Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

За ПРОЕКТИТЕ!


Redline__

Recommended Posts

Току-що си прочетох ЛС, което Юли ми е пратил. Момчета, позволете ми да споделя 2-3 неща, на които мисля, че трябва да бъде дадена гласност.

 

Нарочно до сега не съм взимал отношение по наскоропубликуваната и нашумяла тема от нашия многоуважаван колега и ретротунингьор-каскадьор otvarnata, но тъй като предприетите действия са явно и пряко следствие от въпросната тема се чуствам длъжен да изразя мнението на колегите с преместените проекти.

 

1. Нима разполагаме с толкова много проекти във форума, че и да ги делим на нови и стари... Щом смятате така, ние настояваме за отделен раздел "Реставрация", в който да се измести всичко що се касае за реставриране, а не въпросните теми от Проекти да бъдат числени към небрежния раздел за тунинг.

 

2. Не се ли забелязва, че в проекти имаше точно 5 теми на хора с "нови" коли, които са решили да хвърлят една камара пари по своите ежедневни автомобили... 5 човека от форум с 500 VAG Шкоди. Кой реши да умаловажи нашият труд? Кой реши, че това всъщност не са проекти? Най-вероятно човек, който не е "направил" нито една кола през живота си...? И като гледам кои бяха най-активните по онази тема - нищо чудно. Къде е дефиницята за ПРОЕКТ, по която е взето решение за преместването на темите:

 

Разделът е създаден за да може всеки да покаже с думи и снимков материал постигнатото по реставрация (частична или цялостна) и/или ъпгрейд (частичен или цялостен) на своя автомобил. Моля не бъркайте този с Тунинг раздела. Тук не е мястото да се публикуват единични подобрения по автомобила!. Снимките и прилежащото им описание са задължителни! Абсолютно се забранява разводняването на темите. Идеята е да се събере систематизирана информация за всеки проект.

Благодаря.

 

Това би трябвало да е въпросната дефиниця, която някой модератор е създал. Коя от преместените теми НЕ отговаря на поставените критерии? Противоречите си, мисля! Това са все коли, които нямат детайл, който да не е с нещо доработен, подобрен или променен. Не са просто безмислено нахвърляни джанти и спойлери, а цялостна концепция за визията на един автомобил, който не е съгласен с мен нека се пробва да ме обори ! Не знам дали сте наясно, но този форум се посещава и от хора, които влизат САМО заради тези проекти, за да следят тяхното развитие! И не ги интересува кой си бил сменил изгнилия калник, продъненото дюшеме и т.н.

 

От името на създателите на преместените теми ще си позволя още да кажа.. освен, че настояваме и за незабавното връщане на темите в раздела, в който им е мястото, ние сме готови да си изтрием темите при отказ. Нека си остане един ретро форум на Шкода..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 68
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • Mishelle

    9

  • Redline__

    8

  • bega4kata

    8

  • BlackPearl

    6

Най-много писали в темата

Дали не е по-добре да се създаде раздел,за реставрация,вместо да се местят проектите на новите коли в тунинг,където много ще се размият и трудно ще се намират?И без това се броят на пръсти!

Просто в раздела за тунинг постоянно се пишат нови и нови теми и въпроси.....така ,че гордоста на форума,някак си ще се заличи измежду различните теми и въпроси ,които възникват относно тунинга и подобни.

с уважени е към началството на форума

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко, на първо място пишеш от името на всички с преместени и непреместени (все още) теми. Да ти кажа - на всички, на които вече са им преместени темите са изпратени ЛС (както на тебе). Част от тези колеги отговориха със съгласие, някои с, цитирам, мерси. Само един от тях (не си ти) ме попита на ЛС кое поражда местенето, което му беше и обяснено на човека. Така че писане от името на всички ми се вижда доста пресилено и нереално. Ретро форум? Пишеш и от името на Митачето - неговата тема също беше преместена.

 

Темата, която Ванката повдигна, няма нищо общо с местенето на теми! Той просто подсети за нещо, което трябваше отдавна да се случи - не може на едно и също място да има теми за реставрация и такива за тунинг, а същевременно да има цял раздел за тунинг. И въпроса не опира до омаловажаване на нечии труд и инвестиции, нито пък до разделяне на моделите на нови и стари. А до това да има прегледност и яснота

 

Озадачен съм, че пускаш този пост чак сега, а не когато се писа (наскоро) по този въпрос в съседна тема. Отдавам го на лични отношения (мое мнение), видно дори от горния ти пост, което е неуместно, когато става въпрос за форума... Ако беше написал това по-рано (видял си темата), дискусията в съседната тема щеше да поеме в друга посока и да се вземат нужните решения. А сега заплашваш с триене на теми... Нелепо е. Дразгите помежду ви не трябва да са приоритет пред форума, ако държите на него...

 

Относно думичката "проекти". Това, че има раздел "Проекти", не означава, че например в тунинг раздела не може да има ТЕМИ, озаглавени "Проект ХХХ". Не бъркай заглавието на раздела с желанието да кръстиш темата си.

 

За дефиницията, която цитираш, аз поемам отговорността. И знам, че тя е част от причината за настъпване на объркването. Ще бъде коригирано. Не го казвам за оправдание, а за мотив за създаването на тази дефиниция - не съм предполагал, че могат да се появят теми като тази на Сами, на Анастас, твоята, на Митето и т.н.

 

И един въпрос - ами тунинг раздела тогава за какво е? Но не да ми отговориш като на човек, посещаващ форума от дълго време, а да има отговор като за нов потребител. Защото всички нови колеги едва ли ще направят разлика между твоя (например) тунинг и съответния раздел за тунинг.

 

За момента спирам с местенето. Решете как да се разделят темите и ще бъде направено. Например идеята на Сами е добра и аз я подкрепям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не може да има на едно място теми за реставрация и тунинг, направете раздел за Реставрация, елементарно е.

 

Стари коли:

1. реставрация (в оригинален вид)

2. реставрация + подобрения

3. реставрация + подобрения + тунинг

 

Нови коли:

4. частични подобрения

5. цялостен проект

 

Около това общо взето се въртят нещата във форума. Е какво? още 5 раздела ли ще направите, за прегледност... Тази прегледност по моему по-скоро обръква!

 

Не го отдавай на лични отношения, между мен и Иван не съществуват никакви взаимоотношения, камоли лични :mrgreen: .

 

Не бъркай заглавието на раздела с желанието да кръстиш темата си.

Ето тук вече наистина си в грешка. Моята тема фигурира в раздела откакто е създаден и не мисля, че точно тя е темата създаваща неразбория в раздела. Поразгледай го - темата "Felicia 1,3 LX -> GLX" пък що за проект е? Темата "ОставиЯ II" според теб не е ли за Оптичен тунинг със своите джанти и дехром маска... Ами онзи дето бил работил без Проект, много забавно, но хумористичният раздел е друг... Пурата със своя Спартак - че тази тема е по-скоро за "Всеки за всичко". Да продължавам ли да изреждам? Някой май доста отдавна го е зае*ал тоя раздел и се е нафлуудил с какви ли не теми, измежду които не могат да се разграничат точните, систематизирани теми.

 

За тунинг раздела (прочети последните 3 реда). Не в дефиницията е проблема!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко е може би е написъл това защото: нистина има много хора, които не са регистрирани или не пишат,влизат във форума НО следят темите........ииии повярвайте ми -не им е интересно,как някой си изкърпил колата.Аз също съм възстановил 1 стар автомобил,и освен че съм го изкърпил и сменил всички ,като започнеш от калници и стигнеш до стъкла и уплътнения,НО СЪМ ГО НАПРАВИЛ ТАКА ЧЕ ДА Е ИНТЕРЕСЕН И ВПЕЧАТЛЯВАШ,не някъва стокаджийка.Изобщо не умаловажавам труда на хората,които си възтановяват колата в стоков вид.При старите коли дори това е по-трудно и ценено,но нещата са различни и за това е хубаво да се разделят.

коледа идва,я по весело и с добро настроение всички :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не може да има на едно място теми за реставрация и тунинг, направете раздел за Реставрация, елементарно e

 

ЗА съм да се отделят реставрираните модели в собствен раздел. Аз също смятам,че моята тема е за раздел проекти по обясними причини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проекта ми :-k аааа извинете проекта ли казах то е просто тунинг бе къв проект .....

При първата смяна на част по автомобила която не е "заводска " престава да е тунинг по всички квалификации колата влиза в клас модифицирана ....

дреме ми на оная работа ма не е често за другите колеги дето залепиха сумати пласмаси ,турбини ,кулери и накрая небило проект ме кое е проект реставрацията ли е проект бе д...ба

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проекта ми :-k аааа извинете проекта ли казах то е просто тунинг бе къв проект .....

При първата смяна на част по автомобила която не е "заводска " престава да е тунинг по всички квалификации колата влиза в клас модифицирана ....

Съгласен съм с колегата anastas ,че неговата тема е за проекти.Не може да режеш,снижаваш,ПРЕПРАВЯШ и т.н.и колата да ти е за раздел тунинг и реставрация.Това ако не е проект,кое е?Не може да накупиш една торба спойлерчета,да смениш крушките и джантите и да си за "проекти".

Не знам защо за някои колеги думата ПРОЕКТ е по-квалитетна от ТУНИНГ?Ами нали ТУНИНГ означава ПОДОБРЕНИЕ,а те точно това са сторили с автомобилите си-ПОДОБРИЛИ са ги.И не знам защо за тях това е срамно.АЗ лично бих се гордял с автомобила си,без значение в кой раздел е,ако приличаше поне малко на техните.

Със здраве smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нали ТУНИНГ означава ПОДОБРЕНИЕ,а те точно това са сторили с автомобилите си-ПОДОБРИЛИ са ги.И не знам защо за тях това е срамно

 

Срамно smile175 .... Само че когато подобренията са толкова много, че се превръщат в непрестанен процес до получаването на нещо толкова различно от това, което е било в началото се превръща в Проект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен разделите трябва да са:

1) Реставрация - възстановяване на автомобил + малки подобрения

2) Тунинг - "напудряне" на колата. Било то двигател, било оптично или глезотийки по интериора

3) Проект - цялостна концепция, т.е. двигател, окачване, екстериор, интериор и т.н.

 

Пак ще останат теми които са хем за един, хем за друг раздел, но мисля, че авторите им могат винаги да пишат на модератор/админ ако смятат, че темата им е в неподходящ раздел.

 

И честно казано не знам защо се вдига чак такава пара за няколко преместени теми. За едно местене защото един си мисли темата за "проект" пък друг за "тунинг" не виждам проблем. Щях да го разбера ако, образно казано, темите бяха преместени от тунинг във "Всеки за всичко". Ама те от единия джоб в другия smile049

 

Айде по-добронамерено. Коледа идва, нека го караме по-весело smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено има нужда да се измисли някакво систематизирано подреждане на темите.

Върнах лично на Юли "Мерси" защото уважавам всяко мнение и поглед над нещата. Признавам че ми стана малко доста чоглаво, че моя Проект(аз лично продължавам да му викам така) отива в раздел "Оптичен и силов тунинг" в който се намират теми като например "Препоръки за ксенон?", "Черни ленти ?", "може ли някои да ми каже" .

Спомням си че раздела Проекти беше създаден именно, за да няма кафяви и миришещи теми покрай тях! Да бъдат подредени и гордостта на форума да е на едно място- стегнато и красиво.

Моята идеа да се даде допълнителен ред в раздел проекто е следния:

Да се направи под раздел на Проекти:

 

-Проекти

. - Реставрация

. - Оптичен и силов тунинг

 

Примерно! Разбира се че има възможност до изкусуряване!

Надявам се да има и възможност за под форуми.

Въпроса е да намерим общо решение.

С уважение към всички.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сега какво правим? Пак нищо. Много приказки и нищо, това е. Само палежи... Ако трябва да гледаме буквално на нещата, единствения истински проект (по смисъл и изпълнение) е на Анастас. Единствената реставрация е на Квета на Миро (поне така е видно от снимките). Всичко останало е тунинг. Вярно, на тунинга всеки сам за себе си също може да влага думата "проект" и това не противоречи с истината. Но тук става дума за смисъла на раздела "Проекти", смисъла на реставрация и смисъла на раздела за тунинг - ей в това е разликата.

И понеже тази дискусия, както писах по-горе, трябваше да се води в съседната тема, когато й беше времето, мисля, че който е премълчал тогава мнението си, това е (било) за негова сметка. Разделите ще бъдат нагледно същите, с тази разлика, че "Проекти" ще бъде модифициран и с нови правила. Ако някой реши да се сърди и цупи или ако реши да трие - негова воля, никой няма да го спре.

 

Митаче, благодаря за коментара. Беше от полза :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митаче, благодаря за коментара. Беше от полза :smt017

Нека остане там темата ми! Не ми пречи! Просто исках да кажа, че може да се намери по-оптимален варянт за подредба.

Поздрави и весели празници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, явно така си решил ти! Глас в пустиня ли са всички пишещи във форума? Смяташ, че е късно нещо да се промени, така ли? Щом ти си отговорен за този форум (явно, щом само ти отговаряш) защо не се постараеш да го направиш уютен за всички, а не само за себе си.

 

Както ти не разбираш защо наричаме нашите теми проекти, така и аз не разбирам твоята "подредба"... Какво означава "Пак нищо. Много приказки и нищо, това е." ??? При толкова много предложения от колегите, таки пък нито едно не си избра...? Ето ти още едно: Раздел "Реставрация" за отреставрираните модели, раздел "Проекти" за въпросните теми и раздел за "Силов и оптичен тунинг": за темите, които Митачето спомена (разни ксенони, спортни филтри и други водни теми и питанки). Мислиш ли да направиш нещо по въпроса като отговорен за "палежите"... или просто ще потулиш темата, типично в стил български управник??? Става дума за всички тези, които все още поддържат интереса към форума и той да не се превърне в огромна говорилня. Това беше раздела, който се следеше с най-голям интерес от автофеновете. За всички други регистрирани е раздела "Всеки за всичко", както може да се отбележи по напоследък зачестилите теми в него...

 

Митаче, разбира се че може, ама на някой май му е твърде коледно и не му се занимава със създалата се бъркотия. Ама който каквото си надроби.. нали си я чувал ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен разделите трябва да са:

1) Реставрация - възстановяване на автомобил + малки подобрения

2) Тунинг - "напудряне" на колата. Било то двигател, било оптично или глезотийки по интериора

3) Проект - цялостна концепция, т.е. двигател, окачване, екстериор, интериор и т.н.

Пак ще останат теми които са хем за един, хем за друг раздел, но мисля, че авторите им могат винаги да пишат на модератор/админ ако смятат, че темата им е в неподходящ раздел.

Уважавам! :smt017

 

Признавам че ми стана малко доста чоглаво, че моя Проект(аз лично продължавам да му викам така) отива в раздел "Оптичен и силов тунинг" в който се намират теми като например "Препоръки за ксенон?", "Черни ленти ?", "може ли някои да ми каже" .

Спомням си че раздела Проекти беше създаден именно, за да няма кафяви и миришещи теми покрай тях! Да бъдат подредени и гордостта на форума да е на едно място- стегнато и красиво.

Моята идеа да се даде допълнителен ред в раздел проекто е следния:

Да се направи под раздел на Проекти:

 

-Проекти

. - Реставрация

. - Оптичен и силов тунинг

И това е добра идея! :smt017

 

Ако трябва да гледаме буквално на нещата, единствения истински проект (по смисъл и изпълнение) е на Анастас. Единствената реставрация е на Квета на Миро (поне така е видно от снимките). Всичко останало е тунинг. Вярно, на тунинга всеки сам за себе си също може да влага думата "проект" и това не противоречи с истината. Но тук става дума за смисъла на раздела "Проекти", смисъла на реставрация и смисъла на раздела за тунинг - ей в това е разликата.

И понеже тази дискусия, както писах по-горе, трябваше да се води в съседната тема, когато й беше времето, мисля, че който е премълчал тогава мнението си, това е (било) за негова сметка. Разделите ще бъдат нагледно същите, с тази разлика, че "Проекти" ще бъде модифициран и с нови правила. Ако някой реши да се сърди и цупи или ако реши да трие - негова воля, никой няма да го спре.

Също много точно казано! :smt017

 

В крайна сметка, разделите ще си дойдат на мястото, със съответните по-ясни дефиниции.

Но най-добре да се преместят темите ("Препоръки за ксенон?", "Черни ленти ?", "може ли някои да ми каже") във "Всеки за всичко", за да "няма кафяви и миришещи теми покрай" качествените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, незнам защо не го направиш с подфоруми и всички ще бъдат happy ми се струва.

Нещо от рода на

 

Проекти

--Реставрация

--Реанимация

++++Псевдодемокрация

++++Инфлация

--Плутокрация

++++Хомологизация

++++Трепанация

 

(Думите са само примери, някой да не вземе да се обиди случайно - показвам само идея за начин на организация на форумите! )

 

Софтуера го поддържа и работите ще заспят - хем всичко на едно място, хем и с подточки, по другите форуми с phpBB го има това.

Иначе - вярно че Коледа идва сега... и определно не му е времето. Май всички я чакаме, че много работа се отвори навсякъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е..хти проблема! smile175

 

Весела Коледа на всички! smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз върнах на Юли :

Това са пълни глупости...........

 

Поздрави.

 

Ще кажа само 2 неща.

1- много уважавам Юли и Пепи като хора, винаги са любезни и отзивчиви и са ми правили не една и две услуги-ЕВАЛА.

 

2- НЕ МОГА ДА ПРИЕМА, че като МОДЕРАТОР на тези раздели (нека се направи справка,кои е най-активен модератор и кой най-много се занимава с форума от мод панела) въобще не бях питан: Аджаба, ти Искрене ...ко мислиш по върпоса.Как е удачно, искаме да чуем твоето мнение: Може да не се съобразите с него (не е задължително), но поне се допитайте.

Да, вярно, имаше тема в която се дискутираше. Но дискусията си е решена от Админите.

Няма лошо, АДМИНИ СА, но явно ТУК модовете са направени за да улесняват работата на Админите и не играят никакъв друг фактор!А това на мен НЕ МИ ХАРЕСВА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не се въведе някъкав порядък относно колите за пример във форума...и аз ще трия,въпреки ,че с огромно желание съм показвал и подреждал в темата си за да е нагледна,когато влезе някой гост във форума да разглежда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, не трийте, моля !!! Казвам го като малко по-страничен вече от форума, но точно като такъв именно развитието по ВАШИТЕ коли ме кара да го посещавам ! А и покрай мен доста колеги от работата са се зарибили, гледам :D Този проблем ще се разреши, надявам се, но наистина, не трийте темите си, те са "черешката на форума" !!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , с огромен интерес следя темите от досегашния радел Проекти . Според мен това което направихте с тези премествания е пълна простотия без да се обижда никой. Не бях забелязал да има някакъв безпорядък в раздела ! Ако тази целенасоченост и последователност с която тези момчета с преместените теми правят колите си не наричате проект , тогава не знам кое ще наречете проект ! smile175

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , с огромен интерес следя темите от досегашния радел Проекти . Според мен това което направихте с тези премествания е пълна простотия без да се обижда никой. Не бях забелязал да има някакъв безпорядък в раздела ! Ако тази целенасоченост и последователност с която тези момчета с преместените теми правят колите си не наричате проект , тогава не знам кое ще наречете проект ! smile175

абе не ги наричайте проекти бе,както искате ги наричайте,просто да са в отделен раздел

ако ще и смешното заглавие "наща гордост" smile091 му сложете на раздела не ми пука как ще се нарича,просто да е нагледно и да не е в общия кюп със черните ленти smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ако ще и смешното заглавие "наща гордост" smile091 му сложете на раздела не ми пука как ще се нарича,просто да е нагледно и да не е в общия кюп със черните ленти smile091
А може ли НАЩА ГОРДОСТ да изглежда така:

Раздел: ПРОЕКТИ

- Тунинг - оптичен и силов (GS, Klementina, Black Pearl и т.н.)

- Реставрации - (Kveta, Lenka, 1203 и т.н.)

- Цялостни проекти - (на Анастас The Devil, щото от Шкода май само 1/3 от купето остана. Всичко друго е...)

- Озвучаване - (Skoda Felicia sound 2!, Музиките на burziqvlak и Marvel)

- Общи - (черни ленти, лиляви габарити, бели джанти с черни гуми и жлът спойлер на сини точки)

Що се отнася до прегледност мисля, че ако се избегнат хвалебствията в темите на колегите ще стане много по-прегледно, освен подреждането. Ясно, че всеки заслужава похвала. Ама Сами пръсна лайстните в пиано лак, пусна 5-6 снимки и получи 2 страници хвалебствия - Браво, уникален си, луд си, не си човек, :smt017 , smile027 , smile162 и т.н. (не че и аз не съм ги писал). Това са неща, напълно заслужени разбира се, но 1000 пъти по-добре ще е ако темата на даден колега се развива само по същество и без допълнителните коментари (които съответно могат да бъдат пускани като ЛС) - започва от идеята, развива се с подробните снимков материал и обяснения и в един даден момент се обявява за завършен. Мисля, че по-прегледно от това здраве му кажи.

Весели празници на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за моята кочина вобще не е шкода та може би раздела всеки за всичко е най правилен.Незнам ко става ма замен 90% от колите които бяха в проекти трябва да си останат там не съ 1000 та да ги делим на под раздели

Весела празници \:D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.