Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

](*,) ](*,) ](*,) ей некой ден ще я засила тая мойта кочина в некое дере ама да видим кога ще е :smt0344 :smt0344 :smt0344

смених стартера с друг защото при палене имаше някакъв шум ,все едно палиш дизел (в смисъл по-твърдо пали),но само при палене,та смених го и пак така,но зъбите на маховика са поизносени и можеш даже да се порежеш на тях smile092 ,дали може да е оттам тоя звук,че викам вече май двг е тръгнал за надин :smt034

Публикувано

Виж дали целите зъби са износени,на трабанта ми преди години се бяха износили до половината и като го обърнах със здравата част се оправи,после какво е станало незнам ,защото мотора го продадох .

Публикувано

Преди години имах подобен проблем с една Фиеста.Та ходих при сто майстори и като чуеха звука всички викат стартер.След като го ремонтира над 4 пъти,накрая го смених ,но пак продължаваше.Накрая се оказа венеца на маховика,който се обръща,но в сравнение с цената за труд е нищо като стойност.Така ,че ако си сигурен в стартера,си купи нов венец и го сменяй.

Публикувано

моя съвет е сложи си стария стартер и караи, като спре сложи новия и караи. Така ще изкараш до лятото. Тогава смени зъбчатката на стартера и венеца на маховика, стария се реже а новия се нагрява в фурната или с 2 бензинови лампи и се набива. Не го обръщаи защото много е работа по свалянето на мотора, а не е скъп венеца

Не знам дали са еднакви диаметрите но лично аз бих го занесал стария в магазина да премеря зъбите, за да не ми шитнат 120 ков за фаворитов

Ако искаш да го мяташ към надин, надин е в нас на паркета smile001

Публикувано

18 лв в магазина е венеца, и не е менте, за разлика от разни бендикси - ментаци. Смяната му е поне 40лв ако отидеш на майстор, а да не кажа че на общо основание ако отидеш надхвърля 100. Но пък - работа та заспива.

Публикувано
Не знам дали са еднакви диаметрите но лично аз бих го занесал стария в магазина да премеря зъбите, за да не ми шитнат 120 ков за фаворитов

Ако искаш да го мяташ към надин, надин е в нас на паркета smile001

Няма как да го обърка, понеже фаворитовия е с диагонални зъби, а 120-ковия с прави. Иначе свалянто на маховика си е доста труд и няма как да минеш много тънко при майстор, освен ако не си го правиш сам... което всъщност не е чак толкова голяма философия, ако имаш разбира се време, условия и желание да се занимаваш. Успех!

Публикувано

благодаря на всички,сега няма да се прави посред зима щото нямам условия ,а вънка на ледения асфалт не ми се лежи ,а що трябва да се сваля двигателя? :-k

Публикувано
благодаря на всички,сега няма да се прави посред зима щото нямам условия ,а вънка на ледения асфалт не ми се лежи ,а що трябва да се сваля двигателя? :-k

Сваля се кутията,а не мотора.

Ей,maxrpm престани да си чешаш пръстите в този раздел smile150

Публикувано

Добре, извинявам се явно 120 ката не е като фаворита но в 105/120 е найстина скучно, все пак няма да пиша повече в този раздел, явно познанията ми не се разпростират до фаво :oops:

Публикувано

На място ще ти е трудно да работиш,по-добре е да го извадиш мотора ,по-лесно ще свалиш съединителя,венеца по-лесно ще го монтираш,защото трябва да е загрят ,за да се набие на маховика и да се подравни.После по-лесно ще монтираш съединителя,а междувременно ще имаш достъп и до други части на мотора , а ако и веригата ти е за смяна може да го направиш наведнъж.

Публикувано
Добре, извинявам се явно 120 ката не е като фаворита но в 105/120 е найстина скучно, все пак няма да пиша повече в този раздел, явно познанията ми не се разпростират до фаво :oops:

как ще е скучно бе -постоянно 3-4 си чатите :D

Публикувано

Нямаш си на идея как ми иде да те насоля, но се въздържам тъй като коментара ми ще бъде изтрит, а ми е ясно че варненец няма да се промени.

Публикувано

Нямаш си на идея как ми иде да те насоля, но се въздържам тъй като коментара ми ще бъде изтрит, а ми е ясно че варненец няма да се промени.

че,какво ти правя???

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.