви качествени снимки с кютюка

Цецо ,относно втулките на ОК1 -в темата,сега ще пусна снимка точно къде се слагат от завода-и от нея мнооого ясно се вижда ,че трябва да се свали макферсона,да се свие пружинана и т.н.,но с да не казвам с какви не ми се спори

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За теб нямаше ли само една марка за техника (и една за маратонки) :-k

SONY TX1

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665953349

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09060585

 

Само, че марката си има и цена. Доколко е разумна е друга тема. Обаче играчката си е готина :mrgreen:

 

EDIT: pow, пардон, извинете :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тео, па давай и линковете на наш език де: :mrgreen: http://www.sony.bg/product/dsc-t-series/dsc-tx1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фуджи са О.К. Но като при много неща, и при фотоапаратите си е до модел.

Най-евтините са така: Китайска или тайванска фирма прави фотоапарати. Ако някои от големите фирми (Никон, Сони, Канон, Фуджи) им поръча поне 100000 или повече броя от този дизайн - китайската фирма слага логото на фирмата която си плати и този дизайн и модел вече са само за тази фирма например.

Никон и Канон си правят обективите. Никон обаче купуват матрици (сензори) от Сони. Сони са О.К. като електроника и специално за тях (освен за най-евтините им модели) немската фирма Карл Цайс им проектира (само проектира, а производството си е някъде в Азия) обективите и затова на Сони обективите са изключително качествени.

Взимай или Канон или Никон, или Сони. Фуджи и Никон са под шапката на Мицубиши Груп в Япония и са даже в една сграда. На по-големите им модели обективите на Никон стават на Фуджи, и са неразличими по дизайн освен по името отпред на фотоапарата. Така че Фуджи може да си е вътре Никон.

 

Бегачка,ако утре не си купил нищо през деня, вечерта ще съм ти измислил модел.

 

Гася РС-то че трябва да си лягам - утре ще ставам рано. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За теб нямаше ли само една марка за техника (и една за маратонки) :-k

SONY TX1

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665953349

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09060585

 

Само, че марката си има и цена. Доколко е разумна е друга тема. Обаче играчката си е готина :mrgreen:

 

EDIT: pow, пардон, извинете :roll:

За Сони-верно е,голям фен съм им,но малките им апаратчета не снимат добре на тъмно.Например в заведение вечер,често снимките са или със шум или са размазани и то добри модели.Аз мисля че това е защото светкавиците им са много мънички.На самсунг,примерно моделите са с доста по големички светкавички видимо и снимат по добре.От тези 2 марки имам впечатления-приятели имат такива.Аз мисля ,че големината на светкавицата е ключа тук,не толкова светочувствителнастта и оптиката.Нямяше изобщо да се колебая,ако нямаха Сони такива миниатюрни светкавички на малките си модели.

поправете ме ако греша

не бързам с покупката,ще чакам

Допитах се до форума и като си купувах нов телевизор и нов лаптоп и страшно много ми помогнахте в избора,особено Юли с лаптопа,който е перфектен и вървят всички най нови игри без проблеми вкл.и Колин дърт. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata, по мои наблюдения и опит( фен съм на Пентакс, но в момента снимам с Канон) за снимки при намалено осветление е добре апарата да има оптичен стабилизатор на изображението и възможно най-новия модел процесор на дадената марка. Лично за мен наличието на оптичен визьор е абсолютно необходима екстра. В момента май само Канон и Сони предлагат модели с визьор. Във Варна има магазин на Фотопавилион и ако не се лъжа и на Фотосинтезис. Може да погледнеш там какво предлагат. Освен това те имат промоции и на всичкото отгоре са с доста по-ниски цени от Техномаркет. Успех в търсенето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам че си фен на Sony,ама в тоя клас за който говориш Panasonic-a за мен са номер 1.Виж дали се намират още модели Made in Japan!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паналайката и олимпуса до неотдавна бяха в кооперация по отношение на матриците. Ако няма радикална промяна в това, то и двете марки не са майстори на снимките на тъмно и при висока чувствителност(по мои наблюдения). Ако не печаташ снимките на хартия и то във формат А4 и нагоре, шумът не е толкова дразнещ. Сега видях, че и Кодак и Самсунг са пуснали нови модели с много впечатляващи характеристики и висококачествени маркови обективи Шнайдер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от най-малките , но пак става за джоба :) Canon G11

http://www.dpreview.com/reviews/canong11/

Работил съм с Г9 и е доста добър. Добър компрпмис между сапунерка и ДСЛР.

Иначе и фуджи-то е доста добро ;), но не съм сигурен дали и двата са евтини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо bega4kata да назове сума, защото хубавите неща започват от около 350-400лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

такива суми долу горе :)

аз,ще се ориентирам в характеристиките долу горе,но като действително качество относно марка ме интересува-на сапунерките

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж в фотопавилиона. Аз си взех от там Пан TZ3 7мп 10х оптически зуум, сега има и TZ5 може и повече. Тогава когато си купувах моя, беше спечелил награда за най-добър любителски от класа си фотоапарат. Смятам че е и наследниците му ще са добри. На мен ми го препоръча запален фотограф а и от амия магазин са мн отзивчиви. Мисля че с радос ще си загубят времето да намерите най-добрия апарат за теб. А и цените им са по добри от извесните техно вериги.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж в фотопавилиона. Аз си взех от там Пан TZ3 7мп 10х оптически зуум, сега има и TZ5 може и повече. Тогава когато си купувах моя, беше спечелил награда за най-добър любителски от класа си фотоапарат. Смятам че е и наследниците му ще са добри. На мен ми го препоръча запален фотограф а и от амия магазин са мн отзивчиви. Мисля че с радос ще си загубят времето да намерите най-добрия апарат за теб. А и цените им са по добри от извесните техно вериги.

Поздрави!

И ти ли за магазин Фотосинтезис говориш.Ще го намеря къде е и ще отида тази седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Ludiq има предвид магазина на ФОТОПАВИЛИОН. Адресът във Варна е ул. "Д-р Железкова" №9. Магазина на ФОТОСИНТЕЗИС във Варна е на бул. "Цар Освободител" №24.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Допитах се до форума и като си купувах нов телевизор и нов лаптоп и страшно много ми помогнахте в избора,особено Юли с лаптопа,който е перфектен и вървят всички най нови игри без проблеми вкл.и Колин дърт. smile027

smile027

 

За Фотопавилион-а - наистина персонала е на ниво, поне този в София. Цените им са повече от конкурентни или поне бяха когато аз се интересувах от фото техника. Даже за някои неща си мислех, че ги вкарват нелегално (което, разбира се не е така), защото бяха наистина много евтини в сравнение дори с Фотосинтезис. Фотопавилион имат магазини на много места, но преди да идеш, разгледай сайта им. За да не излезе, че им правя реклама, пусни името в Google - излиза на първа позиция.

 

И друго, характеристиките са си характеристики. Но най-добре е да пробваш даден апарат - нещо, което в павилиона може да стане, стига да го имат наличен в магазина, разбира се. После качваш снимките на техен PC и гледаш и сравняваш. Ясно е, че този ценови клас (и не само) от "сапунерка" не можеш да очакваш много - при 100% zoom на PC, т.е. снимката в мащаб 1:1, голяма част от изображението няма да бъде остра, възможно е да има леко "размиване" на някои детайли, но друго е да видиш детайлно снимката на PC преди да пазаруваш, защото на дисплейа всичко изглежда повече от перфектно.

 

Друго, на което бих те посъветвал да обърнеш внимание - дисплей, функции и менюта. Сапунерките вече са толкова модерни, че на някои от тях целият им гръб е дисплей. Колкото е по-голям, толкова повече ще му се радваш. Обърни внимание и на фумкционалността и подредбата на менютата. Вярно е, че с всичко ново се свиква, но ако менюто е куцо, ще те дразни дълго време...

 

И не на последно място - батерията. Не си купувай апарат със сменяеми батерии. Дори да ги замениш със зареждаеми, ползвайки външно зарядно, пак не мисля това за удачен вариант. Друго си е апарата да е с фабрична батерия, да си имаш фабрично зарядно за нея и т.н.

 

За марките. Въпрос на избор, не мисля, че има "най-добро", защото то със сигурност ще има кусур, който в друг апарат няма да го има. Аз на жена ми й подарих този Canon, но той надхвърля предвидения от теб бюджет. Макар, че си фен на Сони, аз да си кажа - бягай далеч от фотоапаратите им. Имам личен опит с две техни сапунерки от високия клас. Нарочих ги за жена ми, но и с двете много бързо се разделих и сега тя ползва въпросния Canon. Причината - ужасни снимки, дори на светло. Всъщност, като добавка към предното - те и DSLR-те им ги плюят по класациите. Явно от Сони могат да правят много неща (най-вече телевизори и PS), но фото ресора им куца много...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Фотопавилион-а - наистина персонала е на ниво, поне този в София. Цените им са повече от конкурентни или поне бяха когато аз се интересувах от фото техника. Даже за някои неща си мислех, че ги вкарват нелегално (което, разбира се не е така), защото бяха наистина много евтини в сравнение дори с Фотосинтезис. Фотопавилион имат магазини на много места, но преди да идеш, разгледай сайта им. За да не излезе, че им правя реклама, пусни името в Google - излиза на първа позиция.

 

Няма да се съглася с теб :) Или поне цените са нормални за някой марки(примерни Никон) но при Канон нещата са страшни. Давам пример с апарата който предложих Canon G11. В Фотопавилион-а на промо цена от 1 129.00 лв в Амазон струва 480 $. Това за мен не е адекватна цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.